Şimdi Ara

TüvTürk ne kadar ciddi çalışıyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
6.400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben de geçen ay kırık stopla geçmiştim ama aydınlatmada bir sorun yoktu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguzhanoz -- 3 Nisan 2009; 17:49:53 >
  • İşten çıkarttın mı ağlarlar, işleri olunca da böyle burun kıvırıp iş beğenmezler.
    Ayıp ya ne demek kanala inmem, ne demek bakmam.
    Emin ol orda biraz paranın ucunu göstersen bırak kanalı motora bile girerdi terbiyesiz.........
    Kusura bakmayın böyle adamlar oldu mu tutamıyorum kendimi
  • bu nasıl bir zihniyet ya birde güya eğitimliler adlarıda pek bi havalı "araç muayene uzmanı". peh peh uzman olmuş ama daha kıytırık bi motor numarasını bulamıyor eski amerikanlar gelince ne halt edecek, yerinden kaldırıp kanala bile götüremez sanırım
  • Aracımın muayane süresi bu pazartesi(06.04.2009) bitiyor.Randevulu sisteme geçmişler .DAha randevu almadım.Trafikte sorun olurmu?Pazartesi alacağım?Ne zamana verirler randevuyu?.Birde egzos muayanesine bakıyorlar mı? Olmasa olur mu?Daha yaptırmadım?
  • Zamanla bazı yerlerde ilk ciddiyette yapılmaması (bize göre) normal..
    ilk başta sıkarlar ,sonra yoğunluğunda etkisi ile kendileri sıkılır o ciddiyet ve sorumluluk
    ile çalışmaktan..ama ne olursa olsun tuvturk'teki muayene sistemi devlet eliyle yapılan
    eski muayene kadar laçka olamaz..
  • Araçta Renault'un orjinal aksesuarı olarak satılan bir bodykit var bu sorun çıkarır mı muyanede
  • quote:

Orjinalden alıntı: oneMoreaCupofCoffee

Ankara da "tabancayla vurulma olayı" duydum doğru mudur? bilenler anlatabilir mi gerçek mi efsane mi nedir?

Ankara'yı bilmem de konya'da araç muayene uzmanı şahıs eski bir kamyonete onay vermemiş sahibi itiraz edince sahibini içeriye almışlar, uzman şahıs elinde tornavida kaportaya sokarak buralar çürük demiş, aracın sahibi de ver bir de ben bakayım diyerek uzman şahsın çürük olup olmadığına bakmış.

sonuç: araç muayene uzmanı da çürük çıkmış
  • quote:

Orjinalden alıntı: crazyarif

quote:

Orjinalden alıntı: oneMoreaCupofCoffee

Ankara da "tabancayla vurulma olayı" duydum doğru mudur? bilenler anlatabilir mi gerçek mi efsane mi nedir?

Ankara'yı bilmem de konya'da araç muayene uzmanı şahıs eski bir kamyonete onay vermemiş sahibi itiraz edince sahibini içeriye almışlar, uzman şahıs elinde tornavida kaportaya sokarak buralar çürük demiş, aracın sahibi de ver bir de ben bakayım diyerek uzman şahsın çürük olup olmadığına bakmış.

sonuç: araç muayene uzmanı da çürük çıkmış

• allah allah ankaradaki de "tornavidayı aracıma soktun" la başlıyodu. acaba şehir efsaneleri mi türüyo diye düşünmeden edemiyo insan.

bi tane "asker kişi" aracındaki çürüklere tornavida sokan amu ya tabancasıyla öldürmüş. duyduğum olay bu

ne bunlar şimdi.
  • quote:

- ELBEYLİ İLÇESİNDE KAVGA: 1 YARALI

KİLİS- Kilis'in Elbeyli ilçesinde araç muayene istasyonunda görevliler ile vatandaşlar arasında çıkan kavgada 1 kişi yaralandı.
    Edinilen bilgiye göre, İnönü Mahallesinde kurulan araç muayene istasyonunda 27 PL 683 plakalı aracı muayeneye getiren H.G. ve A.B. ile istasyonda görevli M.İ.Y. arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine H.G. ile A.B. istasyonda görevli M.İ.Y.. yumrukla vurarak darp ederek yaraladı. Jandarma H.G. ile A.B'yi göz altına aldı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

bi örnek mesela.
  • quote:

