Arkadaşlar türk telekom kullanıyorum. SQUAD oyununda dedicated server açıcam arkadaşla training yapmak için falan öğrenmek için detaylı. Fakat "https://squad.fandom.com/wiki/Server_Installation" Burda bahsedilen her şeyi yapmama rağmen server açılmıyor. Hatta official squad hosting serverine gidip yardım istedim. En son sordu artık "ISP nin port açmana engeli var mı" diye. Bilmiyorum dedim adama. Merak ettim. Şimdi ben 3 tane port açtım gözüküyor açık. Ama gerçekten arka planda olan işler var mı engelleyen portu? Yoksa port açtım serveri ben kuramıyorum aptal gibi miyim? Burası böyle. CMD'de (yani .bat ile --> start SquadServer.exe MULTIHOME=192.168.1.35 Port=7787 QueryPort=27165 FIXEDMAXPLAYERS=4 RANDOM=ALWAYS -log) açtığımda ise serveri çıkan şey bu hatalar vs falan işte: < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melek12345 -- 12 Ekim 2020; 20:9:25 > |
Türktelekom Port açmak
-
-
Modemde görünen IP ile internete çıktığınız IP farklıysa yani CGNAT IP alıyorsanız port açamazsınız, kontrol edin derim. -
bunu detaylandırırsanız sevinirim. hemen bakayım naısl?
-
galiba DHCP "yes" ise dinamik oluyormuş ve öyle de :P e nası açılcak o zaman napcaz.
-
Modemde görünen IP adresi 10 ile ya da 100 ile başlıyorsa CGNAT IP alıyorsunuz, whats my ip gibi sitelerden internete çıktığınız IP adresine bakarsınız modemdekinden farklı görünecektir. Forumda konusu var bakabilirsiniz. -
Hocam selam. Şimdi ben squad official discorddan bir kişiyle bilen yapmaya çalıştım. Benim modem "vmg3313-b10a" türktelekomun verdiği. 25/5 paket.
o kişi dedi static ip olmasa da olması gerekiyor. zaten senin anlık ip ni kullanıyor squad dedicated sv için dedi. moderator o şahıs discordda.
Güvenlik duvarındanda GELEN / GİDEN ikisine de aynı portları yapıp İZİN VER'dim. SERVER AÇILIYOR dedi IP yi okuyo ama PORT 'u sorgulayınca ulaşamıyor dedi. Steam serveri algılıyor ip den. AMA PORT konusunda olmuyor dedi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melek12345 -- 13 Ekim 2020; 11:57:4 >
-
Modemde 100lü IP görünüyor, modem ayarlarından port açsanız bile o portlara ulaşılamaz çünkü asıl IP adresiniz farklı, CGNAT sisteminde port açılmıyor malesef.
-
yaş iş yani :/
-
statik ip alarak sorunu çözebilirsiniz fiyat sormanız gerek
-
nie para veriyoruz? CGN havuzundan çıkarsam çözülür MÜ? PARA isterler mi gene? YETER AMA KENDİ MODEMİMİZİ ALIP İŞYAPSAK OLMAZ MI
-
MH'yi arayıp kibarca beni CGNAT'tan çıkarıp Dinamik IP verin diye ısrar edin.
Cevap olarak Statik IP almak zorundasın gibi cevaplar alırsan öyle bir zorunluluğum yok deyip ısrar et, robot cevaplar devam ederse telefonu kapat ve MH arama işlemini 4-5 sefer tekrar et.
Karşında işten anlayan bir MHT olursa Dinamik IP geçişini sağlıyor ama işten anlamayan MHT olursa ağzında sakız gibi Statik IP almak zorundasın diye geveliyor.
Baktın işin sonu yok, o zaman THH'ye başvur.
Statik IP almak zorunda kalmak bir çözüm değildir.
İşin acildir, o an çözülmesi gereklidir, günlük Statik IP alırsın, kurtulursun ama bu işin çözümü ISS'den Statik IP almak değildir.
-
cgn havuzundan çıkarsak port açma sorunum düzelir mi sizce? burda vmg3313-b10a router TT ninverdiği evde ise superonline 'nin fiber 35mbps internet için HG255S routeri var. ben bunlarda port açamaz mıyım hiç dedicated server açmak için? CGN 'den superonline veya tt çıkartır mı acaba kesinlikle eninde sonunda? dinamik ip olacak cgn den cıkınca da port sorunu cozulecek mı asıl sorum bu aslında. port ları düzgün açmadığından router mi artık cgn havuzu mu dinamik ip mi neyse bu port açamamanın kaynağı (AÇTIM DA AKTIF OLMUYOR HERHALDE ARKA PLANDA İŞLEMİOR BİŞELER) SQUAD DEDICATED SV açamıuyorum. çok istemiştim halbuki :/
teşekkurler bu arada cevap için. tekrar bekliyorum sorularım için :))
-
Cihaz marka/model için bir yorum yapamam ama normal şartlarda dinamik IP'deysen cihaz üzerinden port açtığın/yönlendirdiğin zaman kolayca açılıp/yönlenip kullanılması gerekir.
-
işte bende olmuyor biri dedi nat loopback DSL 'de olmuyor işte squad discordundaki moderatör yetkili kişi yarıdm etmeye çalışırken dedi. dsl - nat loopback hair pinning i desteklemiomus olmaz dedi :D
-
NAT Loopback ayrı bir olay, o konuda ne Router için nede Port Forward yapacağın uygulama için bir yorum yapamam maalesef ...
-
tamam teşekkürler
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X