Merhaba, yaklaşık 1 aydır çözüm aradığım sorunumu sizlerle paylaşıyorum, yardımlarınızı bekliyorum. TürkTelekom 16mbit kullanıcısı iken 9MS(DOKUZ) ping alıyordum. Evimde GPON cihazı ve Tplink C5V modem var. Üst seviye denilebilecek bir bilgisayarım var ve ethernet ile modeme bağlı. Sonra TürkTelekomn taahhütümü bozarak cezalı bir şekilde haziran 17 gibi TurkNet aboneliğim onaylandı ve geçiş tamamlandı başlangıçta hız ve ping problemi yaşıyordum. Yaklaşık 15 günün sonunda hız sorunum çözüldü ama ping problemim için bunun kabul edilebilir bir değer olduğunu daha iyisi için ev içi cihazlarımı kontrol etmemi söyleyip arıza kaydımı kapattılar. Evimde GPON cihazı var. Türktelekom'da 9MS ping alıyorken, 41-44MS lere çıkması kesinlikle normal değil. Ayrıca evdeki tüm bağlantı cihazları aynı olmasına rağmen hiç normal değil. Pandemi özelliklede aşılama nedeniyle zaten çok yoğun çalışıyorum ve eve geldiğimde 1 saat bile olsa online oyun oynayıp kafamı rahatlatmayı seviyorum. TurkNet'e geçtiğim günden beri olmuyor. Tek keyif aldığım şey yok oldu gitti. Evde robot süpürge dahil modeme bağlı olan tüm cihazlar kapalı. Sadece masaüstü kablo ile bağlı. Laptop ile kablolu bağlanırsam değerler aynı. İnternet kullanabilecek tüm arka planda ki uygulamalar kapalı. Router alıp modem yerine bağladım ayarlarını yaptım. Hız testlerinin sonuçları yine aynı. Ayrıca Geçiş işlemi sırasında bana geçiş yaptıktan sonra telefon aboneliğinizi iptal edebilirsin böylece sadece 99tl ödersiniz denilmesine rağmen şu an ısrarla o telefonun kapanmayacağını fazladan 10 tl daha ödemem gerektiğini söylüyorlar. Bu da kayıtlarda mevcut. TurkNet Destek ekibinin bu soruna çözüm bulmasını istiyorum. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erkan.Alp -- 18 Temmuz 2021; 11:43:11 > |
TürkTelekom'dan TürkNet'e Geçtim. Ping'im arttı. (9ms vs 41ms)
-
-
Bulunduğum il için Türknet'in ping değeri.
-
Merhaba, ping tracert sonuçlarınız ile birlikte üzerinden destek kaydı oluşturur musunuz? Net uzmanı arkadaşlarım kontrol ederek size bilgi verecektir. Paket bilginizi kontrol edebilmem için müşteri numaranızı PM üzerinden paylaşır mısınız? -
TurkNet İstanbul'dan yönlendiriyor diye biliyorum. Nperften Adana değilde İstanbul TurkNet sunucusunu seçtiğinizde kaç ping alıyorsunuz?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hangi oyunda kaç ping alıyorsunuz?
-
Destek kaydımda 80 ping altında ki bir değerin kabul edilebilir bir değer olduğunu sorunum çözüldüğü için kaydın kapatıldığını, daha iyi bir ping değeri almam için kendi donanımlarımla ilgili sorunu çözmem gerektiği iletildi.
Örneğin CSGO için konuşursak yeğenim Sakarya, kardeşim Bolu da yaşıyor biri türktelekom diğeri Netspeed kullanıyor aynı maçta onların ortalama pingi 55-60 iken benimki 80-100 arası değişiyor ve genelde katıldığım maçta en yüksek ping bende oluyor. Türknet'e geçmeden önce ping ile ilgili bir problemim yoktu. Hızım çok düşüktü bu nedenle türknet'i tercih ettim. Bu defa da ping ile boğuşuyorum.
-
Ayni şehirde yaşıyorum eskiden turknet kullaniyordum netgalaksiye geçince pingim düştü haberiniz olsun csgo da 60 80 arası ping alıyorum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
@YuBa2 netgalasiyi hiç duymadım ama bu sorun ile de devam etmek imkansız gibi, bakalım bu defa yardımcı olurlar umarım sonucu buraya yazacağım.
-
Ucuz etin yahnisi
şöyle bir örnek verebilirim size bende turknet vardı ve saha dolabına cok yakının turknet ile 9 ms alırken birden bire 17-20 lere çıktı sistemdeki santral bilgilerine baktigimda adapazari 5 diye bir santralden hizmet aliyordum sonra bi baktım ki erenler diye uzakta olan bir ilçe santraline almışlar o kadar anlattım derdimi çözmediler sonuç o abonelik açıkken bide milenicom bağlattım. şuan faceit sunucularında 45-50 ms alıyorum mis gibi :)
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
@Red_devil33 ucuz et olayı değil. Dünya da ki neredeyse en pahalı ve yavaş İnterneti ödemek zorunda değiliz. En azından ben böyle hissediyorum. Rekabet olacak ki fiyat düşsün.
@Spitzig peki bu santral bilgisini nereden görebiliriz?
-
-
turknette bağlantı bilgileri gibi bir sekme vardi ordan
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Merhaba, bugün oluşturduğunuz destek kaydı için net uzmanı arkadaşlarım kontrollerini tamamlayarak size bilgi verecekler. -
İstanbul’a uzaksanız maalesef bu pingleri almanız normal ekstra olarak türknetin yurt dışı çıkışlarında ping problemi ve yönlendirme sıkıntıları var.Mümkünse başka iss’leri denemenizde fayda olacağını düşünüyorum.Netspeed , gıbırnet , netgalaksi vb.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NitroNos -- 19 Temmuz 2021; 14:27:45 >
-
ankara etimesgut oturuyorum
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
-
quote:
Orijinalden alıntı: phasan
ankara etimesgut oturuyorumGüzel değerler ve sebebi Ankara'da olmanız, bende Osmaniye de oturuyorum ve bu kadar fark olması normal değil. Sonuçta evimde gpon cihazı var hattım komple fiber sizde 7 ise bende de taş patlasa 20 olmalı. Turktelekom da iken 9du orası ayrı bir konu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erkan.Alp -- 19 Temmuz 2021; 21:53:42 >
Benzer içerikler
- internet ışığı yanıp sönüyor
- türk telekom iptv engelleme
- ev interneti başka operatöre taşıma
- turknet müşteri numarası öğrenme
- turknet modem iade
- 1 yıldan uzun taahhüt cayma bedeli
- zyxel modem kurulumu
- gigafiber nedir
- statik ip
- wifi hızlandırma
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X