Şimdi Ara

tus öncesi ve tus sonrası doktorluk

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
2
Favori
36.333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • benim bi akrabam üniversiteden mezun ol tusu kazanama 1200tl devlet veriri bide döner sermayeden alırsın dedi.

şimdi tus sınavının önceliğini bilmiyorum yani sadece 1keremi giriliyor yoksa öss gibi istediğin kadarmı
    2)tustan önce ve tustan sonra maaslarda ne kadar oynuyor
    3)tus cokmu zor
    4)hadi tusu kanamadık diyelim devlet hastanelerinde filan doktor olunamıyormu eğer olunuyorsa orda hangi bölümün doktorlunu yapıyorsun
    5)cerrah, kalp doktoru ,beyin vb doktorluk bölümlerini üniversiteyi okurkenmi şeçiyorsun tusa girdikten sonramı

tıp düşünüyorum maaşlarını hiç bilmiyordum zatende maas içinde meslek seçilmez ama akrabam 1200tl alırsın diyince tıp tan çok aşırı sogudum o kadar oku 1200tl al biraz saçma gibi geldi ama benim arkadaşımın annesi hemşire o 2500tl alıyor şaşırdım bi an

• Yapay Zekanın Yanıtı

TUS Öncesi ve Sonrası Doktorluk

TUS (Tıpta Uzmanlık Sınavı), tıp fakültesi mezunlarının tıpta uzmanlık alanlarında eğitim almalarını sağlayan bir sınavdır. TUS'u kazanan adaylar, seçtikleri uzmanlık alanında dört yıllık bir eğitim alırlar.

TUS'u Kazanamazsan Ne Olur?

TUS'u kazanamayan adaylar, çeşitli seçeneklere sahiptirler:

• ** TUS'a Tekrar Girmek:** Bir sonraki yıl TUS'a tekrar girebilirler. Ancak, TUS'a girme hakkı sınırlıdır ve adayların tekrar girme hakkını kullanmadan önce belli bir süre beklemeleri gerekir.
    • TUS Dışı Uzmanlık Eğitimi Almak: TUS'a alternatif olarak, TUS dışı uzmanlık eğitimi veren kurumlara başvurabilirler. Bu eğitimler, TUS'u kazanan adayların aldığı uzmanlık eğitimine benzer bir içeriğe sahiptir. Ancak, TUS dışı uzmanlık eğitimi alan adaylar, devlet hastanelerinde uzmanlık yapamazlar.
    • Asistanlık Yapmak: TUS'u kazanamayan adaylar, devlet hastanelerinde veya özel hastanelerde asistan olarak çalışabilirler. Asistanlık, uzmanlık eğitimi almanın bir yolu olmasa da, adayların klinik deneyim kazanmalarını sağlar.
    • Araştırma Yapmak: TUS'u kazanamayan adaylar, üniversitelerde veya araştırma kurumlarında araştırma yapabilirler. Araştırma yapmak, adayların akademik kariyerlerine devam etmelerini sağlar.

TUS'u Kazanınca Ne Olur?

TUS'u kazanan adaylar, seçtikleri uzmanlık alanında dört yıllık bir uzmanlık eğitimi alırlar. Bu eğitim, teorik dersler, klinik uygulamalar ve araştırma içerir. Uzmanlık eğitimi tamamlandıktan sonra, adaylar uzman doktor unvanını alırlar. Uzman doktorlar, devlet hastanelerinde, özel hastanelerde veya kendi muayenehanelerinde çalışabilirler.

TUS'u kazanmak, tıp fakültesi mezunları için uzmanlık alanında kariyer yapmanın önemli bir yoludur. Ancak, TUS'u kazanamayan adaylar da çeşitli seçeneklere sahiptir ve tıp alanında kariyerlerine devam edebilirler.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Benim bildiğim doktorlar esas döner sermayeden para alıyolar.
  • devlet 1200 para verecekse kimse okumasın bu mesleği, çilesini çekmesin. bilmeden yapılan yorumlara kulak asmayın. tus'a gelince, tus 6 ayda bir yapılır, zor bir sınavdır ama sadece sana bana zor değil herkese zor, herkes aynı sınava giriyo sonuçta. tusu kazanamazsan pratisyen doktor olarak çalışıyorsun yani bi bölümün (uzmanlığın) yok. kardiyoloji, nöroloji vs. bölümleri tusta aldığın puana göre seçiyorsun öss gibi.
  • Para için seçeceksen hiç bulaşma dayanamazsın o kadar sene okumaya.Gerçekten doktor olmak istiyorsan gir tıp fakültesine.

