Şimdi Ara

TüvTürk ne kadar ciddi çalışıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
6.400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: xbox555

quote:

Orjinalden alıntı: uazro

özel mözel. personel türk sonuçta normal şeyler bunlar, iki yıl sonra arabayı evden muane ettiririz

Suanda bile var modifiyeli araclı arkadaslar ücret karsılıgında ruhsatı yollayıp halletiriyolar.Yani tanıdık olduktan sonraa herseyi yaparsın mantıgı türkiye...

var evet çok istiyorlar ama var yapılıyor buda mevcut.
  • para sıcakk..
    güzel geliyordur tabi...

adam alıyorsa orda 1.000 ytll maaş...
    ayda 10 kişiden 100 lira dan ruhsat muayne olayını yapsa....maaş 2 katına çıkıveriyor...
  • Alman ZDF özerk devlet televizyonunda 1 saatlik proğram olacak kadar ciddi çalışıyorlar. Sorun şu ki Alman mükemmelliyetçiliği ile Türk kurnazlığının birbirine nasıl ve ne zaman üstünlük sağlayacağı her zaman belli olmuyor. Evden işe gidene kadar gördüğüm araçların 1/3'ü TÜV'den bırak geçmeyi, önünden bile geçemeyecek durumda. Ama yine de sokak ortalarında dolanıyorlar, ana caddeye ve şehirlerarası yollara çıkmadığın sürece polis durdurmuyor, zaten 30 yıl hiç vergi ceza pul vb. ödemeyince de devlet affediyor...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Taner Göde

Alman ZDF özerk devlet televizyonunda 1 saatlik proğram olacak kadar ciddi çalışıyorlar. Sorun şu ki Alman mükemmelliyetçiliği ile Türk kurnazlığının birbirine nasıl ve ne zaman üstünlük sağlayacağı her zaman belli olmuyor. Evden işe gidene kadar gördüğüm araçların 1/3'ü TÜV'den bırak geçmeyi, önünden bile geçemeyecek durumda. Ama yine de sokak ortalarında dolanıyorlar, ana caddeye ve şehirlerarası yollara çıkmadığın sürece polis durdurmuyor, zaten 30 yıl hiç vergi ceza pul vb. ödemeyince de devlet affediyor...

hocam sıkıntılar var ama şu bir gerçek eskisine göre iyi . herşey bir anda olmuyor malesef. siz almanyadaki sistemi türkiyeye hiç yumuşatmadan bir anda getirirseniz bu iş türkiyede yürümez.

türkiye nin hala az gelişmiş bir ülke olduğunu unutmamak lazım..

geçen bir konuda yazmıştım.. avrupada artık araba mezarlıklarını dolduran, eğlence olsun diye televizyon programlarında yakılan patlatılan araçlar, bizim ülkemizde hala altın gibi kıymetli..

keşke bizim ülkemizde de insanlar 20 yaşında arabalara binmek zorunda kalmasa. ama şartlar bunu gerektiriyor.. tabi bu durum trafikte kimseye bir başkasının canını tehlikeye atma hakkı vermez. onun için bu sistem yavaş yavaş oturarak türkiyedeki trafiğin avrupa standarlarına yaklaştırılması lazım...

• quote:

Orjinalden alıntı: Whisper911

para sıcakk..
    güzel geliyordur tabi...

ayda 10 kişiden 100 lira dan ruhsat muayne olayını yapsa....maaş 2 katına çıkıveriyor...

500 tl istiolar
  • 100 liraya yapıyorlar diye duydum.
  • Önceden dediğim far olayında silivri de uğraştırdılar.Bende dudullu şubesine gittim daha insiyatif davrandılar bana.Far ayarı problemi oldu bişey olmaz dediler onayladılar
  • Arkadaşlar ben bu sabah 96 model springimi tüvtürk eryamandamuayene ettirdim.

1- Sağlık çantasını yeni almıştım zaten üzerinde boyunluk da vardı (içini açıp bakmadılar) bu ararada ben aracın yanındaydım,

2- Görevli trafik çantasını istedi reflektörün olup olmadığı sordu var dedim açıp baktı,

3- Yangın tüpünü kontrol etti,

4- Siz karşı tarafa geçip bekleyin dedi sonra korna, silecek, sinyalizasyon,stop lambalarının çalışıp çalışmadığını kontrol etti,

5- Ön ve arka fren, lastik kontrolünü tamamladı,

6- Yağlama kanalı gibi bir yerde aracın altına baktılar,

7- Far ayarına baktılar.

