Şimdi Ara

TURKSAT KABLONET YENI INTERNET TARIFESI [Ana Başlık] (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
311
Cevap
0
Favori
12.658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Herkes upload yapsın ozaman...
  • ileride ne olur bilmiyorum ama benim kablonet bağlantım 2 güne bir gidiyor,
    en kötü 3 günde bir gidiyor geri geliyor,
    rezalet ötesi rezalet, bir gün teldeki görevliyle birbirimize giricez,
    adsl de kullandım 2yıl, ay da bir kere gider ya da gitmezdi,
    bir ay içinde düzelmezse adsl ye geçiem tekrar,
    iş yerimde sınırsız 4mbit bağlantı var evde sadece nete girip çıkıyorum ama o bile eziyet haline geldi,

ayrıca kablonetteki 1gb kota bana çok saçma geldi, sınırlı alsam bu sefer 1gb i rahat geçerim korkusu var yani,
    arada koyuyorlar adamı

• kabLonet 1024 39ytL oLacak bide 7 ytL mecburi tv aLıo yani 46 ytL..adsLe bakaLım 1024 49 ytL 2 seneLik sözLeşmede iLk yıL %12 indirm 43.12 ytL..hadi dieLim kafa kafaya geLsin kabLonete abone oLmak 43+30 ytL(kabLotv+kabLoint) tesis ücreti..modem yok peki adsLde kabLosuz modem yada kabLoLu modem + 1 yada 2 ay ücretsiz üyeLik..turksat rekabet etmiyor sadece eLindekini kaybetmek istemiyor..
  • quote:

Orjinalden alıntı: CoMiSeR

ileride ne olur bilmiyorum ama benim kablonet bağlantım 2 güne bir gidiyor,
    en kötü 3 günde bir gidiyor geri geliyor,
    rezalet ötesi rezalet, bir gün teldeki görevliyle birbirimize giricez,
    adsl de kullandım 2yıl, ay da bir kere gider ya da gitmezdi,
    bir ay içinde düzelmezse adsl ye geçiem tekrar,
    iş yerimde sınırsız 4mbit bağlantı var evde sadece nete girip çıkıyorum ama o bile eziyet haline geldi,

ayrıca kablonetteki 1gb kota bana çok saçma geldi, sınırlı alsam bu sefer 1gb i rahat geçerim korkusu var yani,
    arada koyuyorlar adamı

1gb limitliydi benimkide, modem fişten çekik tatildeyken 6gb kullanım yapmısım, burdada yazmıstım eylül başında. Halen net bir cevap yok faturayı bekliyorum heycanla. Bu arada direk sınırsıza geçtim tabi. Modem MAC adresini değiştirerek senin adına kullanım yapabiliyorlar. Kablo nette şifre vs olmadığı için.

• quote:

Orjinalden alıntı: foxie

kabLonet 1024 39ytL oLacak bide 7 ytL mecburi tv aLıo yani 46 ytL..adsLe bakaLım 1024 49 ytL 2 seneLik sözLeşmede iLk yıL %12 indirm 43.12 ytL..hadi dieLim kafa kafaya geLsin kabLonete abone oLmak 43+30 ytL(kabLotv+kabLoint) tesis ücreti..modem yok peki adsLde kabLosuz modem yada kabLoLu modem + 1 yada 2 ay ücretsiz üyeLik..turksat rekabet etmiyor sadece eLindekini kaybetmek istemiyor..

güzel hesaplama olmuş ama adsl için telefon a verdiğiniz aylık 10ytl ücreti yazmayı unutmuşsunuz..
  • quote:

Orjinalden alıntı: MaedHrOS

quote:

kabLonet 1024 39ytL oLacak bide 7 ytL mecburi tv aLıo yani 46 ytL..adsLe bakaLım 1024 49 ytL 2 seneLik sözLeşmede iLk yıL %12 indirm 43.12 ytL..hadi dieLim kafa kafaya geLsin kabLonete abone oLmak 43+30 ytL(kabLotv+kabLoint) tesis ücreti..modem yok peki adsLde kabLosuz modem yada kabLoLu modem + 1 yada 2 ay ücretsiz üyeLik..turksat rekabet etmiyor sadece eLindekini kaybetmek istemiyor..