Para konusundada belli bir standart yok uzman doktor olup ayda 6 bin tl kazanan tanıdığımda var 20 bin tl kazanan tanıdığımda var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MINERVAL -- 12 Eylül 2009; 13:24:30 >
  • Tusa girebilmen için öncelikle tıp fakültesini bitirmen gerekiyor.İstediğin kadar girebilirsin.Her sene eylül ve Nisan ayında olmak üzere iki defa yapılır.Tusu kazanma zorluğu istediğin bölüme göre değişir.Genel cerra olmak istiyorsan 54-55 gibi düşük sayılabilecek bir puan yeterli gelirken.Göz,radyoloji,Kardiyoloji gibi bölümleri kazanmak gerçekten çok çalışmayı gerektirir.

Maaşlara gelince herhangi bir uzmanlık dalını kazanıp asstanlığa başladığın zamamn asstanlık süresince alacağın toplam para ort 2500-2750 civarındadır.Üniversite hastenelerinde 2000 liraya kadar düşebilir sağlık bakanlığı eğitim hastanelerinde 3500 liraya kadar çıkabilir.Ayrıca bölümüne görede değişebilir.Uzman maaşları günümüz şartlarına göre ii tabiki.Sadece hastanede çalışarak popüler bir doktor 7-8 bin TL para alabilir.Ortalama 5-6 civarı olur genelde

Tusu kazanamazsan da çalışabileceğin bir sürü yer var.Devlet hastaneleri,sağlık ocakları,Özel poliklinik ve hastaneler,sigorta ve ilaç şirketleri.Şuan için ülkede işsizlik sorununun olmadığı bir kaç meslek dalından biridir.Okulu bitirdiğin zman çalışmak istiyorsan ik doktor taynlerinde ataman yapılır.

Ama dışarıdan göründüğü gibi değil her şey.Yaşanan olayları yeni çıkan yasalar ve çalışma şartları ile parası için yapılabilecek bir meslek olmaktan tamamen çıkmıştır.İdeal meselesi olması lazım.

• Bu mesleği seçmen için para ikinci planda olmalıdır. Zaten doktorlukta maddi doygunluktan çok manevi doygunluğa ulaşırsın. İnsanların sana Alllah razı olsun demesi bile yeter. Hayatında başarılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fozdemir

Bu mesleği seçmen için para ikinci planda olmalıdır. Zaten doktorlukta maddi doygunluktan çok manevi doygunluğa ulaşırsın. İnsanların sana Alllah razı olsun demesi bile yeter. Hayatında başarılar.

tmm para ikinci planda ama sen evleniceksin çoçukların olucak 1200tl ile kim geçiniyor babamın yanında çalısan işçiler bile aylık 1500tl alıyor hele tıp okumus bi insan 1200tl bilmiyorum 6yıl oku okumak sorun değil en sevdiğim şeydir okumak onu geç bide türkiyedeki insanları biliyorsunuz ister doktor ol ister başka bişey onların gözünde doktor değil çalısanı gibisiniz ben devlete para veriyorum devletin doktoruda bana bakmak zorunda diyen zihniyetlerde geliyor hadi 2000tl minumum alına bilse sesim cıkmaz ama 1200tl de ne ya yeri gelir döner sermaya 200tl ye düşer hastanenin devlet eğer 6yıl okumus bi doktoruna 1200tl veriyorsa ne diyiyim.

bide ben tıbbı genetik, nükleer tıp, genel cerrah beyin ve sinir cerrahı arasından birini seçmeyi düşünüyorum (tıp okumuyorum bu arada daha lisedeyim)
    şimdi ameliyatlara girmek için filan profoser olmak içinde tabi ne yapmamız gerek tıp ı kazandıktan sonra

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manyetizma -- 12 Eylül 2009; 14:19:27 >

