Şimdi Ara

Türktelekomun verdiği modemler (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
1.993
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 3313 b10a nın wifisi leş gibi kendiniz modem alın daha iyi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ISS'den neden modem alınmasın? NASA'nın sistemlerini yönetiyorsanız, evet alınmaz? Aksi halde alınır. WiFi 6 falan şu anda erken. Gereksiz harcama yapmaya, fantezi aramaya gerek yok. Hele ki bu zaman dilimi içerisinde hiç gerek yok.

35mbps VDSL için önünüze ilk çıkanı bile alsanız yine sorun yaşatmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Der Meister. -- 13 Nisan 2020; 17:54:28 >
  • 2.4ghz olarak TD-W9960 230tl civarı
    5ghz olarak tp-link vr300 350tl
    Bunlar önerebileceğim modeller şuan tp-link vr300 kullanıyorum. zyxel wmg3313-b10a türktelekom verdi wifisi rezaletti benim bulunduğum odada 3mbps çekiyordu yeni olan tp-link vr300 16mbps çekiyor benim odada 2.4ghz + 5ghz aynı anda yayın yapıyor şuan için sorun görmedim. zyxelde 1 duvar 21mbps olan neti 10mbps düşürürken. tp-link vr300 bir duvar hiç kesmedi 22mbps modem dibinde yandaki odada 22mbps çekti
    The Hollow
    ıss'den modem alınmaz dışarda aynı fiyat daha iyi modemler satın alınabilir.türktelekom 5ghz destekli modem var mı diye sordum bayilerine elimizde tek modem var zyxel 3313-b10a wifisi rezalet 192tl ücret yansıyor modem ayarında dns değişikliği olmuyor güncelleme elle yapılamıyor güncelleme(firmware) menusunu silmişler oto alacakmış modem güncelleme saçmalık bildiğin vodafone 30mbps internet sordum modem zorunlu dedi onlar verdiğiniz modem 5ghz desteliyor mu peki dedim cağrı merkezi çalışanın modem konusunda hiç bilgisi yok modem zorunlu dedi. türktelekomda zorunlu değil isteğe bağlı tabi
    Eskiden tp-link anlaşmaları vardı güzeldi modemler bizim komşuyada tplink verilmişti bende tp link beklerken bana zyxeli itelediler şuan sadece zyxel ile ve tek marka b10a modeli var ellerinde kesinlikle alma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihmra123 -- 13 Nisan 2020; 17:22:57 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: melek12345

siz düzgün modem önerir misiniz peki? tt zorunlu veriyor mu modem?
    veriosa ypck bişe yok da evde superonline fiber var. verdikleri hg255s ayakta duran modem yerine wifi güclü olan bi modem önerirmisiniz uygun fiyata? valla salonda çekmiyor ev ahali bana saldırıyor yavaş bu internet diye
    Tp link ve zyxel modemlerin hepsine bakabilirsiniz. Tt verdikleri modemler harika degil ama mesela tplink 9970 bana verilen modem. 120 m2 evin merkezine konunladim. Heryerde tam hiz alabiliyorum. Oyle cekmiyor diyenkere bakmayin.

• ilidili kullanıcısına yanıt
    Zyxel vmg3312-b10b gayet sıkıntısız bir modem. Bizzat kullanıyorum ve memnunum. Kablosuz ağ genişliği eski modemim olan Tp Link td-w8961n cihazından daha iyi. Üstelik 2x5dB antenli diye daha iyi kapsama alanı sunmasını beklersiniz ama öyle anten takmakla olmuyor demek ki.
    Duvarları geçme gücü de başarılı. Bilgisayarım üst katta (ve çaprazda) bulunmasına rağmen 4-5 çubuk çekiyor ve 100 Mbit civarında bağlantı sağlıyor. Tabi internet hızı değil bu. Ev içi ağın hızı.

Zyxel modem piyasada yaygın, port açmak vb. işleri kolayca yapabilirsiniz çünkü hali hazırda bir sürü video ve resimli kaynak var. Modemin ısınma sorunu yok. İşlemci ve belleği yeterli geliyor. 8 adete kadar cihaz bağladığım oldu ve herhangi bir kararsızlık yaşanmadı. Modemde torrent desteği yok bunu unutmamak lazım.

