Şimdi Ara

TüvTürk Muayene Öncesi Yapılması Gerekenler Nelerdirr?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
24
Cevap
1
Favori
1.610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

2009 model toyota avensis aracı TüvTürk e muayene için götüreceğim. İlk aracım olduğu için muayene konusunda hiçbir fikrim yok. Muayeneden kusursuz bir şekilde geçebilmek için neler yapmamız gerekir yardımcı olur musunuz? Teşekkürler Saygılar.

Not: Araçta hiçbir eklenti yok. Her malzemesi standarttır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blocktrade -- 10 Mayıs 2019; 17:53:49 >

• Muayeneye öylece gidin. İlk yardım çantası olsun,tüpün tarihi geçmemiş olsun. Yani ortalama olması gereken şeyler olsun sizin karsılayabileceğiniz. Onun harici olan herşey için muayeneden kalırsa aracınız neyden kaldıysa yaptırın. Kan emici sanayi esnafının 🤑bundan da kalır yapalım🤑 dediği şeylerden geçebilirsiniz çoğunlukla.
  • 4 tane araç götürdüm. 3 tanesi rot başında boşluk var diye kaldı.
  • Ne yapmamız gerekiyor hocam gitmeden önce bir yıllık bakıma mı versek aracı nasıl yaptıracağız eksiklikleri.?
  • ARabadan inmeden önce km sayacına bakın ve aklınızda tutun. Sıra almadan önce plaka numarası ve km bilgisini girmenizi istiyorlar istasyonda. 2-3 kere gidip geleni gördüm
  • Muayeneye öylece gidin. İlk yardım çantası olsun,tüpün tarihi geçmemiş olsun. Yani ortalama olması gereken şeyler olsun sizin karsılayabileceğiniz. Onun harici olan herşey için muayeneden kalırsa aracınız neyden kaldıysa yaptırın. Kan emici sanayi esnafının 🤑bundan da kalır yapalım🤑 dediği şeylerden geçebilirsiniz çoğunlukla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gaisensei

Muayeneye öylece gidin. İlk yardım çantası olsun,tüpün tarihi geçmemiş olsun. Yani ortalama olması gereken şeyler olsun sizin karsılayabileceğiniz. Onun harici olan herşey için muayeneden kalırsa aracınız neyden kaldıysa yaptırın. Kan emici sanayi esnafının 🤑bundan da kalır yapalım🤑 dediği şeylerden geçebilirsiniz çoğunlukla.
    Katılıyorum zaten 1 ay içinde tekrarı ücretsiz. Tabii ki bir daha gitmek beklemek yine 2-3 saate mal oluyor ama en azından kan emicilere para gitmez.
  • Bakımları tamsa dert edecek birşey yok far ayarı yaptır bide.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • AMC A kullanıcısına yanıt
    Yaptırdığımız halde far ayarı bozuk far yönü yanlış diye yazıyorlar kusuru yaptırmamak daha iyi
  • quote:

Orijinalden alıntı: babapars

Yaptırdığımız halde far ayarı bozuk far yönü yanlış diye yazıyorlar kusuru yaptırmamak daha iyi
    2014 yılında sıfır aldığım bixenon aracıma bile 2017 yılında ilk muayene fardan dolayı kusur yazdılar. 2000 model aracımıza her muayenede yazıyorlar yaptırmıyoruz bu yaz yine gidicem
  • TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    Benimde aynı 12 gün kaldı muayeneye ilk yaptırıp gittiğimde kusur yazınca kafama dank etti adamlar kendilerini kusur yazmaya şartlamışlar gibi
  • Gitmeden önce egsoz muayanesini yaptir bence orada beklemezsin
    Farlar sinyaller dörtlülerini kontrol et bakiyorlar, fren testi oluyor,
    araç kapilari kontrol ediliyor kapanmasi vs
    emniyet kemerleri takilip kontrol ediliyor
    Yangin tupu,yol yardim cantasi bakiliyor
    Lastik dislerine bakiliyor,motor numarasi okunakli olmali,cam filmine bakiliyor.

Çoğu hafif kusur oluyor,agir kusur olursa tekrarlaniyor. Genelde sehir disinda oldugu icin gitmesi gelmesi dert oluyor

Edit ; Nakit para ile gidin kart geçmiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi circumciser -- 11 Mayıs 2019; 4:57:29 >
  • Lambalarini kontrol et, sonradan led ampul takildiysa sök halojene çevir, yangin tüpünün skt tarihine bak,ilk yardim cantan olsun bu kadar.
  • Düzenli servise gittiysen bişey olmaz. Sıfırdan aldığım 10 yaşındaki aracım sorunsuz geçmişti.
  • Yarın sabah ilk muayeneme giricem ama yangın tüpü olmadığını yeni fark ettim.
    Benzin istasyonlarında satılıyor mu sabah erken giderken alsam?
    Alamazsam hafif kusurlu geçebilir miyim?
  • 2006 model citroen aracimi 2 ay once bakima soktum . Randevu aldim randevudan yarim saat once gittim egzos icin sira aldim onu yaptirdim sonrada muayneye girdim ciktim sorunsuz bir sekilde . Yok efendim oncesinde bakima sokmak falan hikaye . Aracinizda bir sorun yoksa bile bakimda para icin fazladan alirlar . Muayneye girin eksik bisey cikarsa cikinca yaptirirsiniz sonra tekrar girersiniz .
  • 2006 model citroen aracimi 2 ay once bakima soktum . Randevu aldim randevudan yarim saat once gittim egzos icin sira aldim onu yaptirdim sonrada muayneye girdim ciktim sorunsuz bir sekilde . Yok efendim oncesinde bakima sokmak falan hikaye . Aracinizda bir sorun yoksa bile bakimda para icin fazladan alirlar . Muayneye girin eksik bisey cikarsa cikinca yaptirirsiniz sonra tekrar girersiniz .
  • smartlavyer kullanıcısına yanıt
    Hafif kusur olarak geçersiniz. Bende de yoktu ama rapora yazmamişlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serhatcn

4 tane araç götürdüm. 3 tanesi rot başında boşluk var diye kaldı.
    Bende sağ rot başında boşluk var diye kalmıştım geçen. Halbuki 2 ay önce sağ rot başını değiştirmiştim. Ama parçacı olması gerekenden ince rot başı vermiş takanda dikkat etmemiş o yüzden boşluk varmış. Hatta çıkma noktasına gelmiş muayene görevlisi abi bunu acil yaptır sakın hız yapma çıktı çıkacak demişti. İyiki muayene yapıldı yoksa nerde kopacagı belli olmazdı. Muayene işe yarıyomuş onu anladım
  • circumciser C kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler, sabah giderken benzin istasyonundan aldım sıkıntı çıkmadı. Göz ucuyla bagaja baktı sadece zaten.
    Ama yine de hafif kusurlu geçtim motor no okunmuyor diye:)
  • Bir önceki muayenede kısa, uzun, sis lambaları ayarsız çıktı. İki yıl zarfında hiç ayarlanmadılar. Bu sefer sadece sağ uzun farda kusur çıktı. Kısaca farlara kesin hafif kusur yazıyorlar.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.