Şimdi Ara

TÜRKSAT 3A/4A ESKİ ANA KONUDUR VE KİTLENMİŞTİR (49. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11.962
Cevap
243
Favori
791.705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
151 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • DVB-S ve DVB-S2 nedir tam olarak ? Birde Dikey Yatay var LG tvlerde birde Sağ Sol var bunları da ilk kez görüyorum ne anlama geliyor açıklayabilecek varmı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrYAGIZ

DVB-S ve DVB-S2 nedir tam olarak ? Birde Dikey Yatay var LG tvlerde birde Sağ Sol var bunları da ilk kez görüyorum ne anlama geliyor açıklayabilecek varmı ?

O sadece lg ye özgün değil. O polarizyon ayarı. Horizontal (H) Yatay, Vertical (V) Dikey.

DVB-S uydudan yapılan QPSK modülasyonlu ve 576i/p çözünürlüğe kadar olan SD
    çözünürlüklü yayınları,

DVB-S2 uydudan yapılan 8PSK modülasyonlu ve 1080i/p çözünürlüğe kadar olan HD
    çözünürlüklü yayınları,

belirtir.

DVB-C'deki C kodu, SD çözünürlüklü dijital kablo tv yayınını kod'lar. C2 olursa, HD kablo tv
    yayınını kod'lar.

• Eoudoxias kullanıcısına yanıt
    Curved ilerde farklı noktalara gelebilir. Panaromik görüntülerden bahsediyorlar hatta Dünya kupası final maçı panaromik ve çok farklı çekim teknikleriyle kaydedilmiş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yahu bu şaka mı yoksa tüm bu HD kanallar gerçekten ücretsiz mi olacak ? Star HD, Show HD ? neden böyle bir şey yapılıyor
  • BARIŞ55 B kullanıcısına yanıt
    peki biz tek tek giricez diyelim kanalları, hd kanallar için dvb s2 yi seçicez dimi hocam.
  • İptal edilmeseydi şu anda neler konuşacaktık şimdi neler konuşuyoruz

• 2 E-mail adresimler Tuyad'a mesaj attım lütfen sizde arkadaşın hazırlağı şekilde bu maili Tuyad'a iletin info@tuyad.org

quote:

Sayın yetkili;

Kamuoyuna uzun zamandır duyurulan ve Turksat tarafından 14 temmuz'u 15 temmuz'a bağlayan gece Turksat 4A uydusunun faaliyete geçeceğini belirten tanıtımlar birçok TV kanalında yapılmasına karşın, Turksat tarafından 4A geçişi "Ramazan ayı" bahane edilerek ertelenmiştir.

Özellikle ücretsiz HD yayına geçiş sebebiyle büyük ilgi toplayan bu geçişin ülkemiz açısından da önemi büyüktür. HD yayına geçiş konusunda önemli bir mesafe alamamış ancak her fırsatta çağ atladığı öne sürülen ve "Yeni Türkiye" ismi sıkça zikir edilen ülkemiz birçok eş değer ülkeden yüksek çözünürlükü TV yayıncılığı konusunda geri kalmıştır. Turksat 4A geçişi ile birlikte özellikle Plazma/LCD/LED TV kullanan büyük çoğunluktaki herkes umutlanmış, fakat bu zamansız erteleme ile değerli halkımız kandırılmış ve mağdur edilmiştir.

Mübarek Ramazan ayının ertelemeye bahane edilmesi hiçbir Müslüman Türk vatandaşı için uygun bir bahane sayılamaz ve dini açıdan da teknik konuların din ile bağdaştırılması söz konusu olamaz. Aksi durumda gönüllerde yaralayıcı bir etkiye vesile olacaktır.

Turksat, TV kanalları vasıtası ile uzun süredir duyurduğu Turksat 4A geçişini en kısa sürede tamamlamak ve Türk halkına verdiği sözü tutmakla yükümlüdür. Verilen sözlerin genellikle unutulduğu ülkemizde bu teknoloji hamlesininde aynı akıbete sahip olmaması için konunun takipçisi olacak ve gelişmeleri özellikle sosyal medya üzerinden paylaşacağız.

İsim Soyisim

• Eoudoxias

curved tv kadar saçma bir şey görmedim de duymadım da.

normal tv den tek farkı yamuk olması. ben o tv yi çaprazdan izleyemiceksem yamuk olsa napim.

gereksiz bir tasarım olmuş bu curved

bu bi pazarlama stratejisi ve sonu yok , üretici olarak size sürekli bi şey satmak zorunda , yok elle sesle kontrol , yok curved , yok smart , yok 3d , tv tv olmaktan çıkıyor , telefonlarda öyle , insanlar artık telefonla konuşmuyor onunla sosyal medyaya giriyor müzik dinliyor fotoğraf çekiyor yani asıl kullanım alanıyla bi alakası kalmıyor , telefon üreticileri yeni beyinlere yatırımlar ve ödemeler yapıp onların sürekli daha yeni ve güzel program ve uygulamalar bulmalarını istiyor whatsapp gibi instagram gibi programlar bulup insanların telefonları ellerinden düşürmemelerini ve sürekli onlara ihtiyacıymış gibi hissetmelerini sağlıyor , yani ortamı onlar hazırlıyor , senin ihtiyacın olmayan bişeyi ihtiyacınmış gibi düşünmeni isteyip onu almanı istiyorlar ve başarıyorlar , mesela anne mervenin whatsappı var instagramı var benim telefonumda bunlar yok , tamam kızım alalım madem :) yani onu alman için her zaman planı ve programı var :) aman sizde düz panel tv mi var bizde curved var eee nabıyosun çamur gibi pok gibi görüntü kalitesinde kanallar seyrediyorum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi clinteastwood1981 -- 15 Temmuz 2014; 3:06:42 >

