Şimdi Ara

tutunamayanlar hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
2.089
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar oğuz atayın tutunamayanlar isimli kitabını okuyorum şu anda yarılamış sayılırım ve ben bunun gibi mükemmel kelime oyunu yapan ve kaliteli kurgu ve anlatımı olan bir yazar daha görmedim. okuyanların yorumlarını ve bu kitaba benzer, bu kalitede kitap önerilerini bekliyorum.

• arkadaşım bundan 10 sene evvel okudum beni allak bullak etti ve sonuçta kitabı anlayamadım.en kısa zamanda yeniden okuyacam.
  • Hayatımda okuduğum en iyi kitap benim. Bu kalitede tek kitap yine Oğuz Atay'ın Tehlikeli Oyunlar kitabıdır. Tehlikeli Oyunlar daha rahat anlaşılabilir bir kitap. İlkönce onu okumuştum ama Tutunamayanlar daha güzel geldi.

Bir satırında bile sıkılmadığım tek kitap Tutunamayanlar'dır. Kitabı okurken sanki tüm olayları görüyorsunuz. Okumuyorsunuz, görüyorsunuz resmen. Özellikle Selim'in hayatını anlatan şiir çok güzeldi. Bir şiirle bir hayat hikayesi ancak böyle anlatılır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mn.dede

arkadaşım bundan 10 sene evvel okudum beni allak bullak etti ve sonuçta kitabı anlayamadım.en kısa zamanda yeniden okuyacam.

• quote:

Orjinalden alıntı: mn.dede
    arkadaşım bundan 10 sene evvel okudum beni allak bullak etti ve sonuçta kitabı anlayamadım.en kısa zamanda yeniden okuyacam.

Gercekten ben de ilk okuduğumda allakbullak olmuştum.
    Daha sonra tekrar okuduğumda cok büyük zevk aldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest -- 17 Şubat 2006 15:00:20 >
  • yaa bende olumsuz bir eleştiri yapacaktım,fakat yorumlar pozitiv,bende nerede okudugumu hatırlamıyorum ama bir leştri soyleydi;yazar aklına ne gelirse yazmış toparlamak için gobegınız çatlıyor
    dediğim gibi bir yerlerde okudugum bir eleştri yazısıydı sadece ama beni etkilemişti alıp okuyacakken yaa okadar para verilmez deyip almamıştım,ozaman ogrencıydık maddi kaygı bundandı
  • Eleştirenler olmuştur elbette. Kitapta yazarın kendisinin de 1970'te büyük tartışmalar arasında kaldığını yazıyor.

Kitabı bütün arkadaşlarıma da okuttum ve hepsi çok beğendi. Ondan sonra hiçbir kitap beni bu kadar etkilemedi zaten. Sevki sen de vaktin varsa al şimdi oku. Ben beğeneceğine eminim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Glyph -- 17 Şubat 2006 21:50:46 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bakalım fırsat bulabilirsem,dahaacamadıgım elimde sefiller var,siz boyle mi okunuz bilmem ama sosyal yayınlar yaklasık 250 sayfa ile 5cilt halinde turkçeleştirmiş fırsat bulunca ona baslayacagım diyorum

quote:

Orjinalden alıntı: Glyph

Eleştirenler olmuştur elbette. Kitapta yazarın kendisinin de 1970'te büyük tartışmalar arasında kaldığını yazıyor.

Kitabı bütün arkadaşlarıma da okuttum ve hepsi çok beğendi. Ondan sonra hiçbir kitap beni bu kadar etkilemedi zaten. Sevki sen de vaktin varsa al şimdi oku. Ben beğeneceğine eminim
  • Arkadaşlar bugün aldım Tutunamayanları ve çok büyük hevesle çok büyük beklentiyle başladığım ender kitaplardan biridir hakkında tek bir kötü yorum dahi duymadım ve henüz 50 sayfa okumama rağmen yazarın ne kadar büyük Edebiyatçı olduğunu görüyorum inşallah kitabı okuyunca söylenenden daha fazla etkilenmiş olurum
  • kitap okumayan birisi olarak bukadar övgüden sonra alıp okumayı düşünüyorum tam olarak konusu ne yada nelerden bahsediyor?
  • tutunamayanları tutunanlara tanıtmayınız.oguz atay yapmış bunu bari siz selim gibileri açıga vurmayınız.
  • Bir silgi gibi tükendim ben. Başkalarının yanlışlarını silmeye çalıştım hep. Mürekkeple yazmışlar oysa. Ben kurşunkalem silgisiydim. Azaldığımla kaldım..

Nasıl yaşadım on yıl bu evde? Duvara bir resim asmak bile gelmedi mi hiç içimden? Oysa ben ne yaptım. Kötü bir resim asarım korkusuyla hiç asmadım; kötü yaşarım korkusuyla hiç yaşamadım.

Öğrenmiştim en çok bağıranın en iyi şiir okumuş sayılacağını.

Nasıl ezberlenir Allah'ım
    Arapça dua eden insanin latince kemikleri?

Bana bir kitap kurdu, boş hayaller kumkuması, hayatın cılız gölgesi gibi sıfatlar yakıştırılabilir. şövalye romanları okuya okuya kendini şövalye sanan Don Kişot'a benzetebilirsiniz beni. Yalnız onunla bir fark var aramda: Ben kendimi Don Kişot sanıyorum..

Hayatım ciddiye alınmasını istediğim bir oyundu.

Bu sözler Oğuz Atay'ın Tutunamayanı Selim Işık'a ait. Romanı kesinlikle tavsiye ederim. Çok kitap okudum ama en etkileyicisi bu idi sanırım..

• ben 3 defa okudum. eğer tutunamayanları sevdiyseniz mutlaka ''tehlikeli oyunlar''ı da okuyun. (biraz tutunamayanların gölgesinde kalsada bir başyapıttır.) bunlardan sonra yıldız ecevit'in oğuz atay biyografisi olan ''ben buradayım''ı okuduktan sonra bu iki romanı tekrar okuma ihtiyacında olucaksınız.

ben tutunamayanlar hakkında daha olumsuz bir eleştiriye rastlamdım fakat yaşı küçük, kafası karışık, bunalımda olan ve özellikle öss'ye hazırlanan arkadaşlarıma pek tavsiye etmem.
  • 30 milyon olmasa bende okuyacam da
  • quote:

Orjinalden alıntı: alimcbeal

30 milyon olmasa bende okuyacam da

• Çok etkileyici bi kitap
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.