Merhaba arkadaşlar, Yeni bir LCDtelevizyon almayı planlıyorum ama bir türlü karar veremedim. Internetten yaptığım bir araştırmada, LCD televizyonların normal tüplü televizyonlara kıyasla daha yakından seyredilebileceğini öğrendim. Ancak yine de izleme mesafesinin ne kadar olacağı konusunda standart bir bilgi yok. Bu konuda bilgi sahibi olan var mı? Varsa bizi bilgilendirebilir mi? Şimdiden teşekkürler.
Lcd televizyonlar yada bilgisayar ekranları tüplülere göre çok daha iyidir. Gözleri daha az yorar zaten ikisinede sırayala 3-4 saat bak aradaki farkı hissediyor insan. Bu tüplülerde radyasyon yayımı fazla olduğu gibi ekranda zamanla bi titreme oluyor. Bu farkedilmese bile gözleri yoruyor ve fazla zarar veriyor. Otobüste kitap okumaya benziyor. İkisinin arasındaki fark bu.
Bu arada bu mesafe ile ilgili bişey yazmadım.Pek bi bilgim yok. O yüzden sallamak istemiyorum.. Ama tv de alt yazıları rahatça okuyabildiğin mesafe en uygun mesafedir gözler için..
quote:
Orjinalden alıntı: tanjub
Merhaba arkadaşlar, Yeni bir LCD televizyon almayı planlıyorum ama bir türlü karar veremedim. Internetten yaptığım bir araştırmada, LCD televizyonların normal tüplü televizyonlara kıyasla daha yakından seyredilebileceğini öğrendim. Ancak yine de izleme mesafesinin ne kadar olacağı konusunda standart bir bilgi yok. Bu konuda bilgi sahibi olan var mı? Varsa bizi bilgilendirebilir mi? Şimdiden teşekkürler.
bu bilgiyi nereden öğrendiyseniz çok yanlış bilgi ve çok atmasyon.LCd yada plazmaler için önemli olan hangi çöünürlükl panellerde hangi çözünürlüklü yayınları nekadarlık (inçlik) panelde seyrdeceğiniz önemlidir.Bunlara stinaden size ortalama izleme mesafesi bilgisi verilir.Ama ben genel olan tabloyu linkte vereyim. Boş yere ekran inçinizi yazın mesafe otomotaik hesaplanır.
haklısınız pc den bir demo izledik, olağanüstü, inşaallah yakında yayınlarıda başlarda izleriz.
quote:
Orjinalden alıntı: teme
quote:
Orjinalden alıntı: emremuslu
bu hesaba göre 42 inç 3.2 metreden seyredilecek , sizce az değilmi. ben 42 yi 4-4.5 m den seyrediyorum.
Hd bir kaynakla deneyin, aradaki farkı görürsünüz
Bilvarch dostum,
Verdiğin link için teşekkür ederim. Onu kontrol ettim. Bu linke göre, 40 inch (102 cm)lik bir televizyon, 3 metreden seyredilebiliyor. Ancak bu hd yayınlar için mi acaba? Yani standart yayın olduğu zaman, görüntü daha boz uk olabileceği için daha geriye gitmek mi gerekir? Tam anlayamadım Neyse, bir de senin verdiğin linkte ayrıca, hd televizyonlarda daha yakından izlenebileceğini çünkü "scan lines"ın bu televizyonlarda görünmeyeceğini yazıyor.Aşağada quote ettim.
These high-resolution models include upconversion circuitry and wider 16:9 aspect ratio screens. High-resolution displays reduce the visibility of scan lines, so you can sit closer without noticing them
Üst konuda yer verdiğimiz izleme mesafeleri ile ilgili kısmı aşağıya aktarıyorum:
HDTV’nin sunduğu detayları yakalayabilmek için optimum izleme mesafesinde oturmalısınız. Daha uzağa oturursanız gözleriniz resimdeki bütün detayları algılayamayacaktır. Flat TV’ler için 3 çözünürlük seviyesi mevcuttur. Birinci seviye HDTV değildir; 480 yatay çizgi içeren Geliştirilmiş Çözünürlük (Enhanced Definition) adındaki çözünürlüktür. Diğer iki seviye HDTV teknolohisini ifade eder. Biri, ekranın 720 (ya da 768) yatay çizgi çözünürlüğüne sahip olduğu 720p/768p, diğeri, en yüksek HDTV çözünürlüğü olan 1080 yatay çizgi çözünürlüğüne sahip 1080 (i veya p)’dir. Geliştirilmiş Çözünürlük (Enhanced Definition) sistemleri ekran büyüklüğünün en fazla 3.4 katı mesafeden seyredip bütün detayları görebilirsiniz (106 ekran için 3.6 metre). 720p/768p sistemlerde ise ekran büyüklüğünün en fazla 2.3 katı mesafeden seyretmeniz gerekmektedir (106 ekran için 2.44 metre). 1080 (i veya p) sistemler içinse bu katsayı 1.55’tir (106 ekran için 1.64 metre).
Akseaus, teşekkürler. Verdiğin bilgiler durumu net bir şekilde açıklıyor.
Bir konuda yanlış bilgi var. Tüplü Tv lerde ekranın tıtremesi radyasyon ile ilgili degil.. Ekranın bir saniyede taranma hızı ile ilgili.....Hz dedigimiz hertz ile ilgili...Normal saniyede 60 Hz tarama olması lazım. Ancak 50 Hz oluyor...Basitçe yazayım. Görüntü saniyede 50 kez gidip geliyor...Buna ekran pır pır ediyor diyorduk....100 Hz tüplü televizyonlarda bu olay kesinlikle yok. Tablo seyreder gibi görüntü alıyoruz... Ekranın pırpır etmesinin radyasyon la bir ilgisi yok.. Aklınıza gelen ..Her elektrikli araç, elektronik araç çalışırken etrafına çok az radyasyon yayar.....İlginize bilginize....Saygılarımla....
Ekran boyutu x 5
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme