Şimdi Ara

Turuncukitap.com Konu toparlandı ve Açıklama eklendi! (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
728
Cevap
7
Favori
20.317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: K.B.R.O

quote:

Orijinalden alıntı: -Mitokondri-

Nasıl yapılabilir bilgim yok ama her kitabın sayfasında o kitapta geçen birkaç paragrafı paylaşma imkanı varsa güzel olabilir.

Kitapyurdundaki gibi mi yoksa daha mi farkli ?

aynen o şekilde
  • quote:

quote:

quote:

Nasıl yapılabilir bilgim yok ama her kitabın sayfasında o kitapta geçen birkaç paragrafı paylaşma imkanı varsa güzel olabilir.

aynen o şekilde

Önsöz hariç ilk 3 sayfayı eklemek istiyoruz. Yalnız bu çok uzun bir süreç alacak gibi. Çünkü milyonları aşan kitap var ve hepsinin stoğunu bulundurup taramak imkansıza yakın birşey. Zaman içerisinde çok satılanların tamamının taramaları tamamlanmış olur.

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: -Roland Deschain-

quote:

...
    Ve bir de cogu bankayla calismaniz lazim, paypal odemesi olacak demistiniz zaten, kapida odeme de yapabilirsiniz ekstra 4-5 lira ekleyerek. Sms ile odeme yapma secenegini koymaniza hic gerek yok bence. Cunku turkcell,avea,vodafone saglam komisyon aliyor. Hem zahmetli hem pahaliya gelmis oluyor. Zengin kart secenegi, paypal ve kapida odeme yeterlidir musteri icin.

Uzun mesajinizi alintiladim kusura bakmayin.
    Ben sms ile ödeme değilde, sipariş takibini sms ile yapmayi kastetmistim.

Maxkitap'in sitesine gir orada odeme seceneklerinde SMS ile odeme var. Turkcell avea veya vodafone'a para yatiriyorsun. O yatirdigin parayla da alisveis yapabiliyorsun ben onu demistim gereksiz diye cunku operatorler de komisyon aliyor. Artik herkesin kredi karti var olmayanlar da kapida oduyor.

Senin SMS takibi baska bir olay ama gerekli bir sey. Kargoya verildi ve Dagitimda diye 2 tane bildirim mesaji gelse guzel olur.

Sms'le ödeme konusunda aynı fikirdeyim. Bildiğim kadarıyla operatörler fiziksel ürünlerde %10dan fazla kesinti yapıyorlar. kapıda tahsilatta en fazla alan kargo 4 lira alıyor. Daha mantıklı ve kolay.

• Zor iş Allah kolaylık versin.Cesaretinizi kutluyorum.İnşallah başarılı olursunuz.Biz de kitaplarımızı sizden alırız.
  • bence kitap satışın yanında 2. elde koy.

birde tutarmı bilmiyorum kitap kiralama olayı olsun. örneğin suç ve ceza kitabı ben bunu senden 5 liraya kiralayım kargo yok tabiki o zmn satın almış gibi olurum. sonra bana süre ver 2-3 hafta ben bu kitabı okuyup sana geri kargolayım. kendini garantiye almak içinde depozito alabilirsin ya da bilmiyorum farklı çözümlerde uygulanabilir. denemek lazım. ortak olabiliriz
  • quote:

quote:

quote:

aynen o şekilde

Hepsini bir arada toplayan bir site yok. Mesela kitapyurdundan yorumlara ve sayfalara bakiyoruz, karar veriyoruz. Sonra gidip neresi ucuzsa (D&R,Kabalci,İlknokta) oradan aliyoruz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kitap kiralama olayini kesinlikle uygulamayin. Hepimiz birer musteriyiz ve musteriler kıldır. Karsimizdaki kisi de amca oglu olmayinca bir site olunca is kurallara ve sozlesmelere bagli kalacaktir. Kitap karsiliginda karttan 20 lira cektiniz diyelim(kitap tutari) sonra 3 hafta sure verdiniz(ki sure takibi zor) ve 3 hafta sonunda kitabi geri istediniz( bu da bir garip olacaktir. Beyefendi kitabinizi geri yollayin denilince) daha sonra da musterinin 10 lirasini attiniz diyelim.

