Şimdi Ara

TÜRKSAT 3A/4A ESKİ ANA KONUDUR VE KİTLENMİŞTİR (46. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11.962
Cevap
243
Favori
791.704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
151 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bi kaç şey yazmak istiyorum , hatam olursa affola

star hd , show tv hd , trt hd , bunlar gerçek hd değil çoğumuz biliyodur daha öncede konuşulmuştur ve yazılmıştır zaten ama bizim ülkemizdeki yayınlar bırakın hd yi çoğu kanallar hala görüntü modu ve kullanılan kamera olarak 4:3 yayın yapıyor ve mono ses yayını yapıyolar , hem 16:9 yayın yapan ve kullanılan kamera yok hemde stereo yayın yapan kanal sayısı çok ama çok az , adamlar bide reklam yapıyor ultra hd curved tv , lan bende bırak hd yayını 16:9 yayın yapan tv kanalı yok çoğu hala 4:3 ve stereo ses yayın yapan kanalı çok az çoğu mono , sen gelmişsim yok ultra hd yok curved yok şu yok bu , bu amerikada veya avrupada olsaydı ne olurdu biliyormusunuz ordaki tüketici benim yayınım 16:9 değil sen nasıl benim ülkeme uygun olan 4:3 görüntü formatında tv ler satmassın deyip firmanın zorla 4:3 boyutlarında tv üretmesi sağlanırdı , örneğin adamlar hala arka aydınlatmaları led olan lcd olan tv leri hala led tv diye satıyolar ama ingiltere bu konuda samsunga dava açtı ve kazandı lcd tv yi bize led tv diye yutturamazsın dedi ve kutularından led tv ibaresini kaldırtıp lcd tv yazmalarını yani doğruyu yazmalarını sağladılar , bizde yayın 4:3 ama tv ler 16:9 buna ne itiraz eden var ne bişey diyen var , tv nin üzerinde iki hopörlör var ama ses mono , yemişim curved ı yemişim ultra hd yi , sen git bugatti veyron al 400 km hız yapmak varken 100 km hızlarda gez , bunun nedeninide hiç araştırma nede olsa bugatti veyronun var ama yolların kötülüğünden dolayı 400 km hıza çıkamıcağını aklının ucuna bile getirme , al ultra hd yi ultra hd yayın bulursan seyret , bulamassan 800 * 600 çözünürlüğünde bile olmayan sd çamur gibi yayınları seyret , ama evine gelen olursa havanı bozma ultra hd ve curved tv in var nede olsa :) adamlar ilk tüplü tv ler dış bükey ovaldi diye renk dağılması tam olarak yapılamıyor renkler tv nın ortasında başarılı fakat kenar köşelerdeki renklerde farklılık var diye flat dış bükey olmayan düz panel tüplü tv yi buldular ve renk dağılımını ve görüntü kalitesini eskisine nazaran düzelttiler hatırlarsanız sony trinitron ve panasonic quintrix tv ler zamanınn efsaneleriydi , zaten sony i sony yapan walkman ve tv pazarıydı , üreticiler her sene tv satabilmek için önce lcd ve plazma tv yi satışa sundular daha sonra hd ready tvler sonra full hd sonra smart sonra 3d sonra gozluksuz 3d derken ultra hd tv curved tv ve oled tv gibi teknolojileri getirdiler , iyide şimdi dış bükeydeki sorunlar düz flat panelle düzeldi izleme açısı falan arttı derken şimdi bu adamlar iç bükey yani curved tv lere geçince sizce bizimle alaymı geçiyorlar dersiniz ? curved mantığı devasa sinema salonlarında kullanılır ve mantıklıdır hem projeksiyondan tam verim alınması sağlanır hemde izleyicinin salonun büyüklüğünden dolayı en iyi görüş açısını sunmaktadır , zaten curved dediğimiz saçmalık 1-2 sene sonra tarih olucak teknolojidir ,

yani kısacası insanların ihtiyaçlarına göre ürün kullanmasını tavsiye ederim ve her konuda araştırmalar yapmalarını tavsiye ederim

sevgiler saygılar ,,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi clinteastwood1981 -- 15 Temmuz 2014; 1:38:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Skins
    marka philips model bilmiyorum ama hd televizyon işte.

Model vermeden yardımcı olamam. Cihazın menüsünde veya kutusunda veya faturasında model bilgisi vardır. Model bilgisi paylaşırsanız yardımcı olmaya çalışırım. LG veya Samsung TV'lere sahip olduğum için bu iki markada direk yardım edebiliyorum ama Philips marka TV'ye sahip olmadığım için vereceğiniz model bilgisine göre cihazın teknik bilgilerine bakarak yardımcı olmaya çalışıyorum.
  • millet 4k beleş izlesin bizimkiler hd yayını parayla satsın :S
  • quote:

Orijinalden alıntı: C@n PolaT
    Arkadaşlar şuanda Stabil olarak Türksat 4A'da yayın yapan kanallar hangileridir ?

