Şimdi Ara

TUS Temel Bilimler Hakkında Bilgilenmek İstiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar ben eczacılık okuyorum ve tıp okumak istiyordum fakat mezun senemde kazanamayınca eczacılık tercih ettim.Eczacıların tusa girebildiğini biliyorum ancak sadece temel bilgileri çözdükleri için Tıp Fakultesi mezunları rahatlıkla önüne geçebiliyor.Lakin bir şekilde bir puan aldık diyelim.Hangi bölümlere atanırız nasıl maaş alırız döner sermayesi ek ödemesi nasıl olur atıyorum biyokimya uzmanı farmakoloji uzmanı falan olmuş mu oluyoruz doktor olup da atananla aranda nasıl farklılıklar oluyor görevin ne oluyor.Bunları çok merak ediyorum bilgilendirirseniz sevinirim.Boldiğiniz üzere EUS diye sınav da var ama bölüm ve kontenjan çok az.O yüzden ileride TUS denemeyi de düşünüyorum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Aşırı saçma dediğin şey.

Bir kere doktorlar önüne falan geçmiyor çünkü tıp dışı tusa giren alanlar için (veteriner - eczacı - kimyager) açılan kontenjan ayrıdır yani sen doktorlarla yarışmıyorsun.

İkinci olarak, dediğim gibi bu alanlara ayrı kontenjan açılıyor ve alım sayısı düşük. Yani eusu kontenjan düşük diye denemiyorsun ama tusun kontenjanı çok daha düşük (tekrar ediyorum tıp dışı alanlar ayrı kontenjana tabidir.)

Bir de ekleyeyim. Bu kontenjanın kaldırılacağını düşünüyorum çünkü zamanında yani doktor saygınlığının ayaklar altında olmadığı zamanlarda doktorlar tarafından tercih edilmemesi ve boş kalması sebebiyle açılmıştı. Şuan en popüler bölümler haline geldiklerinden ek kontenjana ihtiyac yok.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi laurange -- 22 Eylül 2024; 15:33:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • laurange L kullanıcısına yanıt
    Benim bildiğim 2 sene önce kontenjanlar birleşmişti.Bir yerde öyle bir yazı okumuştum artık çok zorlasti falan diyorlardi.Bunun en doğrusu nedir?

Ayriyetten eusda klinik eczacilikta 15 kontenjan var zaten 2 uzmanlik var ben de digerini istemem.Tusa girmek daha mantıklı geldi

Kontenjan kaldirilir diye dusunuyorum cunku artik ihtiyac yok demişsiniz ama ben biyokimya vb gibi alanlarda tus yerlestirmelerine bakinca baya bir tercih edilmemis bos yer goruyorum tercih edilenlerin cogu da 45-50 puan zaten.Yani halen ihtiyac var gibi

• Berke2005 kullanıcısına yanıt

Birleştirilme olmuş olabilir bilmiyorum belki pandemide olmuştur ama sanmıyorum.

Bu grev olayları olduktan sonra maaşlar arttı ondan boş kalıyor. Ülke her geçen gün daha kötüye gidiyor ve doktor sayısı falan bayağı artıyor. Bu doktor dövme olayının pik yapmasına bakar yine biyokimyanın falan uçması.)

Diğer soruna yanıt vereyim. Atandıktan sonra tüm özlük hakların doktorlarla aynı olur ve ekstra olarak iki senelik zorunlı hizmetin de olmaz.

Teşekkür ederim peki maaş normal tıp okumuşunkinden ne kadar az oluyor.Bir de biyokimyada genelde hep labda teşhis falan koyup doku inceleniyor değil mi? Bu arada sen hangi unidesin şu an

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Berke2005 kullanıcısına yanıt

Dediğim gibi özlük hakların tamamen aynı olur doktorlarla yani maaş da. Eczacı ya da veteriner olarak biyokimya okusan bile ileride asistan tıp öğrencilerine ders verebilirsin. Yani bir fark yok.

Tıp okumuyorum ama babam tıp fakültesi dekanı.

Tamamdir cok tesekkur ederim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.