Şimdi Ara

TV Satın Alma Rehberi (Son güncelleme 24.01.2012) (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
400
Cevap
19
Favori
52.461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar yarın 32 inç led tv almayı düşünüyorum ve hala karar verebilmiş değilim,aklımda sony 32EX720 modeli var ama emin değilim.. sizin tavsiyeleriniz neler,yardımcı olursanız çok sevinirim
  • arkadaşlar hx 820 ile hx 720 aynı işlemciye sahip.Aradaki fark ön cam.
    sd yayılarda çok farkedermi?
    3metreden 40 mı 46 inç mi sd yayınlar için?tşk.
  • Gözlüklerdeki bağlantı teknolojilerinide belirtirseniz sevinirim.
    Samsung :blutooth
    Sony: kızıl ötesi

Yani sony ile film izlerken kafanızı çevirirseniz 10-15 saniye senkron sorunu yaşarsınız.Samsungda ise bu sorun yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: trakia_

Tv almayı düşünen arkadaşlar merhaba;

Sony NX720 alamak isteyen arkadaşlarım için birkaç fotoğraf aşağıdadır.Digitürk'ün HD recivier bağlı.Görüntü kalitesinden genel olarak memnunum ancak Atlanta HD Box kullanan biri olarak Digitürk makinesinin beni kesmediğini belirtmem gerekir.Ancak televizyonun gerek renk kalitesi gerekse görüntü güzelliği çok çok iyi.

TV Satın Alma Rehberi (Son güncelleme 24.01.2012)

http://imageupload.org/en/file/191204/img-0480.jpg.html

http://imageupload.org/en/file/191205/img-0475.jpg.html

http://imageupload.org/en/file/191206/img-0476.jpg.html

http://imageupload.org/en/file/191207/img-0477.jpg.html

http://imageupload.org/en/file/191211/img-0481.jpg.html

Öncelikle tv niz hayırlı olsun. Ben resimleri görünce şaşırdım.Benim yatak odasındaki tv Sony HX720 ama görüntü olarak sizinkiyle alakası yok. Ben görüntü ayarlarını yabancı bir siteden alıp ayarlamıştım. Sonuçta ayarlardan sonra çıkan resim hiç hoşuma gitmedi. Kendi kendime denemeler yaptım ama bir türlü istediğim gerçek renklere yakın görüntüyü alamadım.Bende yatak odasında tv seyretmiyorum artık.Salondaki Panasonic GW30 plazmamla takılıyorum.Aslında çok büyük hata etmişim biraz bekleyip 2012 Panasonic plazmalardan alsaymışım keşke.Belki bu sony yi babamlara şutlayıp alırımda çok kızarsam görüntüsüne. Sizce benim sonydeki bu görüntü sorunubu uydu alıcıdanmıdır yoksa tv ayarlarındanmı? Next mini hd uydu alıcısı ile kullanıyorum sony hx720 yi
    Acaba benim ayar değerlerimdemi bir sorun var Sizin ayarlarınızı almam mümkünmü?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NaviNeytiri -- 21 Mart 2012; 20:46:33 >

• İyi Akşamlar sn shafter
    Samsung plasma PS 64 D8000 hakındaki yorumlarınızı öğrenmem mümkün mü acaba, bir sony Hx 55 920 ile kıyaslarsanız sevinirim
    Çok teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: NaviNeytiri

quote:

Orijinalden alıntı: trakia_

Tv almayı düşünen arkadaşlar merhaba;

Sony NX720 alamak isteyen arkadaşlarım için birkaç fotoğraf aşağıdadır.Digitürk'ün HD recivier bağlı.Görüntü kalitesinden genel olarak memnunum ancak Atlanta HD Box kullanan biri olarak Digitürk makinesinin beni kesmediğini belirtmem gerekir.Ancak televizyonun gerek renk kalitesi gerekse görüntü güzelliği çok çok iyi.

