Şimdi Ara

Turks ve Caicos Adaları VS Türkiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
1.353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hiç Turks ve Caicos Adaları isimli bir ülkenin varlığından haberdar mısınız?

Bu ülkeyle ülkemizi huzur ve refah yönünden kıyaslarsak Turks ve Caicos Adaları daha huzurludur.
    Ne terör vardır,ne şiddet,baskı veya sansür yoktur.Ne de Suriyeli vs... göçmen sorunu. Bizden refah ve huzur yönünden üstün bir ülkedir.

Sadece huzur ve refah yönünden diyorum tekrar tekrar yazıyorum.Milli ve askeri yönlerden demiyorum.Konuyu saçma sapan yerlere çekmeyelim.
    (Defalarca yazmamın sebebi daha okuduğunu anlamayanlar olduğu için.)

"Refah ve huzur olarak bizden üstün daha yaşanabilir bir yerdir." Sizce haklımıyım???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaxPayne87 -- 16 Şubat 2020; 9:20:48 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Turks ve Caicos Adaları bağımsız bir ülke değil, Britanya Denizaşırı Toprakları'na dahildir. Kanada ise bağımsız bir ülke olup İngiliz Milletler Topluluğu Üyesi'dir. Kanada istediği zaman cumhuriyeti ilan edebilir ve/veya topluluktan ayrılabilir. Hindistan, Pakistan, Nijerya gibi ülkeler cumhuriyet ile yönetilmesine rağmen topluluk üyesidir.

Bu arada Kanada'nın milli marşı O Canada'dır.

https://en.wikipedia.org/wiki/British_Overseas_Territories
    https://en.wikipedia.org/wiki/Commonwealth_of_Nations
  • kişi başına düşen milli gelir de bizden çok çok iyiler.
    20 000 dolarmış.
    en büyük gelir kaynakları tabiki turizm
  • Son Osmanlının huzur içinde yaşadığı güzel ülke.
    Bizdeki yeni nesil ahmak osmanlıcılar, bizi Osmanlı yapacağız derken yeni Mısır ve Afganistan yapacaklar. Sonra 6 günde yom Kippur bayramı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-13B66B2D0 -- 16 Şubat 2020; 14:36:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Turkiye gibi bir ulkeyle de bir adayi kiyaslamak... Ne bileyim. Kibris da cok guzeldir. Tatil yerleri neticede. Para akiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Balraos -- 16 Şubat 2020; 14:59:47 >
  • orası nasıl ülke olarak geçiyor? ingiltere'ye bağlı ada orası.
  • Tanrı Turk u korusun.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Holy Templar

orası nasıl ülke olarak geçiyor? ingiltere'ye bağlı ada orası.
    Kuzey irlanda, iskoçya, Avusturalya, hatta Can'Ada bile ingiltereye bağlı. Tabi bazıların statüsü farklı olabilir ama sonuçta kraliçenin çıkaracağı tek bir karara bakar. Ama Kanada'da bile "Tanrı kraliçeyi korusun" diye marş okuttururlar.

ingiltere, kendisine bağlı olan 16 devlete "devlet başkanı sıfatıyla" genel vali atar, ayar çeker.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-13B66B2D0 -- 16 Şubat 2020; 17:56:55 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Balraos kullanıcısına yanıt
    Biz insan gibi yaşamaktan, huzurdan bahsediyoruz, siz benim tuzum kuru diyorsunuz. Ama dikkat edin, sırça köşklerinizde ki huzurun bozulmazı bi iç savaşa bakar. (Yakın gelecekte muhtemel) eğer yeterince tuzunuz kuruysa topuklarsınız. Ha yok değilse o zaman bizi anlarsınız.

Bu arada kıbrıs dediğiniz yer; mustafadis akinciyadis'in bizim sayemizde başbakancılık oynadığı yer mi? Yoksa
    Anastasiadis'in sadece "kıbrıs diyerek" kast ettiği şeyi mi demek istiyorsunuz? KKTC veya Türk tarafı demediğinize göre.. eğer Türk iseniz, Kıbrıs'ın ne Türk, ne rum tarafına bile gitseniz aradığınız huzuru bulamazsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-13B66B2D0

Biz insan gibi yaşamaktan, huzurdan bahsediyoruz, siz benim tuzum kuru diyorsunuz. Ama dikkat edin, sırça köşklerinizde ki huzurun bozulmazı bi iç savaşa bakar. (Yakın gelecekte muhtemel) eğer yeterince tuzunuz kuruysa topuklarsınız. Ha yok değilse o zaman bizi anlarsınız.