Tek sorunu var. Modem arayüzüne girdikten sonra çıkacağınız zaman sağ üstteki çıkış yap yazısına tıklamayıp direk tarayıcıyı kapatırsanız tekrar modem arayüzüne girmeye çalıştığınızda an user exist hatası veriyor. Bunu her zaman yapmasa da bazen başıma geliyor. Çaresi modemi kapatıp açmak. Ha bu arada eski tplink modemimde
    cihaz 5dk çalıştıktan sonra modem arayüzünü kilitliyordu. Sanki yanlış ip giriyormuşsunuz gibi hata veriyordu tarayıcı :)

Sonuç olarak bir ISSnin vereceği modemlere göre iyi. Ev büyükse repeater veya acces point ile kullanılırsa üst seviye bir modem aratmaz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• zwanzig kullanıcısına yanıt
    o modem artık satılmıyor modem fiyatları artınca türktelekom tp-link , airties falan bırakmış sadece zyxel wmg 3313-b10a veriyor sendeki modem dahi yok artık ve bu modem wifisi benim olduğum odada 3-4 diş çekerken 3 mbps download veriyor 3 upload verdi yeni aldığım tp-link vr300 16mbps download 3mbps upload verdi aynı odada
    zyxel 3313-b10a 21mbps modem dibindeyken yan odada 10mbps olurken tp-link vr300 modem dibi 22mbps yan oda 22mbps kayıp olmadı yada 0.4 mbps anca kayıp oldu. benim gibi online oyun oynuyan biri için 5ghz önemli 5ghz desteğide var sendeki modemde ve yeni verilen modemde 5ghz desteği yok malesef
    Bu arada dış anten modemlerin çalışma mantığı farklıdır simit şeklinde bir yayılım yapıyormuş yani alt katınıza daha iyi sinyal göndermek için bir anten dik olacakken diğeri yatay yapmanız lazım hem aynı oda hemde alt kata daha iyi sinyal gider

• yani diyosun ki hocam, tt modemi iyi? cnkü basvurduk perş gelcek bağlanacak net.

• fatihmra123 F kullanıcısına yanıt
    Tp link markasına şüphe ile bakmaya başlamış olsam da vr300 sınıfı itibariyle iyi bir modem. Başta ISSlerin verdiği modemler olmak üzere birçok modemden daha iyi kablosuz kapsama alanı sunacağı kesin. Üstelik 5ghz desteği de avantaj. Eğer kişiye benzer fiyata mâl olacaksa ISSlerin verdiği modemleri almaktansa vr300 veya aynı sınıfta benzer bir modem almak çok daha mantıklı olacaktır elbette.

Bu arada wifi antenlerinin sinyalleri simit şeklinde yaydığını bildiğimden antenleri başta yere paralel olmak da dahil her yöne çevirmeyi denedim. Kayda değer bir performans artışı göremedim malesef. Bana kalırsa eski kullandığım tplink cihaz 5dBlik antenleri sürebilecek, yeterli gücü üretebilecek bir yonga ile donatılmamış. Yani çıkış gücü yetersiz. Bu nedenle 5dBlik antenler bir işe yaramıyordu. Antenler de süs olsun diye konulmuş. Denemedim ama bence 5dBlik antenler yerine 3dBlik antenler takılsa cihazın wifi performansı bir nebze daha iyileşirdi. Tabi kapsama alanından bir miktar feragat ederek :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• quote:

yani diyosun ki hocam, tt modemi iyi? cnkü basvurduk perş gelcek bağlanacak net.
    Profesyonel kullanici degilseniz evde nas cihazlar uzerinden veri iletimi yapmiyorsaniz iss lerin verdigi cihazlar yeterlidir. Dedim ya ben 120m2 evin tam ortasina koydum. 3+1. Her yerde yeterli su an. Ki cekim gucu %50 ayarli.

• ya hocam 24mbps limitsiz selfy paket aldık, yani modem balkona(3 4 metre cam var), üst kat(duvar) sıkıntısız her yerde 10mbps en az alınır mı?

• 5 yada 6 sene önce ttnin verdiği modemi kullanıyorum tplink olanı..
    Her an bozulacak gibi bir hise kapıldım 5 6 aydır. Bembeyaz modem sarardı

Onun harıcınde çok iyi modem. Çekim gücü 5 katlı binanın en üstünde modem. Bahçeden çekiyor 100 100e alınca ama %50 çekimde kullanıyorum 150m2 evin her yerinden çekiyor

Güzel kardeşim sen bana akıl vermeden önce üyelere yanlış tavsiyeler vermeyi bir sonlandırsan ne güzel olacak.

