Arkadaşar sorum çok net. Televizyon alırken, ips yada Va panel olması mı, Direct ya da edge led mi olması daha önemlidir?
Ben İps ve Direct led olmalıdır diyorum. Sizce?
neden ips diyorsunuz hocam
Her ikisi de güzel sonuç verebiliyor benim gördüğüm kadarıyla. Toplamda üretim kalitesi belirleyici her zamanki gibi.
Dandik bir IPS backlit panel, edge-lit VA bir panelden daha kötü renkler üretip daha karanlık kalabilir, kontrastı çok kötü olabilir ya da bunun tam tersi de olabilir. İşin daha kötüsü, bazen kağıt üzerindeki veriler ile gerçek hayat da hiç uyuşmuyor. en güzeli gerçek kullanıcı deneyimlerine / canlı incelemelere itibar etmek ve gözle görmek. Son olarak bir de işin içine fiyat boyutu giriyor ki, bazen bakıyorsunuz çok daha kaliteli görüntü sunan hatta daha büyük bir panel daha ucuzken görece kötü bir başkası yüksek fiyattan alıcı buluyor.
Bu sebeple, bütçe ve model bazında ayrı ayrı değerlendirmek lazım, kağıt üzerinde kalan özelliklere çok takılmamak lazım bence.
Öte yandan mesela görüntü kalitesi işin %25' iyse, kullanım kolaylığı ve dayanıklılık ile büyük panel olması da her biri 25 puan ediyor benim için, buna göre değerlendiriyorum. bu yüzden cevabım net olarak "hiç farketmez" dir. Önemli olan ürünün sunduğu görüntü ve toplam kalitesidir.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme