piyasada satılan en son model prograsive destekli sony'e (hs34m61) sahip olunca insanın böyle bir derdi oluyor kusura bakmayın[:I]
bendeki 16mb tnt2 ekran kartıyla palda da ntscde (daha titremesiz) de renkli çıkış (tv tool la) alabiliyorum. divx vede x5 i gayet güzel seyredebiliyorum vede "s" yada composit çıkışından aynı kalitede gibi. tabi ekran kartının sadece "s" çıkışı var dönüştürücüyle composit oluyor (dvd için dxr3 var) sorunum ise; ben bazen (tv karşısında uzanırken) office ve internet sayfalarınıda tvden takip etmek istiyorum bunun için ati ekran kartıyla daha iyi sonuç alacağımı düşünüyorum ama forumu incelediğimde ati hakkında da bazı şikayetler okudum burdan yola çıkarak, office yada internet uygulamalarında hangi ekran kartından en iyi sonucu aldınız yorumlara teşekkürler
Matrox kullanmadım ancak ATI 8500LE, Nvidia'dan (Leadtek MX440 ve TI200, Abit MX440-8X ve TI4200, MSI 4400) farkedilir düzeyde daha net desktop görünütüsü sunuyordu, ancak yormayacak şekilde net de değildi (800x600 ve 1024x768). CRT monitor veya DVI çıkışından direk TV'ye in giriş imkanın varsa veya yine CRT&DVI çıkışından adaptör ile s-video vs. aktarım yapabilirsen kalite nispeten uygun olabilir.
Ben GeForce 2MX400 le de gayet memnunum..nView'dan PAL_BG ayarı da yapılınca görüntü çok iyi oluyor..Bulanma dağılma da olmuyor.. TV çıkış çipim Brooktree BT 869..(brooktree bu işi bence daha iyi yapıyor)
Ben 640*480 kullanıyordum bir ara s-video bağlantısıyla ATI8500LE mi 800*600de gözü yoruyor ama 640*480 de herşey net ve sorunsuz(bunu 55ekran sony için söylüyorum) Bu denemeyi monitörüm bozulup teknik servise gidince kullanmıştım...yaklaşık 1ay kullandım:) Xp için 640*480 ayarlayabilmek için safemod dan enable vga ya girmak gerekiyor(yani xp kullanıyorum auto görüntü ayarı yapan tek xp)
98 de bunu gayet iyi beceriyor..TV modda default 640*480yapıyor hemenn...
öncelikle hepinize teşekkürler; Acharad; benim şuanki chipim de bt869 (bu bt brooktree anlamına geliyor sanırım) Safir; bende xp kullanıyorum. tv tool la 600*480 ayarını zaten alıyorum ama 800*600 ayarı daha iyi gibi (öyle olmasıda gerekmiyor mu?), yanlız pal seçeneğinde 768*576 çözünürlük seçeneği var (tv ölçüleri) onu seçince help menüsüne başvurmamı istiyor ve help menüsü çalışmıyor unu internetten bir araştıracağım ben şuanda en titremesiz görüntüyü ntsc 800*600 de alıyorum (pal titriyor) birde son söylediklerin biraz kafamı karıştırdı, tv-tool la monitör vede tv çözünürlükleri karışmıyor gibi yani tv yi 800*600 de kullanırken monitör frekansı 100hrtz de 1024*768 de kulanıyorum yoksa bu yanlışmı yani her ikisinin çözünürlüğü aynı mı olmalı? PoLicE; yazdığın tüm chiplerde tv-out denediğini sanıyorum dolayısıyla önemli bir bilgi aktardığın için teşekkürler. ne yazık ki dvi girişi yok ama doğru anladıysam dvi çıkışını "s" e çevirirsem, direk "s" ten "s" e den daha iyi görüntü alabileceğimi söylüyorsun doğru mu?
Tv. n 100hertz e destek veriyorsa olur tabii ve kaç ekran ki?Ben driver sız kullandım 1ay boyunca oyun oynayamadım zaten ve ara programda kullanmadım hiç film,internet ve ofis işleriyle uğraştım,olayın güzelliği bir ayar yapmadan oto tanıması xp nin...(monitör hiç yok olarak düşünün)(800*600-600*480ayarları dışında kullanmaya çalıştığımda tv ekranı kendini iptal ediyor ve tekrar win kurmak zorunda kalıyordum-tarama hızını ayarlayamadığı için 47hertz civarı bir değer lazımdı benim tv. m için)
100hertz destekliyor. aklınızda olsun her "inch" 2,52 küsüra denk geliyor yani 34 inch 86 ekran ediyor tv nin kaç hertze kadar desteklediğini anlamanın yolu var mı acaba? (win ortamında falan) 100hrtz desteklediğine göre 85hrtz denemek isterim tabi, ama ben henüz çift ekran çalıştıramadım dolayısıyla senin dediğin bende olur mu bilmem, belki ekran kartım destelemiyordur, senin ati 8500le ile bunu yaptığını anlıyorum yazdıklarından 600*480 de gayet net yazıları okuyabiliyordun diyebilirmiyiz? (gözü yormadan)
oups arkadaş 640*480 çözünürlükte bilgisayar uygulamaları belki gayet güzel olabilir (ben denemedim) ama, Böyle bir televizyona sahip isen sisteminde mutlaka DVD-ROM vardır. Sende bilirsin ama, hatırlatmak için söylüyorum. 640*480 çözünürlükte hiçbir işletim sistemi ve ekran kartı DVD izlemene izin vermeyecektir. Haberin olsun. En az 800*600 olmak zorunda.