http://imageupload.org/en/file/191204/img-0480.jpg.html

http://imageupload.org/en/file/191205/img-0475.jpg.html

http://imageupload.org/en/file/191206/img-0476.jpg.html

http://imageupload.org/en/file/191207/img-0477.jpg.html

http://imageupload.org/en/file/191211/img-0481.jpg.html

Öncelikle tv niz hayırlı olsun. Ben resimleri görünce şaşırdım.Benim yatak odasındaki tv Sony HX720 ama görüntü olarak sizinkiyle alakası yok. Ben görüntü ayarlarını yabancı bir siteden alıp ayarlamıştım. Sonuçta ayarlardan sonra çıkan resim hiç hoşuma gitmedi. Kendi kendime denemeler yaptım ama bir türlü istediğim gerçek renklere yakın görüntüyü alamadım.Bende yatak odasında tv seyretmiyorum artık.Salondaki Panasonic GW30 plazmamla takılıyorum.Aslında çok büyük hata etmişim biraz bekleyip 2012 Panasonic plazmalardan alsaymışım keşke.Belki bu sony yi babamlara şutlayıp alırımda çok kızarsam görüntüsüne. Sizce benim sonydeki bu görüntü sorunubu uydu alıcıdanmıdır yoksa tv ayarlarındanmı? Next mini hd uydu alıcısı ile kullanıyorum sony hx720 yi
    Acaba benim ayar değerlerimdemi bir sorun var Sizin ayarlarınızı almam mümkünmü?

Merhaba;

Ayarlarım öyle çok zor değil.Bence sizin problem uydu alıcısından olabilir.Ben digitürk HD reciver ile kullanıyorum.Ayarlarıma gelince;

Kullandığım ayarlar böyle
    Sahne seçimi : spor
    Arka Isık : max
    Kontrast :84
    Parlaklık :50
    Renk :55
    Ton :0
    Renklerin sıcaklığı : normal
    Keskinlik :65
    Gürültü azaltma :otomatik
    Mpeg gürültü azaltma :otomatik
    Nokta kumlama azaltımı :otomatik
    Motıonflow :net
    Film modu:otomatik1
    Gelişmiş ayarlar
    Siyah düzeltici :yüksek
    Gel.kontrast zenginleştirici :düşük yada kapalı
    Gama :1
    Otonom.Isık sınırlayıcı :kapalı
    Net beyazlık :kapalı
    Canlı renkler :düşük
    Detay düzeltici :yüksek
    Kenar düzeltici :yüksek

• quote:

Orijinalden alıntı: drkut

İyi Akşamlar sn shafter
    Samsung plasma PS 64 D8000 hakındaki yorumlarınızı öğrenmem mümkün mü acaba, bir sony Hx 55 920 ile kıyaslarsanız sevinirim
    Çok teşekkürler

hastasiyim o tvnin
  • quote:

İyi Akşamlar sn shafter
    Çok teşekkürler

İki adet 64d8000 kullandım ikisindede 3-4 metreden rahatsız edici buzzing vardı iade işlemlerim tamamlanınca 65vt30 düşünüyorum. Bana kalsa git 55 inç bi tv al çok daha iyi.
  • quote:

İyi Akşamlar sn shafter
    Çok teşekkürler

forumda bu tv yi alip yasadigi sorunlardan sonra satip h920 alanlar mevcut.bilemiyorum benim sahsi gorusum 7-8 bin bir tv icin ayrildiysa tek alternatif 55hx920.plasma olarakda vt30 geliyor.
  • 1750-2250 arası bir bütçem var.

3D önemli değil. SD, HD yayın kalitesi, film izleme kalitesi ve ps3 kalitesi iyi olsun istiyorum. 40-42 inch arası istiyorum.

Sony 40 inch modelleri arasında ve Samsung 46D6000 modelleri arasında kaldım. (Samsungun nedenide evimister koduyla 1999Tlye gelmesi)

Ne dersiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: jacktheblack

1750-2250 arası bir bütçem var.