Orjinalden alıntı: suicide

bu nasıl bir zihniyet ya birde güya eğitimliler adlarıda pek bi havalı "araç muayene uzmanı". peh peh uzman olmuş ama daha kıytırık bi motor numarasını bulamıyor eski amerikanlar gelince ne halt edecek, yerinden kaldırıp kanala bile götüremez sanırım

Seni çağırırlar yardıma
    Kıytırık dediğin motor numarası kullanım kitapçığındaki resme bakarak bile bulmak ( yerini bildiğin halde) birçok araçta çok zor iken,hadi buldun diyelim kirin pasın içinde o kadar uzun rakamı okumak çileden çıkarıyor insanı ki çoğu zamanda okuyamazsın zaten.Gerçi sen daha iyi biliyorsun bu KIYTIRIK işleri.

Birde bazı insanlar nasıl bir zihniyette anlayabilmiş değilim.Çürük bir kamyonet gelmiş,oradaki kişi de buna kusur yazmış ki bundan normal birşey de olamaz.Zaten kusur yazmasa görevini yapmamış olur ki işte o zaman ortada anormal birşey vardır.Oradaki görevli darp edilmiş,arkadaş zevkten dört köşe oluyor.Sen ne iş yapıyorsun arkadaşım ? Örneğin tekel ürünü satıyorsun,müşteriye bu Rakı alır mısın dediğin zaman şiseyi alıp senin kafana geçirse bu çok mu normal birşey olur ? Bizim burada yerlere yatıp gülmemiz senin çok mu hoşuna gider.Allah akıl fikir versin diyorum.
    Yasal olmayan birşey yapar oradaki memur,kanun var nizam var.Hakkını ararsın,özel sektör olduğu için de kesinlikle de ortada bir haksızlık varsa da alırsın.Lafa geldimi Türkiye aşiret devleti değil diye nutuklar atılıyor,ama töre kanunları çok revaçta.

Biz bu zihniyetle daha çoook 3. dünya ülkesi olarak kalırız.Kimse bana bizim yollarımız AB standartında değil gibi yuvarlak cümleler kurararak kendini aldatmasın.AB deki muayene kusur dereceleri ile Türkiye dekinin arasında dağlar kadar fark var.Freni tutmayan,doğru düzgün aydınlatması olmayan,üflesen dökülecek araçlardan ne kadar halkımız memnunmuşta haberimiz yokmuş

Konuyu açan arkadaşım,bir daha gittiğinde rica edersin,sabahtan akşama kadar senin aracını muayene ederler.Oradaki kişi sabahtan akşama kadar bu işi yapıyor.Bırakta çantaya bir bakma ile ( zaten piyasada satılan trafik setleri belli başlı) anlasın.Ayrıca bir defa istasyona uğramakla ne kadar çok fikir sahibi olmuşsun.Madem bu işleri merak ediyorsun,sabah akşam takıl muayene istasyonun çevresinde.Artık taksi mi geliyor,belediye otobüsü mü çetelesini tutarsın.Bizim burada en az 5-10 tane resmi Polis Aracı muayene tekrarından kaldı.Sanayide yaptıracağım diye uğraşıyorlardı.Belki sana yardımcı olur.

• Buyrun bir TÜRKİYE KLASİĞİ,haberleri okuyayım dedim,tam da bu konuluk

"Senin yerine ben öleydim aslan oğlum"
    Babanın feryadı yürek dağladı

05.04.2009 18:34
    Ersoy SEVİNÇ / KAHRAMANMARAŞ (AHT)

Kahramanmaraş'ta yazlık evlerinden şehir merkezine gitmekte olan Serhan ve Turahan Esen adlı iki kardeşin bulunduğu özel otomobilin, yokuş aşağı inerken freni patladı. Kontrolden çıkan aracın beton direğe çarparak 3 takla atması sonucu meydana gelen kazada Serhan Esen feci şekilde can verirken Turahan Esen ağır yaralandı. Kazayı haber alarak olay yerine gelen baba Ahmet Esen oğlunun ölümünü görünce çığlına döndü.

