Arkadaşlar yaklaşık 5-6 ay önce ekran kartına overclock yaptım ynalışlıkla buna bağlı olarak televizyonumun iiçindeki tam adı ney artık bilmiyorum ama tv kartı diyelim(ve ya doğrusunu bilen söylerse sevinirim) hasar gördü ve artık bilgisayara bağlaya mıyorum . Bundan önceki pcmde hdmı giriş yoktu DVİ to HDMI Dönüştürücü ile dönüştürüp kullanıyordum. Televizyoncu çağırdım kullanıdğın kablo yanlış dedi ama Şuankşi ekran kartımda hem dönüştürücü ile kullanabiliyorum hemde HDMI giriş var ama bağlıyorum ekran hala siyah.
Tamirciye bir türlü anlatamadım arkadaşın laptopta da çalışıyordu diyorum ben böyle bir bağlantı şekli görmedım dıyor İşte görüntünün geldiği kartın değişmesi lazm o da 300 tl o kartın değişmesi şart mı ? benm kartımıın üzerinde tamır edilmesi mümkün değil mi ? Muhtemelen kondansatör-dirençler felan zarar görmüştür kartının üzerindeki o asıl sorunlu elemanı değiştirme şansları var mı ? Eğer Televizyoncu biri varsa yardımcı olabilir mi hiç yoktan 300 tl nın aşşağısına yapamazmıyım değişimi ? Bu işlerle uğraşan biri bana tel numarandan ulaşırsa sevinirim. 05349189585
Anladığım kadarıyla senin ekran kartın bozukmuş. Tv kartı değil.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
quote:
Orijinalden alıntı: MURATSPLAT
Yok gerekli her şeyi denedim ama olmadı ekran kartında sorun yok. Overclocktan ötürü hdmı girişte problem var sanırım.HDMI dan görüntü alamıyorum ama VGA dan normal görüntü geliyor. Gerçi sanki pek fark yok gibi ama bilmiyorum gene de işimi görüyor. HDMI ile VGA arasında ne kadar bir fark vardır ki ?
quote:
Orijinalden alıntı: sorinho47
quote:
Orijinalden alıntı: MURATSPLAT
Yok gerekli her şeyi denedim ama olmadı ekran kartında sorun yok. Overclocktan ötürü hdmı girişte problem var sanırım.HDMI dan görüntü alamıyorum ama VGA dan normal görüntü geliyor. Gerçi sanki pek fark yok gibi ama bilmiyorum gene de işimi görüyor. HDMI ile VGA arasında ne kadar bir fark vardır ki ?
hdmı vga ya göre çok gleişmiştir analog sinyaller değildir ve ethernet ses bilşgsi ve 3d bilgileir iletilebilir.vgaise eski düzen analog sinyalleir iletir.
Hmm teşekkür ederım maaliyet boyutu televizyonun yarısı kadar olunca pek kurcalamadım bnm için tek sıkıntı hdmı olmadığı için ya Monitor ya Plazma yanı kullancağımı maya koymak.Arada kullanıyorum o yuzden zaten aşırı ısınıyor soba kullandığımdan ötürü. Kablo ları takıp çıkartmak zor olucaktı tvden VGA giriş zor girdiğinden ona da uzatma ile .çözüm buldum tv ye taktığımı hiç çıkartmıyorum ara bağlantı kablosu ile bilgisayardan çıkarttığımı dönüştürücü yardımı ile direk tvden gelen kablo ile birleştirince pek sıkıntı kalmıyor.