Bu sekilde 500-1000-3000 musteri olsa her birinle ugrasilmaz. Ayrica Turk mileti usengectir. Nasilsa kitaba para verdim der, sizi arar ve geri vermeyecegini soyler. Stoklardan dusurmesi, muhasebelestirilmesi, ve takibi zor olur. Bunu gerceklestiren sahaf dukkanlari var zaten hem kayit yok, hem takip etme derdi yok

• ödeme seçenekleri fazla olsun. kapıda ödeme vs.

haftalık yazar günleri yapmaya çalışın d&r gibi. bir hafta boyunca yazarın kitapları %40 indirimli mesela.

arada çok satan kitapları günlük yarı fiyatına bırakabilirsiniz.

yayın evleri ile fiyat konusunda anlasabilirseniz kampanyaları artıra bilirsiniz.

müşteri hizmetleri kesinlikle çok iyi olmalı yani bir mail attığmda en geç ertesi gün cevap almalıyım.

kargo teslim süreleri çok önemli bu ne kadar kısa olursa müşteri sayınız o ölçüde artar.

en önemli konu paketleme kitapları çok iyi paketlemeniz gerekiyor hepimiz aldığımız kitabın kapağında hasar olunca moralimiz bozuluyor.

şimdilik aklıma gelenler bunlar hayırlı olsun , do kısa zamanda sitenizden alışveriş yapmak dileğiyle.

• quote:

Kitap kiralama olayini kesinlikle uygulamayin. Hepimiz birer musteriyiz ve musteriler kıldır. Karsimizdaki kisi de amca oglu olmayinca bir site olunca is kurallara ve sozlesmelere bagli kalacaktir. Kitap karsiliginda karttan 20 lira cektiniz diyelim(kitap tutari) sonra 3 hafta sure verdiniz(ki sure takibi zor) ve 3 hafta sonunda kitabi geri istediniz( bu da bir garip olacaktir. Beyefendi kitabinizi geri yollayin denilince) daha sonra da musterinin 10 lirasini attiniz diyelim.

Bu sekilde 500-1000-3000 musteri olsa her birinle ugrasilmaz. Ayrica Turk mileti usengectir. Nasilsa kitaba para verdim der, sizi arar ve geri vermeyecegini soyler. Stoklardan dusurmesi, muhasebelestirilmesi, ve takibi zor olur. Bunu gerceklestiren sahaf dukkanlari var zaten hem kayit yok, hem takip etme derdi yok

doğru takibi falan sıkıntı olabilir. ama olsa güzel olurdu ben şahsen alırdım ve üşenmeden geri gönderirdim

• farklı olan herşey yapılmıl zaten

Ancak her kullanıcıya Kapıda Öde seçeneğini açabilirsin
  • Merhaba öncelikle başarılar ve kolaylıklar diliyoruz.

Yazılanlar dışında;

- Özellikle büyük meblağlarda alışveriş yapanlara, siparişinde bulunan kitaplara uygun bir kitap hediye edilebilir.

- Kitap aldıkça puan/indirim kazanılabilir. Kitapyurdu bir ara yapıyordu hala yapıyor mu bilmiyorum. Sürekli olarak sizden kitap alan birisi daha fazla indirim kazanacak. İndirimi kaybetmemek içinde her ay en az bir sipariş verecek gibi

- İndirimli kitaplarınızı twitter, facebook, blog gibi yerlerde duyurup tıklanma getirenler de puan/indirim verilebilir. (Teknik olarak bunun takibi mümkün mü bilmiyorum :( )

- D&R gibi mutlaka günün fırsatları bölümünüz olsun. Gerekirse sadece bir kitap olsun ama her kütüphanede olması gereken kitaplardan olsun ve gerçekten çok iyi bir indirim olsun. Ben D&R'dan bu indirimler sayesinde çok fazla kitap aldım ve neredeyse hiç bir siparişimde o kitapla sınırlı kalmadım, yanında mutlaka listemde olan başka kitapları da alarak bedava kargo limitini yakalamaya çalıştım .

- Banka taksit imkanları geniş olsun. Vade farkı ödemeden taksit yapabilme imkanımız olsun.

gibi..

• konu yukarı !
  • Bu konudan pek anlamam.

Başarılar dilemeye geldim, tebrik ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: velevki

Evet arkadaşlar durum başlıkta okuduğunuz gibi. Kitap sitesi açmak istiyoruz. Bu siteye e-kitap, e-dergi, siteye entegre edilmiş bir forum, hepsiburada.com'daki gibi eser içerisinde yorumlar hariç bir de tartışma başlıkları..vs ekleteceğiz ki herkes kitaplar hakkında birbirleriyle daha kolay etkileşimde bulunabilsin. Ama daha ne yapılabilir bilmiyorum. Görselliği üst düzeyde tutmak istiyorum, bakıyorum da idefix dışında buna pek önem veren yok. Neredeyse bütün siteler hazır yazılım yahut baştan savma. Sizce başka neler yapmalıyız, nerelere reklam vermeliyiz?

