Şimdi Ara

Tutunamayanlar Hakkında

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Tutunamayanlara başladım bir kaç gün oldu. 200. Sayfasındayım pek bir şey anlayamadım kitaptan. Problem bende mi yoksa kitap sonradan açılan bir kitap mı ? İnternette okuduğum yorumlarda en çok yarıda bırakılan kitap olduğunu görmüştüm. Ama bitirenler çok etkilendiğini söylüyor siz nasıl bir yorumda bulunuyorsunuz ?

• Ulysess'e benziyor diyorlar fakat ben de pek emin değilim. Nedense Oğuz Atay'a karşı bir ön yargım var.
  • Valla ben de kitaptan bir şey anlamadım. Herkesin de anlamadığına eminim sırf gösteriş olsun diye "çok güzel anladım yhaa" diyorlar. Charlie chaplinin Einstein'a söylediği söz aklıma geldi: "kimse sizi anlamiyor ama herkes size hayran"

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gerçekten böyle diyince bende bi kuşkulandım 😄 Amma velakin merak ediyorum sonunu sormak istedim sadece. Galiba bu kitap Aylak Adama benziyor onda da böyle bir algı yaratılmış.

• Anlamamanızın sebebi odaklanamıyor olmanız ise bence biraz bekletin, modunuzun düştüğü bir dönem tekrar okumayı deneyin. Bir başka seçenek, önce "Tehlikeli Oyunlar"ı okuyun. Daha kolay okunuyor bu kitap. Devamında Tutunamayanlar'a dönersiniz, Oğuz Atay okumuşluğunuz olduğundan da beklentileriniz o yönde şekillenir.
  • panthy93 P kullanıcısına yanıt
    Tehlikeli Oyunlar Tutunamayanlar kadar kaliteli bir eser değil.

Konuya gelirsek Tutunamayanlar'ı bende ilk okuyunca zorlanmıştım.

Ortamlarda bu kitabın hayatını değiştirdiğini ve çok etkilendiğini söyleyenlerin bile %90'ı bu kitabı anlamamıştır. Ve hatta yazarın vermek istediği mesajın tam tersini anlamıştır. Bu sayede bu kadar abartılmıştır.

Türk edebiyatının zor eserlerindendir kısaca. Ama anlamak için çabalayınca verilen çabaya değiyor.

• tom.waits T kullanıcısına yanıt
    Değil fakat daha kolay okunuyor. Ayrıca de bağlacı ayrı yazılmalıydı. "...ben de ilk okuyunca..."
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Anlamaman normal. Bitirmek için bitirilen bir kitap genelde.

• Ohol Oula kullanıcısına yanıt
    Popüler kültürün oluşturduğu bir ünü var galiba. Öyle mi diyorsunuz yoksa problem bende mi?

• SinValor1005 kullanıcısına yanıt
    Kitabın edebi değeri tartışılmaz ama anlamak güç. Ergenler havalı olmak için konuşurlar.

• Tam 40 günde bitirdiğim bir kitap. Anlaşılması için en az iki defa okunmalı kanımca. Aslında Oğuz Atay'ın Korkuyu Beklerken ve Günlük'ünü daha önce okursanız anlaşılması açısından daha iyi olur. Bu iki kitap Tutunamayanlar'a giriş niteliğinde bir nevi.
  • İlk hangisini okumak gerekiyor hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: SinValor1005

İlk hangisini okumak gerekiyor hocam

Sırası önemli değil. Mümkünse ikisini de okuyun. Korkuyu Beklerken Oğuz Atay'ın öykülerinden oluşuyor. Tutunamayanlar'dan ufak parçalar taşıyor adeta. Günlük'te de adından anlaşılacağı gibi tarih atarak her günün kaydını tutuyor. Tutunamayanlar'ı okurken Günlük'te yazanlara benzeyen duyguları görebilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.