Şimdi Ara

Türksat, KabloInternet'in hızını artırdı (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
164
Cevap
0
Favori
5.359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Serdar

quote:

Orjinalden alıntı: eozen81

Niye ekliyormuşum 7 YTL yi tarifelere hayret birşeysiniz valla

Olaya Turksat açısından bakacaksın, adamlar yeni abone çekmek istiyorlarsa (ki Şubat 2007de yaptıkları indirim zaten bu yüzden yapıldı yani elbette istiyorlar) son kullanıcı açısından olaya bakmak zorundalar.

Şu anda Türkiyede yaklaşık 4 milyon ADSL kullanan var ancak pazar aç bir pazar daha bir çok müşteri var ve Kablo bunları kendi bünyesine çekmeyi ve ADSL'dekileri de adsllerini kapatıp kendi bünyesine sokmayı amaçlıyor. Bu açıdan bakarsak Telefon bir iletişim aracıdır ve herkesin ihtiyacı vardır, ancak kablo tv öyle değil, kafanıza sokun artık bunu, kimse ay evimde kablo tv olmazsa ne yaparım demez, milletin uydusu normal tv anteni vs.. var.

O açıdan yeni abonelere sen gidip de mecburen Kablo tv üyeliği veriyorsun 7 YTL ya haliyle de bu kablo internet maliyeti oluyor adama, sonuçta bende evimde uydu var ama kablo net için 29 + 7 = 36 YTL fatura ödüyorum aylık Turksat'a, internet için aldım, mecburen 7 ytl daha veriyorum

Olaya geniş bakın geniş

Değerli arkadaşım, kendin söylemişsin. "Telefon bir iletişim aracıdır, Herkesin ihtiyacı vardır." Ve demişsin ki; "kimse ay evimde kablo tv olmazsa ne yaparım demez. Milletin uydusu normal tv anteni vs. var"
    Ve demişsin ki; "Olaya geniş bakın geniş" :)

Biraz daha geniş bakalım o halde. Herkesin cep telefonu var. Ev telefonlarındaki gibi alicengiz oyunları onlarda da var, ama en azından ne nedir, ne ne değildir diye sorduğunuzda cevap alabiliyorsunuz. Yani, ilkokula giden çocukta bile bir cep telefonu bulunabiliyorken ev telefonu ne derece elzemdir?

Kablo TV evlerde olmayabilir. Üstüne eklememizi kati olarak mecbur tutuyorsanız siz 256 kbps bağlantı için aylarca 29+7=36 ytl ödediniz. ADSL'dekiler telefon hariç 49 ytl ödedi. Benim gibi zerre kadar telefon kullanmayan, telefonunu ADSL için alanlar da 49 + 7 (eski zamsız tarifeye göre) 56 ytl, yeni zamlı tarifeye göre de 49 + 10 = 59 ytl verdik. Ben verdim en azından.

Dolayısıyla telefon ücretlerini de katmamız gerekir. Ya da kablo TV'yi katmamamız gerekir. Kullanan kullanır, kullanmayan kullanmaz. Ev telefonu o kadar da gerekli değildir.

Türk Telekom'un yaptığı indirimlerden önce ben 512 kbps kablo için 59+7=66 ytl veriyordum. ADSL'deki arkadaşlarım da 89 + 10 = 99 ytl veriyordu. Bu hızlar ev kullanıcısına o dönemde reva görülen hızlar arasında en avantajlı fiyatlarla satılan hızlardı. Bakalım; yeni tarifelerle yeni hızların ücretleri ne olacak. Yukarıda tahminde bulundum...

Serdar evimde uydu kullanıyorum. 3 çanağım var ve bütün popüler kanalları izliyorum. Kablo TV'ye hiç ihtiyacım yok pek çok insan gibi. 256k kablonete neden geçtiğime gelince toplam 36 YTL ödeyeceğim için geçtim. Neden 512'ye geçmediğimi de söylüyeyim. 36 YTL öderken kabloya fazladan para ödeyerek kardaydım. 10 YTL fazla verip 512'ye geçmeyi çok düşündüm adsle oranla 10 lira fazla verecektim ne de olsa. Ancak 7 ytl kablo tv ücreti de binince 70'e dayandığı için geçmedim.

Ve gerçekten lüzumsuz kablo tv bana. Telefon lüzumlu mu? Evet ama fiyatları gerçekten pahallı, her an kapatabilirim. Bu adsl almamı da etkilemez. En fazla tüketici heyetine giderim mahkeme kararı ışığında adsl hizmetimi alırım telefon iptal olur. Kablo TV'de ise bu durum yok. Keşke kablo internet abonelerine bedava yapsalar kablo tv'yi de 256 sınırsız yine 36 ytl olsa. O zaman bu kadar çene yormazdık...