100 Hertz destekli bir tewlevizyonda tram titreşimini(interlace) kapattığında hala tiril tiril titreyen görüntü var ise bu 50 Hertzdir Ya da var ise pervane gibi birşey ile strob testi yapabilirsin 3000 devir fanı koyduğunda fanın görüntüsü sabit ise bu 50 Hz ediyor.. Bu arada 640*480 de (eğer soft VGA 16 renk değilse) rahatlıkla DVD seyredilebilir..DVD çalma programları buna izin verir..
Eğer fix PAL TV ayarında problem oluşuyorsa768*576 çalışmayabilir.TVTool da burada problem çıkarabilir ve TVTool ekranın çözünürlüğünü otomatik algılıyor.Monitöre geçtiğinde ayarların otomatik işleniyor.Bu arada 800*600 de mecburen PAL olur..NTSC mod 60Hz 480 satır ile standard TV osilatör frekansını tutturarak çalışır.
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by topaz42</i> <br />640*480 çözünürlükte hiçbir işletim sistemi ve ekran kartı DVD izlemene izin vermeyecektir. Haberin olsun. En az 800*600 olmak zorunda <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'> 640*480 Xp ile oluyor....1ay kullandım paso divx izledim zaten(divx4.12+g400 yoksa olmaz tabii)
dvd sorun değil dxr3 kartı tv out için almıştım zaten sorunsuz çalışıyor bide dvd ler yeteri kadar kaliteli olsa, çaya beklerim artık :) (1080i falan) Acharad; pal 800*600 de titreşim hissediyorum, ama ntsc 800*600 hissetmiyorum ama yazılar net değil silik silik ama film türü şeylerde yeterli performans alıyorum bu strob testi şaka mı yoksa dw edebilirmiyim? bide asıl konu ekran kartımı tvout u en iyi ekran kartıyla değiştirmek istiyorum hala ekran kartı tavsiyesine açığım şu anda ati 8500-9100 arası daha iyi intibası uyandı bende
Gerçeklik payı tabii ki var ama tarama testi için yapılabilecek en gereksiz şey..bir ara bende PPC amiga varken monitörler kaç Hz tarıyor diye oyun oynardık arkadaşlarla..Sonra ben yolu buldum,3000 devir yapan fanı tuttum önüne görüntü sabitlenince ya da az sapınca 60 65 72 gibi rakamlar uyduruyorduk..(ta 11 yaşındayken)..O zamandan kalma birşey bu..
Malum 300 devir /60 50 devir saniye: E Hz olarak da hissediliyor doğal olarak..
Bence PAL moda alsan daha iyi olur..İnterlace de açık olsun..ben öyle yapıyorum kablo tvde izlenen bir kasnalın animasyonları cıngılları gibi oynanıyor demolar oyunlar..Ekran kartım GeForce 2 MX 400
ek şu anki chipim conexant bt869 muş özür
Yanılıyorsun Acharad. 640*480 çözünürlükte DVD oynamaz. Neden. Söyliyim mi? Çünkü DVD filmler 1024*768 görüntü formatına göre ama, 720*480 (NTSC) 720*576 (PAL) çözünürlüğünde hazırlanıyor. Bu çözünürlüklerde 640*480 den büyük olduğu için DVD izlemene izin vermez.
Ben nasıl oynattım o zaman powerDVD ile??
Bende neden oynamıyor. Çözünürlük değiştirin diye uyarı veriyor. Sadece powerdvd de değil Windvd programında da aynısı.
Acharad Yav sen haklıymışsın. Özür. 640*480 de DVD oynuyormuş. Denedim, oynadı. Sanırım benim yaptığım hata şuydu. Ya standart VGA denetleyicisinde oynatmaya çalıştım, ya da 16 renk özelliği kullanırken oynatmaya çalıştım. Ama Yüksek Renk (16 Bit) olunca oynadı. Sadece powerdvd 2.55 yazılımında bariz lekeler meydana geldi. Diğer yazılımlarda gayet güzeldi.
madem öyle bende son durumu söylüyeyim televizyonu 800*600 de de 600*480 dede 85hrtz de çalıştırabiliyorum 600*480 de yazılar baya bi net ntsc de kesinlikle daha net görüntü alıyorum ama dün kitapçığına baktım kartın üzerinde pal ve ntsc için jumperlar var, kasayı (yeni ram aldığımda) açınca jumperları bi kontrol edicem ntsc ise pal a ayarlayıp bide öyle deneyeceğim bide ekran kartından baya net yazı alıyorum yoksa değiştirmesem mi? yeni 22 milyona s kablo aldım kalite farketti biraz acaba daha kaliteli kabloyla daha kaliteli görüntü alırmıyım bilmiyorum