Şimdi Ara

Türktelekom Şebeke Çekim Kalitesizliği (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
222
Cevap
3
Favori
20.268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Anlamamakta ısrar ediyorsun türkiye'de 800 GSM kullanılıyor, ayrıca 900 MHz bandında RX ve TX kanallarında kullanılan frekanslar temsili olarak 900 yazılmıştır, 2-3 MHz shift aralığına sahip bu yüzden 850 - 900 arasında bir çok frekans bir çok aboneye anlık olarak tahsis ediliyor. Bu arada benim işim olduğu için size teknik açıdan anlatıyorum ancak hala bu işin içindeymişcesine bana savunmaya çalışmanız komik duruma düşürüyor sizi. Bu arada ERFCN URFCN bilginizi telefondan kontrol edin, cellmapper isimli sitede hesaplamasını yapın size UPLINK DOWNLINK frekansları ve band genişliği bilgisini detaylı olarak verecektir. Ayrıca 850 MHz kullanılan bir alanda olduğumda buraya fotoğrafta eklerim.
  • Jazzalyn kullanıcısına yanıt
    Hocam selam. Ben şunu sormak istedim, varsayalım yollarda sadece 3G var yerleşim yerlerinde LTE var. Yani bir sorun değil bu bana kalırsa, siz ne düşünüyorsunuz demek istedim.
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Aselam, yolları 4.5G ile kapsayana kadar özellikle doğru düzgün kullanmadığı band7 ile iç kesimleri 4.5G ile kapsayabilir, değil mi?

Yollarda 3G zaten dediğin gibi yeterli. Dün uzun süre takılı kalan 3G performansından memnun kaldım.

Hani benim bölgelerimdede durum bu, genele vuramam tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jazzalyn -- 16 Temmuz 2019; 21:24:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jazzalyn kullanıcısına yanıt
    Hocam kullanılan cihazların hepsi bütün bantları desteklemediğinden büyük ihtimalle buna yönelik de hazırlıyorlar yatırım planlarını. Evet 3G performansı genel olarak iyi.
  • işin içindekinin hali böyleyse vay bu memleketin haline, sektörün içindeki adam 4g 800 mhz frekansının 800 gsm içinde kullanıldığını söylüyor.

benden sana bir dost tavsiyesi en azından google da şöyle basit bir arama yap, gsm nedir, 3g nedir, 4g nedir, hangisi hangi bantları kullanır, kıtalara ve ülkelere göre farkları nelerdir, mesleki olarak kendini geliştirmekten öte en azından biraz genel kültüründe artar. bu benim sana son mesajım gereksiz savaş vermenin anlamı yok, zaten senin mantık ile gsm 900 şebekesinde rx ve tx için + - 450 mhz yada 1350 mhzlere kadar kullanabiliriz, nede olsa 900 ortalarında kalıyor.
  • maaart M kullanıcısına yanıt
    Benim en son yazdığım mesajdan bunu çıkardıysan kusura bakmayın ama sizde ya ağır anlama problemi var yada ben bilirim kompleksine giriyorsunuz. Bu arada ilk fırsatta buraya fotoğraf eklerim belki eksik bilgileriniz vardır onu tamamlarsınız.
  • Turkiye de gsm 800 kullanılıyor ben mi yazdım...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Ben nerede 800 GSM dedim ? Bir alıntı yapıp bana gösterir misin ?
  • Şaka gibi yaa lütfen kendinin ve forumun vaktini boşa harcama

Türktelekom Şebeke Çekim Kalitesizliği

Gsm bir haberleşme protokolünün ismi olsada türkiye'de mobil telefon hatlarına verilen genel isim, ne diyeyim LTE, UMTS, DCMA, WCDMA, HSDP, EDGE ?
  • İstanbul - Balıkesir arasında Turkcell'in en az 1 diş çektiğini gördüm (4.5G) . Tünellerde 3gye düştü Turkcell kalitesini gene gösteriyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: aydayd

Geçen sene ülkeye geldiğimde turktelekom şebekesinde 4g ile çok hızlı internet kullanırdım. Bu sene durum rezalet 3g anca çekiyor. Hız yerde sürünüyor. Telefonun pili bile daha çabuk bitiyor ne yaptılarsa içine etmişler.
    az çektiği için pilin bitmesi doğal çünkü sinyal düşükken telefon daha fazla pil harcar
    Her yerde 4G olması varken niye 3G'ye düşsün ki? 3G'ye düşünce operatörünüz paketlerinizde indirim yapacak mı sanıyorsunuz? Sadece yatırımcıları ceplerine daha fazla cukka yapacak. :D
    Ondan her yerde 4G çekmesi en ideali bence. Ha gidip L800+L1800+L2600 verme ama bir L800 ya da L2100 bari ver. :)
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Abi şebeke kurulurken o şekilde kurulsa nasıl olur diye düşünmüştük.Yani henüz her şeyin başındayken. Haklısın tabi dediğinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 27 Temmuz 2019; 20:28:28 >
    İşi başından sağlam tutsunlar. :D
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    5G de öyle olur umarım abi Diğerleri geçti gitti ama bunda baştan işi sıkı tutarlar umarım.
    O kadar maliyetli bir şebekede işi baştan sağlam tutmalarını bekleme. İlk başta sadece yoğunluk olan yerlerde, zamanla her yere. Frekans dağılımını da göreceğiz ne yapacaklar...
  • Teknolojikadam07 kullanıcısına yanıt
    Birde iyi tarafından bakın, kafanızı dinlemek istediğinizde Türk Telekom'un çekmediği yere gidebilirsiniz. Böylece yalan söyleseniz bile başınız ağrımaz. İnsan bazen ulaşılamaz olup kafasını dinlemek istiyor.

Türk Telekom'daki Müşteri Hizmetleri sadece sabah 8'den akşam belli bir saate kadar çalışıyor. Yani vardiya sistemiyle 24 saat çalışan müşteri hizmetleri yok. Tek çözüm müşteri hizmetlerine ulaşamadığınızda e-posta atın, sabah 8:30 civarı sizi arıyorlar. Size ulaşamazlarsa gün içinde tekrar arıyorlar. En azından bunu yapıyorlar.

Çok mu optimist oldum aceba?
  • serdarski S kullanıcısına yanıt
    TT musteri hizmetleri yirmi dört saat çalışıyor, ayrıca izmirden nusaybin sınır noktasına kadar ülkenin dort bir yanını gezdim, Sinop erfelek şelaleleri dışında mağduriyet yaratacak mertebede hic çekmediği bir yere denk gelmedim, ayrıca erfelekte o donem sadece turkcell 2g cekiyordu

Erfelekte hala cekmiyor. Turkcell 3g ve 4.5g var su anda. Bolgede tek ceken hat turkcell.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.