Aynı bu konudaki gibi;
    Türktelekomun verdiği modemler
  • Arkadaş zaten Prime 35mbps VDSL düşünüyorum yazmış. 5Ghz falan alakasız muhabbetlere girmeye gerek yok. 2.4Ghz bütçenize uygun bir modem alın. Fibere geçtiğinizde de ISS'nin verdiği Router fazlasıyla yeterli. WiFi 6 destekli cihazlar yaygınlaştığında fiyatları tercih edilebilir seviyede olacak. O zaman düşünebilirsiniz. Şu anda hem paketiniz için hem de bütçeniz için hiçbir olumlu etkisi olmaz. Türkiye'de 1Gbps İnternet hızları kullanmıyoruz.
  • Adama türktelekomu aramasını önermişsinde türktelekom 5ghzlemi uğraşacaklarını zannediyorsun türktelekom zte zyxel tplink müşteri hizmetleri numarasını vermekte kendim aradım şahsen ilgilenmediler modemle ilgili sorununuz varsa zyxel arayın dediler bana(benim modem zyxel) dalgınlığıma gelip zte yerine zyxel yazmış olabilirim bu kadar içerlenmeni anlamadım ben sana veya diğerlerine akıl verecek değilim aklın yoksa. sadece öneride bulunuyorum 2.4g modem alırsın 1 sene sonra vdsl 100mps veya fibere geçersin o modem wifisinden verim alamazsın ileriyi düşünmek gerekirse 230tl zaten en düşük 2.4g modem 100 tl falan ekle 350tlye fiber+vdsl+adsl2 destekli modem al kullan hem routerla falan uğraşmazsın mesafeside güzel 5dbi antenin kendim kullanıyorum memnunum şimdilik
    wifi 6 şuan pahalı olması bir yana destekleyen teleonların en ucuzu s10e 4390tl adaptor almak lazım pc desteklemiyorsa + modem bir dünya masraf ki sizinde değiniz gibi şuan için gereksiz ona değinmeye gerek bile yok şuan için tr de hızlar malum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihmra123 -- 13 Nisan 2020; 19:6:12 >

Önce insan gibi konuş. Cevabı kaldıramayınca hemen seviyeni bozmaya başladın. Aşağıdaki sana son cevabım. Bir daha alıntı yapma, çünkü blokladım.

ISS'nin modemine destek veren ISS'nin kendisidir. Yaşadığın olayda belli ki TT MH'den bilgisiz bir çalışana denk gelmişsin, ya da başından savmaya çalışmış. ISS, kendi sunduğu modeme destek vermek zorunda. Uzaktan kontrol olanakları bu gibi durumlar için var.

Bu konudaki arkadaşın şu anda 5Ghz modem almasına gerek yok. 35Mbps düşünüyorum yazmış. Taahhüt'de verecektir. Hızını 50Mbps üzerine yükselttiğinde ve WiFi 6 cihazlar yaygınlaştığında düşünür. Piyasadaki cihazlar için boşuna harcama yapmasına gerek yok.
  • quote:

ya hocam 24mbps limitsiz selfy paket aldık, yani modem balkona(3 4 metre cam var), üst kat(duvar) sıkıntısız her yerde 10mbps en az alınır mı?
    Alır diye düşünüyorum. Tabi denemeden asla bilemeyiz ama modemin konumu da önemli. Bir uçtan bir uca olmaz. Olabildiğince merkezi konumlamak lazım.
  • 2-3 sene önce tp-link w9970 verdiler leş bir modem. Wifisini kullanmiyorum o şekilde kablosuz olarak fena değil wifisini acinca ping oluyor. Wifi için router aldim öyle kullaniyorum. Isınan bir modem ayrica. Şu an ne veriyorlar bilmiyorum. Asus modem aldim o da bozuk çikti modem konusunda dertliyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3042DE2E5 -- 13 Nisan 2020; 20:29:45 >
  • melek12345 kullanıcısına yanıt
    Türktelekomun verdiği modem wmg3313-b10a wifi çekimi çok az onların. dediğinizden anladığım kadarıyla 1 duvar var sanırım 24mbps 10mbps düşer kullanabilirsiniz sanırım wmg3313-b10a yerine farklı wifi iyi çeken bir modem alırsanız daha yüksek hızlara ulaşırsınız 20mbps bile alabilirsiniz bir duvarda tt nin en son verdiği modem çok kötü wifisi bilginiz olsun. zyxel b10b verilmiş eskiden onun wifisinden memnun olanlar varmış sanırım ama şuan sadece tek model modem var wifisi kötü şuan zyxel wmg 3313-b10a 3mbps çektiği yerde tp-link vr300 ile 16mbps almaktayım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihmra123 -- 13 Nisan 2020; 19:34:21 >
    o kadar yani
    kötü o zaman bea..
    yandık. modemin fiyatını eksiltebilirler mi? yeni modem kendimiz alıp kurulum yaptırtabilir miyiz

• zwanzig kullanıcısına yanıt
    hocam sizin dediğiniz modem TTnin verdiği mi?
    TORRENT kullanılmıyor nasıl oluyor? uTorrent den bir şey indiremez miyim?
    allaaaa yandıkkkkkk o zaman
    eğer öyleyse aşmak için bi yol falan var mu?
    bnde yeni TT bağlatcam verecekleri modem herhalde buymuş :wmg3313-b10a

bilmiyorum nası bişi yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melek12345 -- 13 Nisan 2020; 22:53:23 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.