Şimdi Ara

Türksat, KabloInternet'in hızını artırdı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
164
Cevap
0
Favori
5.366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bence 3 ay boyunca 2 kat hızlar kullanılacak ve fiyatlarda biraz indirime gidilecek. 3 ay içerisinde altyapı güçlendirilirip daha sonra max. hız 10 mbite vurdurulacak ve fiyatlar daha da düşecek. 3 ay demek, eylül, ekim, kasım.. biraz daha kaydır hop yılbaşı, 2008

Yani tahmini yeni fiyatlar (bence):

128 kalkıcak.

256 sınırsız 14.99YTL

512 sınırsız 29 YTL

1024 sınırsız 49 YTL

2048 sınırsız 99 YTL

4096 sınırsız 169 YTL

6144 sınırsız da 199 YTL olabilir.

bi önceki yenilenen tarifede böyle bir mantık vardı.

ama şöyle olsa süper olur:

256 sınırsız 9 YTL

512 sınırsız 19 YTL

1024 sınırsı 39 YTL

2048 sınırsız 59 YTL

4096 sınırsız 74.99 YTL

6144 sınırsız 89 YTL

• quote:

Orjinalden alıntı: basturkemin

bence 3 ay boyunca 2 kat hızlar kullanılacak ve fiyatlarda biraz indirime gidilecek. 3 ay içerisinde altyapı güçlendirilirip daha sonra max. hız 10 mbite vurdurulacak ve fiyatlar daha da düşecek. 3 ay demek, eylül, ekim, kasım.. biraz daha kaydır hop yılbaşı, 2008

Yani tahmini yeni fiyatlar (bence):

128 kalkıcak.

256 sınırsız 14.99YTL

512 sınırsız 29 YTL

1024 sınırsız 49 YTL

2048 sınırsız 99 YTL

4096 sınırsız 169 YTL

6144 sınırsız da 199 YTL olabilir.

bi önceki yenilenen tarifede böyle bir mantık vardı.

ama şöyle olsa süper olur:

256 sınırsız 9 YTL

512 sınırsız 19 YTL

1024 sınırsı 39 YTL

2048 sınırsız 59 YTL

4096 sınırsız 74.99 YTL

6144 sınırsız 89 YTL

Bırak şimdi, Yavaş gel yollar yaş

• Ya aslında 6mbpsde yavaş. Keske hemen 10mbps yapsalar. Neyse şimdilik böyle bir tarife çıkarsa herkes memnun olur.
    512 29 ytl
    1024 49 ytl
    2048 69 ytl
    4096 89 ytl
    6144 109 ytl
  • quote:

Orjinalden alıntı: seliner

Ya aslında 6mbpsde yavaş. Keske hemen 10mbps yapsalar. Neyse şimdilik böyle bir tarife çıkarsa herkes memnun olur.
    512 29 ytl
    1024 49 ytl
    2048 69 ytl
    4096 89 ytl
    6144 109 ytl

YAw neden herkes memnun olsun bu tarifeye, kafanız iyi mi sizin?

Bu fiyatlara + 7 YTL kablo tv fiyatıda koy kim alır bunları o zaman la havle velakuvvet
  • quote:

Orjinalden alıntı: eozen81

quote:

Ya aslında 6mbpsde yavaş. Keske hemen 10mbps yapsalar. Neyse şimdilik böyle bir tarife çıkarsa herkes memnun olur.
    512 29 ytl
    1024 49 ytl
    2048 69 ytl
    4096 89 ytl
    6144 109 ytl

Bu fiyatlara + 7 YTL kablo tv fiyatıda koy kim alır bunları o zaman la havle velakuvvet

Selam, iyi de sanki telekoma sabit ücret ödemiyoruz. En azından bunda işe yarıyor kablo tv izliyorsun.

