Şimdi Ara

Fınal Güncelleme ! ! ! Hükümet'in Yeni Cloudflare Sansür Yöntemi 'Cloudflare ERROR 520' (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
5
Favori
7.629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • cloudflare'in https bağlantısına dpi yapabilecek çap turknet'i aşar bence. cf istanbul sunucusu asıl siteye bağlanamadığı için o hata mesajını görüyorsun.

https://support.cloudflare.com/hc/en-us/articles/115003011431-Troubleshooting-Cloudflare-5XX-errors#520error

Fınal Güncelleme ! ! ! Hükümet'in Yeni Cloudflare Sansür Yöntemi "Cloudflare ERROR 520"

• Yaşadığın olayın türknet ile alakası olduğunu düşünmüyorum. Muhtemelen cloudflare'ın istanbul sunucularından eriştiğin için problem yaşıyorsun. Cloudflare bir nevi senin yerine siteye istek atıyor gibi düşünebilirsin. Ama onlarında sunucusu Türkiyede.

• olayın türknet ile alakası yok cloudflare istanbul sunucusu ile çıktığı için sorun yaşıyorsun. çünkü o sunucunun çıktığı internet sansürlü :)

• emre1393 kullanıcısına yanıt

Haklı olabilirsiniz, ama daha öncede dediğim gibi bu hatayı hep sansürlenmiş URL'lerde aldım. Bu hatayı aldıgım URL'leri sorguladığımda hepsi de mahkeme kararı ile sansürlenmiş olarak tespit ettim. Sansürlü olmayan URL'ler de 1 kere bile bu hata çıkmadı.

Bence bu olay araştırılmalı...

Ayrıca bu hata sadece Birgün sitesinde değil diğer sitelerde de karşıma çıkıyor. Tabiki sadece sansürlü URL'lerde.

EDİT: Cloudflare sunucusu istanbulda, ve veri merkezlerine de sansür geldiğini var sayarsak bu durumu açıklıyor gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BilgisayarMeraklısı -- 14 Temmuz 2022; 22:24:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DGrayMan kullanıcısına yanıt

Evet, gayet mantıklı. Veri merkezine de sansür gelmişti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BilgisayarMeraklısı -- 14 Temmuz 2022; 22:20:0 >
  • Türkiyede barınan datacenterlarda 3-4 sene evvel sansür yoktu, artık tüm hepsinde sansür var AKP sağolsun.. Cloudflare istanbulda doğal olarak sansürlü ve altyapısında cloudflare ddos korumasını kullanan siteler yasaklanırsa otomatik olarak açılmıyorlar. Warp kullansan bile açılmıyor çünkü istanbul sunucusuna bağlanıyor ve elle ülke değiştiremiyorsunuz.

Kısacası olayın Türknet ile hiçbir ilgisi yok tamamen AKP ve sansürcü zihniyetin türk topraklarındaki tüm herşeye sansür zorunluluğu getirmesi yüzünden erişemiyoruz..

Eskiden kendi VPN'imizi Wireguard veya Shadowsocks oluşturma yöntemini kullanırken türkiyeden VPS sunucu kiralardım bu sayede ping ve hız mükemmel olurdu hemde sansür aşılırdı. Bu olayı o zamanlardan beridir biliyorum maalesef her geçen gün daha kötü daha ağır sansür uygulandı...

• altuntepe2 kullanıcısına yanıt

Zaten 2019'dan itibaren tüm sansürlenen haberleri yurt dışındaki sunucuma arşivliyorum, elbet hepsini tek tek ifşa edeceğim. Şu anda elimde sansürlenen en az 6000 bin küsür haber var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BilgisayarMeraklısı -- 15 Temmuz 2022; 6:31:53 >
  • Merhaba, yaşamış olduğunuz sorunla ilgili destek kaydı oluşturur musunuz? Net uzmanlarımız kontrol ederek size dönüş sağlayacaklardır.
  • altuntepe2 kullanıcısına yanıt
    Ben de buna benzer bir şey yazmaya girmiştim. doğrudur, Ekran görüntüsünde göreceğiniz üzere Cloudflare’in İstanbul sunucusu proxy yapıyor hedef adrese. Türkiyedeki tüm veri merkezleri de sansür altında olduğundan(işletmeye devam edebilmesi için zorunlu) konunun ne cloudflare ile ne de herhangi bir ISS ile doğrudan ilgisi yok.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • evet benim de dikkatimi çekti direk 520 hatası veriyor. ama turknetle bi ilgisi yok direk veri merkezinden sansür yemişler ve bu çok kötü . türk ipden girince direk türkiyeden bağlanmaya çalışıyor. yine vpn saçmalıklarıyla uğraşıcaz kurtulamadık ..

• TurkNetDestek kullanıcısına yanıt

Pardon, sorun sizden kaynaklanmıyormuş, olay Türkiye'deki datacenter sunucuların sansürlü olmasından kaynaklıymış. E tabi Cloudflare sunucusu'da istanbulda olunca normal.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BilgisayarMeraklısı -- 15 Temmuz 2022; 19:0:26 >
  • Bu konu cimere yazılmalık konu bence

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 1080pHD 1 kullanıcısına yanıt

EDİT: Yanlış anlaşılma oldu, kusura bakmayınız.

İstediğiniz zaman yazabilirsiniz, ben Türkiye Cumhuriyeti Kanunlarına göre hiçbir suç işlemedim. Söylediklerim tamamen ifade özgürlüğü kapsamındadır, dur siz hiç zahmet etmeyin ben size linki bırakayım. Korktuğumu mu zannediyorsun yoksa?

Fınal Güncelleme ! ! ! Hükümet'in Yeni Cloudflare Sansür Yöntemi "Cloudflare ERROR 520"www.cimer.gov.tr
    CİMER - T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi
    https://www.cimer.gov.tr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BilgisayarMeraklısı -- 17 Temmuz 2022; 8:34:36 >
  • Sansür uygulanmaması için dedim

• Ayrıetten kullanıcı adımı niye resimde sansürlediniz ki

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.