• quote:

Orjinalden alıntı: engunaydin
    Telefon lüzumlu mu? Evet ama fiyatları gerçekten pahallı, her an kapatabilirim. Bu adsl almamı da etkilemez. En fazla tüketici heyetine giderim mahkeme kararı ışığında adsl hizmetimi alırım telefon iptal olur. Kablo TV'de ise bu durum yok.

Bu durumda emsal teşkil edecek sadece o dava var. Uygulama yok. Siz gerçekleştirin ve emsal olun. Biz de kapattıralım aynı yolla.

Şu anda ADSL kullanan herkes telefon da ödüyor mecburen...

• quote:

Orjinalden alıntı: Serdar

quote:

Orjinalden alıntı: engunaydin
    Telefon lüzumlu mu? Evet ama fiyatları gerçekten pahallı, her an kapatabilirim. Bu adsl almamı da etkilemez. En fazla tüketici heyetine giderim mahkeme kararı ışığında adsl hizmetimi alırım telefon iptal olur. Kablo TV'de ise bu durum yok.

Bu durumda emsal teşkil edecek sadece o dava var. Uygulama yok. Siz gerçekleştirin ve emsal olun. Biz de kapattıralım aynı yolla.

Şu anda ADSL kullanan herkes telefon da ödüyor mecburen...

Peki telefon aboneliğini iptal edip de ADSL'e devam edebilmek için Tüketici Hakem heyetine başvuran var mı?

• quote:

Orjinalden alıntı: thall

krm-iks ;
    şimdi bana 128 bağlandıya ama gelen kişiye hızlar a2 kat artılırılmış 256 oldu mu dedim hayır dedii
    öyle bişey yok hızın bu dedi gösterdi 186 çıktı
    download ettim 32leri görüyoruum anlamadım bu işten şimdi benim 128 mi? 256mı? sence:D

Açıp kendi sitelerini gösterseydin 2 kat artığını bozulup kalsaydı

modeminizin mac adresini yazarak bütün bilgilere buradan ulaşa bilirsin

http://62.248.80.10/RTSubscriberStatus/Default.asp

• bi sürü mac yazan bişeyler var hangisi acaba :D
    quote:

Orjinalden alıntı: krm-iks

quote:

krm-iks ;
    şimdi bana 128 bağlandıya ama gelen kişiye hızlar a2 kat artılırılmış 256 oldu mu dedim hayır dedii
    öyle bişey yok hızın bu dedi gösterdi 186 çıktı
    download ettim 32leri görüyoruum anlamadım bu işten şimdi benim 128 mi? 256mı? sence:D

Açıp kendi sitelerini gösterseydin 2 kat artığını bozulup kalsaydı

modeminizin mac adresini yazarak bütün bilgilere buradan ulaşa bilirsin

http://62.248.80.10/RTSubscriberStatus/Default.asp

• Buldum:D
    256 çıktı ve binaya ayra gidilmeli diyor birde

bu ne iş:S
  • işte modem sonucu

Türksat, KabloInternet'in hızını artırdı
  • hayırlı olsun
  • quote:

işte modem sonucu

Türksat, KabloInternet'in hızını artırdı

downstreampower olması gerekenin dışında

o kırmızı işaretlinin düzeltilmesi lazım senin yapacağın tek şey
    şimdi hemen arıza kaydını arayıp 444 0 126 ya bildirmen lazım

bende şöyle

Downstream Power:5,6 dBmV
    eyer ki o düzeltilirse

256 kbps performansı alırsın

• Valla düzgün fiyat vermezlerse birdiğim tek birşey var sahibinden.com'da kablomodem satışları patlayacak millet adsl'e zorunlu geçiş yapacaktır... Ben bile düşünüyorum vallahi, ki 6 senedir kullanıyorum belki...
  • Zaten 1 eylül bilemedin ortası 15 şi 20 si ozamana kadar bişey olmazsa bu millet kablo internetten kaçar. yoksa 2 kat artırıp tamam hadi manasına getirdi bide bi milletin azına bal çaldı internette bir açıklama yapıp

Kanmıyoruz sana Türksat haydi ne yapacaksan yap artıkta millet yoluna baksın

• Arkadaşlar aranızda sitede dediği gibi "son kullanıcılara verdiği internet erişim hızını, Avrupa’da uygulanan hız limitine yükselterek, 6 Mbps’e kadar çıkardı." bu dediği gerçekleşen kullanıcı varmı
  • en yüksek hız 6 mbit olacak ve yeni tarifeler açıklanacak, 3 ay boyunca hızlar iki katına çıkarıldı ve test edildi, şimdi sıra uygulamaya geldi manasında bir basın açıklamasıdır, içiniz rahat olsun.
  • quote:

Orjinalden alıntı: eozen81

sevgili @vozer,
    Benim orda belirtmek istediğim mevzu, Kablo TV bir ihtiyaç ise Telefonun 1.000.000 kez daha fazla ihtiyaç oldugudur,

kaldıki Cep Telefonu var diye halkında artık ev telefonu almayayım diye bir görüşe kapıldıgına da ben inanmıyorum. Sonuçta Cepten evi aramak asla ama asla evden evi aramak kadar ucuz olamaz.

zaten cepten evi aramıyorlar, cepten cebi arıyorlar. Kullandığınız abonelik paketine göre cepten cep evden evi aramaya göre çok çok daha hesaplı olabiliyor. o yüzden ev telefonuna ihtiyaç kalmıyor. Dediğim gibi çevremde bir sürü insan var yeni ev kurup ev telefonu almayan. Alanlar da adsl için aldı. Hatta evinde hat olan ama makine olmayan kişiler bile tanıyorum. Sırf adsl amaçlı aldı ve makine almıyor ev teli kullanmıyorum diye.

Kablo tv ise benim için vazgecilmez bir mecburiyet. Kablo internet kullanmadan önce de kullanıyordum, bundan sonra da mecburum. Görüntü kalitesi her ne kadar çok tatmin etmese bile masa üstü antenden güzeldir. O yüzden sizin telefon ücretini ek masraf kabul etmediğiniz gibi ben de kablo tv'yi kabul etmiyorum.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Benim 512k sözleşmeli kablo internetim 1 mbit - 4 mbit arası gidip geliyordu kendi kafasına göre, bu aralar 1 mbitte sabit

1 mbite 59 + 7 ytl vermeyi düşünmediğimden 1 ay daha sabredip tarifelerde bir değişme olmazsa iptal ettirmeyi ciddi ciddi düşünmeye başladım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ketenhelva

Benim 512k sözleşmeli kablo internetim 1 mbit - 4 mbit arası gidip geliyordu kendi kafasına göre, bu aralar 1 mbitte sabit

1 mbite 59 + 7 ytl vermeyi düşünmediğimden 1 ay daha sabredip tarifelerde bir değişme olmazsa iptal ettirmeyi ciddi ciddi düşünmeye başladım.

• Arkadaşlar benim hızda 256'dan 512 oldu ve modemin değerleri bunlar.Herhangi bir sorun var mıdır?Ben de sizler gibi Türksat'ın tarifelerini açıklamasını bekliyorum.Bu bekleme süresi artık sabrımızı zorluyor ve umarım Türksat tarifelerini açıkladığında hala abonesi kalmış olur.
    http://i195.photobucket.com/albums/z270/goysalh/mac.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahsen1002 -- 29 Ağustos 2007; 3:52:34 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: mahsen1002

Arkadaşlar benim hızda 256'dan 512 oldu ve modemin değerleri bunlar.Herhangi bir sorun var mıdır?Ben de sizler gibi Türksat'ın tarifelerini açıklamasını bekliyorum.Bu bekleme süresi artık sabrımızı zorluyor ve umarım Türksat tarifelerini açıkladığında hala abonesi kalmış olur.

Hepimizin sabrı taştı
    Türksata

sizin

Upstream power sınırda acık daha oynasa kopmak üzere 56 olsa güm
    Downstream power de aynı durumda 14.5 deyilde 15 olsa güm

onun dışındakiler güzel

Türksata

• quote:

Orjinalden alıntı: krm-iks

quote:

Orjinalden alıntı: mahsen1002

Arkadaşlar benim hızda 256'dan 512 oldu ve modemin değerleri bunlar.Herhangi bir sorun var mıdır?Ben de sizler gibi Türksat'ın tarifelerini açıklamasını bekliyorum.Bu bekleme süresi artık sabrımızı zorluyor ve umarım Türksat tarifelerini açıkladığında hala abonesi kalmış olur.

Hepimizin sabrı taştı
    Türksata

sizin

Upstream power sınırda acık daha oynasa kopmak üzere 56 olsa güm
    Downstream power de aynı durumda 14.5 deyilde 15 olsa güm

onun dışındakiler güzel

Türksata

Hadi ya durum o kadar vahim mi yapabileceğim bişey var mı peki bunu düzeltmek için.Arıza kaydı falan mı yapmam gerekiyor.

• teşekkür ederim krm-ıks
    dün aralarında bişeyler konuşuyorlardı, biri diğerine "abii alttan biraz kısılması lazım" diye aşağı gönderdi;
    bende bu arada "amamm abii kısmayın, kısmak herhal iyi bişey değildir" dedim... o da, "yok senin lehine" dediii..
    amaa aşağı inan şahıs galiba tam kısmamış
    şimdi gelmezler ki bu adamlarr bi daha zaten yoğunluktan şikayetçilerdi

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.