5-6 HD kanal şu an Turksat'dan HD yayın yapıyor. TRT 1 HD, TRT HD ve TRT HABER HD 4A üzerinden yayın yapıyor ve kaliteleri oldukça iyi. MCJ Shopping HD'de 4A üzerinden yayın yapıyor ve kalitesi oldukça iyi. Bunlar dışında Beyaz TV HD ve TVNET HD seçeneğiniz var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SuperFrog

quote:

Orijinalden alıntı: michael01

kanalar bangır bangır frekans gösterdi kaç gündür.Ben kanal sahibi olsam gider dava açarım bana zarar ettirdi diye. günde 5kere 10 saniye gösterse 50 saniyelik 1 reklam gitti 10bin lira zarar diye aç davayı

Kanallardan gelen talep doğrultusunda erteleme oldu dedikleri için kanalların bu durumdan haberleri vardır ve dava filan açılmaz. Nede olsa hepsi Turksat'a mahkumlar.

aynen mahkumlar

yeni kanalları bari açsalardı.

kanalları yalancı durumuna düşürdüler.

yarın millet frekansları taratçak hiçbişey bulamıcak.

• Kanalların çoğu veya en çok izlenen diyelim 16:9 yayın yapıyor. TRT HD bırakın Türkiyeyi Avrupada en kaliteli yayın yapan kanal.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: e_capkan
    aynen mahkumlar

Sadece ücretsiz HD kanallar gelseydi bile yeterli olurdu. Uydu da hata olan transpoder varsa sağlamlarından HD kanalları verirlerdi ve bunca hengame yaşanmazdı. Bilemiyorum ama bu erteleme pek hayra alamet değil.
  • quote:

quote:

quote:

Philips televizyonda nasıl ekliycez biri yardımcı olsun. başımıza türksat çıkarıp duruyolar hey allahım ya

Marka ve model verirseniz yardımcı olmaya çalışırız. Geçiş bu gece olmayacak, Ramazan bitimine ertelediler.

marka philips model bilmiyorum ama hd televizyon işte.

Kurulum>Uydu Ara>Manuel Kurulum
    Yalnız burada şebeke arama diye bir özellik yok, bizdeki de philips, beyaz tv ve fox sanırım şuan hd olarak yayında o yayınları aradığımda bulamadı, sebebi ne olabilir.

• http://arsiv.ntvmsnbc.com/news/455162.asp

haber 2008e ait
    Türkiye, TV’de yüksek çözünürlüğe geçiyor

İlk kez 1980’li yıllarda Japonya’da kullanılmaya başlanan, son yıllarda ise tüm dünyada yaygınlaşan yüksek çözünürlükteki (high definition-HD) TV yayınları Türkiye’de de yaygınlaşıyor.
    adamlar 1980 lerde başlamış haber 28 yıl sonra yapılmış bize geliyor diye yıl olmuş 2014 kanallarda daha HD GÖRÜNTÜ KAYDEDEN kamera yok :S
  • quote:

quote:

aynen mahkumlar

Sadece ücretsiz HD kanallar gelseydi bile yeterli olurdu. Uydu da hata olan transpoder varsa sağlamlarından HD kanalları verirlerdi ve bunca hengame yaşanmazdı. Bilemiyorum ama bu erteleme pek hayra alamet değil.

yaktılar mı transponderları acaba dicem ama kaç ay test edildi bu uydu.

turksatı arayıp tepkimizi gösterelim.mantıklı bir açıklama yapsınlar.

bencede hayra alamet değil
    bir sürü kanalı yalancı çıkardılar.
    yeni kanallar eklenmeliydi

• quote:

Orijinalden alıntı: Zendagi Migzara
    Kurulum>Uydu Ara>Manuel Kurulum
    Yalnız burada şebeke arama diye bir özellik yok, bizdeki de philips, beyaz tv ve fox sanırım şuan hd olarak yayında o yayınları aradığımda bulamadı, sebebi ne olabilir.

Beyaz TV HD yayında şu anda. Elle frekans ekleyip bir deneyin isterseniz.

