Şimdi Ara

TV Saptırma Bobini Acil

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (3 Mobil) - 1 Masaüstü3 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.877
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba elimdeki televizyonun dikey saptırma bobinini bulmam lazım.Osiloskop yapacağımda.Nasıl bulurum.Başka forumdan birisi demiş ki:2-4 ohm gösteren yatay,12-24 ohm gösteren dikeydir demiş.Fakat bir ucu eksiye dokundurarak mı ölçeceğim napacağım hiçbir fikrim yok acil yardım lütfen.

• Güncel
  • Model olsaydı daha net söylenebilirdi ama en pratik yolu , saptırmaya giden 4 kablodan birini söküp çalıştırırsanız tespit edilmiş olur.
  • TV 20-25 yıllık.Sökerek deneyeceğim.Gelişmeleri yazarım.

TV Saptırma Bobini Acil

Fotosu budur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi secollah -- 7 Eylül 2013; 17:04:34 >
  • secollah kullanıcısına yanıt
    Bizde vardı, calısıyor hala
    Sinerjik hava katıyor...
  • Deneme yoluyla buldum.İlgilenen herkese teşekkürler.
  • Osiloskop yapacağım televizyon ile.Saptırma bobini ile yatay çizgi oluşturuldu.Fakat buna sinyal girmek için şaseleri beslemenin şasesi ile ortak vermek lazım değil mi?Ayriyetten sinyali çıkan kabloya mı yoksa lehimi söktüğüm ekrana giden kısmamı gireceğim.

Muhtemelen ekran kısmına gireceğim ama emin olayım.

En fazla kaç volt girer?

Not:TV 12Volttur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi secollah -- 7 Eylül 2013; 19:11:09 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 1.2 Voltluk pili ters şekildede düz şekildede ölçtü.Yatay çizgi çıktı.
  • Bir devre yapacağım.Bu devrede x ve y çıkışı var.Yani diğer saptırmayı da mı sökmem lazım?
  • X şaseye , Y de canlı uca bağlanmalı sanırım. Ayrıca , tv devreleri smps olduğundan , şase problemi yaşayabilir veya çarpılabilirsiniz.
  • Sıkıntılar artıyor.Millet dikey saptırma bobinlerini bulup anfi bağlayınca ses sinyalini görüyor fakat ben aynısını yapınca ekranda karıncalanma gibi bişey görüyorum.

Kısacası sorunum şu:

Ekrandaki çizgi ilerlemiyor.V-Hold ile oynuyorum fakat durum aynı.Mesela pil bağladığımda düz çizgi tamamen aşağıya iniyor.Acil yardım edin!!!

• Bilgiler İçin sağolun.Fakat bazı sorularım olacak.

1-Dikey saptırma bobininin kablosunu çıkartınca yatay çizgi mi oluşur?

2-Yatay saptırma bobininin kablosunu çıkartınca dikey çizgi mi oluşur?

3-Benim televizyonumda her bi bobin kablosunun hepsini söktüm taktım.(Birini sökünce ötekini sökmeden ilk söktüğümü lehimliyorum.)Sadece yatay çizgi oluştu.Yani tv bozuk mudur?

4-Dikey saptırma bobinlerinin ikisinide buldum.Haliyle kalanlar yatay bobinler olacak.Bunlardan sadece birinin kablosunu söktüm ve ona testere dişi dalga verdim.Sonuç gene aynı.İlk söktüğüm kabloyu eski haline getirip diğer yatay saptırma kablosuna testere dişi dalga verince çalışmadı.

Bu normal midir?

Tv bozuk mudur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi secollah -- 9 Eylül 2013; 3:02:52 >
  • Başka forumlarda yatay bobine testere dişi,dikey bobine ölçüm vereceksin demişler.Fakat olmadı

Yok mu hiç yapan yahu?
  • Bende aldım tv değiştirdim saptirma bobini

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.