Kaza Kahramanmaraş-Dereköy Yolu üzerindeki Bügülek Caddesi üzerinde meydana geldi. Serhan Esen (25), kardeşi Turahan Esen (17) ile birlikte Dereköy'deki yazlık evlerinden şehir merkezine gitmeye karar verdi. Ağabey Serhan Esen'in kullandığı 46 AS 946 plakalı özel otomobil, Bügülek Caddesi'nden yokuş aşağı inerken freninin patlaması sonucu yolun sağ tarafındaki beton elektrik direğine vurarak 3 takla attı. Çarpmanın etkisiyle beton direk yerinden sökülürken araç sürücüsü Serhan Esen olay yerinde feci şekilde yaşamını yitirdi. Kardeşi Turahan Esen ise ağır yaralandı. Esen, Kahramanmaraş Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Kazayı haber alarak olay yerine gelen baba Ahmet Esen oğlunun öldüğünü görünce sinir krizleri geçirdi. "Senin yerine ben öleydim aslan oğlum" diye feryat eden baba, çevrede bulunan görevliler ve vatandaşlar tarafından oğlunun cesedinin başından güçlükle uzaklaştırıldı.

http://www.haberturk.com/haber.asp?id=138802&cat=200&dt=2009/04/05

Sorun büyük ihtimalle fren merkezinin arızalı olmasından kaynaklandı,ayrıca her 3 senede bir yenilenmesi gereken FREN HİDROLİĞİ de yenilenmemiştir büyük ihtimalle,ortalama bir araç için bu parçaların maliyeti sadece 50-100 TL arası birşey,SENİN YERİNE BEN ÖLEYDİM diye feryat eden amcacığım,aracı çocuklarına aldın amakeşke periyodik olarak aracının fren sistemini kontrol etmeyi öğretseydin çocuklarına da bu feryatları hiç etmeseydin.Başın sağolsun ne diyelim.Ama göz göre göre de kaza geliyorum demiş

• quote:

Orjinalden alıntı: tenekekutu

quote:

bu nasıl bir zihniyet ya birde güya eğitimliler adlarıda pek bi havalı "araç muayene uzmanı". peh peh uzman olmuş ama daha kıytırık bi motor numarasını bulamıyor eski amerikanlar gelince ne halt edecek, yerinden kaldırıp kanala bile götüremez sanırım

Seni çağırırlar yardıma
    Kıytırık dediğin motor numarası kullanım kitapçığındaki resme bakarak bile bulmak ( yerini bildiğin halde) birçok araçta çok zor iken,hadi buldun diyelim kirin pasın içinde o kadar uzun rakamı okumak çileden çıkarıyor insanı(1) ki çoğu zamanda okuyamazsın zaten. Gerçi sen daha iyi biliyorsun bu KIYTIRIK işleri(2).

Birde bazı insanlar nasıl bir zihniyette anlayabilmiş değilim.Çürük bir kamyonet gelmiş,oradaki kişi de buna kusur yazmış ki bundan normal birşey de olamaz.Zaten kusur yazmasa görevini yapmamış olur ki işte o zaman ortada anormal birşey vardır.Oradaki görevli darp edilmiş,arkadaş zevkten dört köşe oluyor(3).Sen ne iş yapıyorsun arkadaşım ? Örneğin tekel ürünü satıyorsun,müşteriye bu Rakı alır mısın dediğin zaman şiseyi alıp senin kafana geçirse bu çok mu normal birşey olur ?(4) Bizim burada yerlere yatıp gülmemiz senin çok mu hoşuna gider.Allah akıl fikir versin diyorum. (5)
    Yasal olmayan birşey yapar oradaki memur,kanun var nizam var.Hakkını ararsın,özel sektör olduğu için de kesinlikle de ortada bir haksızlık varsa da alırsın.Lafa geldimi Türkiye aşiret devleti değil diye nutuklar atılıyor,ama töre kanunları çok revaçta.

Biz bu zihniyetle daha çoook 3. dünya ülkesi olarak kalırız.Kimse bana bizim yollarımız AB standartında değil gibi yuvarlak cümleler kurararak kendini aldatmasın.AB deki muayene kusur dereceleri ile Türkiye dekinin arasında dağlar kadar fark var.Freni tutmayan,doğru düzgün aydınlatması olmayan,üflesen dökülecek araçlardan ne kadar halkımız memnunmuşta haberimiz yokmuş

Konuyu açan arkadaşım,bir daha gittiğinde rica edersin,sabahtan akşama kadar senin aracını muayene ederler.Oradaki kişi sabahtan akşama kadar bu işi yapıyor.Bırakta çantaya bir bakma ile ( zaten piyasada satılan trafik setleri belli başlı) anlasın.Ayrıca bir defa istasyona uğramakla ne kadar çok fikir sahibi olmuşsun.Madem bu işleri merak ediyorsun,sabah akşam takıl muayene istasyonun çevresinde.Artık taksi mi geliyor,belediye otobüsü mü çetelesini tutarsın.Bizim burada en az 5-10 tane resmi Polis Aracı muayene tekrarından kaldı.Sanayide yaptıracağım diye uğraşıyorlardı.Belki sana yardımcı olur.