• KabloTV ücretlerini neden ekliyorsunuz ben onu anlamıyorum.
    Zaten önceden evinde KabloTV'si olan o ücreti düşünmez bile.
    Sırf Kabloİnternet için KabloTV bağlattıysanız o ayrı. Ha önceden de varsa boşuna fiyatı kabartmak için kullanılmamalı.
    Bence arkadaşın öngördüğü fiyatlar Türkiye'deki bağlantı standardına göreşu an makul.
    Forumdan takip ettiğim kadarıyla Turksat & Telekom bedava verse bile karşı çıkacak olan kişiler var (üstüne başka hizmetler isteyecek kadar).
    Garip bi milletiz
  • En düşük 512- 29 ytl olursa, benim gibi 19 ytl'ye 128 kullananlara zam yapılmış olur.
  • ben ekliyorum çünkü kullanmıyorum kablo tv...
    sırf interneti için ödeyeceğim (henüz fatura ödemedim)
    quote:

Orjinalden alıntı: Tora

KabloTV ücretlerini neden ekliyorsunuz ben onu anlamıyorum.
    Zaten önceden evinde KabloTV'si olan o ücreti düşünmez bile.
    Sırf Kabloİnternet için KabloTV bağlattıysanız o ayrı. Ha önceden de varsa boşuna fiyatı kabartmak için kullanılmamalı.
    Bence arkadaşın öngördüğü fiyatlar Türkiye'deki bağlantı standardına göreşu an makul.
    Forumdan takip ettiğim kadarıyla Turksat & Telekom bedava verse bile karşı çıkacak olan kişiler var (üstüne başka hizmetler isteyecek kadar).
    Garip bi milletiz

• Teknolojik anlamda oluşturulmuş fiyat baremlerinde zam yapılması düşünülmez. Bir kişi ancak standart ödediği fiyatı ya da onun altını öder. "Yeni tarife" adı altında fatura kabartılmaz. Ancak zam yapılarak bu kabartılabilir. Bunun örneğini de Türk Telekom'un aldatmacı telefon tarifesinde gördük.

Bu fikirle, kendi düşünceme göre; çıkarılacak limitsiz tarifeler şu şekilde olacaktır

512 kbps 19 ytl
    1024 kbps 29 ytl
    2048 kbps 49 ytl
    4096 kbps 69 ytl
    6144 kbps 89 ytl

Bundan daha pahalı bir tarife beklemiyorum. Türk Telekom'un ardından yapılası bir tarifedir bu. Şunu da unutmamak lazım; Türk Telekom bir hız artırımına daha gitmek için altyapısına ciddi yatırım yapmak zorunda kalacak. Yaygınlıktan ziyade mevcut altyapının sistemini düşünecek olursak, evlere gelene kadarki kayıpla ADSL'de bu gün çoğu aboneye 4096 kbps verilemediğini görüyoruz. Her halde kablo internet, kullanılan teknoloji oranınca hızı evlere bağlayabilir. Yapılması gereken sadece tarife belirlemek...

Umarım yanılmam. Ben de sabırsızlıkla bekliyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serdar -- 28 Ağustos 2007; 9:18:36 >

• Niye ekliyormuşum 7 YTL yi tarifelere hayret birşeysiniz valla

Olaya Turksat açısından bakacaksın, adamlar yeni abone çekmek istiyorlarsa (ki Şubat 2007de yaptıkları indirim zaten bu yüzden yapıldı yani elbette istiyorlar) son kullanıcı açısından olaya bakmak zorundalar.

Şu anda Türkiyede yaklaşık 4 milyon ADSL kullanan var ancak pazar aç bir pazar daha bir çok müşteri var ve Kablo bunları kendi bünyesine çekmeyi ve ADSL'dekileri de adsllerini kapatıp kendi bünyesine sokmayı amaçlıyor. Bu açıdan bakarsak Telefon bir iletişim aracıdır ve herkesin ihtiyacı vardır, ancak kablo tv öyle değil, kafanıza sokun artık bunu, kimse ay evimde kablo tv olmazsa ne yaparım demez, milletin uydusu normal tv anteni vs.. var.

O açıdan yeni abonelere sen gidip de mecburen Kablo tv üyeliği veriyorsun 7 YTL ya haliyle de bu kablo internet maliyeti oluyor adama, sonuçta bende evimde uydu var ama kablo net için 29 + 7 = 36 YTL fatura ödüyorum aylık Turksat'a, internet için aldım, mecburen 7 ytl daha veriyorum

Olaya geniş bakın geniş

• Yeni tarifeleri açıklamak için 3 ay daha bekleyeceksek bu iş çekilmez. Böyle bir durumda bir çok kişi kapattıracaktır internetini.
  • quote:

Niye ekliyormuşum 7 YTL yi tarifelere hayret birşeysiniz valla

Olaya Turksat açısından bakacaksın, adamlar yeni abone çekmek istiyorlarsa (ki Şubat 2007de yaptıkları indirim zaten bu yüzden yapıldı yani elbette istiyorlar) son kullanıcı açısından olaya bakmak zorundalar.

