Şimdi Ara

Turuncukitap.com Konu toparlandı ve Açıklama eklendi! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
728
Cevap
7
Favori
20.320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • harika fikirler... Site açılırsa kesinlikle takipçi olacağım...Özellikle forum çok çok gerekli kitaplar hakkında bilgiler edinmek için. Eğer mesaj ile rütbe olacak ise bu menfaate dönüşüm saçma mesajlar atılmasına sebep olabilir bunun yerine yararlı konu açanlara rütbe verilirse daha iyi olacaktır. Bazı önerilerim olacak :

- Her hafta sitede kitaplarla ilgili yarışmalar yapılarak hediyeler verilebilir.( Bu yine kitap olabilir . Sorular haftanın fırsatı vs. gibi belirlenen kitaptan olursa hemde satış yükseltilebilir. )

- Kitap takas özelliği eklenebilir. ( iki kullanıcı anlaşıp sizi aracılığınızla kitap takası yapabilir )

- Özel bir bölüm açılıp : okuduğu kitaptan nasıl etkilenildiği yada o kitap'ta yaşanan olayın başına böyle geldiği okuduğu kitap sayesinde bu sorunu hallettiğini yazılacak bir bölüm.

- Bir bölüm açılıp burada. çıkacak kitaplar ve kitap haberleri, gelişmeleri paylaşılırsa üyeler için daha yararlı olunabilir.

- Çeşitli yazarlarla video çekimi ile röportaj yapılabilir.

- Sitede Şiirler ile ilgili yada yaşanan hikayelerle ilgili bölüm açılıp bu bölümlere üyelerin şiirlerini, hikayelerini anlatıp güzel vakit geçirmesi sağlanabilir. ( Bütçe yeterli olursa belki site bu hikayeler ve şiirlerden bir kitap yapabilir)

şimdilik aklıma gelenler bu kadar yine geldiğinde sizinle paylaşacağım...

• quote:

Orijinalden alıntı: velevki

Son Güncelleme : 13.09.2012 18:39

Evet arkadaşlar durum başlıkta okuduğunuz gibi. Kitap sitesi açmak istiyoruz. Bu siteye e-kitap, e-dergi, siteye entegre edilmiş bir forum, hepsiburada.com'daki gibi eser içerisinde yorumlar hariç bir de tartışma başlıkları..vs ekleteceğiz ki herkes kitaplar hakkında birbirleriyle daha kolay etkileşimde bulunabilsin. Ama daha ne yapılabilir bilmiyorum. Görselliği üst düzeyde tutmak istiyorum, bakıyorum da idefix dışında buna pek önem veren yok. Neredeyse bütün siteler hazır yazılım yahut baştan savma. Sizce başka neler yapmalıyız, nerelere reklam vermeliyiz?

Yapmayı düşündüğümüz işler, hizmetler, aklımızdakiler:

*En az 3 farklı kargoyla hizmet anlaşması yaparak mümkün olan en düşük fiyatı ve kargo tercihini müşteriye bırakmak
    *Kredi kartıyla ödeme ( 3D güvenlik olacak ), En az 3 banka kartına taksit imkanı ( muhtemelen card finans, word, dıt kart olacak )
    *Kapıda Tahsilatla alışveriş imkanı
    *Paypal ile ödeme imkanı
    *Havale ile ödeme imkanı
    *Günün fırsatı, Haftanın fırsatı, Ayın fırsatı gibi aktiviteler
    *Mümkün olan her kitabın (ilk etapta çok satılanların, ana sayfadakilerin ) ilk 3-5 sayfasının taratılıp kitap içeriği olarak eklenmesi
    *Her hafta bir yazarı yahut yayınevi sahibi, yetkilisini ( artık hangisi kabul ederse ) sitede online yaparak okuyucu sorularını cevaplamasını sağlamak,
    *Forum kısmı eklenerek, kitaplar hakkında okuyucu tartışmaları olmasını sağlamak,
    *İlk andan itibaren minimum 3 müşteri hizmetleri temsilcisiyle mümkün olan en uzun süre ( günde 18-24 saat gibi ) hizmet vermek
    *İade taleplerini en hızlı sürede karşılayarak müşteri memnuniyetini üst düzeyde tutmaya çalışmak,
    *2.El kitap satışı olacak ( muhtemelen ilk anda olmayabilir ama kısa sürede eklenecek )
    *Mümkün olabilirse kitap kiralama hizmeti verilecek
    ...