1) parasını alıyorsan orda olan numarayı okumak zorundasın, çileden mi çıkarsın, kafayımı yersin beni bağlamaz.

2) evet çok şükür okuma yazmam var, ha sen yerini bildiğin şeyi bile bulup okuyamıyorsan uzman halinle bu benim tekrar muayeneye gelmemi gerektirmez. tamamen senin sorunun olur.

3)adamın aracı kusurlu olabilir, çürük olabilir. benimde arka kapıların altında ufak tefek çürükler var. ama bu kimseye oralara tornavida sokma hakkını vermez. benimde başıma gelirse öyle bişey bende o tornavidayı adama sokarım

4)burda tamamen konuyu saptırmışsın.

5)amin, sanada en yakın zamanda umarım.

bide rica edecem bana burda "amu"culuk oynama. gerçek hayattakiler bile bi motor numarası bulamayıp, yeni yapılmış far ayarlarına yanlış derken (bu iki kusur kafadan her otomobilde çıkıyor nerdeyse) sanal alemdeki uzmanları ne alemdedir düşünemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suicide -- 5 Nisan 2009; 23:22:24 >

• Motor numarasının bulunamaması veya okunamaması benim gittiğimde (iki hafta önce) hafif kusurdu ve araç muayeneden geçiyordu.

Fakat buradaki ilginç nokta: Bulunamadı, ağır kusur git yendien gel dedi. İyide o işin uzmanı bulamadıysa ben nerden bulacağım. Git gel yapıp kısır döngüye mi girecek bu iş.

Motor numarasız bir araç olamayacğına göre bumakta oradaki görevlinin görevi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: samilto

Aracımın muayane süresi bu pazartesi(06.04.2009) bitiyor.Randevulu sisteme geçmişler .DAha randevu almadım.Trafikte sorun olurmu?Pazartesi alacağım?Ne zamana verirler randevuyu?.Birde egzos muayanesine bakıyorlar mı? Olmasa olur mu?Daha yaptırmadım?

Zannedersem ertesi güne veriyorlar. Trafik sigortasının aslını mutlaka henüz kayıt aşamasında istiyorlar. Bende fotokopi vardı ikna edebilmek için çok uğraştık. Halbuki oradaki bilgisayardan sadece kontrol etmesi gerekiyor ama zorluk çıkartabiliyorlar.

Egsoz muayensini de yaptırıp gidersen iyi olur. Onuda kayıt sırasında sordular. Ben nasılsa oarada yapıyorlardır diye yaptırmadan gitmiştim. Ama yapmıyorlarmış. Buna rağmen kabul ettiler ama anlayışsız memura düşersen geri de yollayabilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Fantastic Light

kaputu açtı eline bir tel fırça aldı ve motorda bir yerleri fırçalamaya başladı.

Yahu dedim napıyor bu adam

• Aracımın muayene geçerlilik süresi 16 Nisan'da doluyor. Bu hafta muayeneye götürmeyi planlıyorum...

Arka tamponun sol tarafında 5-6 cm. boyunda bir çatlak var, çatlağın genişliği de 2 cm. civarında... Ayrıca sol arka çamurluktan başlayarak sol arka kapıya devam eden bir göçük var... Boyasında fazla zarar yok...

