Şimdi Ara

Tuzla Üçerler Motor Servis Rezaleti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Servise giderken video çekerek derdimi yazarak anlatma zahmetinden kurtulmak istedim ama video çok kötü olduğundan aşağıda olayın tamamını yazdım. Dileyen videoyu izleyebilir veya yazıyı okuyabilir.

Merhabalar. Tuzla Üçerler Motorlu Araçlar ile yaşadığım problemi burada siz değerli motosiklet kullanıcıları ile paylaşmak istiyorum.

2016 model TNT 25 modeli 11.696 km de bir motosiklet sahibiyim. 2016 Mart ayında sıfır olarak Üçerler bayisinden aldım ve çoğunlukla işe gidip gelmek için kullanıyorum. Yaklaşık 1000km önce kullanıcıların bahsettiği kronik sargı yanma problemi benimde başıma geldi ve evime sadece 5 km uzaklıkta olduğu için üçerlerin servise götürdüm. Teslim ederken sargısının yandığını belirttiğim halde arızayı tespit etmeleri, sipariş vermeleri ve parçayı değiştirmeleri tam 2 hafta sürdü. Bu süreç içerisinde birçok problem yaşadım( motosikletim devrilmiş ve deposunda hasar meydana gelmiş, elciklere ve plakaya boya sıçratılmış, aküyü tutan kayış kopmuş, grenaj düzgün oturtulmamış vs.) Bunları bayideyken oradaki çalışanların yayında merkezi arayıp şikayet ederek yardım talep ettim. İlgileneceklerini söylediler fakat sonrasında hiçbir geri dönüş almadım ve aynı gün babamında olayı büyütmemem konusundaki ısrarıyla motosikleti alıp oradan ayrıldım.

Yaklaşık 500 km sorunsuz bir şekilde (2-3 hafta kadar) kullandım. Bir akşam iş çıkışı kontağı çevirdiğimde göstergelerin çalışmadığını ve marşın basmadığını gördüm. Aküyü söküp eve taksiyle döndüm o gece aküyü şarj edip ertesi gün iş çıkışı motosiklete bağladım. Yaklaşık 2 hafta – 400 küsür km bir problem yaşamadan kullanmaya devam ettim. Bir gün gene işe giderken motosiklet gaz kesmeye ve rölantisi garipleşmeye başladı. Bir şekilde yavaş yavaş dura kalka işyerime vardım. Akünün zayıfladığını düşünerek söktüm ve şarja taktığımda akünün dolu olduğunu gördüm. Bunun üzerine forumda biraz araştırma yaptım sorunun konjektörden kaynaklanabileceğini öğrendim. Sonrasında aküyü motosiklete geri bağladım ve kutup başlarını ölçtüğümde motor çalışmıyorken 13V olan gerilimin motosiklet rölantide çalışırken 18V olduğunu gördüm.

Sonrasında hafta sonun gelmesini bekleyip cumartesi sabahı gene yavaş yavaş dura kalka bana çok yakın olduğu için Tuzla Üçerler Motor’a götürdüm. Soner Bey’e durumu anlattım, elimde sorun ile ilgili video kaydı olduğunu isterse izletebileceğimi, problemi araştırdığımı konjektörde veya statörde sorun olduğunu düşündüğümü söyledim. Kendisi servis kaydını yaptı ve ilgileneceğini söyledi. Sonrasında Perşembe akşamına kadar haber bekledim. Baktım arayan yok üçerlerin verdiği cep telefonun aradım ve telefondaki sözde ustaya kendimi tanıttım ve motosikletin durumunu sordum. Aslında beni arayacaklarını ama unuttuklarını, motosikleti günlerdir çalıştırdıklarını,sürdüklerini herhangi bir sorun olmadığını gelip alabileceğimi söyledi. Bunun üzerine Soner Bey’e anlattıklarımı kendisine de anlattım. Konjektörde sıkıntı oldduğunu düşündüğümü ısrarla söylememe rağmen hayır statörde sıkıntı vardır diye diretti ve Cuma günü bakıp bana haber vereceğini söyledi. Tabiki Cuma günü beni arayan sonran olmadı.Akşam saat 6’ya doğru ben gene bu sözde ustayı aradım ve kendimi tanıtıp motosikletin durumunu sordum. Senin konjektörde sorun var sipariş vereceğiz cevabını aldım. Bunun üzerine usta ne alakası var konjektörde statördendir o, konjektör ne alaka diye bir soru sordum.  Sözde ustada sen şimdi böyle söylersen ben seninle başka türlü konuşurum diyerek küfür etmeye başlayacağının sinyalini verdi. Bende tamam ozaman diyip iyi akşamlar dileyerek görüşmeyi sonlandırdım. Bu durumdan oldukça rahatsız olduğum için Cumartesi sabahı Soner Bey’i arayıp sözde usta ile aramda geçen durumu anlattım ve eğer motosiklet yürür haldeyse gelip almak istediğimi söyledim. Bana servisdekiler ile görüşeceğini 30 dk sonra aramamı söyledi. Müsait olduğunuzda siz arayın dediğimde de, benim yoğunum unuturum sen ararsın dedi. Neyse sonrasında teslim alabileceğim bilgisin aldıktan sonra servise gittim ve motosikletimin yol kenarında kaldırımda anahtar kontakta hırsızlara davetiye çıkartacak bir halde durduğunu gördüm. Servise inip oradaki bir çalışana dışarıdaki tnt 25 in sahibi olduğumu teslim almaya geldiğimi söyledim. O da sözde ustaya seslenip benim motosikleti alamaya geldiğimi söyledi. Sözde usta o sırada benim orada olduğumu bilmediği için diye düşünüyorum “ Alsın s..tirsin gitsin kime yaptırtıyorsa yaptırsın” diye bağırdı. Sonrasında beni gördü ve gülmeye başladı. Bende sakinliğimi koruyarak eyvallah diyip motosiketin yanına döndüm. Sonrasında servis çalışanları gelip durumu kurtarmaya çalıştılar ama başarılı olamadılar.Böylece 1 hafta boşu boşuna motosikletsiz kalmış oldum.

Şuan motosikletim Şirinevler Vale Moto’da Mehmet ustaya emanet. Kendisi de yaptığı kontrolde konjektörde sorun olduğunu doğruladı ve parça siparişini verdi. Muhtemelen Salı veya Çarşamba günü gidip teslim alacağım. Bu süreçte Benelli Türkiye nin gaziantepteki merkezine telefon ile ulaşamadım. Santralleri sürekli ya görüşmeyi sonlandırıyor yada sürekli başa dönüyor. Pazartesi günü tekrar iletişime geçmeye çalışacağım. Tuzla Üçerler Motor’un benelli markasını lekelediğini ve servis verme haklarının ellerinden alınması gerektiğini düşünüyorum.

• Konunuzu okudum: "Benelli Türkiye nin gaziantepteki merkezine telefon ile ulaşamadım." demişsiniz, ben de ulaşamadım.

Adamlar site yapmış https://www.benelliturkiye.com/bize-ulasin, buraya bakınca sadece haritada bir G.Antep işareti. Ulaşmak mümkün değil.

Tamam, siteyi kurcalayınca buldum : Kuba motormuş, sorun anlaşıldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabit Fikir -- 9 Temmuz 2017; 0:52:9 >
  • Iste buyuzden bu aptal firmaya bulasmiyoruz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.