*Kitap Tavsiye Robotu olacak
    *Spoiler butonu olacak
    *Sanal Kitap Fuarları düzenlenecek
    *Sipariş takibi müşterilere Sms ile bildirilecek
    *Ne okuyorsunuz? Ne okuyacaksınız butonu koyulacak
    *Çok yorum yapana ya farklı rütbe yada indirim sağlanacak
    *Haftalık yazar günleri yapılacak, belli yazarların kitapları o hafta extra indirimle satılacak
    *twitter, facebook, blog gibi yerlerde reklam yapılması için gerekli imkan sağlanacak
    *günün fırsatları bölümü yapılacak...

Yorum yapan, fikir veren tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

Yukarıda alıntı yaptığım arkadaşlara siteyi açtığımda ( ki muhtemelen DH'ye de reklam vereceğiz kabul ederlerse ) 100'er liralık hediye çekleri vereceğim.

Yeni fikir veren her arkadaşa bu çeki vereceğim. Destekleriniz ve fikirleriniz için tekrar ve tekrar teşekkür ederim.

Siz böyle açık görüşlü ve gönlünüz geniş olduktan sonra ve bunun sürekliliğini sağladıktan sonra çok güzel yol alırsınız diye düşünüyorum.

(Kabul etmek mi? Kitapsever olarak bayılırız )

Ek olarak;

- Sitenin kredi kartı güvenliği gerçekten çok önemli, 3D security olursa çok iyi olur.

- Bir de sipariş iptal durumlarında, müşteriyi yormadan talebinin kabul edilmesi, para iadesinin hızlı yapılması çok önemli.
    (Müşteri iptal ettiği bir siparişte hiç bir sorun çıkmadığını görürse mutlaka bir sonraki siparişini de sizden verecektir. Bir aksilik olurda iptal etmesi gerekirse, sorun yaşamayacağını bilir.)

O kadar çok şey yazdık, siz de hepsini uygulayacağınızı söylüyorsunuz. İnşallah mükemmel bir site olacak fakat bu kadar fazla özelliği olan sitenin tasarımı da çok önemli. Çok kafa karıştırmayacak kullanışlı bir tasarım olması lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beyaz Kitaplık -- 12 Eylül 2012; 13:56:45 >

• Hatta simdi aklima geldi. Sitenize bir Kitap/Forum bolumu de ekleyebilirsiniz. Oraya da bir admin atarsiniz. İnsanlar kitap onerisini, okuduklarini orada paylasir bu sayede siteniz ayni zamanda aktif bir paylasim alanina da donusur.

Kitaplarin yanina (tasarim on planda olacak) okudum okuyacagim okuyorum butonlari koyun insanlar o secenege tik atsin. Boylelikle herkes ne okudugunu gorur. Bunu soylemistim.

Uye profilleri acik veya gizli olabilir. Diger uyeler girip o uyenin okudugu kitaplara bakabilir ama buna gerek yok bence cunku forum olusturursaniz paylasim artacaktir.

Ama kesinlikle yorum yapanlara indirimler saglayin. Cunku su an kitapyurdundaki yorum sayilari hicbir sitede yok. 50-100 yoruma 20-30 liralik kitap. Bu kampanya belki basta biraz zorlar ama yorum sayisi artarsa getirisi de o kadar cok olur.