Sizlerden gelen Tavsiye ve fikirler:
    *Kitap Tavsiye Robotu olacak
    *Spoiler butonu olacak
    *Sanal Kitap Fuarları düzenlenecek
    *Sipariş takibi müşterilere Sms ile bildirilecek
    *Ne okuyorsunuz? Ne okuyacaksınız butonu koyulacak
    *Çok yorum yapana ya farklı rütbe yada indirim sağlanacak
    *Haftalık yazar günleri yapılacak, belli yazarların kitapları o hafta extra indirimle satılacak
    *twitter, facebook, blog gibi yerlerde reklam yapılması için gerekli imkan sağlanacak
    *günün fırsatları bölümü yapılacak...
    *Çizgi roman için ayrı bir bölüm (kategoriden hariç ) bölüm açılacak
    *Kitap puanlama sistemi olacak
    *Düzenli alışveriş yapan üyelere çeşitli hediyeler gönderilecek ( bütçemize göre :) büyük beklentiler olmasın )
    *Haftanın yorumuna ödül verilecek
    *Amatör yazarların denemelerini yazabileceği bir yer yapılacak ( site içerisinde özel bir blog gibi )
    *.

Yeni ve Uygulayacağımız Fikirleri ilk mesajda topluyorum.

Her uygulayacağımız ve düşünemediğimiz fikirlerin sahibine siteyi açtığımda 100 Tl'lik kitap hediye edeceğim inşaallah.

-Roland Deschain-
    K.B.R.O
    MrDraius
    Beyaz Kitaplık
    Guest Account
    42_SeNTeZ_42
    Domates Kızartması
    Atalay`

quote:

Orijinalden alıntı: -Roland Deschain-

•Kitaplar hakkında yorum yapan bazı akıllılar var spoilerla dolduruyorlar yorumları. Önlem için karekter sınırlaması yapabilirsiniz.

•İdefixin yaptığı gibi sanal kitap fuarları yapabilirsiniz.

•Başka sitelerden hoşuma giden önerilerde bulunacağım biraz. Mesela sms ile sipariş takibini alıcıya ulaştırma seçeneği yapabilirsiniz. (idefix)

quote:

Orijinalden alıntı: K.B.R.O

Ne okuyorsun sitesindeki tarz bir sistemi de siteye koyabilirsiniz. İnsanlar okuduklari kitaba tik koyarlar, okuyacaklarini secerler.

Uyelere imkanlar saglayin. 500 yorum yapan uyeye 30-40 liralik indirim ceki verin. Ve sitedeki yorumlar kitapyurdu gibi coklasinca bu indirimleri geri cekersiniz. Ne kadar cok yorum olursa o kadar cok sitede gezilir ve alisveris olanagi artar.

quote:

Orijinalden alıntı: MrDraius

haftalık yazar günleri yapmaya çalışın d&r gibi. bir hafta boyunca yazarın kitapları %40 indirimli mesela.

arada çok satan kitapları günlük yarı fiyatına bırakabilirsiniz.

şimdilik aklıma gelenler bunlar hayırlı olsun , do kısa zamanda sitenizden alışveriş yapmak dileğiyle.

quote:

Orijinalden alıntı: Beyaz Kitaplık

Merhaba öncelikle başarılar ve kolaylıklar diliyoruz.

Yazılanlar dışında;

- Özellikle büyük meblağlarda alışveriş yapanlara, siparişinde bulunan kitaplara uygun bir kitap hediye edilebilir.

