Teknolojik anlamda oluşturulmuş fiyat baremlerinde zam yapılması düşünülmez. Bir kişi ancak standart ödediği fiyatı ya da onun altını öder. "Yeni tarife" adı altında fatura kabartılmaz. Ancak zam yapılarak bu kabartılabilir. Bunun örneğini de Türk Telekom'un aldatmacı telefon tarifesinde gördük.
Bu fikirle, kendi düşünceme göre; çıkarılacak limitsiz tarifeler şu şekilde olacaktır
Bundan daha pahalı bir tarife beklemiyorum. Türk Telekom'un ardından yapılası bir tarifedir bu. Şunu da unutmamak lazım; Türk Telekom bir hız artırımına daha gitmek için altyapısına ciddi yatırım yapmak zorunda kalacak. Yaygınlıktan ziyade mevcut altyapının sistemini düşünecek olursak, evlere gelene kadarki kayıpla ADSL'de bu gün çoğu aboneye 4096 kbps verilemediğini görüyoruz. Her halde kablo internet, kullanılan teknoloji oranınca hızı evlere bağlayabilir. Yapılması gereken sadece tarife belirlemek...
Umarım yanılmam. Ben de sabırsızlıkla bekliyorum...
Güzel bir temenni en sonunda. Umarım beklediğin gibi olur da direk 2048'e geçeriz 20 lira fark verip...
quote:
Orjinalden alıntı: felmali
dogru baslik soyle olmaliydi: Turksat daha yuksek hizda bir tarifeyi daha seceneklerine ekledi..
Gönül başlığın dogru olmasını isterdi ama henüz turksatta bir gelişme yok
Tarih 28 ağustos hiç bi değişiklik yok.Az önce türksatı aradım hızımı 6 mbps yapmak istiyorum dedim "o hizmeti şimdi sunamıyoruz" dediler madem internet sitene,gazetelerin haberlerine çıktın hizmeti vermesini de bileceksin.Dünkü açıklamanın da sırf laf olsun diye yapıldığı belli ortada ne bir tarife,ne 6 mbps hız ne de tam tarih var.Mayıstan beri ilgili kurumlara teklifler sunuluyor valla anlamadım kaç aydır bir tarife çıkamadı.Millet 89 ytlye 4 mbps kullanırken bizim 209 ytl kullanmamızı istiyorlar herhalde
Evet arkadaşlar halen hızlarımız 2 kat deyilmi hiçbir değişiklik yok. Bende açıklamadan sonra bir değişiklik olmadı halen 2 katta duruyo
Hadi türksat uygula şutarifelerinide rahatayalım
arkadaşlar burda benim gibi düşünen kimse var mı merak ettim üstteki yazdıklarım gibi yani. bu hızlar ve pingler stabil olmadıgı için ve her ay 59 ytl bayılmaktan sıkılanlar var mı varsa eğer düşünüyorlar mı 59 ytl 1mbit civarı hız mı yoksa 19ytl 128(256)hızmı_?**....?
kimse benim gibi düşünmüyor galiba burda ben yine yalnızım burda eee benim ne işim var burdaaaa
quote:
Orjinalden alıntı: kimmeryali
arkadaşlar burda benim gibi düşünen kimse var mı merak ettim üstteki yazdıklarım gibi yani. bu hızlar ve pingler stabil olmadıgı için ve her ay 59 ytl bayılmaktan sıkılanlar var mı varsa eğer düşünüyorlar mı 59 ytl 1mbit civarı hız mı yoksa 19ytl 128(256)hızmı_?**....?
illa dünyayı indirecem demeyenler için 512 çok ideal video falan izleniyor çok rahat, ama download yapanlar için yetmez hiçbir şekilde...29'a 512 türkiye'nin şu anki en düşük sınırsız ihtiyacı için birebir, tabi bunun kesinlikte düşeceğine eminim, 1 eylül tarihini de aybaşı olduğu için verdim ama adamlar derlerse ki adslde olduğu gibi önümüzdeki ay başlayabilir de...kesinlikle bir fiyat indirimi olacak buna şüphem yok...
quote:
Orjinalden alıntı: kimmeryali
eulan bi insan evladı cevap versin bea nasıl insanlarsınız siz protesto ediyorum hepinizi bu sitenin admini kimse benim üyeliğimide silsin
bu forumda öyle kimsenin sorusuna cevap vermeden durduğunu pek görmedim bir az bekleseydiniz olacaktı bakın. Benim sorumda orda duruyo cevap verilmedi ama ben isyan etmedim elvet bi düşüncesi olan yanıt verir.
celler arkadaşımız cevap vermiş sizin kine
İyi iyi.6 mbps ohhh
Arkadaşlar, bağlantı hızım 128kb ve halen değişmedi. az önce müşteri hizmetlerini aradım ve durumu anlattım, onlarda kontrol edip bana şu cevabı verdiler. " evet sizin hızınızda bir artış olmamış. Şu anki hız arttırımı bir test uygulamasıdır ve sadece test için seçilen abonelere uygulanmaktadır. Bu aboneleri sistem otomatik olarak seçiyor, bizim yapabileceğimiz birşey yok. İlerleyen günlerde belki sizinde hızınız artırılabilir. "
Forumda gördüğüm kadarı ile hızı artmayan kimse yok, yılın bedevisi sadece benmi seçildim acaba? Benim durumumda olan başka kimse varmı?
