Elektronik hobi dürtülerim gene beni dürttü de, Evimde kullandığım televizyonun floresan ışıklandırmasını şerit LED lere dönüştüreyim dedim. LG marka 37'' tv mi dönüştürmek istiyorum. Planda takıldığım konular var. Şerit ledleri arkayı takacağım. gerilimini de tv nin güç kaynaktan almayı düşünüyorum. Fakat ledler İnverter ile herhangi bir bağlantı olamıyacağı için Kontrast, canlılık parlaklık vs. ayarlarını nasıl yaptırabileceğimi bulamadım. Nette biraz araştırma yaptım PC monitörleri için LCD arka aydınlatmasını LEDe dönüşüm videoları var. ve hatta inverter benzer bir arabirim devresi de mevcut. Büyük Ekranlı televizyonlar için bu buna benzer bir devre şeması yada buna benzer bir çalışma yapmış olan varmı ?.
şimdiden teşekkürler..
Bu tür uygulamalar genelde floresan aydınlatmanın ömrü bittiğinde yapılır. Bir nevi yenileme işlemidir. Sizin tv'de böyle bir durum varmı?
Lcd monitörler için bu tip malzemeler mevcut, "lcd monitör led lambası" şeklinde satılıyor. özel imal edilmiş led modülleri kullanılıyor. ama henüz tv için duymadım. bu işte iyi birşey yapıyım derken mevcut durumdan daha kötü bir sonuç çıkma ihtimali yüksek gibi...
quote:
Orijinalden alıntı: Logic_Man
Bu tür uygulamalar genelde floresan aydınlatmanın ömrü bittiğinde yapılır. Bir nevi yenileme işlemidir. Sizin tv'de böyle bir durum varmı?
Lcd monitörler için bu tip malzemeler mevcut, "lcd monitör led lambası" şeklinde satılıyor. özel imal edilmiş led modülleri kullanılıyor. ama henüz tv için duymadım. bu işte iyi birşey yapıyım derken mevcut durumdan daha kötü bir sonuç çıkma ihtimali yüksek gibi...
henüz floresan bitmiş değilde, floresan aydınlatmanın altındaki beyaz yansıtıcı kağıt ısınmadan dolayı yamulmuş durumda, o yamukluğun olduğu bölgelerde gölgeleme yapıyor. Floresanı söküp kağıdı yapıştımayı düşünüyorum. Fakat floresanları çıkarmak çok zor ve kırılma ihtimali yüksek. ben de sökmüşken, her floresan kadar sıra led koymayı düşünüyorum. Amacım ısınma yı en aza indirgeyip ve elektrik tasarrufu sağlamak.
o ledlerle ekranda homojen bir ışık dağılımı sağlayamazsınız, çok fazla clouding efekti ile karşılaşırsınız..
Bu işler için özel olarak yapılmış LED şeritler var. Düşük güçlü ledler plakete çok sık aralıkla yerleştirildiğinden homojen bir aydınlatma sağlıyor. Merter elektornik'in sayfasında elektromer firmasının bu iş için ürettiklerinden var ancak yanlış hatırlamıyorsam 22 inç'e kadar var. Kontrol devresi de mevcut. Onlarla bir iletişime geçin isterseniz belki vardır daha büyük ebatlarda da.
quote:
Orijinalden alıntı: Collezione
o ledlerle ekranda homojen bir ışık dağılımı sağlayamazsınız, çok fazla clouding efekti ile karşılaşırsınız..
Collezione üstad
böyle bir şey ile uğraştınızmı ?.. monitörler için buna benzer uygulama yapanlar var mış ta.
quote:
Orijinalden alıntı: aeronics
Bu işler için özel olarak yapılmış LED şeritler var. Düşük güçlü ledler plakete çok sık aralıkla yerleştirildiğinden homojen bir aydınlatma sağlıyor. Merter elektornik'in sayfasında elektromer firmasının bu iş için ürettiklerinden var ancak yanlış hatırlamıyorsam 22 inç'e kadar var. Kontrol devresi de mevcut. Onlarla bir iletişime geçin isterseniz belki vardır daha büyük ebatlarda da.
teşekkürler bi görüşeyim, uygulamaya geçersem burdan paylaşırım.