Frekans : 12380 mhz
    Sembol : 27500
    Fec : 3/4
  • Bende TRT HD sinyal gitti.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arasira kullanıcısına yanıt
    merhaba hocam doğrudur haklısınız amacım tartışa ortamı yaratmak falan değil sadece düşüncelerimi yazdım

yalnız trd hd dediğiniz kanalın avrupada en kaliteli yayını yapan kanal olması zaten bütün gün avrupa kanallarının verdiği aynı yayınları vermesidir , mega fabrikalar gibi veya belgeseller gibi çoğu yayın ve program hazır paket progmramlar 2 dil seçeneği dolby digital ses seçeneği ve gerçek hd görüntü kalitesi var fakat dediğim gibi bunlar bizim yayınlarımız değil , şu anda bile trt hd deki yayın başka bir ülkenin hazırladığı ve çektiği hazır paket program ve belgesel

trt1 sd ve trt 1 hd
    show sd ve show hd
    star sd ve star hd
    bu gibi kanalların çoğu sd kamerayla kayıt yapan fakat stüdyo ortamında benzetme olarak photo shop gibi programlarla ve özel cihazlarla makyajlanarak bizlere hd olarak sunulur halbuki çeken kamera aynıdır sd dir

gerçek hd yayın nerde ve ne zaman olur biliyormusunuz fenerbahçe ve galatasaray derbiisnde olur , formula 1 de olur , boks maçında olur , yani reyting ve para getiren yayınlarda olur , kimse size bedavaya gerçek hd yayını seyrettirmez veye seyrettiremez çünkü bu çok masraflı bi iştir ve ülkemizde de bunun olması imkansızdır ,,

• arasira kullanıcısına yanıt
    bende de trt hd trt1 hd yok hocam sinyalleri gitti rezillik resmen
  • quote:

yaktılar mı transponderları acaba dicem ama kaç ay test edildi bu uydu.

turksatı arayıp tepkimizi gösterelim.mantıklı bir açıklama yapsınlar.

bencede hayra alamet değil
    bir sürü kanalı yalancı çıkardılar.
    yeni kanallar eklenmeliydi

Bilmiyorum ki

4A şu an çalışıyor Beyaz TV HD dahil olmak üzere bazı kanallar 4A üzerinde çalışıyor, konumu da kontrol ediyoruz sorun görünmüyor. Şu durumda sanırım kimse mantıklı bir açıklama yapamaz. Teknik nedenlerden ertelendiği gibi bir neden bana mantıklı gelmiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: arasira

Bende TRT HD sinyal gitti.

quote:

Orijinalden alıntı: mrYAGIZ

bende de trt hd trt1 hd yok hocam sinyalleri gitti rezillik resmen
    TRT kanalları 4A'ya geçti. Ya şebeke tarama yaptırın ya da TRT kanal frekanslarını elle ekleyin. Frekanslar konunun ilk mesajında mevcut.
  • hd kayıt etmeyen kamerayla kayıt yapıyorlar sonra hd diye yayınlıyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: EASTWOOD1981

merhaba hocam doğrudur haklısınız amacım tartışa ortamı yaratmak falan değil sadece düşüncelerimi yazdım

yalnız trd hd dediğiniz kanalın avrupada en kaliteli yayını yapan kanal olması zaten bütün gün avrupa kanallarının verdiği aynı yayınları vermesidir , mega fabrikalar gibi veya belgeseller gibi çoğu yayın ve program hazır paket progmramlar 2 dil seçeneği dolby digital ses seçeneği ve gerçek hd görüntü kalitesi var fakat dediğim gibi bunlar bizim yayınlarımız değil , şu anda bile trt hd deki yayın başka bir ülkenin hazırladığı ve çektiği hazır paket program ve belgesel

trt1 sd ve trt 1 hd
    show sd ve show hd
    star sd ve star hd
    bu gibi kanalların çoğu sd kamerayla kayıt yapan fakat stüdyo ortamında benzetme olarak photo shop gibi programlarla ve özel cihazlarla makyajlanarak bizlere hd olarak sunulur halbuki çeken kamera aynıdır sd dir

gerçek hd yayın nerde ve ne zaman olur biliyormusunuz fenerbahçe ve galatasaray derbiisnde olur , formula 1 de olur , boks maçında olur , yani reyting ve para getiren yayınlarda olur , kimse size bedavaya gerçek hd yayını seyrettirmez veye seyrettiremez çünkü bu çok masraflı bi iştir ve ülkemizde de bunun olması imkansızdır ,,

HD yayın uydu çıkışı SD yayın çıkışından 5 kat daha ucuz. Ayrıca son 5 yılda satılan tüm yayıncılık ekipmanları HD destekli. Yayında kullanılan cihazlar HD destekli olduktan sonra acaba HD yayının ne gibi masrafı var merak ediyorum? Aydınlatırsanız sevinirim.

• Herkes tepkisini Turksat ve TUYAD'a gösterirse 2-3 güne kadar yayınlar başlar bakın görün. Yeterki Turksat'ı Tuyad'ı arayıp şikayette bulunalım. Turksata boşa mail göndermeyin gitmiyor. Tuyad 'a şikayet email'i gönderin.
  • TRT HD güzel bir yayın yapıyor ATV HD'ninde görüntü kalitesi güzel içi boş bir kanal TRT1 HD gerçekten kaliteli bir kanal değil özellikle TRT HD'ye göre dünya kupasında TRT HD yayınlarında resmen stat atmosferindeydik fakat TRT1 HD o kadar kaliteli değildi.
  • 
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.