Şimdi Ara

TÜRKSAT 3A/4A ESKİ ANA KONUDUR VE KİTLENMİŞTİR (47. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11.962
Cevap
243
Favori
791.704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
151 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: eurowision

Herkes tepkisini Turksat ve TUYAD'a gösterirse 2-3 güne kadar yayınlar başlar bakın görün. Yeterki Turksat'ı Tuyad'ı arayıp şikayette bulunalım. Turksata boşa mail göndermeyin gitmiyor. Tuyad 'a şikayet email'i gönderin.

Hangi adreslere gönderelim? Ayrıca şikayet olarak ne yazıyorsunuz? Paylaşırsanız bizde aynını gönderelim, toplu olarak hareket ettiğimiz anlaşılsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BARIŞ55

quote:

Orijinalden alıntı: xBerk

Beyler bende Samsung LED TV mevcut. Herhangi elle bir işlem yapmadan kendisinin güncelle yapması gibi bir ihtimal var mı? Evde olamayacağım bir kaç gün o yüzden soruyorum.

Yazılım güncel mi?

Vestel güncelleme ile o desteği otomatik halde getirdi. (Servis menüsünün resmini atabilirim inanmayana)

Standby da bile güncelliyor artık tv.

Türksat'ın sitesinde tkgs desteği veren üretici listesi var. Oraya bakın isterseniz.

Güncel ama bir kac ay oldu o güncelleme geleli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• TRT yayınlarını şuanda Türksat 3a üzerinden alıyorum.
  • Bakın ben öğretmenim meslek lisesinden kameranlık bölümünden çekim yapmaya geldiler kameraları öğrenciler kullanıyor başlarında da öğretmenleri var onlarda bile hd kamera vardı. Ama spor müsabakalarında kullanılanlar tabiki en üst düzey bir de olimpiyatları izleyin onlar kusursuz. 5 bine de kamera var 3500e de. Ama sd kamerayla da çekmiyorlar. Ha tamamen hd kullanılmıyor olabilir. Bir de hd kamera var ama hd olarak kaydetmiyorlar veya aktarmıyorlar özellikle haber çekimlerinde var vu sıkıntı. Ama dizilerde stüdyo çekimlerinde özellikle büyük kanallar hd kamera kullanıyor.

• TRT yayını neden gitti şimdi yahu..
  • quote:

Orijinalden alıntı: EASTWOOD1981

arkadaşlar bi kaç şey yazmak istiyorum , hatam olursa affola

star hd , show tv hd , trt hd , bunlar gerçek hd değil çoğumuz biliyodur daha öncede konuşulmuştur ve yazılmıştır zaten ama bizim ülkemizdeki yayınlar bırakın hd yi çoğu kanallar hala görüntü modu ve kullanılan kamera olarak 4:3 yayın yapıyor ve mono ses yayını yapıyolar , hem 16:9 yayın yapan ve kullanılan kamera yok hemde stereo yayın yapan kanal sayısı çok ama çok az , adamlar bide reklam yapıyor ultra hd curved tv , lan bende bırak hd yayını 16:9 yayın yapan tv kanalı yok çoğu hala 4:3 ve stereo ses yayın yapan kanalı çok az çoğu mono , sen gelmişsim yok ultra hd yok curved yok şu yok bu , bu amerikada veya avrupada olsaydı ne olurdu biliyormusunuz ordaki tüketici benim yayınım 16:9 değil sen nasıl benim ülkeme uygun olan 4:3 görüntü formatında tv ler satmassın deyip firmanın zorla 4:3 boyutlarında tv üretmesi sağlanırdı , örneğin adamlar hala arka aydınlatmaları led olan lcd olan tv leri hala led tv diye satıyolar ama ingiltere bu konuda samsunga dava açtı ve kazandı lcd tv yi bize led tv diye yutturamazsın dedi ve kutularından led tv ibaresini kaldırtıp lcd tv yazmalarını yani doğruyu yazmalarını sağladılar , bizde yayın 4:3 ama tv ler 16:9 buna ne itiraz eden var ne bişey diyen var , tv nin üzerinde iki hopörlör var ama ses mono , yemişim curved ı yemişim ultra hd yi , sen git bugatti veyron al 400 km hız yapmak varken 100 km hızlarda gez , bunun nedeninide hiç araştırma nede olsa bugatti veyronun var ama yolların kötülüğünden dolayı 400 km hıza çıkamıcağını aklının ucuna bile getirme , al ultra hd yi ultra hd yayın bulursan seyret , bulamassan 800 * 600 çözünürlüğünde bile olmayan sd çamur gibi yayınları seyret , ama evine gelen olursa havanı bozma ultra hd ve curved tv in var nede olsa :) adamlar ilk tüplü tv ler dış bükey ovaldi diye renk dağılması tam olarak yapılamıyor renkler tv nın ortasında başarılı fakat kenar köşelerdeki renklerde farklılık var diye flat dış bükey olmayan düz panel tüplü tv yi buldular ve renk dağılımını ve görüntü kalitesini eskisine nazaran düzelttiler hatırlarsanız sony trinitron ve panasonic quintrix tv ler zamanınn efsaneleriydi , zaten sony i sony yapan walkman ve tv pazarıydı , üreticiler her sene tv satabilmek için önce lcd ve plazma tv yi satışa sundular daha sonra hd ready tvler sonra full hd sonra smart sonra 3d sonra gozluksuz 3d derken ultra hd tv curved tv ve oled tv gibi teknolojileri getirdiler , iyide şimdi dış bükeydeki sorunlar düz flat panelle düzeldi izleme açısı falan arttı derken şimdi bu adamlar iç bükey yani curved tv lere geçince sizce bizimle alaymı geçiyorlar dersiniz ? curved mantığı devasa sinema salonlarında kullanılır ve mantıklıdır hem projeksiyondan tam verim alınması sağlanır hemde izleyicinin salonun büyüklüğünden dolayı en iyi görüş açısını sunmaktadır , zaten curved dediğimiz saçmalık 1-2 sene sonra tarih olucak teknolojidir ,