• Benim tanıdığım pratisyen hekim var birkaç ay önce 3000 felan alıyorum diyordu, yani tusu kazanmadan. Belki görünen maaşı 1200,1300,1400,1500 olabilir ama bu döner sermayeyle 3000 i bulabilir. Ama sağlık ocağındaysan bilemicem o ne kadar döner sermaye alır. Sen pratisyenleri nerede çalıştığını sormuşsun ben de bildiğim kadarıyla cevap vereyim. Pratisyenler devlet hastanelerinde acilde görev alırlar. Sağlık ocakları zaten onlardan sorulur. ayrıca tayininde 112 de çıkabilir yani ambulans doktorluğu. Uzman olmak içinse tusa girersin. diyelim genel cerrahlığı kazandın. Sanıyorum 6 seneydi 5 e indi. 5 sene asistan doktor olursun tıp fakültesi hastanelerinde veya eğitim ve araştırma hastanelerinde uzmanlığı okursun. burayı da bitirdin artık uzman oldun. Ameliyatlara girebilmen için prof, doç olmana gerek yok. Uzman dr. san girersin daha doğrusu sen ameliyat yaparsın. Ameliyat yapan(kesip biçen) doktorlar da "Uz. Dr" tabiri "Op. Dr." dur. Yani ikisi de aynı şeydir. uzman tabipken de bakanlığın tam gün yasasıyla birlikte 10000 tl ye kadar yolun var bölüm şefi felan olursan 12000 tl. Tabi bunlar tavan ücretler. yani bir uzman 7-8 bin alır ortalama. Yine başka bir uzman tanıdığım var hani 1200 diyorsun ya işte onunda maaşı 1800 tl ama döner sermayeyle 7-8 bini buluyor. Sana hayatında başarılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fozdemir -- 12 Eylül 2009; 14:59:09 >

• Sen önce YGS-LYS'ye bir gir de, ondan sonra "düşünürsün". Dereyi görmeden bırak paçaları sıvamayı, soyunmuşsun resmen.

Tamam, şimdiden 'bilgi almana' bir şey demiyorum, güzel bir şey yapıyorsun. Ama inşallah o burun kıvırıp, altını beğenmediğin 350 puanı, daha doğrusu yeni YGS-LYS sisteminde 350'ye karşılık gelecek puanı aşarsın. Şu an tıp fakültesi eğitiminde ve sonrasında yapacaklarını düşüneceğine, konu çalış bence. "350'nin üstünü" almak hiç kolay değil. Neyse...

Tıp fakültesinin de para için okunacak bir bölüm olduğunu düşünmüyorum. Eğitimi zaten ağır. Ayrıca hastahaneler, sırf para derdinde olan, mahkeme duvarı suratlı doktorlarla dolu. İnsanlarla uğraşmaktan bıkmışlar. Böyle olacaksan, hiç düşünme tıp fakültesini bence.

• quote:

Benim tanıdığım pratisyen hekim var birkaç ay önce 3000 felan alıyorum diyordu, yani tusu kazanmadan. Belki görünen maaşı 1200,1300,1400,1500 olabilir ama bu döner sermayeyle 3000 i bulabilir. Ama sağlık ocağındaysan bilemicem o ne kadar döner sermaye alır. Sen pratisyenleri nerede çalıştığını sormuşsun ben de bildiğim kadarıyla cevap vereyim. Pratisyenler devlet hastanelerinde acilde görev alırlar. Sağlık ocakları zaten onlardan sorulur. ayrıca tayininde 112 de çıkabilir yani ambulans doktorluğu. Uzman olmak içinse tusa girersin. diyelim genel cerrahlığı kazandın. Sanıyorum 6 seneydi 5 e indi. 5 sene asistan doktor olursun tıp fakültesi hastanelerinde veya eğitim ve araştırma hastanelerinde uzmanlığı okursun. burayı da bitirdin artık uzman oldun. Ameliyatlara girebilmen için prof, doç olmana gerek yok. Uzman dr. san girersin daha doğrusu sen ameliyat yaparsın. Ameliyat yapan(kesip biçen) doktorlar da "Uz. Dr" tabiri "Op. Dr." dur. Yani ikisi de aynı şeydir. uzman tabipken de bakanlığın tam gün yasasıyla birlikte 10000 tl ye kadar yolun var bölüm şefi felan olursan 12000 tl. Tabi bunlar tavan ücretler. yani bir uzman 7-8 bin alır ortalama. Yine başka bir uzman tanıdığım var hani 1200 diyorsun ya işte onunda maaşı 1800 tl ama döner sermayeyle 7-8 bini buluyor. Sana hayatında başarılar.