Bu hasarlar muayenede sorun olur mu? Olursa yani muayeneden geçmezse ne olur?
  • BENİM YAŞADIĞIM BAKANLIĞA ŞİKAYETTE BULUNDUĞUM AMA SONUÇ ÇÖZÜM NAMINA BİRŞEY ALAMADIĞIM BİR SORUNA AİT MAİLİ SİZLERLE PAYLAŞAYIM.

iş amaçlı kullandığım bir aracımın yakın tarihte almam nedeniyle noter satışı sonrası 1aylık zaman süresince kayıt almam gerektiği için gerekli işlemleri başlattım.Aracımın üzerine gerekli reklam la ilgiler logolar yapıştırılması gerekmekte olduğu için belediyeye yatırdığım reklam vergilerinin makbuzunu emniyet müdürlüğüne verdikten sonra muayene istasyonuna elemanımla reklam logoları ile logoların ruhsata işlenmesi amacıyla yolladım.Muayene hizmetleri özelliştikten sonra ilk muayene yaptıracağım yerdeki görevliler aracın üzerindeki reklam logoları tadilata girdiği için yeniden muayene yaptırmanız gerekmektedir diye elemanımı yönlendirmesi sonucu 2009/9 uncu ayda biten normal muayene tarihim gözetilmeksizin yeniden 124 ytl muayene ücreti yatıttırılarak muayene ye alınarak muayene işlemini yapmışlar.Muayene makbuzu ve diğer evraklarla emniyet müdürlüğüne dosyayı teslim ederken oradaki memur arkadaş da bunu farkederek neden 9uncu ayda biten muayeneyi yaptırdınız ikazında bulundu bizde öylen yönlendirdiklerini logo işlenmesi sonucu tadiata girdiğinden yeniden yapılması gerektiği söylendiği için yaptırdık dedik ve kendisinden öyle bir uygulama olmadını öğrendik. Bir yandan noter satışı sonrası kayıt yaptırmam gereken son gunu olması sebebiyle madur olmakla beraber evrakları emniyete teslim etmek zorunda kaldım. bu sıkıntıyı tüv yetkililerine telefon açarak anlattım.Onlarda 4448008 sanırım onlarda tekrar kastamonu merkezi aramamı söylediler oradan yetkili kişiyle görüşmek istediğimde orada olmadığını öğrendim. Onun cep telefonunu aldım isminin Mehmet olduğunu öğrendiğim kişiye telefonda bunu anlattım. Tekrar muayene istasyonuna gitmemi oradakilere anlatmamı söyledi tekrar istasyona gittim oradakilerde bu sefer mehmet bey gelince konusursunuz diyerek savsakladı. Orada olayı anlamak istediğimde insanlar bazen 1 ay kala da muayene yaptırıyorlar diyerek komikce cevaplar verdiler. Onlara 1ay kala yaptırmakla 9 ay kala yaptırmak aynı şey mi diye sordum ve bu sefer de elemanıma suç attılar o istemese yapmazdık diyerek. Ben de normal şartlarda insani organları çalışan bir insanın durup dururken muayene istasyonuna gidip logo işletmeye giderekten sonra da hadi gelmişken 9 ay kala da olsa muayenemide yaptırayım diyip diyemeyeceğini sorduğumda o bizim sorunumuz diğil diyerek cevap verdiler. Velhasıl olan benim gibi vatandaşa oldu 9 ay öncesinden muayene yaptırmış olarak normalde 1senelik olan muayene süresi ve ücreti 124 ytl olan muayenemi 3 aylık yaptırmış gibi olacağım. Telefonda çözüm sunmasını beklediğim yetkililerin hiç birisi çözüm sunmadı düzeltme yoluna gitmedi. o yüzden tüv den oradaki çalışanlardan ilgisizlikten şikayetciyim. Muayene istasyonu özelleşmesi çok güzel bir hizmet bunun için teşekkür ediyorum kurumunuza yetkililere ama işin işleyişindeki düzensizlik orada ki çalışanların vatandaşı bırakın bilgilendirmeyi yanlış bilgilendirmesi eğitimsizliği belki de yeni olmalarının ceremesini vatandaşların çekmesi üzücü olsa gerek. Kendi açımdan bu sorunun düzeltileceğine inanmamakla beraber belki benim sayemde tüv muayene isyasyonu yetkilileri kendilerine usluplarına anlatımlarına çeki düzen verirler diyerek sizlerle bunu paylaştım. teşekkür ediyor saygılar sunuyorum.

AMA SONUÇ YOK O BAŞKA

• bende bugün seyyar istasyonda muayeneye girdim, sabah 7 de ordaydım önümde 8 araç vardı, kontrol için gelenlerde olunca saat 12.30 da muayenem oldu şükür : ) beyfendiler saat 10 da tezgahı açıyorlar.
    benimde aracımın kısa far hüzmesi ayarsız çıktı, birde el freninde bir sapma varmış, daha ilk muayenesi aracımın. çileden başka birşey değil.
  • quote:

1) parasını alıyorsan orda olan numarayı okumak zorundasın, çileden mi çıkarsın, kafayımı yersin beni bağlamaz.

