Şimdi Ara

TürkTelekom'dan TürkNet'e Geçtim. Ping'im arttı. (9ms vs 41ms) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
1
Favori
1.554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    her yerde sunucular farkli

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • TürkTelekom'dan TürkNet'e Geçtim. Ping'im arttı. (9ms vs 41ms)
    TürkTelekom'dan TürkNet'e Geçtim. Ping'im arttı. (9ms vs 41ms)

Omurgalar genelde İstanbul izmir ankara gibi bölgelerde yada yakınlarındaysanız pingi düşük oluyor ama dogu tarafına dogru gidildiginde bu ping değerleri yatırım az olmasından sunucuların genelde bu saydıgım büyükşehirlerde tutulmasından pingler leş gibi 25 üzeri anlatmaya gerek yok :)

• İyi bayramlar forum üyeleri,

Forum linkini dahil ederek destek kaydı açtım. Sorunumun çözüldüğüne dair bilgi geldi. Sorunumun çözülmüş hali ekte. @TurkNetDestek Konuyu açtığım değerler ile bir fark göremedim.

Osmaniye ili için türk.net sitesinde steam için yazan 26.12ms ise tam bir hayal oyunda şanslıysam 80ms alıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erkan.Alp -- 22 Temmuz 2021; 12:4:51 >

• Erkan.Alp E kullanıcısına yanıt
    Hocam sitelerinde bir hata var. Yanlış gösteriyor. Dengesiz bir dağılımı var. İstanbul Avrupa'da durum böyleyken Osmaniye'de 26ms olması imkansız.

• Sitedeki harita bence de yanlış, bende hataydayım size yakınım hız testlerinde ping değerlerim 27-32 arası oyunlarda 40-80 arası değişiyor oyununa göre bende çok destek kaydı bıraktım ama değişmedi malesef istanbula olan uzaklığımızdan kaynaklı bu durum diyip kabullendim.

• quote:

Orijinalden alıntı: serssseri

Sitedeki harita bence de yanlış, bende hataydayım size yakınım hız testlerinde ping değerlerim 27-32 arası oyunlarda 40-80 arası değişiyor oyununa göre bende çok destek kaydı bıraktım ama değişmedi malesef istanbula olan uzaklığımızdan kaynaklı bu durum diyip kabullendim.

Dostum sen benden daha uzaktasın değerlerin benimkinden daha iyi. Şu an evimin içinde fiber olduğu halde bu değerler normal değil diyorum ama anlatamıyorum. benim oyunlarda 80-100 hatta 120 böyle olunca hiç olmuyor.

@tommy.angelo Bunu fark etmemiştim dostum bu durumda ping haritasını düzeltmeleri lazım insanları yanlış bilgilendiriyorlar. ben abone olurken o değerlere bakarak abone olmaya ikna oldum. Hatta bu değerler harikaymış dedim ve taahhütümü bozduğum için türktelekom'a 300 tl ödedim!

Evet hocam o konuda haklısınız. Ping haritalarını düzeltmeleri lazım. İsterseniz diğer ISS'leri deneyebilirsiniz. Nasıl olsa taahhütsüz.

Merhaba, yaşadığınız sorunu teknik uzmanlarımızın tekrar kontrol edebilmesi için www.turk.net/oim sayfamızdan kaydı aktif ederek sorunun devam ettiğini iletebilir misiniz?
  • serssseri kullanıcısına yanıt
    Merhaba, teknik uzmanlarımızın ve network ekiplerimizin kontrol edebilmesi için tracert test sonuçları ile birlikte www.turk.net/oim sayfamızdan performans sorunu statüsünde destek kaydı oluşturabilir misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TurkNetDestek

Merhaba, teknik uzmanlarımızın ve network ekiplerimizin kontrol edebilmesi için tracert test sonuçları ile birlikte www.turk.net/oim sayfamızdan performans sorunu statüsünde destek kaydı oluşturabilir misiniz?

Sorunumu oim de çözemedikleri için buraya taşıdım. Bir kez daha açın dediniz açtım. Ve sonuç yine aynı.