- İndirimli kitaplarınızı twitter, facebook, blog gibi yerlerde duyurup tıklanma getirenler de puan/indirim verilebilir. (Teknik olarak bunun takibi mümkün mü bilmiyorum :( )

- D&R gibi mutlaka günün fırsatları bölümünüz olsun. Gerekirse sadece bir kitap olsun ama her kütüphanede olması gereken kitaplardan olsun ve gerçekten çok iyi bir indirim olsun. Ben D&R'dan bu indirimler sayesinde çok fazla kitap aldım ve neredeyse hiç bir siparişimde o kitapla sınırlı kalmadım, yanında mutlaka listemde olan başka kitapları da alarak bedava kargo limitini yakalamaya çalıştım .

quote:

Orijinalden alıntı: Guest Account

Puan sistemi olsun
    Çizgi roman satışı yapılsın. (Bu gerçekten önemli çünkü insanlar bulamıyor. Çok nadir var satışı internetten. Onların da fiyatları uçuk oluyor, istediğini bulamıyorsun vs.)
    Düzenli alışverişe ayrı bir indirim yapılsın. Hem teşvik hem daha çok kazanırsınız. Çünkü birçok kullanıcı ihtiyaçları karşılandığı sürece başka siteden alışveriş yapmaz. Ben mesela kitapyurdu'ndan yapıyorum hep fakat artık çok cazip gelmiyor. Puan sistemi var mesela orda, gayet güzel fakat fiyatlar d&r de daha ucuz. Haliyle puanın bi esprisi kalmıyor. D&r da aynı şekilde kargo olayı da daha avantajlı. Siz bu firmaların planları harmanlayıp güzel bir şey ortaya çıkarırsanız ve üstteki arkadaşların fikirlerini önemserseniz gerçekten güzel iş yapabilirsiniz.

Edit : Bir yerde gördüm galiba tam hatırlamıyorum ama seçtiğimiz kitabın ilk 5-10 sayfasını okuma şansı veriyordu. Bu da çok iyi bir şey bence.

Hemen hemen bütün önerileri okudum. Bunlar olursa bence piyasadaki en iyi site olur. Bakalım olacak mı ama.

quote:

Orijinalden alıntı: 42_SeNTeZ_42

Sitede üye olduğu tarihten itibaren toplam 250 TL'lik alışveriş yapan birine (alt sınırı siz belirlersiniz kafanıza göre) seçtiği küçük bir şeyi hediye ederek güzel bir jest yapmış olursunuz misal güzel bir kitap ayracı (her sitenin zaten verdiği gibi birşey değil kitap siparişlerinde onlardan zaten koymalısınız benim dediğim daha cafcaflı birşey misal alttaki görselde magnetli bir kitap ayracı var kitapyurdu onu parayla satıyor ama siz 1 tane de olsa hediye edebilirsiniz) ya da sayfa arasına takılan incecik kitap okuma ışıkları var onlardan hediye edebilirsiniz.Bunları çin sitelerinden topluca çok ucuza mal edebilirsiniz ve ufakta olsa müşteriyi çok olumlu etkileyecektir.

http://tasarim.alternaturk.org/images/bulus30-1.jpg
    http://www.kitapyurdu.com/resim/kitap/Ayrac_3.jpg

quote:

Orijinalden alıntı: Domates Kızartması

*Benzer kitap bölümü olsun,mesela bir kitabın sayfasına girince köşede bu kitapla aynı içeriğe sahip/bu kitapla benzer diye bir bölüm olsun,alıcı acaba bu kitaba benzer bir kitap varmıdır diye düşünme derdinden kurtulsun

*Haftanın yorumuna 10-15 tllik hediye çeki olabilir,bu sayede ödülü kazanmak için kitaplar fazlası ile övülür,site içi rekabet olur ve kazanan yine siz olursunuz

edit

*Site içi arama kutusu geniş kapsamlı olsun,mesela ben Hasan Ali Yücel Klasikler yazıp enterladığım zaman bahsettiğim seriye ait bütün kitapları görebileyim,bunu yapan tek bir siteye rastlamadım

quote:

Orijinalden alıntı: Atalay`

Dizimag'teki gibi favori karakter seçme olabilir.
    Çizim bölümü olabilir. Kişiler karakterleri kendi hayal güçlerine göre çizebilirler.
    Amatör yazarların denemelerini yazabileceği bir yer olabilir.
    Setler hazırlayabilirsiniz. Özellikle tanınmış, kabiliyetli yazarların -sevdiği kitaplar- gibi bir bölüm çok iyi olabilir. İnsan onların bakış açılarının nasıl geliştiği hakkında fikir sahibi olmaları için.
    Kitap alacak kişi kriterleri belirleyip arama yaptığında karşısına doğrudan sizin önerdiğiniz kitapların çıkması gibi bir uygulamaya da gidebilirsiniz. Sadece tür etiketlerine göre değil. "Satıcının önerdikleri" gibi.
    Çizgi roman demiş bi arkadaş aynen bunu da yapmanız gerekiyor bence. Türkiye'de çizgi roman bulmak resmen ölüm.

Edit: Şimdi çıkmam lazım, geldiğimde yeniden güncelleyeceğim.

Yorum yapan, fikir veren tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

Yukarıda alıntı yaptığım arkadaşlara siteyi açtığımda ( ki muhtemelen DH'ye de reklam vereceğiz kabul ederlerse ) 100'er liralık hediye çekleri vereceğim.

Destekleriniz ve fikirleriniz için tekrar ve tekrar teşekkür ederim.

güzel kampanyalar yapabilirsiniz.yani mesela şu kadarlık alış veriş yapana atıyorum dh kupası.ya da e book reader satabilirsiniz internet üzerinden.ayrıca bana göre günlük hayattan çeşitli bilgiler de olmalı(hava durumu vs)

• quote:

adam siteyi kurdu parayı kırdı beyler daha fazla yazmayın

şaka yapıyorum tabi,yalnız bir ses ver arada velevki hocam

Allah söyletti herhalde bu site tutacak

Üstad işler yoğun, bu iş sandığımdan daha zor. Tedarik kısmını halletmeye uğraşıyorum. Epey yol katettik tedarikte ama yayıncılar ve dağıtımcılar çok nazlı

• quote:

quote:

Üstad işler yoğun, bu iş sandığımdan daha zor. Tedarik kısmını halletmeye uğraşıyorum. Epey yol katettik tedarikte ama yayıncılar ve dağıtımcılar çok nazlı

Emek olmadan yemek olmaz hocam fiyatlar uygun olduktan sonra birazda reklamla yürür gidersin.Bu arada ilk mesajdaki listede olmama rağmen söyleyeyim bence sen o 100 lira hediye çekini daha aşağı çek yeni atılacaksın sektöre kafadan 800-900 lira zararla girme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sentez* -- 17 Eylül 2012; 22:26:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İkili teklifler yapabilirsiniz hocam. Kitapyurdu'ndaki gibi. Örneğin biri bir kitaba tıkladığında , sayfanın alt kısmında : '' X kitabı + Y kitabı = xx tl daha ucuza! '' gibi. İkili teklifleri okuyucuların da yapmasını sağlayabilirsiniz.

Yine Kitapyurdu'ndaki gibi , okurlar bir kitap alıdığında kitabın fiyatına göre puan kazanabilirler. İleride yeterli sayıda puan topladıklarında istedikleri bir kitabı ( puanları yeten) bedavaya getirebilirler.

Her hafta veya her ay kendi belirlediğiniz kitapları oylamaya sunabilirsiniz. Okurların verdiği puanlara göre , 1. olan kitap daha ucuz fiyata satılabilir.Böylece siteniz daha çok takip edilir hale gelir.