2) evet çok şükür okuma yazmam var, ha sen yerini bildiğin şeyi bile bulup okuyamıyorsan uzman halinle bu benim tekrar muayeneye gelmemi gerektirmez. tamamen senin sorunun olur.

3)adamın aracı kusurlu olabilir, çürük olabilir. benimde arka kapıların altında ufak tefek çürükler var. ama bu kimseye oralara tornavida sokma hakkını vermez. benimde başıma gelirse öyle bişey bende o tornavidayı adama sokarım

4)burda tamamen konuyu saptırmışsın.

5)amin, sanada en yakın zamanda umarım.

bide rica edecem bana burda "amu"culuk oynama. gerçek hayattakiler bile bi motor numarası bulamayıp, yeni yapılmış far ayarlarına yanlış derken (bu iki kusur kafadan her otomobilde çıkıyor nerdeyse) sanal alemdeki uzmanları ne alemdedir düşünemiyorum.

1-Okunamayacak birçok araç var.Eğer okuyamıyorsa aracın motorunu temizletip gelmeni,yetkili servisten onaylı kağıt getirmeni,aracın teknik belgesini isteme hakkına sahiptir.İlla okumak zorunda değil.
    2-1. madde ye göre sorun artık oranın değil senin sorunundur.Çünkü bunu ıspat etmek senin görevindir.Bu keyfi bir uygulama değil,yasa bu hakkı veriyor.
    3-Tornivida bana göre şehir efsanesi.Kimse kimsenin aracına tornavida sokmaz.Araç muayene istasyonları açıldı açılalı bir tornavida efsanesi devam ediyor.Gözüyle gören yok ama ne hikmetse herkes duyuyor.Kaldı ki muayene sonucunda çürük varsa vardır.
    Tornavidaya dönersek,normal şartlarda bir aracın çürüğünün ne kadar kötü olup olmadığı tornavida sokarak anlaşılır.Hafif tornavida darbesi ile kırılıyor veya deliniyorsa o metal artık işlevini kaybetmiştir.O parçanın yenilenmesi gerekir.Çürük tespit işi normalde bu şekildedir.
    4-Konu gayet güzel bir noktaya gelmiş.

Kimsenin sanal bilmişlik tasladığı yok.Bildiğim birşeyi sonuna kadar savunurum.Kaldı ki şu ana kadar forumda yazdıklarımda bellidir.Atmasyon işlerle işim olmaz.Eğer haklılığından emimsen ( yeni yapılmış far ayarı gibi) hakkını ararsın ve alırsın.Çamur atmanın bir mantığı yok.İki yerden biri işini yanlış yapmış demektir.Nerden biliyorsun servisin yanlış yapmadığını ?

quote:

Orjinalden alıntı: alkoc

BENİM YAŞADIĞIM BAKANLIĞA ŞİKAYETTE BULUNDUĞUM AMA SONUÇ ÇÖZÜM NAMINA BİRŞEY ALAMADIĞIM BİR SORUNA AİT MAİLİ SİZLERLE PAYLAŞAYIM.