yani kısacası insanların ihtiyaçlarına göre ürün kullanmasını tavsiye ederim ve her konuda araştırmalar yapmalarını tavsiye ederim

sevgiler saygılar ,,

Zaten ülke olarak tvlere yatırdığımız parayla doğudaki açlığı çözerdik

• quote:

Orijinalden alıntı: SuperFrog

quote:

Herkes tepkisini Turksat ve TUYAD'a gösterirse 2-3 güne kadar yayınlar başlar bakın görün. Yeterki Turksat'ı Tuyad'ı arayıp şikayette bulunalım. Turksata boşa mail göndermeyin gitmiyor. Tuyad 'a şikayet email'i gönderin.

Hangi adreslere gönderelim? Ayrıca şikayet olarak ne yazıyorsunuz? Paylaşırsanız bizde aynını gönderelim, toplu olarak hareket ettiğimiz anlaşılsın.

Aynen, ortak bir yazı yazılsın ve herkes mail adresleri ne ise göndersin birşey kaybetmeyiz.
  • TRT Hd bazı kendi çekimleri var inanın özellikle doğal renkler konusunda yabancı çekimleri geride bırakır bazı eksikleri olsa da. Mesela geçen yıl Tr de düzenlenen tenis maçını TRT HD vermişti ve Eurosporttakine beş basıyordu.

• quote:

Orijinalden alıntı: mühbir

Pide bekler gibi HD kanal bekliyoruz ( Ramazan nedeniylen)
    Abi teknik bi sıkıntı vardır anlarım olur deriz geçeriz ama ramazan dolayısiylen kapalıyız der gibi bahane ney yaaa.

İleri de Ramazan ayın da sadece kendi izin verdikleri programları yayınlama zorunluluğu getirirlerse hiç şaşırmam. Ramazan dolayısı ile ertelendi demek ileri de bu tür saçma sapan bahanelerle bizleri nelerin beklediğinin bir göstergesi bu.
  • Beyaz TV HD kanalı SD yayın yapıyor resmen şuan
  • Ortak bir yazı belirleyip gönderelim ben Turksat'a mesaj atmıstım ama demekki ulaşmıyormuş nasıl işse bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: arasira

Bakın ben öğretmenim meslek lisesinden kameranlık bölümünden çekim yapmaya geldiler kameraları öğrenciler kullanıyor başlarında da öğretmenleri var onlarda bile hd kamera vardı. Ama spor müsabakalarında kullanılanlar tabiki en üst düzey bir de olimpiyatları izleyin onlar kusursuz. 5 bine de kamera var 3500e de. Ama sd kamerayla da çekmiyorlar. Ha tamamen hd kullanılmıyor olabilir. Bir de hd kamera var ama hd olarak kaydetmiyorlar veya aktarmıyorlar özellikle haber çekimlerinde var vu sıkıntı. Ama dizilerde stüdyo çekimlerinde özellikle büyük kanallar hd kamera kullanıyor.

Hocam yayıncılık sektöründeki cihazların bir çoğu HD destekli. 5 yıldır satılan cihazların hepsi HD destekli. Milyon dolarlık kanallar için HD yayın yapmak hiçde zor değil. İngiltere'de ufacık kanallar HD yayın yapıyor, hemde gerçekten HD yayın.

