Şimdi Ara

TÜRKSAT 3A/4A ESKİ ANA KONUDUR VE KİTLENMİŞTİR (42. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11.962
Cevap
243
Favori
791.695
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
151 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yakın da değil ki şu uyduya iki taş atalım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KeyfimBilir

üstadım sorun zaten kanald yi starı vs hd izleyip izlememe meselesi değil .

bende sıkıntı yok çok şükür dt ds ve ayrıca bir uydu cihazı sahibiyim 30 derece batıdan 75 derece batıya kadar 1000 e yakım hd yayın alıyorum .stara knald ye gelinceye kadar o kadar kaliteli yayınlar mevcutki dilleri farklı olsalar bile..

kendi açımdan asıl devlet meselesi olan bu umarsamazlık ve karşısındaki insanları kaale almama gibi davranan insan!lara karşı bir şikayettir.bizlerde varız kimse enayi değil kusura bakmasınlar.herkes adam gibi işini yapsa iyi olmaz mı? .patagonyadamı yaşıyoruz .

koysunlar adam gibi bir açıklama bizde bilelim.. teknik bir arıza nedeniyle yayınların aktarımı ileri bir tarihte olacak desinler can gurban .ama baştan faul açıklama bile..

+1

Bence kesin teknik sorun çıktı. Belkide yörüngeden çıktı.

Hocam ücretsiz olarak en çok hd yayın hangi uyduda var?

Bende türksat ve hotbird var. Hotbird de 6-7 tane falan buldum onları izliyorum dilleri farklı olsa dahi güzel oluyor.

Başka bir uydu tavsiyeniz var mı? Olmadı anten alıp taktıracağım sonunda.

• Abi zaten biz 1 b uydusunu 6ay daha benzin yeter diye indirmedik hesaplar şaşıp 6 ay önce devre dışı kaldı şuan uydu kayıp uzayda.

• Düşünüyorum Uyduda Problem Olsa D-smart Kendi Kanallarını 4 Temmuzda Geçirmezdi.Çünkü d-smart kendi bünyesindeki kanalları 4-a uydusuna aktardı.Problem başka bir neden olabilir.
  • BARIŞ55 B kullanıcısına yanıt
    özelden mesaj atıyorum konuyla ilgili
  • quote:

Orijinalden alıntı: BARIŞ55

quote:

Orijinalden alıntı: magrofon

quote:

Orijinalden alıntı: Mutlucan96

quote:

Orijinalden alıntı: msahin55

quote:

Japonya fln 4K yayınlarına başladı hemde ücretsiz bizdekilerde ülke gelişti tayiip sayesinde kanallar hd oldu diye havaya girmişler he he ülke eyiyye gidiyor 20 yıl geriden geliyoz haberiniz yok

http://www.webtekno.com/multimedya/japonya-da-4k-televizyon-yayini-basladi.html

Ülkenin 20 yıl geriden gitmesi suçu mevcut hükümetin değil bu zamana kadar heykelden başka icraatı olmayan eski yönetimlerin suçu.

Gelişmiş ülkelerle de gelişmekte olan ülkeler karşlaştırılmasa bir de.

Ama şu türksatın açıklaması gerçekten komik :)

AKP den önce 90 larda uydumuz vardı zaten Türksat 1 A b c fln uydu alıcısından sd yayın izliyorduk aradan 25 yıl gecmis bir sürü uydu yapılmış hala sd yayın cogu AKP döneminde 4 tane uydu fırlatıldı ama hiçbir gelişme göremedik Eski yönetim zamanında HD bile yaygın degildi dünyada sd vardı Türkiye'deki sd vardi ama AKP ile birlikte turkiye sd de kaldi elaler 4k ya gecti..

Hocam akp geldiğinde 2005 te türk telekom özelleştirildikten sonra mühendisleri attılar tt den. kendi adamlarını getirdiler. sonra onları türksata aldılar.

adamları 1b uydusunu kaybetti.

inanmayam itu kayıtlarına bakabilir.

böylesine rezil hükumeti savunmaya utanmayan reziller de var aramızda işte.

hadi banla beni rds.

kesinlikle doğrusun.

• quote:

Orijinalden alıntı: wolkytolky

Düşünüyorum Uyduda Problem Olsa D-smart Kendi Kanallarını 4 Temmuzda Geçirmezdi.Çünkü d-smart kendi bünyesindeki kanalları 4-a uydusuna aktardı.Problem başka bir neden olabilir.