Benim asıl korkum sitedeki açıklamaya göre 3 ay süreyle hız arttırımı yapılmış. Bunun bir ayı bitti, bu önümüzdeki iki ay daha bu durum devam edecek anlamınamı geliyor acaba?
hadi bakalm Türksattan çok umutluyum içimden bir ses 1 mbit 29 ytl olcak diyo. 3 ay olayına bu kadar takılmayın bence. ( kaynak fln yok öyle içmden geldi
bugün 17:30 itibariyle bağlantım açıldı 128lik hızım 186 çıktı nasıll artmış değil galiba
quote:
Orjinalden alıntı: thall
bugün 17:30 itibariyle bağlantım açıldı 128lik hızım 186 çıktı nasıll artmış değil galiba
hayırlı olsun arkadaş da o artmış sayılmaz 512 çıkacak ki ben ona artış deyim,
Hadi türksat
telekomunikasyon( bi türlü şunu doğru yazamam) kurumuna ağustos ayı içersinde göndermiş olduğum mail: "2007 Ağustos ayı içersinde Türksat kablo şirketinin kurumunuza onaylanmak üzere gönderilmiş olan kablo internet tarifeleri hakkında mümkünse bilgi edinmek istiyorum"
Bugün gelen cevap: "Sayın Aydoğdu, Bilgi edinme talebiniz ilgili birimimizce incelenmiştir.
Bilgi Edinme Hakkı Kanununun Uygulanmasına İlişkin Esas ve Usuller Hakkında Yönetmeliğin 34. maddesi kapsamında, talepte bulunan şahsa konu hakkında tarafımızca bilgi verilemeyeceği, ancak söz konusu başvurunun ilgili işletmeciye yapılabileceği hususunun iletilmesinin uygun olduğu düşünülmektedir.
Bilgilerinizi rica ederim."
quote:
Orjinalden alıntı: Realknight
telekomunikasyon( bi türlü şunu doğru yazamam) kurumuna ağustos ayı içersinde göndermiş olduğum mail: "2007 Ağustos ayı içersinde Türksat kablo şirketinin kurumunuza onaylanmak üzere gönderilmiş olan kablo internet tarifeleri hakkında mümkünse bilgi edinmek istiyorum"
Bugün gelen cevap: "Sayın Aydoğdu, Bilgi edinme talebiniz ilgili birimimizce incelenmiştir.
Bilgi Edinme Hakkı Kanununun Uygulanmasına İlişkin Esas ve Usuller Hakkında Yönetmeliğin 34. maddesi kapsamında, talepte bulunan şahsa konu hakkında tarafımızca bilgi verilemeyeceği, ancak söz konusu başvurunun ilgili işletmeciye yapılabileceği hususunun iletilmesinin uygun olduğu düşünülmektedir.
Bilgilerinizi rica ederim."
yani türkçesi hiç bir bilği veremem demiş
ayrıca topu Türksata atmış
quote:
Orjinalden alıntı: Aslan_Bekir serdar ne yaptın sen yaa
1 mbit 59 ytl olacak kabloda
sen kalbo kullanıyosun diye indir indirebildiğin kadar
"1 mbps 59 ytl olacak" diye kesin bir kanıya varmanız için sevgili arkadaşım, tarifeleri gözünüzle görmeniz lazım. Görmeden yapacağınız yorumlarda bu düşüncenin size ait olduğunu belirten "bence"yi eklemeniz gerekir. Ayrıca ben kablo kullanıyorum diye boş hayaller kurmuyorum Evimde 1 mbps kablomun yanısıra 1 mbps limitsiz ADSL de var şu anda. ;)
quote:
Orjinalden alıntı: Qantas
kablo nette ayrıca ödenen 7 ytl bence ek bir maliyet. nasılsa kablo tv izleniyor demek te yanlış. çünkü uydusu veya başka kaynakları olup ta kablotv ye ihtiyaç duymayan sürüyle insan var. yani telefonu kullanmakla kablo tv yi izlemek aynı maliyeti getirmiyor.
Cep telefonu kullanıp da ev telefonuna ihtiyaç duymayan milyonlarca insanı da hesaba katmanız sanırım yerinde olacaktır. Bir arkadaşımızın yaptığı "kablo tv ile birlikte internet ücretinin toplamı kuru ADSL ücretinden de az olunca bunun yorumunu yapmak yersiz" yorumuna katılıyorum. Zira sadece ADSL için alınan telefonun sabit ücreti 10 ytl, kablolu tv'nin ise 7.
quote:
Orjinalden alıntı: mutku Fiyatlar böyle olsun ben jet hızıyla 2048 e atlarım. Bana pek böyle olmaz gibi geliyor ama hayırlısı.
Ben tahminlerimin arkasındayım. Bakalım, n'olacak...
krm-iks ; şimdi bana 128 bağlandıya ama gelen kişiye hızlar a2 kat artılırılmış 256 oldu mu dedim hayır dedii öyle bişey yok hızın bu dedi gösterdi 186 çıktı download ettim 32leri görüyoruum anlamadım bu işten şimdi benim 128 mi? 256mı? sence:D
Eğer uydu,Digiturk,D-Smart kullanmıyorsanız Kablo TV sizin için daha iyidir. Nedenleri: 1.Antenle uğraşmazsınız. 2.Uydudan(ve tabii dijital platformlardan) iyi yanı ise karda kışta fazla sorun çıkarmamasıdır.
Ancak 7 YTL vermek istemezseniz antenle de iyi kanalları seyredebilirsiniz.