• efendim çıkış olabilir çıkış ayrı şey yayın ayrı şey bunları tartışmak için yazmıyorum bilgilendirmek için yazıyorum

hd yayının bile kendi değer ve kaliteleri vardır 1080i interlace 1080p progressive ve fps değerleri gibi

yol var yol var , bizde aydın otobanı çok iyi ve çok güzel bi yol ama yazın sıcaktan eriyebiliyor , ülkemizde henüz sıcaktan erimeyen asfalt bulunmamakta asfalt var asfalt var mesela las vegas çöl olmasına rağmen ve deli gibi sıcak olmasına rağmen las vegastaki asfalt erimemektedir , bunlar benzetmeydi ama dediğim gibi yol var yol var asfalt var asfalt var

şimdi mesela bi haber programını en az 3 kamera çekiyor spikeri , okan bayülgenin veya beyaz show un programında yaklaşık 10 a yakın kamera var

http://www.panasonic.com/business/provideo/AJ-HPX2700.asp
    39 bin dolar

http://www.panasonic.com/business/provideo/AJ-HPX3700.asp
    60 bin dolar

http://www.bhphotovideo.com/c/product/738475-REG/Panasonic_AK_HC3500_AK_HC3500_Multi_Format_Camcorder.html
    58 bin dolar

bunlar tuncel kurtizin seslendirdiği belgesellerde kullanılan benzer kameralar çok daha pahalılarıda var

şimdi bunlar muhteşem yüzyıl gibi dizilerde kullanılabilir çünkü reytingi var ve masrafları çıkarır

ama siz sabah programı stüdyoları ayrı , akşam tartışma programı stüdyoları farklı , spor programları stüdyoları farklı , bi kanalın en az içeride ve dışarıda kullandığı kamera sayısı muhabirler , tartışma , talk show , sabah programı , haberler falan 300 e yakın kamera kullanıyor en aşağı tanesi 50 bin dolarlık kamera alsanız 300 tanesi 15 milyon dolar yapar bunları alt yapısı depolaması aksesuarları falan deseniz 30 milyon doları bulur siz bi kanalın 30 milyon dolar veya daha fazlasını harcayıp hd yayına geçebilceğini düşünüyormusunuz , ne gerek varki sd yayını sok stüdyoya biraz rutuş biraz makyaş al sana hd yayın ver gitsin

bu bi benzetme ve örnekti ,,

kapitalist düzenin ilkelerinden biride en az masrafla en pahalıyı satmaktır en fazla parayı kazanmaktır

10 milyarlık curved veya oled tv nin sizce kutulama ve lojistik falan herşey dahil ne kadar maliyeti olduğu hakkında fikriniz varmı ? ben size söylüyeyim 6 da 1 i

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi clinteastwood1981 -- 15 Temmuz 2014; 2:48:24 >

• Arkadaşlar ben frekansı girdim arama yaptım başka kanallar falan da buldu ama sıralama iyice çorba oldu alfabeye göreydi eski haline yada düzenli bir şekilde nasıl getiririm kanal listesini

• Millet cahilse banane arkadaş ben girebiliyorum frekans onlar giremiyorsa benim sorunum değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BcevikB

Arkadaşlar ben frekansı girdim arama yaptım başka kanallar falan da buldu ama sıralama iyice çorba oldu alfabeye göreydi eski haline yada düzenli bir şekilde nasıl getiririm kanal listesini

Sıralama seçeneğini bulun.

Ya da menüdeki talimatlara falan bakın. İşte mavi tuş taşıma gibi bir şeyler yazar alt kısımda.
  • D-Smart humax HBR 2002s cihazda yazılım güncellemeyi nasıl yapıyorduk hatırlayan var mı acaba..?
  • bız lg 47la tv aldık. kendı guncelleme yapar mı
  • ersanpars kullanıcısına yanıt
    kandırılmaya devam.....
  • Arkadaşlar acil yardm lütfen bende trt hd ve trthd1 gitti 4A frekanslarını arattım gene bulamadı şu an dizleyemiyorm yani ne yapmam gerek acil yardıö

• kurtibo K kullanıcısına yanıt
    Dostum problem sende ben 3A'dan yayınları sorunsuz alıyorum.
  • Haklısınız masraflı ancak kanalların reklam gelirleri çok iyi. Aveupadaki birçok kanaldan daha iyi. Dizilerdeki kameraları kendisi almıyor zaten sadece stüdyo kameraları dersek e haber çekimlerinin de birçoğunu kanal kendi çekmiyor haber ajanslarından alıyor görüntüleri. Aslında çok abartıldığı gibi de değil.

• LG 42LN575S Kullanıyorum. İlk sayfadaki Star HD'yi manuel ekledim bu tp zaten var gibi bir mesaj verdi ne yapmam gerekiyor ? Normalde sadece Atv HD, TRT HD, TRT 1 HD vs gibi kanallar hd.
  • Umarım uyduyu kaybetmezler bu sefer.

En son 0.03 tü şimdi 0.05 derece oldu yörüngeden çıkma payı.

41.99 dereceye indi yörüngesi.

• 
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.