güzel hesaplama olmuş ama adsl için telefon a verdiğiniz aylık 10ytl ücreti yazmayı unutmuşsunuz..

ya kafa kafaya oLsun dostum ne fark eder adsL modem verio kabLo veriomu?1-2 ayLık ücretiszde yok bende hem uydu var hem digiturk var bana kabLo tv gereksız ama bunu aLmadan oLmaz dio..yenı abone oLacak oLsam adsL aLırım çnkü şu an kuruLumda ücretsiz modemde..işyerimde 2048 için 61 ytL veriom adsLe kabLo için 59 ytL..cazip oLan şeyi neki kabLo aLayım demek ıstıorum..modemı adsl verdi + 2 ay ücretsiz..

• quote:

quote:

quote:

ya kafa kafaya oLsun dostum ne fark eder adsL modem verio kabLo veriomu?1-2 ayLık ücretiszde yok bende hem uydu var hem digiturk var bana kabLo tv gereksız ama bunu aLmadan oLmaz dio..yenı abone oLacak oLsam adsL aLırım çnkü şu an kuruLumda ücretsiz modemde..işyerimde 2048 için 61 ytL veriom adsLe kabLo için 59 ytL..cazip oLan şeyi neki kabLo aLayım demek ıstıorum..modemı adsl verdi + 2 ay ücretsiz..

başlığın 3. sayfasını okursanız zaten bunların hepsini ben yazmıştım...

quote:

şimdi aklıma geldi çok enteresandır telekom savunmak falan değil amacım ama..telekomun şu anda kampanyası var ve piyasada neredeyse .ok fiyatıan düşmüş o kadar modem olduğu halde hala şu 3 modemden birini seçin gelin 1 yıllık yapalım modem sizin olsun fiyatda bu olsun işinize gelirse gibi kampanyalarıvar

aksine türksatında bunun gibi hiçbir çalışması yok türkiyede bulunabilkecek 2-3 tane kalo modem var ve yenilerinin getirilmesi için hiçbir çaba sarfedilmemekte ve türkiyenin tek kablo opetatörü olan türksat buna kek gibi bakmatadır.elindeki 2. el 11 yıllık motorola sb3100i,webstar,bilmemneCOm gibi salak salak marka modemleri millete 90YTL gibi bir ücretle sokuşturmaktadır.kapattıkları hizmeti elinden aldıkları kabloNET isimli firmanın eski sitesine bakın birde modem için ez azından kendince bir çözüm bulmuşla ama pahalı ama ucuz satıyorlar(kablosuz modem bile var) bir şekilde kampanyalar yapıyorlar 24 ay abone olun modemi bedava verelim diyorlar üstelik bunlar sıfır kutulu modemler..türksat gibi külüstür dökülmüş cihazları 90YTL gibi bir fiyatdan itelemiyorlar millete.kablo internet şu anda tam anlamı ile batma sınırlarını zorlamaktadır eski kablo nerede şimdiki kablo nerede....

• quote:

o nasıl oluyormuş öyle :D

Sayfadaki gerçeği yansıtmıyor. Şu an
    256 Kbps down / 125 Kbps up yazıyor
    ama Turksat hız testinde 1.05 mbps çıkıyor, downloadlar falan da bunu destekler nitelikte.
    aynı zaman Emule da çalışıyor..
  • şimdi turksatı aradım cebitte veriLdiği söyLenen bu döküman iLe iLgiLi bir biLgimiz yok dediLer ve 3 kez üstündeki yetkiLiLee sordu ve bana yok böLe bişi dedi..ben okudum fiyatLarı o dınLedı :) ne diyeyim hangisi dogru hangisi koLpa anLam veremedim..ve ben haLa 512 Lik bagLantı için 59 ytL veriom üsteLik testte bitti 1024 feLanda yok..
  • quote:

şimdi turksatı aradım cebitte veriLdiği söyLenen bu döküman iLe iLgiLi bir biLgimiz yok dediLer ve 3 kez üstündeki yetkiLiLee sordu ve bana yok böLe bişi dedi..ben okudum fiyatLarı o dınLedı :) ne diyeyim hangisi dogru hangisi koLpa anLam veremedim..ve ben haLa 512 Lik bagLantı için 59 ytL veriom üsteLik testte bitti 1024 feLanda yok..

onlar zaten bilmezler fiyatları.bilenlerde fiyatların böyle olduğunu söylüyor zaten
  • Kablonun ADSL'e ne üstünlüğü var diye merak eden bir arkadaşımız olmuş. İki bağlantı hızını kıyaslayalım.

Bir internet kafenin 1 mbps hızı kullanmayı hedeflediğini, 1 mbps'nin internet kafesi için yeterli olduğunu düşündüğünü varsayalım. 1 mbps interneti ADSL ile alırsa boş bağlantıda paylaşılan bilgisayarlar 108 kb/s hızı paylaşacaklar. Yalnız, o bilgisayarlardan biri web kamerası açtığında ve 18 kb/s'den yukarı bir upload yapmaya başladığında total download hızı otomatik olarak 30 kb/s'ye düşecek. Diğer bilgisayarlar download olmamasına rağmen 1 mbps değil 256 kbps kullanmaya başlayacaklar hem de bu bağlantıyı bölüşerek.

Kablo internet tercih ettiğini düşünelim kafemizin. 1 mbps kablo internet ile 120 kb/s'yi ortaklaşa kullanacaklar. Bu bağlantıda açılan web kamerası download hızını en çok 100 kb/s'ye çekebilecek. O da doğrulama verisinin gönderilmesinin gecikmesinden kaynaklı bir düşüş olacak. Bu da yaklaşık 700-800 kbps demek.

Bir internet kafede kimseye "kamera açma" diyebilir misiniz? Size daha onlarca olumlu yön sayabilirim.

• Fiyat konusunu bende fuarda sordum.Dedim forumda böyle böyle yazıyor, görevli başta söyledik ama daha sonra onay konusunda sorun çıkarsa zor durumda kalırız onun için geri asım attık dedi....
  • quote:

Orjinalden alıntı: Serdar

Kablonun ADSL'e ne üstünlüğü var diye merak eden bir arkadaşımız olmuş. İki bağlantı hızını kıyaslayalım.

Bir internet kafenin 1 mbps hızı kullanmayı hedeflediğini, 1 mbps'nin internet kafesi için yeterli olduğunu düşündüğünü varsayalım. 1 mbps interneti ADSL ile alırsa boş bağlantıda paylaşılan bilgisayarlar 108 kb/s hızı paylaşacaklar. Yalnız, o bilgisayarlardan biri web kamerası açtığında ve 18 kb/s'den yukarı bir upload yapmaya başladığında total download hızı otomatik olarak 30 kb/s'ye düşecek. Diğer bilgisayarlar download olmamasına rağmen 1 mbps değil 256 kbps kullanmaya başlayacaklar hem de bu bağlantıyı bölüşerek.

Kablo internet tercih ettiğini düşünelim kafemizin. 1 mbps kablo internet ile 120 kb/s'yi ortaklaşa kullanacaklar. Bu bağlantıda açılan web kamerası download hızını en çok 100 kb/s'ye çekebilecek. O da doğrulama verisinin gönderilmesinin gecikmesinden kaynaklı bir düşüş olacak. Bu da yaklaşık 700-800 kbps demek.

Bir internet kafede kimseye "kamera açma" diyebilir misiniz? Size daha onlarca olumlu yön sayabilirim.

Kablo 1mbps'de 22kB/s upload ile 110kB/s Download yapılabiliyor aslında. 100 dememek gerekir. Yine de güzel açıklama olmuş. Her iki bağlantıyı da kullanıp test ettiğim için farkın gerçek olduğunu söylemek istedim.