Abi dediğim gibi kesin son saatlerde bir şey oldu. Patladı ellerinde. Şu an 4a dan trt haber hd yayın alıyor ben de bir tek. Gerisi 3A
  • quote:

Orijinalden alıntı: neselihayalet

Hayır bu işlemin ertelenmesini isteyenler kim onu merak ettim Kim bilir ne sorun çıktı da oyunlar yapıyorlar yine

Zorda olsa Turksat'dan bilgi alabildim.

Erteleme sebeplerinin haklı ve haksız sebepleri var.

Haklı nedenler;

* İnsanlar böyle talep etti deniyor, talep çok ise erteleme doğal.
    * Ramazan ayı içinde olduğumuz için ve TV'de bu aya özel yayın yaptığı için geçiş sonrası oluşacak sorunlardan kurtulmak istediler.
    * Ramazan ayında yayın gitti iftar programı izleyemiyoruz, sahur programı izleyemiyoruz diye şikayet edebilecek yoğun bir kitle var, muhtemelen bundan çekinmişlerdir.
    * Bu işi bayramda yapmak daha akıllıca olacak çünkü hemen hemen kimse TV derdinde olmayacak, TV izlemeyecek.
    * Şu an Ramazan programları iyi reyting yapıyor, bayram boş ve reyting sıfır. Yani tamamen duygusal.

Haksız nedenler;

* Günlerdir tüm kanalları 15 temmuzda geçiş olacak diyordu, insanları buna programladılar hata ettiler.
    * Bu erteleme Turksat markası için hiç iyi olmadı, marka değerine zarar veren bir eylem içindeler.
    * Rakip uydular ne zaman dendiyse o zaman yayına başlıyor, rakiplerinin gözünde küçük duruma düştüler.
    * Kendilerine telefon edip şikayet edenler kadar forumlarda HD kanalları bekleyenleri görüp dikkate almadılar, almalıydılar.
    * Ücretsiz HD kanallar Türkiye için bir olaydı, son anda geçişi iptal edip geçiş için bekleyenlerin tepkisini çektiler. (Siyasi yönden de zararları olmuş oldu)
    * Bu ertelemenin arkasında Paralı Digital platformlar olabilir mi şeklinde bir düşünce oluşmasına sebebiyet verdiler.

Ertelemenin bana göre Turksat'a %40 getirisi olduysa %60'da götürüsü oldu.

• wolkytolky kullanıcısına yanıt
    Uydu aktif hocam doğru. Şu an d smartın 2A daki iki frekansı 4A ya geçti ve çalışıyor.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Japonya fln 4K yayınlarına başladı hemde ücretsiz bizdekilerde ülke gelişti tayiip sayesinde kanallar hd oldu diye havaya girmişler he he ülke eyiyye gidiyor 20 yıl geriden geliyoz haberiniz yok

Ülkenin 20 yıl geriden gitmesi suçu mevcut hükümetin değil bu zamana kadar heykelden başka icraatı olmayan eski yönetimlerin suçu.

AKP den önce 90 larda uydumuz vardı zaten Türksat 1 A b c fln uydu alıcısından sd yayın izliyorduk aradan 25 yıl gecmis bir sürü uydu yapılmış hala sd yayın cogu AKP döneminde 4 tane uydu fırlatıldı ama hiçbir gelişme göremedik Eski yönetim zamanında HD bile yaygın degildi dünyada sd vardı Türkiye'deki sd vardi ama AKP ile birlikte turkiye sd de kaldi elaler 4k ya gecti..

Hocam akp geldiğinde 2005 te türk telekom özelleştirildikten sonra mühendisleri attılar tt den. kendi adamlarını getirdiler. sonra onları türksata aldılar.

hadi banla beni rds.

Uydunun yakıtı bitmedi mi? Zaten 10 ay ömrü kalmıştı. Uydu kaybedilir mi yahu?

