< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Tuvaletten fare ya da kurbağa çıkması?!
-
-
30 yıl önce oturduğumuz bir evde normal kanalizasyon değil de kuyu sistemi bir gider kullanılırdı. İkinci kattaydık ve tuvaletin deliğinden fare çıkma kabusunu orada yaşadık. :)
Düşün ki bir sefer tuvalete çömelmiş olduğum bir anda içinde görünmüştü. Nasıl bir his olduğunu tarif edemem. :)
Sonrasında kapak takmıştık ve meseleyi öyle çözmüştük. Hani şu alaturka tuvalet deliklerine takılan içe doğru açılan kapaklar.
Bangkok tuvaletlerinden bazen piton yılanlarının çıktığını düşününce bizim olayın pek de önemli bir şey olmadığı duygusuna kapılmadan edemiyorsun.
-
Peki ya klozette nasıl engellenir?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Onu bilmiyorum ama belki klozet için de o tarz içe açılır kapaklar falan vardır. Bunun haricinde içten gider sistemiyle ilgili bir önlem alınır herhalde. Tesisatçılığı bilen kişilerin kolayca tarif edebileceği bir konu.
-
bizim evin tuvaletinden çıkmıştı nasıl çıktı bilmiyorum ne yaparsan ne yap gitmiyordu su tuz ruhu ne aklına geliyorsa dökmüştük yapıştırıcı dökdük yakalanmıyordu kapan kurduk yine yakalanmadı zehirli buğday dökdük yemedi en sonunda fare pastası dedikleri pempe kokulu birşey bulduk onu koyunca yedi 5 tane öldü sonra evin içinde bulduk
-
Yavru yılan yakalamıştım. köydeki evde. gider borusundan girdiğini tahmin ediyorum. Giderin plastik kısmı yoktu, borudan girmiş olmalı. Banyonun önündeki paspasın altında kuyruk görmemle başladı. Şaşırmıştım korku ile karışık. Paspas ile beraber toparlayıp evin uzağına atmıştım. Yıllar önceydi...
-
Tuvalet kapağının olmadığı giriş kat veya artık daha alt katı varsa o katlardaki alaturka tuvaletlerden fare çıkma olasılığı vardı. Yanlış olmasın ama 25-30 yıl önce böyle bir şey yaşamıştık sanırım. Ama emin değilim hafızam bulanık. Ama kurbağa olayını hiç duymadım. Kurbağaya hiç ihtimal vermiyorum açıkçası.
Dediğim gibi en alt katlardaki alaturka tuvaletlerden bir ihtimal çıkabilir. Alafranga tuvaletlerde olur mu bilmem. Alaturka için kapaklar var bir nebze faydası olur. Ama bunun olasılığı da düşük yani öyle endişe edecek, kaygılanacak bir durum yok.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bunların Bayer markası falan var ziraatçiler satıyor.
Bir gün garajda attım sağa sola, kısa süre sonra parçalanmışını buldum biraz kemirilmişti bi baktım bizim kedi oynamış ve yemiş.
Altıma sıçmıştım hayvan zehirlenecek diye, salak şey gitmiş kemirmiş yarısına kadar..
-
@Rindaman iyi ki söyledin, kediniz falan varsa o ilaçları kullanmayın, kedi de zehirlenebilir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam bende senin gibi takıntılıyım. Çekvalf denen birşey var tuvaletin gider borusuna takılıyor. Bu çekvalfin amacı klozet tarafından sifonu çektiğinde su geçince sadece açılır. Normalde kapalıdır. Kanalizasyon borusu tarafından birşey gelmesini engeller. Normalde apartman çıkışlarına koyuyorlar. Yoksa da sen kendi tuvalet gideri çıkışına taktırabilirsin. Tek yönlü geçişi sağlayan yaylı bir kapak bu dediğim mekanizma. Bilmiyorum anlatabildim mi. Orta boyu 500-600 TL filan. Tersten birşeyin gelmesini engeller.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
-
Resme tıklarsan büyür. Bunu sen takamazsın ama. Bi sucu takar 5 dklık iş.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
bayer markası hocam zaten bizdeki 5 tane yedi anca öldü karnı şişmişti erimiyormuş yiyince
-
komodo ejderi çıkan alafranga kenef gördüm sen nedeyon
-
Bizim bayburttaki evden yılan çıkmıştı.
-
Armadillo çıktığını duymuştum.
-
Bayburt scrub pitonu meshurdur, Bayburt ve Avustralya'ya endemik bir tur, bunu tum Bayburtlular ve Sydneyliler bilir.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X