Ben Sony 40w3000 LCD TV, Samsung HT-THX25 Ev Sinema Sistemi ve PS3 aldım. Hem Ses Sistemini, hem PS3 ü HDMI ile TV'ye bağladım. Sorum şurada, ben her zaman seslerin ses sisteminden çıkmasını sağlamak için ne yapmalıyım? Şu anki haliyle sadece, DVD veya Divx film izlerken Hoparlörlerden ses geliyor. Her seferinde kabloları sökmeden, TV, PS3 ve DVD arasında dolaşabilecek bir hale getirmek için ne yapmalıyım fikri olan var mı?
Teşekkürler...
tv izlemek için ne kullanıyorsun uydu receiver mi?
quote:
Orjinalden alıntı: TeLLTaLe
Merhabalar,
Ben Sony 40w3000 LCD TV, Samsung HT-THX25 Ev Sinema Sistemi ve PS3 aldım. Hem Ses Sistemini, hem PS3 ü HDMI ile TV'ye bağladım. Sorum şurada, ben her zaman seslerin ses sisteminden çıkmasını sağlamak için ne yapmalıyım? Şu anki haliyle sadece, DVD veya Divx film izlerken Hoparlörlerden ses geliyor. Her seferinde kabloları sökmeden, TV, PS3 ve DVD arasında dolaşabilecek bir hale getirmek için ne yapmalıyım fikri olan var mı?
Teşekkürler...
Şimdilik Kablo TV. Yakın zamanda Digiturk e geçmeyi düşünüyorum.
TV ile ses sistemini RCA ses girişiyle bağlayabilirsiniz(eğer ses sisteminde mevcutsa).PS3 ve ses sistemini bağlamak için ise sanırım optik girişe ihtiyacın var,ps3'ü bilmiyorum ama ps2'de optik ses çıkışı var ve bununla ses sisteminin optik girişine bağlıyorum ben.Sen yine de tv-ps3-ses sistemindeki giriş/çıkışları yaz böylelikle daha sağlıklı cevap verilebilir.
Aslında yavaş yavaş anlıyor gibiyim de sorun şuradan kaynaklanıyor. Ben HDMI neden teknolojiyi sanırım biraz fazla akıllı tasarlamışım kafamda. HDMI ile hepsini birbiriyle bağlayınca her türlü kombinasyonu rahatlıkla çalıştırabilirim sanıyordum. Bugün Samsung Yetkili Servisi'ni aradım ve TV'den sesi almak için bir AUX kablosuyla TV yi bağlamam gerekiyormuş. HDMI'nin bu aktarımı yapamaması garip geldi. Koskoca Full HD görüntüyü taşıyıp, sesi taşıyamaması. O kabloyu alıp deneyeceğim. Bunu hallettikten sonra da artık PS3'te aynı şeyi denemeye çalışırım. Cevaplar için teşekkürler.
Bu durumda da şu aklıma geliyor. Tv nin hdmi ları giriş. Dolayısıyla kablolu yayınla gelen analog sinyali hdmi dan dışarı vermesi mümkün değil. O halde en yakın zamanda digitürke geç bence. Veya senin tv yi tam bilmiyorum ama optik ses çıkışı varsa, tv den sesi, optikle ses sistemine girebilirsin. O da yoksa servisin dediğini yapmaktan başka çare yok.
Örneğin ben uydu alıcımdan ses amfisine sesi optik kablo ile giriyorum. Görüntüyüde hdmi ile tv ye giriyorum. Tv den de menüsünden ses çıkışı olarak ses sistemini seçtiğimde sorun kalmıyor.