Şu anda Türkiyede yaklaşık 4 milyon ADSL kullanan var ancak pazar aç bir pazar daha bir çok müşteri var ve Kablo bunları kendi bünyesine çekmeyi ve ADSL'dekileri de adsllerini kapatıp kendi bünyesine sokmayı amaçlıyor. Bu açıdan bakarsak Telefon bir iletişim aracıdır ve herkesin ihtiyacı vardır, ancak kablo tv öyle değil, kafanıza sokun artık bunu, kimse ay evimde kablo tv olmazsa ne yaparım demez, milletin uydusu normal tv anteni vs.. var.

O açıdan yeni abonelere sen gidip de mecburen Kablo tv üyeliği veriyorsun 7 YTL ya haliyle de bu kablo internet maliyeti oluyor adama, sonuçta bende evimde uydu var ama kablo net için 29 + 7 = 36 YTL fatura ödüyorum aylık Turksat'a, internet için aldım, mecburen 7 ytl daha veriyorum

Olaya geniş bakın geniş

Değerli arkadaşım, kendin söylemişsin. "Telefon bir iletişim aracıdır, Herkesin ihtiyacı vardır." Ve demişsin ki; "kimse ay evimde kablo tv olmazsa ne yaparım demez. Milletin uydusu normal tv anteni vs. var"
    Ve demişsin ki; "Olaya geniş bakın geniş" :)

Biraz daha geniş bakalım o halde. Herkesin cep telefonu var. Ev telefonlarındaki gibi alicengiz oyunları onlarda da var, ama en azından ne nedir, ne ne değildir diye sorduğunuzda cevap alabiliyorsunuz. Yani, ilkokula giden çocukta bile bir cep telefonu bulunabiliyorken ev telefonu ne derece elzemdir?

Kablo TV evlerde olmayabilir. Üstüne eklememizi kati olarak mecbur tutuyorsanız siz 256 kbps bağlantı için aylarca 29+7=36 ytl ödediniz. ADSL'dekiler telefon hariç 49 ytl ödedi. Benim gibi zerre kadar telefon kullanmayan, telefonunu ADSL için alanlar da 49 + 7 (eski zamsız tarifeye göre) 56 ytl, yeni zamlı tarifeye göre de 49 + 10 = 59 ytl verdik. Ben verdim en azından.

Dolayısıyla telefon ücretlerini de katmamız gerekir. Ya da kablo TV'yi katmamamız gerekir. Kullanan kullanır, kullanmayan kullanmaz. Ev telefonu o kadar da gerekli değildir.

Türk Telekom'un yaptığı indirimlerden önce ben 512 kbps kablo için 59+7=66 ytl veriyordum. ADSL'deki arkadaşlarım da 89 + 10 = 99 ytl veriyordu. Bu hızlar ev kullanıcısına o dönemde reva görülen hızlar arasında en avantajlı fiyatlarla satılan hızlardı. Bakalım; yeni tarifelerle yeni hızların ücretleri ne olacak. Yukarıda tahminde bulundum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serdar -- 28 Ağustos 2007; 9:41:23 >

• quote:

Niye ekliyormuşum 7 YTL yi tarifelere hayret birşeysiniz valla

Olaya geniş bakın geniş

KabloTv nin 1 milyonun üzerinde abonesi var. KabloInternetin 29000 ler seviyesinde olduğunu düşünürsek belki öncelikli hedef kitlesi zaten KabloTv kullanan ve 7 TL yi ek maliyet olarak görmeyenler olabilir.

• albenden aynısı hatta benim mazii commodore 64'ten başlıyor dial-up internetim var ama geniş bant yok idi bende 128 bağlattım nasıl olsa 256şimdilik diyorlar yakında da bunu da 512 yaparlar yeter bize
    quote:

Orjinalden alıntı: pegazus

Merhaba arkadaşlar.amiga 500 zamanından beri bilgisayarla epeydir uğraşmama rağmen ancak yeni internet bağlatma şansı buldum.kablonet 128 kb sınırsız seçeneğini aldım 2 gündür bir sorun yok ..bişeyler indirebiliyorum ..arkadaşlarımın 256 kb adsl leri ile bakınca benimki de gayet akıcı gibi geldi ama tam da bilmiyorum yeni yeni öğreniyorum bişeyleri..

hızın yükseltileceği haberi var bugün..iki katına çıkacağından bahsediliyor.şu andaki hızımı nasıl görebiliyorum yada 2 kat çıkınca ben bunu nasıl ve ne şekilde farkedebilirim?

yardımcı olursanız sevinirim
    . teşekkürler..