• ya arkadaş ben anlamıyom tuyad başkanı çıkıyor bugun saat 17 de açıklama yapıyor yarın sabah değişecek diye
    bu adamında mı haberi yok iptal olacağından ?
    gerçekten çok saçma sapan işler yapıyorlar
    Edit: Başkanın Konuşması:http://www.youtube.com/watch?v=TiitcWZuJHE

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frkn44 -- 15 Temmuz 2014; 2:12:56 >
  • Beyaz tv hd kanalı 1080i yayın yapıyor görülüyor şu an bende.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: C@n PolaT

Dostum mevzu 1 ay sonra izlemek değil 14 temmuz gecesi dediler herkes bekledi ayarını yaptı ayrıca ramazan diye bahanemi olurmuş aylar öncesinden bu tarih belliydi sonuçta ben kanal listemi sildim şimdi tekrar ayar yapıcam

Belki teknik problemler oluşmuştur son anda araya ramazan bahanesi sokmuşlardır. Net birşey yayınlanmadan ben dokunmuyorum hiçbir şeye. Zaten yayınlar aktifleşsin yine biraz daha bekler daha sonra eklemeye başlarım. Sabır, merak etmeyin gelir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yuso92

Beyaz TV HD kanalı SD yayın yapıyor resmen şuan

ekran oranini 16:9 dan 4:3 aldim cuk diye oturdu goruntu. adi HD ama yayin ve hersey SD beyaz tv nin HD neyine

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam şuan test ettiğiniz, 4A üzerinden aktif hangi HD kanallar var. Beyaz Tv saydınız, diğerleri?
  • herkese merhaba arakdaşlar bende uydunet var modem bende de olurmu hd yayın şuan yorgunum okuyamadım tam olarak konuyu
  • quote:

Orijinalden alıntı: SuperFrog

quote:

TUYAD Uydu Elektronik İletişim İş İnsanları Derneği
    Adres : Halil Rıfat Paşa Mah.Perpa Ticaret Merkezi B Blok Kat: 12 No: 2124 PK:34384 Okmeydanı - Şişli
    İstanbul / Türkiye
    Telefon : +90 212 2200733
    GSM : +90 532 2655149
    E-Posta : info@tuyad.org

Ben aşağıdaki email'i gönderdim

50 derece hakkı diye 4 ay devreye koymadınız 4A uydusunu, sonra dünya kupası saçmalığı yüzünden yine ertelediniz şimdide ramazan diye erteliyorsunuz? Ramazan ayında olduğumuzu bugün mü öğrendiniz? Bundan sonrada ramazan bayramı, cumhurbaşkanlığı seçimleri, kurban bayramı, 30 ağustos zafer bayramı, yılbaşı diye erteler durursunuz herhalde? Siz insanlarla dalgamı geçiyorsunuz? Değişime 6 saat kala iptal ettik diyorsunuz. 14 temmuz diye davul zurnayla duyurdunuz şimdide erteledik diyorsunuz! Hiçbir hukuki yada teknik açıdan sorun yokken nasıl bir anda frekans değişliği iptal deyip kaos ortamı oluşturuyorsunuz? Frekans değişiminin en kısa zamanda gerçekleşmesini talep ediliyorum.

İyiki kendi uydumuz yok neden yapılmadığınıda bugün çok iyi anladım çünkü sizin zihniyetinizde olan insanlar uydu yapsa kesin başımıza düşer.

Dileyen aşağıdaki şekilde de gönderim yapabilir. (Turke****da @Haydut tarafından yazılmıştır, alıntıdır)

Sebebi ne olursa olsun Turksat yönetimi büyük bir beceriksizlik örneği sergilemiştir.
    Teknik nedenlerle erteleme yapılması bir derece makul görülebilir, ama erteleme için sunulan gerekçeler teknik değil ticari ve sosyal gerekçelerdir. Akılcı bir yönetim bu tip teknik olmayan gerekçeleri önceden gözden geçirip planlamasını ve duyurusunu ona göre yapar. Turksatı yaptığı bu hatadan ve oluşturduğu kaos ortamından dolayı kınıyoruz. Frekans değişiminin en kısa sürede gerçekleşmesini istiyoruz.

Ulaştırma Bakanlığı TEL:
    444 24 07

Turksat iletişim bilgileri

Türksat Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme A.Ş.

Adres : Konya Yolu 40 KM. Gölbaşı Ankara Türkiye / TURKEY

GPS Adres Kodu : +39 ° 38' 23.70", +32 °, 48' 30.45"

Telefon : +90 312 615 3000

Faks : +90 312 499 5115

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mymaxmy -- 15 Temmuz 2014; 2:13:44 >

• Gatetrans kullanıcısına yanıt
    Tamam haklısın fakat neden bahane ürettiler Uyduda Teknik Arıza çıktı bu gece geçiş yapmıyoruz deselerdi bu kadar tepki çekmezlerdi en azından.
  • 
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.