Şimdi Ara

TV'den çıkan tüm sesleri 5+1 hoparlörlerden almak istiyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
5.767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Panasonic marka LCD televizyonum var.

Bu televizyona d-smart alıcısı, notebook ve divx player bağlı.

Bir de eski ev sinema sisteminden kalan 5+1 hoparlörlerim var. Bu hoparlörleri de mevcut divx playera bağladım.

Yapmak istediğim şey ise şu; TV'den çıkan tüm sesleri (notebook, d-smart, divxplayer) 5+1 hoparlörlerden almak.

Televizyonda ve divx playerda optik girişler mevcut. Aynı şekilde iki girişli Audio In ve Audio Out giriş çıkışları da mevcut. Televizyon ile divx playeri birbirne bana söylendiği şekilde optik kablo ile bağladım ancak sonuç alamadım. Auido Out ile bağladım, yine sonuç alamadım.

TV'nin menüsünü hatim ettim, ancak ses çıkışını seçebileceğim bir ayar yok.

Ne yaptıysam TV seslerini 5+1 sistemden alamadım.

Nedir bunun kesin çözümü? Nerede hata yapıyorum?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

• tv den 5.1 ses alabilmeniz icin hd li uydualici kullanmaniz gerekli, ve hd kanal seyretmeniz gerekli.normal yayinda 5.1 ses almaniz cok zor...
  • şöyle ucuz bir av receiver alsanız sorunun çözülecek her türlü 5+1 alırsınız
  • gercek 5.1 alamazsiniz ucuz avr ile, iki kanal sesi dagitmis olur , arkalardan garip sesler duyarsiniz...gercek 5.1 hd kanallarda mevcut ve ses cok kaliteli, bende de panasonic tv var dahili hd uydu alici mevcut tavsiye ederim tv alacak arkadaslara ayrica.
  • Alacağınız sanal 5.1'dir. Gerçek anlamda 5.1 sses alabilmeniz için kayıttan receivera kadar tüm kaynaklar 5.1 olmalı.
  • 5+1 çıkışı olan bir receiver sorununuzu çözer çok maliyetlide değil, çok uygunları var.
  • bende dreambox 800hd var meretin hiçbir yerinde ses çıkışı falan yok sadece hdmi çıkışı mevcut. Bu yüzden sadece tv'ye bağlıyorum sizce av amfiye bağlamak için ne yapmalıyım? (Yamaha AV receiver RXV 363)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Siz sesi receiver ve dvd playerdan alacaksınız yani onların audio out'unu kullanacaksınız.
    Diğer arkadaşlarında dediği gibi herşeyi doğru bağlasanız bile receiver'dan alacağınız ses stereo'dur.

Ev sinema sisteminizde optic giriş varmı?
  • arkadaş yüreğime ateş düşürdünüz: Bende teledünya HD set top box var. Bir AV receiverla hd olmayan bi kanalı 5.1 dinleyemicekmiyim????
  • quote:

Orijinalden alıntı: kimnotyze1983

arkadaş yüreğime ateş düşürdünüz: Bende teledünya HD set top box var. Bir AV receiverla hd olmayan bi kanalı 5.1 dinleyemicekmiyim????

yine dediğim gibi av receiverle hd olmayan kanalı sanal 5+1 dinlersin başka çözüm yok
  • benim derdim zaten gerçek 5+1 ses değil, sanal 5+1'e razıyım ben.
    çünkü şu anda 5+1'den hiç ses alamıyorum. tüm sesler tv'den çıkmaya devam ediyor :(
  • AVR olmadan bu is olmaz gibime geliyor dostum. ama emin de degilim :)
  • 5+1 kanal ses almanız için ya kaynağınızın gerçekten 5+1 olması lazım yada 2 kanallı kaynağınızı 5+1 kanala yayacak bir cihaz olması lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: faati67

Merhabalar,

Panasonic marka LCD televizyonum var.

Bu televizyona d-smart alıcısı, notebook ve divx player bağlı.

Bir de eski ev sinema sisteminden kalan 5+1 hoparlörlerim var. Bu hoparlörleri de mevcut divx playera bağladım.

Yapmak istediğim şey ise şu; TV'den çıkan tüm sesleri (notebook, d-smart, divxplayer) 5+1 hoparlörlerden almak.

Televizyonda ve divx playerda optik girişler mevcut. Aynı şekilde iki girişli Audio In ve Audio Out giriş çıkışları da mevcut. Televizyon ile divx playeri birbirne bana söylendiği şekilde optik kablo ile bağladım ancak sonuç alamadım. Auido Out ile bağladım, yine sonuç alamadım.

TV'nin menüsünü hatim ettim, ancak ses çıkışını seçebileceğim bir ayar yok.

Ne yaptıysam TV seslerini 5+1 sistemden alamadım.

Nedir bunun kesin çözümü? Nerede hata yapıyorum?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

5+1 diye tabir ettmek istediğiniz sadece elinizdeki speakerların sayısı sanırım.Aksi durumda arkadaşlarında dediği gibi önce kaynak sonra player desteklemedikçe 5.1 kodlanmış sesleri almanız mümkün değil.
    Diğer yandan siz hop.leri divx playerıa bağlamışsınız.Bu durumda kaynak cihazınız divx player oluyor.Bu playerın audio receiver özelliği bulunmadığından tv kaynaklı sesleri bu player üzerinden alamazsınız.Doğal olarak kaynak cihazınız neyi oynatabiliyor ise ancak ona ait sesleri 5 hoparlörden eş değer şekilde alırsınız.Çünkü hop.ler bu cihaza bağlı.
    Tv den gelen sesi 5 hop.lerden eş değerli olarak almak istiyorsanız,bunun için kaynak olan tv nize bağlı olmalı bu hop.ler.Bu durum olamayacağına göre arada bunu aktaran bir cihaz olmalıdırki bu çok kanallı ampli yada avr ler aracığı ile mümkün.

Umarım sorununuzu anlayıp yardımcı olabilmişimdir.Yanıldığım noktalar var ise lütfen belirtin.

• arkadaşlar bende philips 9705 tv ile philips 5580 5.1 ses sistemi var hdmi arc bağlantısını yaptım ama ne tv nin nede ps3 ün sesini 5.1 den alamadım ayrıca ses kablosu mu bağlamam gerekiyor
    yardımcı olurmusunuz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.