• Yorum sayısına indirim çekleri yahut kitap hediyeleri elbette güzel fikir; fakat, bazı insanlar bunu suistimal etmeye çalışabilirler. Forum sadece kitap üzerine mi olacak, -demek istediğim off-topic kısmı olacak mı- eğer öyleyse sadece Kitap Tavsiyeleri/Kitap Yorumları kısımlarındaki yorumlar geçerli olmak üzere bir sayaç yapabilirsiniz. Çünkü, dediğim gibi, "Bu kitap güzel" ya da, "Okuyun" tarzı bir yorumla iki paragraflık bir tavsiye/tanıtım yazısı elbette bir değildir. Her kitaba "Tavsiye ederim" yazacak üyeleri bir şekilde ayıklamalısınız derim. Her kitaba uzun uzun yazılacak değil tabii ama siz zaten anlamışsınızdır benim demek istediğimi. Bu bir öneriden ziyade arkadaşların güzel fikirleriyle ilgili görüşüm olsun.
  • Kitapla ilgili bilgi olmalı. Yani her sitede kitap kapağının arkasında yazanı koyuyorlar fakat bundan fazlası olmalı. Bunu kullanıcılara bırakırsınız mesela. Youtube'daki gibi herkes yorum yapar. En çok beğenilen, tutulan Top Comments a girer. En üstte gözükür. Spoiler butonu da oldu mu tamamdır.
    Elde kalmış kitaplara değil de alınabilecek kitaplara, tutulan kitaplara indirim yapılsın.
    100-200 lira üstü değil 20-30 tl üstünde kargo bedava olsun.
    Puan sistemi olsun.
    Kitap kargoya verilmeden bi kontrol edilsin.
    Çizgi roman satışı yapılsın. (Bu gerçekten önemli çünkü insanlar bulamıyor. Çok nadir var satışı internetten. Onların da fiyatları uçuk oluyor, istediğini bulamıyorsun vs.)
    2. El kitap satışınız olsun. Çünkü bazı eski kitaplar bulunmuyor. Bunun için yani birkaç sahafla anlaşın bence.
    Düzenli alışverişe ayrı bir indirim yapılsın. Hem teşvik hem daha çok kazanırsınız. Çünkü birçok kullanıcı ihtiyaçları karşılandığı sürece başka siteden alışveriş yapmaz. Ben mesela kitapyurdu'ndan yapıyorum hep fakat artık çok cazip gelmiyor. Puan sistemi var mesela orda, gayet güzel fakat fiyatlar d&r de daha ucuz. Haliyle puanın bi esprisi kalmıyor. D&r da aynı şekilde kargo olayı da daha avantajlı. Siz bu firmaların planları harmanlayıp güzel bir şey ortaya çıkarırsanız ve üstteki arkadaşların fikirlerini önemserseniz gerçekten güzel iş yapabilirsiniz.

Edit : Bir yerde gördüm galiba tam hatırlamıyorum ama seçtiğimiz kitabın ilk 5-10 sayfasını okuma şansı veriyordu. Bu da çok iyi bir şey bence.

Hemen hemen bütün önerileri okudum. Bunlar olursa bence piyasadaki en iyi site olur. Bakalım olacak mı ama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest Account -- 12 Eylül 2012; 15:06:15 >

• Çok yorum atana indirim mevzusunda site çöpe döner kitabı okumayan adamların "ben kaynıma aldım süper kitap alın okuyun" gibi mesajlarını görebiliriz o yüzden düzenli müşterilere yapın indirimi her ay 1 kitap alan müşterilere 2. ayından itibaren %5 gibi bir miktar indirim yapabilirsiniz hatta bunu 2. ayki kargosunda kuşe kağıda baskılı bir kodla yollarsanız daha hoş olur siteye de indirim kodu bölümü ekler ve o kodla 1 ay boyunca %5 indirim imkanı sağladığınızı belirtirsiniz.Ya da 3. ayki alışverişinizde kargonuz bizden gibisinden bir kağıtta yollayabilirsiniz bunlar müşteriyi hoşnut eder dijital olarakta halledilebilir bunlar ama dediğim gibi bir kod yollarsanız kargonun içindeki bir kağıtla müşteriyi önemsediğinizi daha somut belirtmiş olursunuz.

Kargo fiyatlarını makul tutmaya bakmalısınız 5 lira kargo ücreti fazla mesela D&R gibi 3.5 TL daha iyi olur yüksek kargo kitap fiyatından çok göze batıyor arada 1.5 lira olsa da ben dikkat ediyorum kargo yüksekse o siteden alışveriş yapmıyorum.

Örneğin sitede üye olduğu tarihten itibaren toplam 250 TL'lik alışveriş yapan birine (alt sınırı siz belirlersiniz kafanıza göre) seçtiği küçük bir şeyi hediye ederek güzel bir jest yapmış olursunuz misal güzel bir kitap ayracı (her sitenin zaten verdiği gibi birşey değil kitap siparişlerinde onlardan zaten koymalısınız benim dediğim daha cafcaflı birşey misal alttaki görselde magnetli bir kitap ayracı var kitapyurdu onu parayla satıyor ama siz 1 tane de olsa hediye edebilirsiniz) ya da sayfa arasına takılan incecik kitap okuma ışıkları var onlardan hediye edebilirsiniz.Bunları çin sitelerinden topluca çok ucuza mal edebilirsiniz ve ufakta olsa müşteriyi çok olumlu etkileyecektir.