Facebook tarzı sosyal platformlarda ''beğen-paylaş'' gibi aktivitelerde bulunabilirsiniz. O ayın veya haftanın seçilen kişiye sizin veya şahsının seçtiği bir kitap hediye edilebilir.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Hayırlı olsun hocam. Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Syronwar -- 17 Eylül 2012; 22:45:16 >

• seri kitap satışlarında hediye olmalı.Fakat bu uygulama yazar/yayın evi/vs. ayırt etmeksizin uygulanmalı, ve bu uygulama süresiz olmalı,ne zaman ki bir alıcı,o serinin tüm kitaplarını sipariş eder,o seriden bir kitabı hediye olarak verin.diğerlerinin ücretini alın sadece.
  • 100 lira bence de abartı bi miktar. Ben onun için tutupta yazmadım o kadar şeyi. Ama madem bi şeyler vermek istiyorsun fikir sahiplerine istedikleri bi kitabı ücretsiz yollayabilirsin.
  • Bir bölümde ayraç tasarlama konusu olursa, üyeler tasarımları yükler, kullanıcı seçimine göre onu yaptırtabilirsiniz. Şahsen destek vermeye çalışırım.
  • Benim fikrimse şu facebookdan bir oyun tasarlat bu oynayıp ençok puan toplayanlara kitap hediye et. Kitap set de olabilir farklı çeşit de olabilir 1 tanede olabilir. Bu oyun için puan toplama sisteminide şu şekilde tasarlat oyundan puan kazanılsın bir noktadan sonra kullanıcıları davet ederek puan toplatılsın. böylece bir çok kişiye ulaşmışda olursun
  • -Siteye mutlaka yorum yapma imkanımız olsun.D&R da yorum yapamadıgımız için oradan pek kitap almıyorum.
    -Yorum yapma imkanımız olursa kitapyurdundaki gibi en çok yorum yapana bir hediye vermeyin.Aksi takdirde herkes çok yorum yapabilmek için her kitaba aklına ne gelirse baştan savma yorumlar yapıyor.
    -Tam tersi en çok yorum yapana değilde en iyi yoruma hediye verilirse insanlar akıllarına geleni değilde en iyi yorumu yapabilmek için yarışacaktır buda sitenin kalitesini çok arttırır.Benim için kitaba yapılan yorumlar çok önemlidir.Sadece yorumlara bakar birçok kitap satın almışımdır.
    Söylediklerinin olduğu bir site yaparsan kusursuz bir site olur ve sürekli müşterin olurum :) Çoğu kişide eminim benim gibi düşünüyordur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alwer -- 21 Eylül 2012; 12:33:28 >
  • Benim tavsiyem sana bu kadar tavsiye yeter yoksa işin b*ku çıkar.
  • Aklıma bir kaç fikir daha geldi. Site için heyecanlanıyorum böyle bir site ne zamandır arıyorum :) İyi olacak benim için ve benim gibi düşünenler için. Uzatmadan fikirlerime geçeyim.

- Portal bölümünde haber başlıkları yer alabilir. Bu haberler çıkacak kitaplar,kitaplar hakkında gelişmeler vs. içerebilir.

- Her hafta yada her gün o size kalmış bir yazarın hayatıyla ilgili bir köşe hazırlanabilir.

- Yine kitap seriilerinin bildireleceği özel bir alan olabilir ki bu çoğu okur için önemli birşey çünkü bir kitap serisi mevcut ve hangisinden başlayacağı bilinmiyor.Bunu bilinçli bir şekilde bir köşede her gün yada her hafta şeklinde güncellenebilir.

- Site için küçük çaplı bir radyo kurulup oradan çeşitli bilgiler verilebilir ve aynı zamanda reklamlar yapılarak sitenin kalkınması sağlanabilir.

- Aynı zamanda karikatür çalışmaları yapan yada kara kalem vs. gibi çalışmalar yapan arkadaşlar için bir bölüm açılıp. Karakalem çalışmalarından kitap kapağı yapılabilir.Ve karikatür kitapları içinde karikatür alanı ile mizah katılabilir. ( Bu e-derginiz de gayet güzel olur )

- Sitenizin içinden sizin beğendiğiniz bir yazar ile röportaj yapılabilir. Bu röportaj sizin sitenizde bir hikayesini vs. edebi çalışmasını paylaşmış kişidir ve diğer üyeleri cesaretlendirip güzel çalışmaların çıkması sağlanabilir. ( e-dergi için bu röportaj bölümü eklenebilir.)

daha düşündükçe gelen bilgilerimi sizinle paylaşacağım. Zaten listeye girmişim çok memnun oldum. Çok teşekkürler. İnşallah güzel bir site olur...