çok teşşekürler açıklaman için gerçekten açıklayıcı oldu

• quote:

Orijinalden alıntı: __koleksiyoncu__

quote:

Benim tanıdığım pratisyen hekim var birkaç ay önce 3000 felan alıyorum diyordu, yani tusu kazanmadan. Belki görünen maaşı 1200,1300,1400,1500 olabilir ama bu döner sermayeyle 3000 i bulabilir. Ama sağlık ocağındaysan bilemicem o ne kadar döner sermaye alır. Sen pratisyenleri nerede çalıştığını sormuşsun ben de bildiğim kadarıyla cevap vereyim. Pratisyenler devlet hastanelerinde acilde görev alırlar. Sağlık ocakları zaten onlardan sorulur. ayrıca tayininde 112 de çıkabilir yani ambulans doktorluğu. Uzman olmak içinse tusa girersin. diyelim genel cerrahlığı kazandın. Sanıyorum 6 seneydi 5 e indi. 5 sene asistan doktor olursun tıp fakültesi hastanelerinde veya eğitim ve araştırma hastanelerinde uzmanlığı okursun. burayı da bitirdin artık uzman oldun. Ameliyatlara girebilmen için prof, doç olmana gerek yok. Uzman dr. san girersin daha doğrusu sen ameliyat yaparsın. Ameliyat yapan(kesip biçen) doktorlar da "Uz. Dr" tabiri "Op. Dr." dur. Yani ikisi de aynı şeydir. uzman tabipken de bakanlığın tam gün yasasıyla birlikte 10000 tl ye kadar yolun var bölüm şefi felan olursan 12000 tl. Tabi bunlar tavan ücretler. yani bir uzman 7-8 bin alır ortalama. Yine başka bir uzman tanıdığım var hani 1200 diyorsun ya işte onunda maaşı 1800 tl ama döner sermayeyle 7-8 bini buluyor. Sana hayatında başarılar.

çok teşşekürler açıklaman için gerçekten açıklayıcı oldu

yardımcı olabildiysem ne mutlu bana umarım sen hakkında hayırlı olanı seçersin. sana şimdi testlerdi, konu çalışmaydı vs. kolay gelsin

• Alaca doğru söylüyor.Şu an için bunları düşüneceğine ders çalış,motivasyon için düşünebilirsin ama çok kaptırma kendini
  • quote:

Orijinalden alıntı: FenderX5

Alaca doğru söylüyor.Şu an için bunları düşüneceğine ders çalış,motivasyon için düşünebilirsin ama çok kaptırma kendini

evet ben de katılıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

Sen önce YGS-LYS'ye bir gir de, ondan sonra "düşünürsün". Dereyi görmeden bırak paçaları sıvamayı, soyunmuşsun resmen.

Tamam, şimdiden 'bilgi almana' bir şey demiyorum, güzel bir şey yapıyorsun. Ama inşallah o burun kıvırıp, altını beğenmediğin 350 puanı, daha doğrusu yeni YGS-LYS sisteminde 350'ye karşılık gelecek puanı aşarsın. Şu an tıp fakültesi eğitiminde ve sonrasında yapacaklarını düşüneceğine, konu çalış bence. "350'nin üstünü" almak hiç kolay değil. Neyse...

Tıp fakültesinin de para için okunacak bir bölüm olduğunu düşünmüyorum. Eğitimi zaten ağır. Ayrıca hastahaneler, sırf para derdinde olan, mahkeme duvarı suratlı doktorlarla dolu. İnsanlarla uğraşmaktan bıkmışlar. Böyle olacaksan, hiç düşünme tıp fakültesini bence.

Tamamı ile katılıyorum..

• Bu bölümü para için okuyacaksanız okumayın arkadaşlar.Hastahanelere gittiğimizde yatıp bir taraflarını büyüten ve muayene etmeden ilaç yazan doktorlardan bıktım(tık).Bu mesleği seviyorsanız yapmalısınız.
  • Doğru söylüyorsunuz hastanelerde hayatım boyunca perişan insanları gördükten sonra adam gibi çalışıp şu mesleği adam gibi yapmayı düşünmeye başladım önceden maddi açıdan bakıyordum ya ister istemez üzülüyor insan!!!
  • vay vayki ne vay 7 yıl önceki başlığa bak hele bu arkadaş şimdi nerde acaba
  • Up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.