Sonuç; araç muayeneden geçti.

Hafif kusurlar:

1- Sağ kısa farın sapma açısını beğenmemişler,
    2- Akünün + kutup başında koruyucu kapak yokmuş,
    3- Aracın lpg li olduğuna dair çıkartmalar camda yokmuş.

Korktuğum kadar değilmiş TüvTürk muayenesi. (bu arada sağ arka kapı ile sağ arka çamurluk ağzını sürtmüştüm biraz göçme ve boya kazınması vardı bunu sorun etmediler)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @levent@ -- 1 Nisan 2009; 14:50:28 >

• quote:

Orjinalden alıntı: umtdrn

hocam bende geçen gün kardeşimin 2004 model ford fiestasını götürdüm tüvtürk e. öncelikle eski sisteme göre tabiki çok iyi ve ciddi...

eskiden sırf ruhsatla arabayı götürmeden muayene yapılıyordu biliyosunuz...

ben aracı götürmeden önce yeni bir trafik seti aldım ve gittim . hatta oradaki görevli muayeneye girmeden önce araçta kaç tane üçgen flaşör olduğunu sordu eğer bir tane varsa hafif kusurlu geçiyormuş.en az ik tane olcakmış. trafik seti ilkyardım çantası yangın türünü arka koltuğa koymamızı söylediler. yani bakıyorlar.ama her yerdeki istayonda değişmez bir standart olduğunu düşünmüyorum. hatta kriterler aynı istasyonda muayeneyi yapan görevliden görevliye bile değişiyordur sanırım...

bizim araba kusursuz geçti. yanımda eski kasa bir şahin vardı ilginçtir o da kusursuz geçti özellikle sordum. yanlız bakımlı bir araçtı. ama çoğu araç hafif kusurlu geçiyormuş. aslında çokta önemli değil. ufak tefek önemsiz şeylerden (tabi türkiye şartlarına göre) kusur yazıyorlar..

ama bence çok çok iyi oldu bu iş.....

bu şahin ne renkti plakasından 1-2 rakam hatırlıyo musun?

• 1 ay içinde muayene bitiyor gidip görecez
  • quote:

Orjinalden alıntı: oneMoreaCupofCoffee

quote:

Orjinalden alıntı: umtdrn

hocam bende geçen gün kardeşimin 2004 model ford fiestasını götürdüm tüvtürk e. öncelikle eski sisteme göre tabiki çok iyi ve ciddi...

eskiden sırf ruhsatla arabayı götürmeden muayene yapılıyordu biliyosunuz...

ben aracı götürmeden önce yeni bir trafik seti aldım ve gittim . hatta oradaki görevli muayeneye girmeden önce araçta kaç tane üçgen flaşör olduğunu sordu eğer bir tane varsa hafif kusurlu geçiyormuş.en az ik tane olcakmış. trafik seti ilkyardım çantası yangın türünü arka koltuğa koymamızı söylediler. yani bakıyorlar.ama her yerdeki istayonda değişmez bir standart olduğunu düşünmüyorum. hatta kriterler aynı istasyonda muayeneyi yapan görevliden görevliye bile değişiyordur sanırım...

bizim araba kusursuz geçti. yanımda eski kasa bir şahin vardı ilginçtir o da kusursuz geçti özellikle sordum. yanlız bakımlı bir araçtı. ama çoğu araç hafif kusurlu geçiyormuş. aslında çokta önemli değil. ufak tefek önemsiz şeylerden (tabi türkiye şartlarına göre) kusur yazıyorlar..

ama bence çok çok iyi oldu bu iş.....

bu şahin ne renkti plakasından 1-2 rakam hatırlıyo musun?

valla plakasına dikkat etmedim ama rengi beyaz daha doğrusu kirli beyaz krem gibi birşeydi...

• teşekkür ederim

bizim eski aracımız vardı şöyle düşününce kusur yoktu araçta.. kırmızıydı ama
  • Mitsubishi Fuso Canter'den sonra bugün 98 model Renault Clio'yu götürdüm.Götürmeden önce sanayi de kontrolleri yaptırdım kalmamak için Araç bir kaç hafif kusur ve 1 tane ağır kusur buldu.Hafifleri affetti,ağır kusurlusunu yaptırıp geldim bu çilede bitmiş oldu :D
  • quote:

Orjinalden alıntı: UrbanRacer

quote:

para sıcakk..
    güzel geliyordur tabi...

