|
Türksat 6A ilk test yayınını gerçekleştirdi

-
-
Son kullanıcı için bir işe yarıyor mu haberin detayında ben mi göremedim?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
yayınlar 4k olacak mı ? yoksa konumlama için mi
-
TÜRKSAT 6A UYDUSU NE İŞE YARIYOR?
Türksat 6A uydusu, Türkiye'nin haberleşme kapasitesini artırmayı ve daha geniş bir kapsama alanı sağlamayı amaçlamaktadır. Uydu, özellikle şu alanlarda hizmet verecek:
Telekomünikasyon: Türksat 6A, Türkiye ve komşu bölgelerde telekomünikasyon hizmetlerinin kesintisiz ve yüksek kaliteli bir şekilde sunulmasını sağlayacak.
Televizyon Yayıncılığı: Uydu, televizyon yayıncılığı için de kullanılacak ve daha fazla kanalın daha geniş bir alanda izlenebilmesine olanak tanıyacak.
İnternet ve Veri İletişimi: Geniş bant internet ve veri iletimi hizmetleri sunarak, internet erişimini genişletecek ve hızlandıracak.
Kamu Hizmetleri: Türksat 6A, kamu kurumlarının iletişim ihtiyaçlarını karşılayacak ve acil durumlar için güvenilir bir iletişim altyapısı sağlayacak
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
O kadar güzel haberler yazan biri nasıl böyle sallamış inanılır gibi değil. Resmen hayal kırıklığına uğradım :(
Türksat 6A askeri haberleşme için X bant ve ticari haberleşme için Ku-BSS sunar. Ka-Bant ve Q/V Bant nereden çıktı? Çok ayıp, hiç yakıştıramadım! Haberleşme uydusunun gücü 153W ? Bu Z kuşağı ne içiyor bir bilsem :( 16 olan kullanılacak transponder sayısına 20 denmiş. Aklımdaki "Metin Akpınar" imgesi çöktü resmen...
-
Selamlar,
Türksat'ın kendi sitesinde o şekilde yazmakta:
-
4K yayınlar hayal Türkiye de. O altyapıyı kurabilecek, yatırım yapacak kimse yok. SD den HD ye geçiş bile zar zor gerçekleşti ulusal kanallar dışında çoğu kanal halen SD de kaldı.
Görev süresi bitecek olan eski uydular yerine biraz daha kapasite ihtiyacını karşılayabilecek teknolojili uydular geçiyor malesef ekstra birşey yok. 3A dan 4A'ya geçildi nasıl fark olmadıysa aynı şekilde devam edecektir.
-
Hocam gücü 8,4 kW olacak 153 w ile tek transponder bile çalıştıramazsınız.
-
Eksik düzeltmişsin. Araban 4 tekerlekli mi 5 tekerlekli mi? Stepnedeki yedek olduğu için araban 5 tekerlekli olmuyor değil mi? Güzel, işte uyduda da yedek olarak bulunan 4'ü, 16'ya ekleyemeğn. 20 aktarıcı var dersen, sana 5 tekerlekli araba mı kullanıyoğn derler. Doğrusu 16, 20 değil.
-
İnternet hızında bir sorunumuz çok yok, yoğun bölgelerde düşüş oluyor ama genel olarak hız işimizi görür, tek sorun kota, komik rakamlara afaki rakamlar isteniyor. Sınırsız internet fiyatına 10gb internet veren operatörlerden kurtulursak bir anlamı olur, 4k yayınlar halen daha çok zayıf, kaldı ki hd yayın bile kalitesiz.
Bu sıkıntılar son kullanıcı sıkıntıları, ama özellikle askeri alanda faydası olacaksa o güzel
En Beğenilen Yanıtlar

Son kullanıcı için bir işe yarıyor mu haberin detayında ben mi göremedim?
|
yayınlar 4k olacak mı ? yoksa konumlama için mi
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X