3D önemli değil. SD, HD yayın kalitesi, film izleme kalitesi ve ps3 kalitesi iyi olsun istiyorum. 40-42 inch arası istiyorum.

Sony 40 inch modelleri arasında ve Samsung 46D6000 modelleri arasında kaldım. (Samsungun nedenide evimister koduyla 1999Tlye gelmesi)

Ne dersiniz?

Samsung zaten 1849 TL ye satldı geçen hafta.Piyasası 1999 tl :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: KnoXviLLe87

quote:

Orijinalden alıntı: jacktheblack

1750-2250 arası bir bütçem var.

Ne dersiniz?

Samsung zaten 1849 TL ye satldı geçen hafta.Piyasası 1999 tl :)

46D diyorum 46D6000 nerede satıldı bu fiyata. Samsung garantili o fiyata bulmanız imkansız.

Neyse şöyle hesapladım 46inch fazla büyük gelecek 40 inchde karar kaldım zaten. Bakalım

• Shafter hocam baya araştırmışsın ellerinde sağlık
    lg düşünüyordum vaz geçtim
    bende sonyde karar kıldım ama boyutta karar veremedim en az 46 olacak tabiki
    nx720 ile
    hx820
    hx920 ler arasındaki farklar neler
    çokmu fark var özellik olarak
    aralarında baya fiyat farkı var

ben yeni alacağım tvde şunu istiyorum
    2d-3d süper görüntü olsun
    tv den internete girebileyim tabiki pc olmadan
    wifi olsun (yada takılıp çalışabilsin )
    dahili hd tuner olsun (dsmart veya digitürkten ayrı bir reciver alıp kullanmak istemiyorum )
    iphone ,ipad ile bağlantı kurup kumanda edebileyim
    yayınları usb veya belleğe kayıt yapabilsin

sony de internet olayı lg ve samsungdan farkı varmı smart tv diye geçmiyor çünkü
    LG nın aklımı çelen birtek internete girerken şu mause gibi kullanılan kumandası var

• takip
  • usta pm de attım ama belkı gormezsınız dıye burayada yazayım sony kdl 46ex729 tv tavsıye edermısınız 2750 tl
  • samsun 32D500 hakkında ne düşünürsünüz ? xbox 360'ta bağlıcam. usb den film falan da izlicem..
  • Sony EX ile NX farkı nedir? Sony 40EX780 wifi standart diyor ama açıklama da aparat almak gerek diyor bilgi verebilir misiniz?tşk
  • İnceleme ve paylaşımlarınız için öncelikle teşekkürler.

Bugün fiyatları sordum.

40d5000 : 1.499 (Vatan)
    40d6500 : 2.199 (Bimeks Samsung TR Garanti)
    40nx720 : 2.799 (AVM Sony + Vatan)
    46d6500 : 2.799 (Bimeks Samsung TR Garanti)

Bu benim Led tv alma serüvenim.
    Bende 40nx720 almak isterim ama birşeyler eklemek istiyorum.

2 gündür cepten PCden bu başlığı okuyorum. Bütün mesajları okudum.

@Shafter kardeşim bunlar sizin yazdıklarınız.

Sony USB medya oynatıcı çok yetersiz demişsiniz. Media player olarak Philips HMP5000 önermişsiniz ki bende çok beğeniyorum.
    Ama o da Half SBS 3D dışındaki 3D filmleri oynatmıyor. Yani Codec konusunda fazlasıyla yeterli ama 3D konusunda yetersiz.

Ses sistemi (Hoparlörler) yetersiz (ki zaten çoğu TV DTSyi desteklemiyor) demişsiniz.
    En basit Ses sistemi 250'den başlıyor.

Wifi Dahili bu güzel. (LG LW5500 de dahili değil ve fiyat 150 civarı)

Dahili uydu alıcı yok. HD uydu alıcılar 200'den başlıyor.

Kutudan 3D gözlük çıkmıyor. Çifti 300 civarı.