• Uyduya "Crazy Cat" isimli gök taşı çarpmış olabilir mi ? Durduk yere niye ertelediler ki ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Technoyun

türksat 4a nın bize getirdiği yarar nedir ? sd kutum var bana bi getirisi olmayacak heralde tv hd ama kutu sd

Size de getirisi olacak. SD kanallarda da görüntü kalitesi artacak, bir çoğu 16:9 formatında yayın yapacak.
  • Nerede 4K yayın standart olmuş ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: pphammer

Pensilvanya diyorum başka bir şey demiyorum. Uydunun arkasına paralel uydu saklamışlar. :)
    Ciddiye almayın bak.

Buna çok güldüm hala da gülüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SuperFrog

quote:

Orijinalden alıntı: Technoyun

türksat 4a nın bize getirdiği yarar nedir ? sd kutum var bana bi getirisi olmayacak heralde tv hd ama kutu sd

Size de getirisi olacak. SD kanallarda da görüntü kalitesi artacak, bir çoğu 16:9 formatında yayın yapacak.

anladım hocam :) şuanda televizyonumda 2 kanal çekiyor karıncalı ama ne kutu ne çanak bağlı kablosuz yöntem kendim kablolarla ve tv ayarlarıyla aparatlarla uğraşırken yaptım :)
  • Acil Basın Bülteni
    14 Temmuz 2014 – Pazartesi

TV Kanal Geçişleri, İleri Bir Tarihe Ertelendi
    Yayıncı Kuruluşlardan ve Ramazan ayı nedeni ile izleyicilerimizden gelen yoğun talepler
    dikkate alınarak, 14 Temmuz 2014 tarihini 15 Temmuz 2014’e bağlayan gece yarısı,
    uydularımızdaki televizyon ve radyo yayınlarında yapılacak frekans değişiklikleri ileri bir
    tarihe ertelenmiştir. Frekans değişikliğinin tarihi ile ilgili önümüzdeki günlerde bilgi
    verilecektir.
    Kamuoyuna saygı ile duyurulur.
    Türksat A.Ş.
    “İletişimde Uzay Çağı”

yoğun istek demişler.
    ramazanda gece gece sahur mu yapalım kanal mı ayarlayalım.
    kanal arama bilmeyen köyde yaşlı insanlarımız da var.
    sonuçta mantıklı bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: neemis

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

hadi banla beni rds.

Uydunun yakıtı bitmedi mi? Zaten 10 ay ömrü kalmıştı. Uydu kaybedilir mi yahu?

Bitirdiler. Bilinçsiz şekilde.

Uydunun belirli bir yakıt limitinin altına inilmemesi gerekiyordu. Adamlar defalarca yörüngeden çıkart, tekrar yörüngeye al derken uydu devre dışı kaldı. Uzayda yolculuğa çıktı.

Sonra itu 42 derece doğu enlemini başkasına tahsis etmesi diye böyle bir yalan uydurdular, o yüzden 1c ye geçildi direk 1b yi hiç kullanamadık. Böylece bir yalanla 42 derece doğu enlemini ellerinde tuttular. Tam şark kurnazı işi yani anlayacağınız. Bununla ilgili hürriyetin arşivinde bir yazı vardı. Bulabilirsem atarım.

• Ramazan programları varsa sabah 8de yapın geçisi zaten çoğu ayarlayabiliyor kendi ayarlayamasa da eşe dosta yaptırıyor millet.

• Adamlar halkımızın yoğun talebi üzerine diyor, çok merak ediyorum kimmiş bu geçiş yapılmasın diye talepte bulunan halk....

Ne yani şimdi vatandaş pc nin başına geçip lütfen ramazan günü geçiş yapıpta bizi oruçlu oruçlu uğraştırmayın diye mail mi atmış, atmışsa bile yoğun talep dediklerine göre kaç kişi atmış....

Koca bir yalan
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cypon

Bana Teledünya'dan mesaj geldi yaklaşık yarım saat önce, ''gece yarısı 4A'ya geçiş olacağından ötürü kanallarda bozulma, sinyal yok hatası alabilirsiniz, teknik olarak hiçbir işlem yapmanıza gerek yoktur,'' diye.

Ne ara iptal ettiler ki? Ayrıca Teledünya'dan HD kutu olmadan bu yeni HD kanalları izleyemez miyim merak ettim. Öyleyse hd kutu alacağız bir de

O mesaj herkese gitti.

Eğer evde LED TV varsa ve TV'de DVB-C desteği varsa (muhtemelen vardır) Teledünya HD kutu olmadan sadece Conax Modül alarak HD yayınları izleyebilirsiniz.

• 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.