• quote:

Orijinalden alıntı: uGuR_OzTuRk

sitenin adı belli mi ??

Evet belli ama patentini alana kadar söyleyemeyeceğim.
  • quote:

quote:

quote:

Emek olmadan yemek olmaz hocam fiyatlar uygun olduktan sonra birazda reklamla yürür gidersin.Bu arada ilk mesajdaki listede olmama rağmen söyleyeyim bence sen o 100 lira hediye çekini daha aşağı çek yeni atılacaksın sektöre kafadan 800-900 lira zararla girme.

100 lira konusunda şunu düşündüm, şimdi bir ajanstan hizmet alsak ( ki sadece fikir bazında bile olsa ) çok uçuk rakamlar çıkartabiliyorlar. Burada işin bir şekilde içinde olan kullanıcılardan fikir almak ve azda olsa karşılığını ödemek daha mantıklı geldi. Kaldı ki bu konuda yazılanların %80'ini bile uygulayabilirsek eşsiz bir site olacak inşaAllah.

• quote:

quote:

quote:

quote:

100 lira konusunda şunu düşündüm, şimdi bir ajanstan hizmet alsak ( ki sadece fikir bazında bile olsa ) çok uçuk rakamlar çıkartabiliyorlar. Burada işin bir şekilde içinde olan kullanıcılardan fikir almak ve azda olsa karşılığını ödemek daha mantıklı geldi. Kaldı ki bu konuda yazılanların %80'ini bile uygulayabilirsek eşsiz bir site olacak inşaAllah.

Orası sana kalmış hocam zor duruma sokma kendini diye öneride bulundum kişi başı 100 lira beni zora sokmaz diyorsan bana zevkle harcamak düşer.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orası sana kalmış hocam zor duruma sokma kendini diye öneride bulundum kişi başı 100 lira beni zora sokmaz diyorsan bana zevkle harcamak düşer.

100 lira zora sokmazından ziyade eğer bir yerle anlaşsaydım zaten bu paraları verecektim hatta daha fazlasını verecektim muhtemelen.

Site faaliyete geçsin güle güle harca üstadım.

• İşte bu güzel haber, site ortalama kaç gün içinde açılır bir bilgi verebilir misiniz ? ( %40'lı bölüm ne kadar zamanda hazırlandı ? )
  • quote:

Orijinalden alıntı: melih9797

İşte bu güzel haber, site ortalama kaç gün içinde açılır bir bilgi verebilir misiniz ? ( %40'lı bölüm ne kadar zamanda hazırlandı ? )

Kasım ayının ortaları gibi açılır tahminen.

Yaklaşık 4 aydır üstünde çalışılıyor.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: melih9797

İşte bu güzel haber, site ortalama kaç gün içinde açılır bir bilgi verebilir misiniz ? ( %40'lı bölüm ne kadar zamanda hazırlandı ? )

Kasım ayının ortaları gibi açılır tahminen.

Yaklaşık 4 aydır üstünde çalışılıyor.

iyi iyi bu söylediklerimizin hepsi olsun da... Kasım ayına kadar açılırsa bu kadar içerikle iyi olur. Hayırlı olsun... Gelişmelerden haberdar edin lütfen.
  • Kitapların yanına IMDB deki filmler benzeri bir tablo yapıp orada kitabın New york times bestseller international bestseller gibi sıralamalara girip girmedikleri.Girdilerse girdiği zamanı yazabilirsiniz
    Haftanın yazarı seçilip onun kitaplarında indirimler veya kargo bedava olabilir
    Haftanın kitabı seçilebilir
    Ayın kitabı ve yazarı seçilip yazarın kitaplarında kargo bedava,indirim veya dergi hediye olabilir.
    Belirli limit üstü dergi hediye edilebilir.
    Belirli limit üstü kargo bedava olabilir.
    Kapıda ödeme

şimdilik bunlar geldi aklıma
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.