Bu durumda;
    40NX720: 2.800
    Media P.: 150 (ki yetersiz kalacak)
    Ses Sist.: 250 (Zorunlu olmayabilir ama DTS için gerekli)
    HD Uydu: 200
    2 Gözlük: 300

Toplam: 3.700

Yani, hangi Sony tv olursa olsun, fazladan 900 TL daha masraf gerekebilir.

Ve Sony'e panelleri Samsungun verdiğini bir arkadaş yazmıştı.
    Panelleri Samsungdan alıyorsa onda neden CLOUDING ve ISIK SIZMASI olmuyor.

KESİNLİKLE SAMSUNG FANATİĞİ DEĞİLİM AMA

40D6500: 2.199 (Bimeks 6 taksit TR garanti)
    46D6500: 2.799 (Bimeks 6 taksit TR garanti).

DTS ses dahil bütün Codecleri çözüyor.
    Ses sisteminden (Hoparlör) şikayet olmadığına göre yeterli.
    Dahili HD uydu alıcısı var.
    Kutudan 2 adet 3D gözlük çıkıyor.

Bence bunlar da göz önünde bulundurulmalı.

Ben Samsung 40d5003 ile başladım -> 40D5000 > 42LW4500 > 42LW5500 > 40D6500 > 46D6500 > 40EX720 > 40NX720 Serüveninden sonra sanırım,

tekrar başa dönüp 40D5000 alacağım. Fiyat çok uygun ve 3D hariç istediğim herşey var gibi.

Bende çok çabuk başağrısı (migren gibi) olduğundan 3D'yi olsa da fazla kullanamam.

(Biraz da Mecburiyetten alıyorum. Yeni evleniyorum baya masrafım olacak. Bir yerden kısmam gerekiyor, mecburen kendimden kısacagım)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fehmi02 -- 28 Nisan 2012; 10:34:23 >

• Teşekkürler dostum Emeğine sağlık
  • bir kaç aydır 3d 55 ekran tv almak üzere bakınmaktayım, izlenimlerimle sizlere yardımcı olmak isterim.

Öncelikle şuan 2007 yılında aldığım 42'' pioneer plasma tv kullanmaktayım.

Eşde dosta gördüğüm tv lerde samsungun canlılığı ve parlaklığı beni hep cezbetmiştir bu sebeple 55d6500 almak üzere yola çıktım, teknosalarda kapalı kutu 3800'e uğraşarak bulunabilmekte,

Ancak mağzaları gezerken LG'nin 3 boyuttaki güzelliğine kapıldım ve rotamı 55LW5500'e çevirdim (3500 e tekno marketlerde bulunabilmekte) ancak forumlarda okuduklarımdan 3 boyut dışında zayıf olduğuna hükmettim ve 100 yerine 200hz olan 55LW650s modelini gözüme kestirdim. (4000 e tekno marketlerde bulunabilmekte)

Bu arada 2,3 hafta önce teknosada phillips 55PFL7606'yı 3000'e kampanya yapmışlardı, onuda 2D-yi 3D'ye çeviremiyor diye almamıştım (ambiligt ve çerçevesini beğenmiştim) E şimdi onu 3000'e almayınca forumlarda LG LW'lerin 3 boyut dışı perfomansı Phillips 7XXX serilerinden daha kötü olduğ şeklinde genel bir kanaat görünce, 1000 tl fazlada verip LG'de alamıyorum.

Şu anki TV'mi digiturk + ile kullanmaktayım ve plazma olduğundan canlı renklere bir açlık var sanırım, oysa insanlar samsung D serisinin ışıltılı görüntüsünden doğallıktan uzak kaçtığı için ve hareketli görüntülerde iyi akmadığı için zamanla soğuduklarını belirtmişler, o yüzden samsungD6500'e de elim gitmiyor.

Yine biraz daha okuyunca Pana vt serisinin ve Sony Nx 720 aklıma girmeye başladı, Bakalım sonumuz ne olacak :)

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.