Bu arada kıbrıs dediğiniz yer; mustafadis akinciyadis'in bizim sayemizde başbakancılık oynadığı yer mi? Yoksa
    Anastasiadis'in sadece "kıbrıs diyerek" kast ettiği şeyi mi demek istiyorsunuz? KKTC veya Türk tarafı demediğinize göre.. eğer Türk iseniz, Kıbrıs'ın ne Türk, ne rum tarafına bile gitseniz aradığınız huzuru bulamazsınız.
    Ic savasi neden bu kadar istiyorsunuz? Ulkem icin her zaman hayirlisini diledim, dilemeye devam edecegim. Bence forumda bazi konular cok abartiliyor.

• quote:

Kuzey irlanda, iskoçya, Avusturalya, hatta Can'Ada bile ingiltereye bağlı. Tabi bazıların statüsü farklı olabilir ama sonuçta kraliçenin çıkaracağı tek bir karara bakar. Ama Kanada'da bile "Tanrı kraliçeyi korusun" diye marş okuttururlar.

ingiltere, kendisine bağlı olan 16 devlete "devlet başkanı sıfatıyla" genel vali atar, ayar çeker.

Alıntıları Göster
    sen çok yanlış anlamışsın. senin dediğin olay '' commonwealth '' olarak geçiyor. bu adalar ise commonwealth olmuyor, commonwealth olması için adanın bağımsız olup yinede ingiltere ile kültürel-ekonomik-politik çıkarları için, ingiltere otoritesini kabul ediyor olması gerekir. ama bu adalar zaten ingiltere'ye ait topraklar, bu nedenle ayrı bir ülke sayılmaz.

• quote:

Alıntıları Göster
    Turks ve Caicos Adaları bağımsız bir ülke değil, Britanya Denizaşırı Toprakları'na dahildir. Kanada ise bağımsız bir ülke olup İngiliz Milletler Topluluğu Üyesi'dir. Kanada istediği zaman cumhuriyeti ilan edebilir ve/veya topluluktan ayrılabilir. Hindistan, Pakistan, Nijerya gibi ülkeler cumhuriyet ile yönetilmesine rağmen topluluk üyesidir.

en.wikipedia.org
    British Overseas Territories - Wikipedia

en.wikipedia.org
    Commonwealth of Nations - Wikipedia

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRTFR -- 16 Şubat 2020; 21:39:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MRTFR

Turks ve Caicos Adaları bağımsız bir ülke değil, Britanya Denizaşırı Toprakları'na dahildir. Kanada ise bağımsız bir ülke olup İngiliz Milletler Topluluğu Üyesi'dir. Kanada istediği zaman cumhuriyeti ilan edebilir ve/veya topluluktan ayrılabilir. Hindistan, Pakistan, Nijerya gibi ülkeler cumhuriyet ile yönetilmesine rağmen topluluk üyesidir.

Alıntıları Göster
    Statüleri farklı olabilir diye yazmıştım zaten. Ama Turks ve Caicos adaları direk ingiltireye bağlı bir ülke.

Kanada ve 16 diğer ülke ise statüleri daha geniş ama yinede göbekten ingiltireye bağlıdır.
    Sizin "İngiliz Milletler Topluluğu" değiniz şey; eski sömürüler dahil 54 ülkeyi kapsar. Kendi aralarında bazı ayrıcalıklarıı vardır(kolay ve imtiyazlı ticaret, kolay vatandaşlık, vatandaş olmasalar dahi ingiltere'de yaşıyorlarsa oy hakkı, turnuvalar filan)

"Kanada istediği zaman cumhuriyeti ilan edebilir"
    demişsiniz. ama bence Kanada'nın genelenini kapsayan bir durum olmasada özellikle Kanada'nın Fransız tarafı için söylenebilir.

Milli marşın yanı sıra, Kraliyet marşı "God save the quuen" marşıda kullanılır..