Turuncukitap.com Konu toparlandı ve Açıklama eklendi!

Turuncukitap.com Konu toparlandı ve Açıklama eklendi!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sentez* -- 12 Eylül 2012; 14:50:56 >

• *Gerçek stok bilgisi olsun,inanın bana bir kitabın stokta olmadığı halde var yazılması,stokta yok yazılmasından daha az zarar verir size

*Kitapların içeriği hakkında gerçek bilgiler verilsin,sayfa sayısından tutunda basım tarihine kadar alıcıyı yanıltacak tek bir şey olmasın

*Benzer kitap bölümü olsun,mesela bir kitabın sayfasına girince köşede bu kitapla aynı içeriğe sahip/bu kitapla benzer diye bir bölüm olsun,alıcı acaba bu kitaba benzer bir kitap varmıdır diye düşünme derdinden kurtulsun

*Olabildiğine fazla kitapta en iyi fiyat garantisini vermeye çalışın,netteki en iyi fiyattan 50 kuruş aşağı verseniz dahi en iyi fiyat oo diyip alacak alıcılar olacaktır(benim gibi) zamanla tüm kitaplarda en iyi fiyat garantisini verebilirseniz coşarsınız

*Olabildiğine düşük fiyata ücretsiz kargoyu sağlayın,şuan en düşüğü 50 sanırım bir sitede,siz 45 yapsanız dahi inanın kardasınız

*Haftanın yorumuna 10-15 tllik hediye çeki olabilir,bu sayede ödülü kazanmak için kitaplar fazlası ile övülür,site içi rekabet olur ve kazanan yine siz olursunuz

*Kitap öneri robotu daha önce satın alınan kitaplar üzerinden yapsın bunu,abuk subuk kitaplar tavsiye etmesin

*Kitabın arkalı önlü kapak resmini,büyük boyutta koyarsanız alıcı için daha iyi olur bence,eline almakla aynı tadı vermez belki ama olsun

aklıma şimdilik bunlar geldi,belki bir kaç ekleme yapabilirim

edit

*Site içi arama kutusu geniş kapsamlı olsun,mesela ben Hasan Ali Yücel Klasikler yazıp enterladığım zaman bahsettiğim seriye ait bütün kitapları görebileyim,bunu yapan tek bir siteye rastlamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zebercet -- 12 Eylül 2012; 15:00:17 >

• Verecek pek önerim yok, zaten herkes söylemiş bir şeyler. Umarım site başarılı olur açıldığı zaman uğrarız bizde
  • Daha önce yazılanlara bakmadım o yüzden yazılmış olabilir ama söyliyim yine de.

Boxset muhabbetine yoğunlaşırsan çok işine yarar. Atıyorum Beat Kuşağı seti yapıp (Yolda, Çıplak Şölen, Ve Hipopotamlar Tanklarında Haşlandılar, Uluma ve Kesey, Cassady gibi başlıca yazarlardan bir kaç kitap daha) ekstra indirimlerle satabilirsin. Veya atıyorum Franz Kafka set, Dostoyevski set gibi.

Sitenin büyüklüğü ne derecede olcak bilmiyorum ama kitap alan insanlar için kapıda ödeme seçeneği çok önemli. Kapıda ödeneceği zaman ekstradan fiyatlar koyuyor kargolar. Onlara bir çözüm bulabilirsen, (belki kendin birkaç eleman alıp) kapıda ödeme seçeneğinde sadece kitapların ücretini alırsan emin ol pek çok almayacak olan kişi bile alır. Çünkü 2-3 kitap alan insanlar kargo/kapıda ödeme gibi seçeneklere verdikleri parayla dışarıda alacaklarından çok da ucuza getiremiyorlar kitapları. Kendimden biliyorum. İnternetteki indirimlerle dışarıda alacağından 10-15 lira kar edecekken, o 9-10 tl kapıda ödeme ücretleriyle aynı şeye geliyor diye kendileri almayı tercih ediyorlar insanlar.

Belli dönemlerde farklı yarışmalar düzenleyip kazananlara kitap hediye edebilirsin.

Aklıma muhtemelen 1-2 şey daha gelir. Güncellerim.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.