Şimdi Ara

Türktelekom Şebeke Çekim Kalitesizliği (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
222
Cevap
3
Favori
20.268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 3g ve 4g deki sorunun sebebi ne olabilir. Telekom aynı yerde 3g 4g si de çekmşyor turkcellin hepsi çekiyor onlardamı frekans farkından acaba.
    Mesela şehirler arası gittiğim yollarda dikkatimi çekti telekom turkcellden daha iyi çekiyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bunu anlamak için elinizdeki cihazdan her iki operatöründe 3G ve 4G frekanslarını karşılaştırıp bir sonuca varmanız gerekiyor. Ayrıca buradaki bir diğer etmen ise baz istasyonunun size uzaklığı. Turkcell ile Türk telekomun baz istasyonlarının lokasyonlarını kontrol eder misiniz ? Bir diğer değindiniz nokta ise şehirler arası TT Mobilin daha iyi çekmesi, bunun sebebi TT Mobil şehirler arası yollarda 3G ve 2G üzerinden 850 MHz ve 900 MHz kullanıyor bu sayede sesli konuşma kapsaması çok daha iyi olur ancak internet hızı pek iyi olmaz.
  • Şehirlerarası hep 4.5g full çekiyordu 80 -90 mbps leri gördüm yol boyu. 3g 2g değil.

• Ankara için çekim gücü nasıl? Turkcellden geçmeyi dusunuyorum ama pisman olmam umarim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oskis

Turkcellden sasmayin mi max 2 kullaniyorum telekomun 4 g bandini bile almiyor

Ama turkcelde herzamn 4g+ da

50 tl 11gb aliyorum

Telekoma hevesle.gectim ucuz diye 10gb 29 tl.diye

İsterse 10tl olsn telefon cekmiyor internet kaliyor 2gb zor harciyordum

Siz siz.olun gecmeyin ucuz diye kanmayin 3 paket az icin sigara birsey kaybetmessiniz
    Yer neresi?

• 850 MHz 2g vay be, yeni ihale edildi herhalde...

• TT eskisi gibi değil gelişme var mobil tarafta. sabite yatırım yok ama mobile var çünkü rekabet var. istanbul-izmir yolunda asla 3g den aşağı düşmedi,eskiden 2g bile zor çekerdi. 3G 900 MHz şehirdışında mükemmel kapsama veriyor.
  • Kötü hocam. Çankayada 4.5g 2g 3g hiçbirisi çekmiyor evde. Dışarıda 4.5g çekiyor ama hız 10-20 mbps falan bina performansı telekomun çok kötü bölgede. Keçiörende de aynı sorun var. 3g pek sıkıntı yok ama 4.5g çoğu yerde hiç çekmiyor Gölbaşında ise sorunsuz bina performansı da dışarısı da 100 mbps rahat görülüyor 4.5g ile.

• maaart M kullanıcısına yanıt
    Cellmapper isimli uygulamadan phone to base ve base to phone frekanslarını kontrol ettiğinde phone to base frekansı 900 MHz bandıda 850 ila 895 MHz arası değişiyor akıllı bıdık seni bir tek sen bilmiyorsun.
  • Ben hiç denk gelmedim şehirler arası yollarda 4G'ye ancak 4G veriyorsa birde 80 - 90 Mbps hız görebiliyorsan TT Mobil Turkcell'i geçmiş demektir.
  • Ankara-polatlı-afyon ve afyon eskişehir güzergahında gördüm. Ama evimde 2g bile çekmediği için turkcell e geçtim geçen hafta hocam.

• TT'nin sorunu iç kesimlerde bence.

Şehirler arası olayının güncel halini bilemiyorum en son yılbaşında mersin-adana ziyareti yaptım. Özellikle işe giderken genelde toplu taşımayı kullanırım, e5'ten giderek 7-8 ilçe geçiyorum hızlar çok çok iyi, yol üzeri heryerde bi istasyon var. Ama şahsi aracımla iç kesimlerden giderken o hızlardan eser yok.

Bi tek dün bi sorun gördüm. Dilovası rampasında 3G'ye düştü taaa körfeze kadar 4.5G bağlantı kuramadı sonra toparladı.Halbuki bunca zaman oraları hep 4.5G bağlı geçiyordum.

• Lafı çevirme yalan yanlış bir seyler yazıp yağ gibi üste çıkmak nedir, 850 MHz bırak tr yi Avrupa’da fln da yok kuzey Amerika fln kullaniyor, akıllılı bıdıkmış, soz gümüş ise sükut altındır!

Kağıt üzerinde 900 yazması beni enterese etmiyor, 900 MHz 2G kullanıldığında uplink 850 MHz ila 895, downlink ise 900 ila 930 MHz arası çalışıyor. Sizin burada yaptığınız bir dayanağı olmayan boş bilgiler, o yüzden bana kağıt üzerindeki bilgilerden bahsetmeyin, vodafone hattınız varsa 2G kullanırken cihazınızın alım ve gönderim yaptığı frekansları kontrol edin.
  • Evet haklısın özür dilerim, vodafonelu cihaz 912 MHz de çalışıyor su an yıllardır genel adı gsm 900 olan teknoloji meğer gsm 912 imiş, birde çok acayiptir ki cihazı gsm 850/1900 moduna alınca şebeke yok diyor ne kadar acayip su telefonlar kuzey Amerika bandında alınca ayıp olmasın diye bağlansa söyle bi 880 MHz fln bizi kirmasa keşke...

Bir insanda anlama sıkıntısı olunca böyle oluyor maalesef, ha duvara anlatmışsın ha o kişiye.
  • Cehalet boyle bir sey işte kahretsin, söz bitince verecek cevap kalmayınca karşındakine çamur atarlar, halbuki en başta pardon yanlış yazmışım dersen büyüklük yapmış olurdun suan komik oluyorsun, neyse fazla geyige gerek yok, gsm 850nin farklı bir şey olduğunu artık öğrenmişsindir

• Jazzalyn kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba.
    Yollarda 3G ye düşse veya komple 3G olsa ne olur? Yoldayken sizin bakmanız gereken yer yol zaten. Yolcuysanız da 3G gayet yeterli hız sunuyor telefon için. Yerleşim bölgelerinde LTE , yollarda 3G bence gayet mantıklı bir şey. Yollardayken yerleşim yerlerine yaklaştıkça LTE oluyor zaten bunun dışında 3G olmasında bir mahsur yok diye düşünüyorum.
    He derseniz ki, 2G yi komple kapatalım, 3G ve LTE arasında gidip gelsin şebeke o başka konu. He yerde LTE olsun hiç 3G 2G düşmeyelim diyorsanız o da imkansıza yakın bir şey şu an için.
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Yanlış anladın dediğimi reis.

Benim burada anayollar 4.5G ile kapsanmış durumda. 2 haftada 1 İstanbul veya Sakarya tarafına malzeme almak için gidiyorum ve otoyolda 3G düşmedi hiç. Üstte bu yollarda 3G ile kapsandığından bahsedildiği için söyledim.

Kocaeli'yi ikâmet eden varsa otoban ve e5 güzergahlarının birbirine çok yakın olduğunu bilir.

• XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Yanlış anladın dediğimi reis.

Benim burada anayollar 4.5G ile kapsanmış durumda. 2 haftada 1 İstanbul veya Sakarya tarafına malzeme almak için gidiyorum ve otoyolda 3G düşmedi hiç. Üstte bu yollarda 3G ile kapsandığından bahsedildiği için söyledim.

Kocaeli'de ikâmet eden varsa otoban ve e5 güzergahlarının birbirine çok yakın olduğunu bilir.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.