En son attığınız İstanbul sunuculu nperf sonucuna göre yazmıştım ben sizin 24 benim 30 un altına düşmüyor ama siz birde fiber kullanıyorsunuz ben vdsl kullanıyorum oyunlarda 100-120 alıyorsanız gerçekten çok fazla bencede başka bir firmaya geçin deneyin bu değerler ile malesef hiç keyif alınmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Merhaba, oluşturduğunuz destek kaydı numarasını PM üzerinden benimle paylaşabilir misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: serssseri

En son attığınız İstanbul sunuculu nperf sonucuna göre yazmıştım ben sizin 24 benim 30 un altına düşmüyor ama siz birde fiber kullanıyorsunuz ben vdsl kullanıyorum oyunlarda 100-120 alıyorsanız gerçekten çok fazla bencede başka bir firmaya geçin deneyin bu değerler ile malesef hiç keyif alınmaz

Aynen öyle keyif alamıyorum. Ve sizin dediğiniz rakamlara göre fiber ile vdsl'i karşılaştırdığımızda kesinlikle bir sorun var.

• Hocam iyi bayramlar.
    Turktelekom, kablonet hız ölçüm sitelerinde evinize en yakın sunucuya bağlanıyor o yüzden ping çok düşük çıkıyor. Olayı şöyle özetleyeyim;
    A ilinde internet kullanıyorsunuz. Tt veya kablo ile ölçüm yaptığınızda A ilindeki sunucu ile ölçüm yapılıyor. Diğer ISSler pop noktalarını geziyor ve İstanbul/İzmir/Edirne sunucusuna bağlanıyor. Ben farklı iss ile B ilindeki sunucuya bağlanmak istediğimde A>İstanbul>B, tt ve kablo A>B. o yüzden speed teste pek güvenmeyin. Onun haricinde ping artması durumu da şu, maalesef bize dayatılan cgnat olayı. Eğer subnetinizdeki 100 kişiden tek siz oyun oynuyorsanız problem yok, ama 100de 20 kişiyse pingXkullanıcı diyebiliriz. O yüzden ip bloğunuz da çok önemli. Ben kablo da buna çözüm olarak, oyun oynayacağımda güvenli profile alıyordum. Ama diğer issde ne kadar çalışır bilemiyorum. ipv6 şart bu yüzden. Şu zincirlerimizi sınırlarımızı kırmamız lazım artık.

• quote:

Orijinalden alıntı: zifco

Hocam iyi bayramlar.
    Turktelekom, kablonet hız ölçüm sitelerinde evinize en yakın sunucuya bağlanıyor o yüzden ping çok düşük çıkıyor. Olayı şöyle özetleyeyim;
    A ilinde internet kullanıyorsunuz. Tt veya kablo ile ölçüm yaptığınızda A ilindeki sunucu ile ölçüm yapılıyor. Diğer ISSler pop noktalarını geziyor ve İstanbul/İzmir/Edirne sunucusuna bağlanıyor. Ben farklı iss ile B ilindeki sunucuya bağlanmak istediğimde A>İstanbul>B, tt ve kablo A>B. o yüzden speed teste pek güvenmeyin. Onun haricinde ping artması durumu da şu, maalesef bize dayatılan cgnat olayı. Eğer subnetinizdeki 100 kişiden tek siz oyun oynuyorsanız problem yok, ama 100de 20 kişiyse pingXkullanıcı diyebiliriz. O yüzden ip bloğunuz da çok önemli. Ben kablo da buna çözüm olarak, oyun oynayacağımda güvenli profile alıyordum. Ama diğer issde ne kadar çalışır bilemiyorum. ipv6 şart bu yüzden. Şu zincirlerimizi sınırlarımızı kırmamız lazım artık.

A>İstanbul >B durumunun farkındayım bu nedenle testleri hem en yakın sunucu hem İstanbul ile yaptim. Cgnat konusunu araştırdım, sebebi bu olabilir ve iss ile görüşüp kurtulan kişiler varmış. Veya ipv6 bu duruma çözüm olabilirmiş. Tabi Türknet bu konuda şöyle bir çözüm var deneyebiliriz demedi.

@HalkaMassara545 en pahalı derken Türknet'i değil genel olarak fiyat performans açısından dünyada çok geride olduğumuzu kastettim.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.