Kanada parası ve kraliçe Elizabeth 👸

Avusturalya parası ve kraliçe Elizabeth 👸
    transparan ve çok ilginç bir tasarımı var.

piyasaya sürülen 5 dolarlık banknotlar, Avustralya Merkez Bankası’nın yeni tanıtımında oldukça farklı görünüyor. Polimer (plastik) yapılı yeni banknotlarda hareket eden nesneler, 3 boyutlu görseller ve farklı güvenlik özellikleri bulunuyor. Banknotlara ayrıca görme engelliler için de kabartma eklenmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-13B66B2D0 -- 17 Şubat 2020; 11:35:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Balraos

Ic savasi neden bu kadar istiyorsunuz? Ulkem icin her zaman hayirlisini diledim, dilemeye devam edecegim. Bence forumda bazi konular cok abartiliyor.

Alıntıları Göster
    Neden kendi ülkem için iç savaş isteyeyim ki?
    Ben sadece öngürülebilen perspektifden ve büyük resimden bakıyorum olaylara. Ve hala geç değilken, zaruri tedbirlerin alınmasını istiyorum.

Zaten yıkıcı bir ekonomik kriz bizi bekliyor. + Mülteci sorunuyla değişen demokrafik yapı tek bir şeyi işaret ediyor o da "iç savaş"

Yanlız bu iç savaş illa Türkler ve diğerleri arasında olacak diye düşünmeyin. Osmanlının son zamanlarını hatırlayın.
    iç savaş ilk olarak Kürtler vs suriyelier + afganlar arasında bile olabilir. Sonra Türkler dahil bir çok yere yayılabilir.

Zamanında ermeniler, ilk olarak kürt köylerini bastı, katlian yaptı. Sonra kürtler ağır karşılık verdi. Ama kabak bizim başımıza batladı. Bugün kürt ve ermeni siyasiler, ve bunların dış diasporaları can ciğer kuzu sarması oldular. 'Faşist' ise biz olduk!

• quote:

Statüleri farklı olabilir diye yazmıştım zaten. Ama Turks ve Caicos adaları direk ingiltireye bağlı bir ülke.

Kanada ve 16 diğer ülke ise statüleri daha geniş ama yinede göbekten ingiltireye bağlıdır.
    Sizin "İngiliz Milletler Topluluğu" değiniz şey; eski sömürüler dahil 54 ülkeyi kapsar. Kendi aralarında bazı ayrıcalıklarıı vardır(kolay ve imtiyazlı ticaret, kolay vatandaşlık, vatandaş olmasalar dahi ingiltere'de yaşıyorlarsa oy hakkı, turnuvalar filan)

"Kanada istediği zaman cumhuriyeti ilan edebilir"
    demişsiniz. ama bence Kanada'nın genelenini kapsayan bir durum olmasada özellikle Kanada'nın Fransız tarafı için söylenebilir.

Milli marşın yanı sıra, Kraliyet marşı "God save the quuen" marşıda kullanılır..

Kanada parası ve kraliçe Elizabeth 👸

Avusturalya parası ve kraliçe Elizabeth 👸
    transparan ve çok ilginç bir tasarımı var.

piyasaya sürülen 5 dolarlık banknotlar, Avustralya Merkez Bankası’nın yeni tanıtımında oldukça farklı görünüyor. Polimer (plastik) yapılı yeni banknotlarda hareket eden nesneler, 3 boyutlu görseller ve farklı güvenlik özellikleri bulunuyor. Banknotlara ayrıca görme engelliler için de kabartma eklenmiş.

Alıntıları Göster
    Elizabeth'i paralarında kullanmaları normal çünkü Elizabeth sadece Birleşik Krallık'ın değil Kanada, Avustralya, Yeni Zellanda gibi toplamda 16 ülkenin kraliçesidir. Ülkeler arasında bir alt üst sınıflandırması yok. Genel valiler başbakanın tavsiyesi üzerine atanır ve sembolik bir yetkiye sahiptirler. Hoş kraliçenin kendi ülkesinde bile doğru düzgün gücü yoktur.