iş amaçlı kullandığım bir aracımın yakın tarihte almam nedeniyle noter satışı sonrası 1aylık zaman süresince kayıt almam gerektiği için gerekli işlemleri başlattım.Aracımın üzerine gerekli reklam la ilgiler logolar yapıştırılması gerekmekte olduğu için belediyeye yatırdığım reklam vergilerinin makbuzunu emniyet müdürlüğüne verdikten sonra muayene istasyonuna elemanımla reklam logoları ile logoların ruhsata işlenmesi amacıyla yolladım.Muayene hizmetleri özelliştikten sonra ilk muayene yaptıracağım yerdeki görevliler aracın üzerindeki reklam logoları tadilata girdiği için yeniden muayene yaptırmanız gerekmektedir diye elemanımı yönlendirmesi sonucu 2009/9 uncu ayda biten normal muayene tarihim gözetilmeksizin yeniden 124 ytl muayene ücreti yatıttırılarak muayene ye alınarak muayene işlemini yapmışlar.Muayene makbuzu ve diğer evraklarla emniyet müdürlüğüne dosyayı teslim ederken oradaki memur arkadaş da bunu farkederek neden 9uncu ayda biten muayeneyi yaptırdınız ikazında bulundu bizde öylen yönlendirdiklerini logo işlenmesi sonucu tadiata girdiğinden yeniden yapılması gerektiği söylendiği için yaptırdık dedik ve kendisinden öyle bir uygulama olmadını öğrendik. Bir yandan noter satışı sonrası kayıt yaptırmam gereken son gunu olması sebebiyle madur olmakla beraber evrakları emniyete teslim etmek zorunda kaldım. bu sıkıntıyı tüv yetkililerine telefon açarak anlattım.Onlarda 4448008 sanırım onlarda tekrar kastamonu merkezi aramamı söylediler oradan yetkili kişiyle görüşmek istediğimde orada olmadığını öğrendim. Onun cep telefonunu aldım isminin Mehmet olduğunu öğrendiğim kişiye telefonda bunu anlattım. Tekrar muayene istasyonuna gitmemi oradakilere anlatmamı söyledi tekrar istasyona gittim oradakilerde bu sefer mehmet bey gelince konusursunuz diyerek savsakladı. Orada olayı anlamak istediğimde insanlar bazen 1 ay kala da muayene yaptırıyorlar diyerek komikce cevaplar verdiler. Onlara 1ay kala yaptırmakla 9 ay kala yaptırmak aynı şey mi diye sordum ve bu sefer de elemanıma suç attılar o istemese yapmazdık diyerek. Ben de normal şartlarda insani organları çalışan bir insanın durup dururken muayene istasyonuna gidip logo işletmeye giderekten sonra da hadi gelmişken 9 ay kala da olsa muayenemide yaptırayım diyip diyemeyeceğini sorduğumda o bizim sorunumuz diğil diyerek cevap verdiler. Velhasıl olan benim gibi vatandaşa oldu 9 ay öncesinden muayene yaptırmış olarak normalde 1senelik olan muayene süresi ve ücreti 124 ytl olan muayenemi 3 aylık yaptırmış gibi olacağım. Telefonda çözüm sunmasını beklediğim yetkililerin hiç birisi çözüm sunmadı düzeltme yoluna gitmedi. o yüzden tüv den oradaki çalışanlardan ilgisizlikten şikayetciyim. Muayene istasyonu özelleşmesi çok güzel bir hizmet bunun için teşekkür ediyorum kurumunuza yetkililere ama işin işleyişindeki düzensizlik orada ki çalışanların vatandaşı bırakın bilgilendirmeyi yanlış bilgilendirmesi eğitimsizliği belki de yeni olmalarının ceremesini vatandaşların çekmesi üzücü olsa gerek. Kendi açımdan bu sorunun düzeltileceğine inanmamakla beraber belki benim sayemde tüv muayene isyasyonu yetkilileri kendilerine usluplarına anlatımlarına çeki düzen verirler diyerek sizlerle bunu paylaştım. teşekkür ediyor saygılar sunuyorum.

AMA SONUÇ YOK O BAŞKA

Logo işletmek tespittir.Muayenen dolmamış ise muayene yapılmaz.Fakat sen istersen elbette istediğin zaman muayene olursun.
    Sağa sola şikayet etmeden önce neyin ne olduğuna tam emin olman lazım.Çünkü haklı değilsen bu sefer işin külfetini sen çekersin.Bu konuda hatanın kimde olduğunu öğrenmek çok basit.Muayeneyi elemanın mı istedi yoksa oradaki görevliler mi yanlış yaptığını öğrenmek istiyorsan,muayene raporuna bak( Raporun sol üstünde yazar,plakanın hemen üstünde).Eğer muayene işlemi TADİLAT MUAYENESİ olarak açılmış ise,oradaki memur yanlış yapmıştır.Biraz ısrarla ( bakanlığa şikayet ederim,mahkemeye veririm vs gibi) çok rahat paranı alırsın.
    Fakat muayene PERİYODİK MUAYENE olarak açılmış ise,bu sefer suçu elemanında ara.Çünkü LOGO Tadilata girer diyen görevli asla Periyodik Muayene açmaz.Bu işin doğrusunu anlamanın yolu budur

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.