• quote:

Orjinalden alıntı: Serdar

Teknolojik anlamda oluşturulmuş fiyat baremlerinde zam yapılması düşünülmez. Bir kişi ancak standart ödediği fiyatı ya da onun altını öder. "Yeni tarife" adı altında fatura kabartılmaz. Ancak zam yapılarak bu kabartılabilir. Bunun örneğini de Türk Telekom'un aldatmacı telefon tarifesinde gördük.

Bu fikirle, kendi düşünceme göre; çıkarılacak limitsiz tarifeler şu şekilde olacaktır

512 kbps 19 ytl
    1024 kbps 29 ytl
    2048 kbps 49 ytl
    4096 kbps 69 ytl
    6144 kbps 89 ytl

Bundan daha pahalı bir tarife beklemiyorum. Türk Telekom'un ardından yapılası bir tarifedir bu. Şunu da unutmamak lazım; Türk Telekom bir hız artırımına daha gitmek için altyapısına ciddi yatırım yapmak zorunda kalacak. Yaygınlıktan ziyade mevcut altyapının sistemini düşünecek olursak, evlere gelene kadarki kayıpla ADSL'de bu gün çoğu aboneye 4096 kbps verilemediğini görüyoruz. Her halde kablo internet, kullanılan teknoloji oranınca hızı evlere bağlayabilir. Yapılması gereken sadece tarife belirlemek...

Umarım yanılmam. Ben de sabırsızlıkla bekliyorum...

aynen bu fiyatlar gelir büyük bir ihtimal.

• quote:

quote:

512 29 ytl
    1024 49 ytl
    2048 69 ytl
    4096 89 ytl
    6144 109 ytl

+1000
    sadece gülüyorum bu fiyatlarala kimse kabloya geçmez çok söyledik ama dinleyen yok.

• selam

bence 39 a 1mbit, 59 a da 2mbit gelecek diğerleri çok saçma olur yaklaşık 30bin kullanıcısı var kablonetin tabi fiyatlarını düşürmek zorunda.

birde arkadaşlar size soruyorum, danışıyorum bu 3 ay uzun bir süre ben ve benim gibi olanlar vardır ben interneti yeterince sömürmüş ve artık download yapacak birşeyler bulamayacak durumdayım (rs dahil) o yüzden 59 ytl'lik olan bağlantımı 19 ytl'lik 128k ile değiştirmeyi düşünüyorum siz ne dersiniz?*

bye
  • quote:

Orjinalden alıntı: kimmeryali

selam

bence 39 a 1mbit, 59 a da 2mbit gelecek diğerleri çok saçma olur yaklaşık 30bin kullanıcısı var kablonetin tabi fiyatlarını düşürmek zorunda.

birde arkadaşlar size soruyorum, danışıyorum bu 3 ay uzun bir süre ben ve benim gibi olanlar vardır ben interneti yeterince sömürmüş ve artık download yapacak birşeyler bulamayacak durumdayım (rs dahil) o yüzden 59 ytl'lik olan bağlantımı 19 ytl'lik 128k ile değiştirmeyi düşünüyorum siz ne dersiniz?*

bye

Değiştirebilirsin tabii. Ayda bir tarife değiştirme hakkınız var. Dolayısıyla kullanmayacağınız bant genişliğinin parasını ödemektense ucuzuna geçmek mantıklıdır...
  • quote:

Orjinalden alıntı: sakalak

quote:

quote:

512 29 ytl
    1024 49 ytl
    2048 69 ytl
    4096 89 ytl
    6144 109 ytl

+1000
    sadece gülüyorum bu fiyatlarala kimse kabloya geçmez çok söyledik ama dinleyen yok.

Biz kablointernet kullanıcıları için ideal olacaktır. Tabi ki aynı fiyata ADSL tarifeleri olduğu sürece oradan buraya geçiş olmaz.

• Eskiden ilk bağlandığında (2000 yılında) İstanbul'da böyle iki damla yağmur düştü mü kopar 5-6 saat geri gelmezdi. Sayesinde bayağı vizeye finale çalışmışlığım vardır.

Şu anda bana mısın demiyor, nazar değmesin valla
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.