Şimdi Ara

tutarlılık gözden geçirmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
2.121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar bır ara bılgısayarımda kıtlenme oldu. wındows xp kullanıcısıyım. kıtlenme olduktan sonra kapatma tusuna uzun sure bastım. kapanırkene dıt dıt sesler falan geldı. sonra kı her bılgısayar acısımda mavı ekranlar bır uyarı gelıyor. aslında gelmemesı lasım cunku eskıden fat32 kullanırdım sımdı ntfs kullanıyorum. gelen uyarı su:

DİSKLERINIZDEN BIRINDE TUTARLILIK GOZDEN GECIRMESI YAPILMASI GEREKMEKTE...

falan yazıyor. ben dıskımı ıkıye bolunmus olarak kullanıyorum. ve gozden gecırme yapılan dısk benım wındowsumun yuklu oldugu dısk değıl. d surucusunu gozden gecırıyor. sorun nedır yardımcı olabılırımısınız ?

• Arkadaşım Sanırım ßu kitlenme Esnasında HDD'in işlem yapmaktaydı ve Sen Aniden Power'ı Kestiğinde HDD'inde BAD SECTOR Denilen kısımlardan Oluştu.Yâni HDD Zarar Gördü. Yapman Gereken Windows XP Kurulum CD'ni CD-ROM'una Takmak Ve BU CD'den Başlatmak Bilgisayarını.Ardından Kurtarma Konsoluna Girip (R Tuşuna basman Gerekli , Kuruluma Geçme) HDD'nin her iki ßölümünüde "chkdsk c: /f" ve "chkdsk d: /f" komutları ile disklerini taratmak ve hâtalarını gidermelerini sağlamak Tamamlandığında ßilgisayarı Yeniden ßaşlat CD'yi çıkar . Aynı hâta devam ederse ßaştan ßir Kurulum yapman gerekicek (Format ve 0 ßir Kurulum)...

Kısa ßir ßiLgi : CHKDSK Komutunun Kullanılması chkdsk birim /parametre (chkdsk c: /f)

Sık Kullanılan Parametreler :

birim : Disk üzerinde ßuLunan Bölümler . c: , d: , e: , f:

dosya adı : ßirim yerine Sadece Dosya adı Kullanılabilir tarama istediğini dosyayın tam yolunu yazmalısınız. Örneğin : c:\Program Files\internet Explorer\iexplorer.exe (bu kullanıldığında birim parametresi tekrar kullanılamaz)

/f : Tarama Sonra Veya Tarama Esnasında ßuLunan hâtaları onarmasını Söyleyen Parametre.

/v : Fat ve Fat32 Dosya sistemi varsa Disk üzerindeki Tüm Dosyaların Tam Yerini belirtir.

SaygıLarımLa...

Edit Sebebi : "Kısa ßir ßilgi" Eklenmesi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stone -- 2 Kasım 2006; 10:08:27 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.