Şimdi Ara

Türksat, KabloInternet'in hızını artırdı (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
164
Cevap
0
Favori
5.359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: disintegrators

En düşük 512- 29 ytl olursa, benim gibi 19 ytl'ye 128 kullananlara zam yapılmış olur.

Aynen katılıyorum. Ne anladık biz bu işten
  • Şimdi 6 Mbps ise demekki 3 kat hız artırımı var.

Bu yüzden bence min hızlardada 3 kat artırım yapıp fiyat eskisi gibi olacak.

yani 128 kalkacak 256*3 dersek 768 Kbps

3*512 1536 gibi hızlar sunabilir bize kablo net.
  • komik yaw, ADSL 1 ay olacak nerdeyse devrimi gerçekleştireli bizler burda komik bir şekilde
    yok hızlar şöyle olacak böyle olacak diye dövünüyoruz, valla gülüyorum halimize

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eozen81 -- 28 Ağustos 2007; 12:04:58 >
  • Kablo-NET'in en büyük strateji hatası yaptığı son indirim oldu...

29 liraya 512 verebilir...
    29 liraya 1 Mbit vermesi ise biraz zor gibi görünüyor...

37 YTL olsaydı 256 kbps... O zaman direk 1 Mbit'e çıkaracaklar diyebilirdim...

Ancak kişisel düşüncem 1 Mbit için 29 ytl'nin üzerinde bir fiyat talep edecekleri, dolayısıyla da 256 abonelerini 512'den daha yukarı hızlara çıkartmayacakları.

Ancak onlar da biliyor ki, 29 ytl 512 aboneliği insanları memnun etmez.

Dolayısıyla 256 abonelerine indirim + 2 kat hız artışı tarifesi ile gelmek durumunda kalacaklar

Mesela 512 kbps -25 ytl gibi.

1 Mbit tarifesi ise telekom ile rekabet etmek durumunda. Dolayısıyla 39 ytl gibi bir rakam mantıklı görülüyor.

256 Aboneleri ise ister 25 ytl'den 512'ye devam edecekler, isterlerse üst tarifeye çıkıp telekomdan daha ucuza 1 Mbit kullanacaklar.

Bana ötesi bir tarife mantıklı gelmiyor. Gönül ister ki 1 Mbit'i 29 ytl yapsınlar. Ancak ne yönelecek yeni abone kitlesini kaldırabilecek bir alt yapıları ne de bu fiyatı açıklayabilecek cesaretleri(!) olduğu düşüncesinde değilim. Umarım beni yanıltırlar.

Ayrıca : Kablo TV ücreti olan 7 YTL sabit ücret değildir. Yani karşılığında hizmet almadığın, aboneliğini sürdürmek için ödediğin bir miktar değildir. 7 YTL karşılığında sana 1 ay boyunca kablo tv hizmeti verilir. Oysa telekomun sabit ücreti karşılığında sana 1 ay boyunca konuş diyen yok bildiğim kadarıyla. Ki kablo internet, kablo tv ile birlikte anıldığında dahi kuru adsl fiyatlarından geride kalabiliyorsa bence bu tartışma oldukça yersiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CarpeNoctem -- 28 Ağustos 2007; 12:45:33 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Serdar

Teknolojik anlamda oluşturulmuş fiyat baremlerinde zam yapılması düşünülmez. Bir kişi ancak standart ödediği fiyatı ya da onun altını öder. "Yeni tarife" adı altında fatura kabartılmaz. Ancak zam yapılarak bu kabartılabilir. Bunun örneğini de Türk Telekom'un aldatmacı telefon tarifesinde gördük.

Bu fikirle, kendi düşünceme göre; çıkarılacak limitsiz tarifeler şu şekilde olacaktır

512 kbps 19 ytl
    1024 kbps 29 ytl
    2048 kbps 49 ytl
    4096 kbps 69 ytl
    6144 kbps 89 ytl

Bundan daha pahalı bir tarife beklemiyorum. Türk Telekom'un ardından yapılası bir tarifedir bu. Şunu da unutmamak lazım; Türk Telekom bir hız artırımına daha gitmek için altyapısına ciddi yatırım yapmak zorunda kalacak. Yaygınlıktan ziyade mevcut altyapının sistemini düşünecek olursak, evlere gelene kadarki kayıpla ADSL'de bu gün çoğu aboneye 4096 kbps verilemediğini görüyoruz. Her halde kablo internet, kullanılan teknoloji oranınca hızı evlere bağlayabilir. Yapılması gereken sadece tarife belirlemek...

Umarım yanılmam. Ben de sabırsızlıkla bekliyorum...

serdar ne yaptın sen yaa

1 mbit 59 ytl olacak kabloda

sen kalbo kullanıyosun diye indir indirebildiğin kadar

• Artık tahminleri bırakalım bence
  • önceki tarife değişikliğinde kaç kişi adsl 256'yı bırakıp kabloya geçmişti acaba?