Cumhuriyet olayı ise daha önce örneği görülmüş bir durum.

en.wikipedia.org
    1999 Australian republic referendum - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/1999_Australian_republic_referendum

• quote:

Neden kendi ülkem için iç savaş isteyeyim ki?
    Ben sadece öngürülebilen perspektifden ve büyük resimden bakıyorum olaylara. Ve hala geç değilken, zaruri tedbirlerin alınmasını istiyorum.

Zaten yıkıcı bir ekonomik kriz bizi bekliyor. + Mülteci sorunuyla değişen demokrafik yapı tek bir şeyi işaret ediyor o da "iç savaş"

Yanlız bu iç savaş illa Türkler ve diğerleri arasında olacak diye düşünmeyin. Osmanlının son zamanlarını hatırlayın.
    iç savaş ilk olarak Kürtler vs suriyelier + afganlar arasında bile olabilir. Sonra Türkler dahil bir çok yere yayılabilir.

Zamanında ermeniler, ilk olarak kürt köylerini bastı, katlian yaptı. Sonra kürtler ağır karşılık verdi. Ama kabak bizim başımıza batladı. Bugün kürt ve ermeni siyasiler, ve bunların dış diasporaları can ciğer kuzu sarması oldular. 'Faşist' ise biz olduk!

Alıntıları Göster
    O soykirim yalani zaten cok ortada ama senin soyledigin o olay ile bana yazdigin mesajin alakasi yok. Basbayagi orada ic savas cikar ve su anda durumu iyi olanlar kotu duruma duser diye niyet etmek. Kendi soyledigini inkar etme simdi. Eskiden kamera yoktu bir sey yoktu sallamak cok kolaydi artik o da imkansiz. Bir daha oyle olaylarin yasanacagini hic sanmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: MRTFR

Elizabeth'i paralarında kullanmaları normal çünkü Elizabeth sadece Birleşik Krallık'ın değil Kanada, Avustralya, Yeni Zellanda gibi toplamda 16 ülkenin kraliçesidir. Ülkeler arasında bir alt üst sınıflandırması yok. Genel valiler başbakanın tavsiyesi üzerine atanır ve sembolik bir yetkiye sahiptirler. Hoş kraliçenin kendi ülkesinde bile doğru düzgün gücü yoktur.

Cumhuriyet olayı ise daha önce örneği görülmüş bir durum.

https://en.wikipedia.org/wiki/1999_Australian_republic_referendum

Alıntıları Göster
    Avam kamarası başkanından bahseder gibi bahsetmişsiniz, kraliçden. iyi ki doğru düzgün bir gücü yokmuş (!) Bide olsa "black mirror'den ulusal marş" çalarlar, arka planda. (Belki çalıyorlardır, bilemeyiz )
    Royal Army, Royal Navy, Royal Air Force ve British Armed Forces Kraliçeye bağlı, Başkomutan sıfatıyla. Ayırıca Başbakan'ı tavsiye ve görevden alma yetkileri var. Ama pek kullanmıyor, yada daha doğru tabirle arka planda duruyormuş gibi yapıyor.

Eski başbakan Theresa May ve Prens William.

• quote:

Avam kamarası başkanından bahseder gibi bahsetmişsiniz, kraliçden. iyi ki doğru düzgün bir gücü yokmuş (!) Bide olsa "black mirror'den ulusal marş" çalarlar, arka planda. (Belki çalıyorlardır, bilemeyiz )
    Royal Army, Royal Navy, Royal Air Force ve British Armed Forces Kraliçeye bağlı, Başkomutan sıfatıyla. Ayırıca Başbakan'ı tavsiye ve görevden alma yetkileri var. Ama pek kullanmıyor, yada daha doğru tabirle arka planda duruyormuş gibi yapıyor.

Eski başbakan Theresa May ve Prens William.

Alıntıları Göster
    E öyle ama. Devlet başları dünyanın her yerinde ordu komutanıdır zaten. Burada tuhaf bir şey yok. Kraliçeye sembolik bir saygı duyuluyor bu da tuhaf değil. Ama kraliçe diktatörleşemez. Oliver Cromwell'in heykeli Westminister Sarayı'nın önünde boşuna durmuyor. Herkes yerini bilecek.

• quote:

Alıntıları Göster
    Bu arkadaşın kafası biraz karışık.

• İngilterenin sömürge adalarından biri o öyle orada yaşayana pek cennet değil yani elinde bulunduran için cennet.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.