500 tl istiolar

tüvde çalışmak için napmak lazım
    500 oha ya

• Bende yarın gidicem bu tüvtürk muhabbetine inş.Muayene etmeleri için vergi dairesinden fenni muayene belgesini almak zorunlu mu çünkü bazıları almadan gitmiş ordan bilgisayardan aracın bi cezası vergi borcu olup olmadığını kontrol etmişler??
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: UrbanRacer

quote:

para sıcakk..
    güzel geliyordur tabi...

500 tl istiolar

tüvde çalışmak için napmak lazım
    500 oha ya

birazını muameleci birazını tüvde çalışan kırışıyorlar.

• Tam herşey negüzel sıkı olucak piyasaa bakımsız ara kalmıyacak zorla bakım görecek araçlar diye sevinirken, TüvTürk de eski sistem gibi çalışmaya başlıyor demek. Ayrıca motor numarası olayına da ayar oluyorum, normal muayenede de bulamayınca adam bana çemkirmişti bana ne kardeşim o senin görevin demiştim Seneye muayene sürem dolacak bakalım nelerle karşılaşacağz
  • Selam,

Aracımın daha 27 aylık muayenesi olmasına rağmen çeki demirini ruhsata işletmek için bu işlerden anlayan bir arkadaş ile bugün muayeneye gittik.

Aracım zaten 2008 model ve herşey fabrika çıkışı gibi pırıl pırıldı.

Evrak olarakta çeki demiri faturası, projesinden tutunda temiz kağıdına kadar herşeyimiz dört dörtlüktü.

Adam arabayı içeriye almadan trafik seti vs. sordu gösterdik bakmadı bile.

Arabanın fren sinyal far vs. kontrollerini yaptıktan sonra kaputu açtı eline bir tel fırça aldı ve motorda bir yerleri fırçalamaya başladı.

Yahu dedim napıyor bu adam falan dememe kalmadı arabayı dışarıya çıkarttı ve araç ağır kusurlu dedi ..

Neden ağır kusurlu kardeşim araba sıfır sayılır daha dedim ..

Arabanın motor numarası yok demezmi ..

Yahu dedim dur bekle yetkili servisi arayıp sorucam nerde olduğunu.

Aradım hemen ustayı verdiler telefona ve usta ''kanala inin kanala inmeden göremezsiniz motor numarasını'' dedi ve yerini güzelce tarif etti.

Adama dedimki hemen dediği yere bakalım ama kanala inmemiz lazım dedim ..

Adam bana ''bakmıyorum ben kanala falan inemem dedi'' ..

Nasıl bakmıyorsun kardeşim ben buraya ne için para veriyorum mecbursun bakmaya vs. diye bağrınmaya başlamıştımki tam bu arada adamın amiri olan yetkili bir arkadaş uzaktan bizi izlemiş hemen kendi elemanına müdahale etti ve ''Çabuk arabayı içeriye al dedikleri yere bak' dedi ..

Araç tekrar içeri girdi ama bulamadılar yine motor numarasını ..

Bende sağolsunlar servisi aradım servisten ''Şu plakalı şu şase numaralı aracın motor numarası şudur'' diye bir kağıdı kaşe imza yapıp faks yolladılar ve sorun çözüldü ..

Bugünkü yaşadığım olaydan sonra muayene istasyonunda vurulan ve ağzı burnu kırılan adamların boşu boşuna bu hale gelmediklerini anladım ..

ALLAH kimseyi bu tip insanların eline düşürmesin ..

• Fantastic Light , gerçekten sinir olunmayacak gibi değil vallaha. İyi sabretmişin gerçekten ( Adam bana ''bakmıyorum ben kanala falan inemem dedi'' .. ) Bu nasıl bir sözdür ya, böyle adamların dayak yemesi bence hiçte yanlış değil yani resmen hakediyorlar. Adı üstünde muayene her yerine bakacak araştıracak. Ama bizim tam ismine yakışır şekilde TÜV TÜRK yani Türk işi işte , ne beklenir ki başka.
  • Ankara da "tabancayla vurulma olayı" duydum doğru mudur? bilenler anlatabilir mi gerçek mi efsane mi nedir?
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.