şimdi alt sınır 1 mb olunca çoğu kişi buna yeter gözüyle bakacak ve buraya geçiş için başvuracaktır, altyapı bunu kaldırır mı kaldırmaz mı bilemem ama yine de geçişin çok fazla olacağını düşünmüyorum, yani kablo tarifesi serdar'ın dediği gibi olacaktır bence de en düşün 512 19'dan başlar.

ve görülüyor ki önümüzdeki yıl 256'lı yıllarımız 56k'lı yıllarımızı hatırlatacak bize, üst sınır çok yükselecek ve psikolojik olarak yeter gözüken 1 mb de artık yetmez olacak kimseye, söyleyeceğim odur ki artık fiyatların düşmesinden endişe etmek yersizdir, düşecektir hatta çok düşecektir...
  • quote:

Orjinalden alıntı: celler

önceki tarife değişikliğinde kaç kişi adsl 256'yı bırakıp kabloya geçmişti acaba?

şimdi alt sınır 1 mb olunca çoğu kişi buna yeter gözüyle bakacak ve buraya geçiş için başvuracaktır, altyapı bunu kaldırır mı kaldırmaz mı bilemem ama yine de geçişin çok fazla olacağını düşünmüyorum, yani kablo tarifesi serdar'ın dediği gibi olacaktır bence de en düşün 512 19'dan başlar.

ve görülüyor ki önümüzdeki yıl 256'lı yıllarımız 56k'lı yıllarımızı hatırlatacak bize, üst sınır çok yükselecek ve psikolojik olarak yeter gözüken 1 mb de artık yetmez olacak kimseye, söyleyeceğim odur ki artık fiyatların düşmesinden endişe etmek yersizdir, düşecektir hatta çok düşecektir...

çok fazla geçiş olmadığı kesin çünkü abonesayısı düşük 30 bin adsl 2 milyon olmasılazım

• Hızı 6 mbit olan var mı aramızda?
  • kablo nette ayrıca ödenen 7 ytl bence ek bir maliyet.
    nasılsa kablo tv izleniyor demek te yanlış.
    çünkü uydusu veya başka kaynakları olup ta kablotv ye ihtiyaç duymayan sürüyle insan var.
    yani telefonu kullanmakla kablo tv yi izlemek aynı maliyeti getirmiyor.
  • nba tv kablodan başka yerde yok... mecburen kablo tv kullanıyordum artık internetim var, mecburiyet ortadan kalktı benim için, adsl 10 mbit çıkarsın yine geçmem.
  • quote:

Orjinalden alıntı: krm-iks

quote:

Orjinalden alıntı: celler

önceki tarife değişikliğinde kaç kişi adsl 256'yı bırakıp kabloya geçmişti acaba?

çok fazla geçiş olmadığı kesin çünkü abonesayısı düşük 30 bin adsl 2 milyon olmasılazım

yine böyle bir kampanya yapıcakları ve altyapının zorlanmayacağını düşünüyorum, zaten önümüz hızların çok daha artacağını işaret ediyor, kabloya devam, download hızı haricinde 512 ile yapamadığınız internet işlemi var mı, yok... downloadu da kısarsın biraz mis gibi interneti kullanırsın, videoları mı izleyemiyorsun, oyunları mı oynayamıyorsun, hepsi için yeter...

• yine böyle bir kampanya yapıcakları ve altyapının zorlanmayacağını düşünüyorum, zaten önümüz hızların çok daha artacağını işaret ediyor, kabloya devam, download hızı haricinde 512 ile yapamadığınız internet işlemi var mı, yok... downloadu da kısarsın biraz mis gibi interneti kullanırsın, videoları mı izleyemiyorsun, oyunları mı oynayamıyorsun, hepsi için yeter...

kabloyu hiç bırakmayı düşünmedim zaten

alt yapı koaksiyel kablolardan oluştuğu için iyi, biraz bakım yapsalar hiç sorun olacağını sanmam zaten. Yeterki biraz bakım yapsınlar tamam daha Türk telekomdan kalma hatlar var
  • reklamını sadece kanalturkte gördüm türksat'ın o da biten bağlantı ücreti almıyoruz kampanyasıydı, insanlar kablo tv üzerinden internet bağlantısı yapıldığını bilmiyor bile, ben bile yeni bir tesisat kurulacak sanıyordum bunun için onca yıldır kablo tv kullanmama rağmen, reklamlara önem verseler kendilerini geliştirirler, altyapı konusunda sorun yaşayacaklarını zannetmiyorum, hele ki adsl kullandıktan sonra :D
  • o degilde indirim diyoruzda sizce bu indirim ne zaman olur?Turksatın agzından lokma alamadı kimse...İlla rekabet edicekler die düşünüyoruz ama ya sadece ufak bir indirim olursa ?
  • türksat tıpkı tt gibi müşterisinin isteklerini,beklentilerini araştırmadan (kamuoyu araştırması yapmadan) canının istediği gibi fiyat-tarife uygulaması yaparsa kısa vadede kazanıp uzun vadede kaybeder.uzun vadeli oynayıp en az bağlatısını 1024 yapıp tt den bariz ucuz tutarsa (yani 44,99 gibi aptalca bir fiyat değil 29,99-34,99 gibi) kablo tesisatı bulunan adsl cileri kazanır.öbür türlü adsl e müşteri kazandırır.
    tabi adsl e geçen de pişman olur,türksatı bilmem ama tt kadar sorumsuz bir firma olamaz herhalde.mesela tt'nin ilk alternatifi çıktığında (kendi altyapısı ile) tt çok müşteri kaybedecek.(tabi bu olay yakın zamanda olmayacak ne yazıkki.tt'nin alternatifi için uzun yıllar lazım.)
  • quote:

Orjinalden alıntı: eozen81

Telefon bir iletişim aracıdır ve herkesin ihtiyacı vardır, ancak kablo tv öyle değil, kafanıza sokun artık bunu, kimse ay evimde kablo tv olmazsa ne yaparım demez, milletin uydusu normal tv anteni vs.. var.

Artık yeni ev kuranlardan telefon almayanların sayısı hiç de az değil. Ev telefonu olayı bitti. Millet alıyor 2 cep telefonu, kaydoluyor hesaplı tarifelerden birine ve tüm konuşmalarını öyle yapıyor. Eski abonelerden bile ev telefonunu iptal ettirenler var. Ettirmeyenler de alışkanlıktan işte...

Örneğin biz sadece sabit ücret ödüyoruz. Tek kuruş artı tarife gelmiyor çünkü kullanmıyoruz. Bizi arayan olursa oluyor. Çevrenizde son 1 yıl içinde evlenen ve yeni eve çıkan insanlar varsa bunların çoğunun sabit telefon hattı almadığını görebilirsiniz, alanların da bir çoğu sırf ADSL için alıyor.

• sevgili @vozer,
    Benim orda belirtmek istediğim mevzu, Kablo TV bir ihtiyaç ise Telefonun 1.000.000 kez daha fazla ihtiyaç oldugudur,

kaldıki Cep Telefonu var diye halkında artık ev telefonu almayayım diye bir görüşe kapıldıgına da ben inanmıyorum. Sonuçta Cepten evi aramak asla ama asla evden evi aramak kadar ucuz olamaz.
  • quote:

kaldıki Cep Telefonu var diye halkında artık ev telefonu almayayım diye bir görüşe kapıldıgına da ben inanmıyorum. Sonuçta Cepten evi aramak asla ama asla evden evi aramak kadar ucuz olamaz.

katılıyorum,arayacağım kişi bir sabit telefona sahipse ben de sabit telefondan ona ulaşmayı tercih ederim öncelikle.
    fakat bu şahsi bir düşünce,herkesin kendince tercihleri olabiliyor bu konuda.evinde sabit telefonu olduğu halde ben evdeyken beni cep telefonundan arayan arkadaşlarım var.
    yani kullanmak isteyene sabit tel+adsl yük değil.fakat sabit telefon kullanmayana sabit ücret doğal olarak artı bir yük olarak gelir.
    kablo tv konusunda ise,eski kablonet kullanıcısıyım (çok kısa süre kullandım,taşındığım yeni evimde tesisat olmaması dolayısıyla adsl e geçtim.) sırf mecburiyetten kurdurmuştum kablotv yi.bir kere açıp bakmadım.hem uydu sahibiydim,hem de tv ile aram fazla iyi değildir.açıkçası kablotv ye verdiğim para her faturada gözüme batıyordu.fakat tabi dediğim gibi bir tercih meselesi bu.kablotv'yi efektif olarak kullanan bir insanın şikayet edeceğini sanmıyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: Serdar

Teknolojik anlamda oluşturulmuş fiyat baremlerinde zam yapılması düşünülmez. Bir kişi ancak standart ödediği fiyatı ya da onun altını öder. "Yeni tarife" adı altında fatura kabartılmaz. Ancak zam yapılarak bu kabartılabilir. Bunun örneğini de Türk Telekom'un aldatmacı telefon tarifesinde gördük.

Bu fikirle, kendi düşünceme göre; çıkarılacak limitsiz tarifeler şu şekilde olacaktır

512 kbps 19 ytl
    1024 kbps 29 ytl
    2048 kbps 49 ytl
    4096 kbps 69 ytl
    6144 kbps 89 ytl

Bundan daha pahalı bir tarife beklemiyorum. Türk Telekom'un ardından yapılası bir tarifedir bu. Şunu da unutmamak lazım; Türk Telekom bir hız artırımına daha gitmek için altyapısına ciddi yatırım yapmak zorunda kalacak. Yaygınlıktan ziyade mevcut altyapının sistemini düşünecek olursak, evlere gelene kadarki kayıpla ADSL'de bu gün çoğu aboneye 4096 kbps verilemediğini görüyoruz. Her halde kablo internet, kullanılan teknoloji oranınca hızı evlere bağlayabilir. Yapılması gereken sadece tarife belirlemek...

Umarım yanılmam. Ben de sabırsızlıkla bekliyorum...

Fiyatlar böyle olsun ben jet hızıyla 2048 e atlarım. Bana pek böyle olmaz gibi geliyor ama hayırlısı.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.