• kablonet kullanıcılarında genel olarak benimki gibi sık sıkıntı yaşayan var mı?
  • .
    quote:

Orjinalden alıntı: CoMiSeR

kablonet kullanıcılarında genel olarak benimki gibi sık sıkıntı yaşayan var mı?

Valla sorunun tam olarak kopma ama neye göre kopma oldğunu biliyorsan çözebiliriz.Şöyle diyelim eğer sinyal seviyen çok oynaksa modem'in kaldırmıyor olabilir bu ani düşüş ve çıkışları.

http://192.168.100.1/ sayfasından yadahttp://62.248.80.10/RTSubscriberStatus/Default.asp buradan kontrol edersin ve arıza varmı yokmu bakarsın ona gçre çözüm üretilir ama sinyal oynamaları (yükselme veya azalma) sana tavsiyem motorola sb5100i 'yi alman.Bende de o sorunlar başlamıştı ve bende bu modem'i aldım sorunum ortadan kalktı ve stabil bir bağlantım oldu.İnternet'im çok iyi allaha çok şükür.

Ayrıca Adsl ile asla ve asla kablonet'i kıyaslamam açıklamama gerek yok arkadaşlar açıklamış zaten.Ve fiyatlarıda ben akıllıca buldum.Çünkü 4 mbit'e kadar herkes alabilir ama 5 ve 6 mbit'i eğer 10'ar ytl farkla yapmış olsalardı bu sefer kullanıcılar bunlara kayacak ve kötü olan altyapı iyice çökecekti.Şimdi ise çoğu kişi 2 mbit 3 mbit ve 4 mbit arasında duracak böylece yoğunluk en aza indirgenmiş olacak

• Daha net bir açıklama yok,çalışanlarında haberi yok zaten.Arayıp sorsanız indirim yok diyorlar bu firmalar bu taktikten sıkılmadımı.1 Kasımda görücez ne yapıcaklar bakalım.
  • Arkadaşlar benim de kota ile ilgili bir sorunum oldu yani kullandmadığımda trafik gzüküyordu incelediler sorunu dzelttiler.
    Kotalısı aslında kafa karıştırmıyor. ADSL kotalısı gibi ama 1 gb den başlıyor ve geçtikçe ücret ödüysoun geçmesen ödemiyosun ve zaten geçince de mail geliyor. zararımıza olan bişi yok. kulalnmayınca ödemiyosun bu kadar...5 gb sonra sınırsız fiyatına yaklaşıyor felan...tablyou iyi incelemek lazım.
    sürekli kesintisi olan arkadaşlar sinyal değerlerini kontrol ettirsinler sinyal değerleri iyi olucna kopma, alçak süürnme yüksek sürünme olmuyor.
  • 444 0 126 yı aradım. Tüm hızlar iki katında evam ediyormuş. Ancak istanbul Anadolu yakasının bir bölgesinde hızlar normal seviyeye indirilmiş (resmi abonelikhızlarına) onları da bi çalışma yapıp yıl sonundan önce artıracaklarmış.
  • ağzımıza 1 parmak bal çalındı,gerisi yok,anca bekle eskı hızla.barı kasımda olcaksa gene 2 kat arttırılmıs hızla kalsaydık yok bir de yıl sonundan oncemı yapacaklarmış maşallah.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi risingforce -- 10 Ekim 2007; 11:35:34 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: webliya

444 0 126 yı aradım. Tüm hızlar iki katında evam ediyormuş. Ancak istanbul Anadolu yakasının bir bölgesinde hızlar normal seviyeye indirilmiş (resmi abonelikhızlarına) onları da bi çalışma yapıp yıl sonundan önce artıracaklarmış.

Yazıklar olsun yaaaaa !! Kardeşim bir kere test yapında ben 10mbit bağlantı kullanayım 2-3 gün , bir kerede arıza olsun ama benim santralde olmasın ama yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!! İstanbul\Göztepe saçma sapan değerler alıyorum hız testlerinde, 15 gün ödeme ama carrttttt diye keserler hattı birşey yaptıklarım !!!!!!
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.