Şimdi Ara

Türktelekom Şebeke Çekim Kalitesizliği (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
222
Cevap
3
Favori
20.268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Türktelekom Şebeke Çekim Kalitesizliği

Arkadaşlar bakın nereye ne harcanıyor.Kaçımız aylık olarak buraya bakıp kontrol ediyor.?

29 gün sonra türktelekom a elveda diyeceğim.Ödediğim fatura tutarının karşılığını alabilsem devam ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Geçen sene ülkeye geldiğimde turktelekom şebekesinde 4g ile çok hızlı internet kullanırdım. Bu sene durum rezalet 3g anca çekiyor. Hız yerde sürünüyor. Telefonun pili bile daha çabuk bitiyor ne yaptılarsa içine etmişler.

• aydayd A kullanıcısına yanıt
    Gerçekten birşey oldu hocam. Misal dedemin evinde full çekerdi 4.5g 60-70 mbps hız alırdım 2018 sonundan beri ne yaptılarsa 3g bile az çekiyor onunla da internete girilmiyor 2-3 mbps lerde sürünüyor.
    Ayrıca telefonu çok ısındırıyordu cihazda sorun var sandım başkasının turkcell hattını deneyip farkı görünce turkcell e taşıdım hattımı.
    Kendi evimde zaten 2g bile çekmiyordu telekom orası ayrı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DC74C27F3 -- 12 Temmuz 2019; 18:9:6 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Geçen sene yazmışım konuya, her ne kadar iyileşme olsada hâlâ yeterli değil.

Kapalı alanlarda performans epey düşüyor, e bankaların elinde olduğunu ve dogru düzgün fiyattan tarife satamadığı hesaba katılırsa (kime baksak 30 liraya 10gb falan, 50 60 lira istenen kaçma kaçıyor) kolay kolayda bu sorunları aşmak için yatırım yapamaz.

• Bahsettiğiniz bölgeyi şu linkten kontrol eder misiniz?
    https://kapsamaharitasi.turktelekom.com.tr/
  • 2g ve 3g faydalanabilirsiniz diyor ama 3g 1 diş bile çekmiyor çoğu zaman hattan düşüyor.
    Kendi evimin konumuna da baktım ve 4.5g kullanabilirsiniz diyor ama bırak 4.5g yi 2g si çekmiyor gelen ölçüm ekipleri de doğruladı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DC74C27F3 -- 13 Temmuz 2019; 0:8:47 >
  • Bulunduğunuz adreslere yakın ULAK sahası var mı kontrol eder misiniz?
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Malesef yakında bile yok

O harita bence yanıltıcı.

Çeken yere çekmiyor, çekmeyen yere çekiyor diye gösteriyor.

Keza sabit internet altyapı sorgusuda öyle.

• Anladım hocam, durumu operatöre bildirdiğinizde aldığınız cevap nedir peki?

• Jazzalyn kullanıcısına yanıt
    Evet dediğiniz gibi hataları mevcut ama az veya çok bir izlenim verebiliyor.

Bildirdim. Eve ölçüm elemanları geldi bilgisayar ve 3 telefon ile. Eleman kendisi de turkcell kullanıyordu
    Hiçbir türlü sinyal çekmiyor. 2g bile çok kötü durumda akşam aranacaksınız ama büyük ihtimal birşey yapmazlar dedi.
    Aradılar ileriye dönük güçlendirme dedi. Dedim 2 sene önce de aynısını söylediniz bu ileri tarih kaç sene sonra dalga mı geçiyorsunuz dedim. Bizim yapabileceğimiz birşey yok konumda sıkıntı var dedi birde. Dedim turkcell 4.5g çekiyor nasıl sıkıntı oluyormuş derhal taşıyacağım dedim. Gidip imza atarak taşıyabilirsiniz dedi ukala ukala kapattım telefonu. Sonuç olarak bir halt yapmadı telekom. Zaten indirim vs de sunmuyordu egm 2gb 21 tl diye dalga geçtiler teklif sunun dediğimde birde 10 yıllık müşterilerine.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DC74C27F3 -- 13 Temmuz 2019; 14:54:34 >

• Ölçümleri yapanlar şirket personeli değil zaten, aracı kurumlar var bu konuyla ilgili. Ölçümleri yaparlar operatöre iletirler. Yani personelin ne hat kullandığı bu doğrultuda operatörü bağlamaz, kaldı ki hiçbir operatör personelinin ne operatör kullandığına da karışmaz zaten.
    İkinci bir husus ise, operatörler geri kazanım sağlayabilecekleri bölgelere yatırım yaparlar. Eğer yatırım planında varsa er ya da geç bölge kapsanacaktır. Çekmeyen yerlerle ilgili operatörlerin yetersiz kaldığı noktalar için ULAK kuruldu. Size ULAK haritasını atmıştım zaten, bu tarz iletişimin sağlanamadığı bölgelerde çok kısa sürede çok hızlı bir şekilde birçok istasyon kuruldu. Bunlar aynı zamanda kilometre taşlarıdır ülke adına. Böyle bakmak lazım, günün birinde sizin çekim sıkıntınızın da giderileceğini düşünüyorum pozitif bir yaklaşım olarak.
    Hocam tabiki karışamaz ne kullandığına da bölgede iyi çekmediği için çalışan bile kullanmıyor manasında söylemiştim.
    Yer ankara çankaya. Yatırım yapmayacaksa nereye yapacaklar ki acaba merak ediyorum çok kalabalık bir bölge. 2.5-3 senedir çözmediler sorunumu sürekli bildirmeme rağmen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DC74C27F3 -- 13 Temmuz 2019; 21:55:43 >
  • Bölgenizde hiç Tt mobilli yok hocam o zaman, kullanılamadığına göre?
    Abi iyi güzel diyosunda kimbilir hangi gün sorun giderilecek. Bekle bekle nereye kadar.

Evime yaklaşık 500mt mesafede TT'nin 4.5G istasyonu ve yaklaşık 800mt mesafede 3G istasyonu var. Evimin olduğum kısım alçakta (istasyon seviyesinden 50-60mt aşşağıda çukurda düşün) olduğu için sinyal sağlıklı ulaşmıyor. Mesela rampayı çıkınca çekim full ve hızlar 100'lere vuruyor.

Bu bölge 3 operatör içinde sorunlu, dediğim gibi çukurda kaldığı için sinyal sağlıklı gelmiyor.

Vodafone'a talep açalı 3 sene oldu, sorun bulmasına rağmen formu kapamışlar. 2018 kasımda TT talep açtım hala gelişme yok, ben 2. katta 8-10Mbps alıyorum 1. katta ki komşum 2-3Mbps alıyor, Turkcell'e 2018 6 ocakta talep açtım 2-3 aya istasyon diğerlerine göre çok daha uzakta olmasına rağmen sinyal seviyesi arttı ve hızlarda 5-6 kat arttı.

Yani Turkcell yapıyorda TT veya Vodafone niye yapmıyor. Yoğun bir yerleşim yeri, adım başı ev var. Herkes telefon kullanıyor, illa ki fazlaca müşterin var burada.

Ayrıca her tarafta TT fiberi var, kur bi 4.5G istasyon çek fiberi o bölge rahatlasın.

Benim gördüğüm kadarıyla Telekom'da önceliğinde önceliği var.

Türktelekom Şebeke Çekim Kalitesizliği

Bak ne güzel değerler dimi? Birazdan 300 400 mt ileride işyerime gideceğim, farklı bir istasyona bağlanacağım bu hızın yarısını ancak 2 diş çekerse alabilicem. Full çekince 5mbps bile görmüyor.

Yoğun vakii geçirdiğim 4 farklı lokasyonun en kötüsü Vodafone, hani açıkara en kötü. TT 1'inde iyi 3'ünde kötü, Turkcell 3'ünde iyi 1'inde kötü. Hani çekiyor mu çekiyor Allah için, webde dolaşabiliyorsun ama iş video izlemeye, canlı yayın izlemeye gelince patlıyorsun çoğu zaman.

Bu iş bilmezliktir, saçmalıktır. Müşterilerine 30 liradan tarife satarsan, bankaların eline düşersen bu sorunları gidermek için yeterince yatırım yapamazsın.

TT'nin burada 2 istasyonu var, Turkcell'in 4 ve Vodafone'un 1 istasyonu var.

Sonra Turkcell pahalı diyorlar, tabi olur. Onunla başedecek kimse yok.

Arkadaşım vodafone kullanıyor şikayetçi, TT geç burada biraz daha iyi diyorum yok çekmiyor diyor. Ulan Vodafone'dan iyi diyorum yok inanmıyor. Adam nasıl bi rezillik çektiyse ikna olmuyor Vodafone'a katlanıyor.

Senin önceliğin yetmeyen yerlerde ki kapasiteni arttırmak olmalı.

Şimdi böyle uzun uzadiya yazdım ya, yalan söylüyorsun kötülüyorsun diyecekler. Kimse maval okumasın hâlen katetmesi gereken çok yol var. Ama 30 liraya satacağın tarifeden kazanacağın parayla kimbilir kaç sene sürer.

Ulan 15GB'a 11 lira, 25GB'a 33 lira veriyorum. Keşke iyi olsada bunun tadını çıkartsam...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jazzalyn -- 14 Temmuz 2019; 7:54:58 >

Hocam bina ana yola bakıyor. Ana yolda sorun yok. Ama bina içi 2g dahi çekmiyor. Daire bodrum vs olsa tamam diyeceğim ama 2.kat.
    Birde esas sıkıntı ulaşılamıyor durumuna düşürmüyor hattımı. Biri aradığında direk meşgul yazıyor. İnsanları inandıramıyorum çekmediğine.

• Anladım hocam ben sizin bölgedeki sıkıntıyı.
  • Jazzalyn kullanıcısına yanıt
    Turkcell yapıyor diğerleri yapamıyor cümlenizin elli tane cevabı var hocam, forumda bunları pek çok kez konuştuk. Yapılamıyor diye bir şey yok ortada yalnızca öncelikler ve penetrasyon meselesi var.Umarım çekim sıkıntınız kısa sürede çözülür.
  • Türk Telekom 2G 1800 MHz kullandığı için bina içlerinde çekim problemi yaşanıyor. Ancak vodafone ve turkcell 2G 900 MHz kullandığı için bina içlerinde daha az sıkıntı çıkarıyor.

Bunun sebebini de kısaca anlatayım. İstasyonun kullandığı yayın frekansı ne kadar yüksek olursa betonlara nüfuz etme özelliğini o kadar kaybeder bu yüzden dolayı TT Mobilin 1800 MHz'i, Vodafone'nun ve Turkcell'in 900 MHz den çok daha kötü.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.