Şimdi Ara

TV Satın Alma Rehberi (Son güncelleme 24.01.2012) (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
400
Cevap
19
Favori
52.461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ya neredeyse içim geçecek 46nx720 kampanyası beklemekten :(

Yok mu istihbarati bir bilgisi olan arkadaş; 40nx720 yahut 46nx720 kampanyası olacak mı yakınlarda..?
  • bende senin gibi takipteyim hazirana kadar inşallah 46nx720 almak istiyorum
  • 3.163 Tl sadece 46nx720 kanyon mağazasını aradım hepsisony.com bura ile beraber çalışıyorlar. standla beraber 3.800 Tl gibi birşey bu stand çok mu önemli arkadaş yaw

ayrıca haziran gibi yeni modellerin geleceğinden dolayı sony avrupadan cihaz ithal etmeyeceğini ve stok sıkıntısı yaşanılacağını söyledi satıcı. şu an almak avantajlı imiş. miş miş....
  • quote:

Orijinalden alıntı: conq_34

3.163 Tl sadece 46nx720 kanyon mağazasını aradım hepsisony.com bura ile beraber çalışıyorlar. standla beraber 3.800 Tl gibi birşey bu stand çok mu önemli arkadaş yaw

ayrıca haziran gibi yeni modellerin geleceğinden dolayı sony avrupadan cihaz ithal etmeyeceğini ve stok sıkıntısı yaşanılacağını söyledi satıcı. şu an almak avantajlı imiş. miş miş....

Hocam biz mart sonu gibi yaklaşık 20 kişi bu TV yi almayı düşünüyoruz. Sony'nin toptan satıcısı olan Ocak Elektronik ile görüştük ve Mart sonu gibi yardımcı olabileceklerini söylediler. Bizim teklifimiz 3.000 TL ye 2 gözlük + stand. Eğer bekleyebilirim dersen linki şuhttp://forum.donanimhaber.com/m_58051420/mpage_1/f_/key_//tm.htm#58051420. Ayrıca acil almam gerekiyor dersen daybuyday.com da 3.000 TL fiyatı iki yıl Sony Eurasıa Garantili.

• takip ilerisi için
  • quote:

Orijinalden alıntı: absorve

quote:

Orijinalden alıntı: conq_34

3.163 Tl sadece 46nx720 kanyon mağazasını aradım hepsisony.com bura ile beraber çalışıyorlar. standla beraber 3.800 Tl gibi birşey bu stand çok mu önemli arkadaş yaw

Hocam biz mart sonu gibi yaklaşık 20 kişi bu TV yi almayı düşünüyoruz. Sony'nin toptan satıcısı olan Ocak Elektronik ile görüştük ve Mart sonu gibi yardımcı olabileceklerini söylediler. Bizim teklifimiz 3.000 TL ye 2 gözlük + stand. Eğer bekleyebilirim dersen linki şuhttp://forum.donanimhaber.com/m_58051420/mpage_1/f_/key_//tm.htm#58051420. Ayrıca acil almam gerekiyor dersen daybuyday.com da 3.000 TL fiyatı iki yıl Sony Eurasıa Garantili.

bende takıpdeyım benıde ekleyın lısteye alacağanız zaman

• Bende araştırıyordum ki bu konuyu gördüm. Bu araştırmayı yapan ve paylaşan arkadaşa teşekkür ederim. Araştırma macerası LG LW serisinden başladı. Ama şimdi şu modeller arasında kaldım.
    Teknosanın bugünkü kampanyasında philips 55pfl7606 yı 3800 TL. fiyata buldum. Şuan Darty de de aynı fiyat. Diğer modeller Sony 46nx720 yada hx720.
    Sizce daha büyük olan bu modeli mi yoksa görüntü kalitesiyle sony'i mi tercih etmeliyim. Hangisini alırsam ne kaybederim???
    Philipsinde görüntü kalitesinin ortanın üzerinde iyi olduğu yazılmış. Ne kadar fark var sony ile. Şuana kadar inceleme fırsatı bulamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi necati_yildiz -- 11 Mart 2012; 1:06:00 >
  • Dostlar bende nisan sonu gibi bir TV almayı planlıyorum. Forumda okuduklarımdan sonra Samsungu eledim, Cinema 3D FPR gözlük teknolojisi nedeniyle LG ye yöneldim.
    Bir yandan da Sony kalitesi ve NX tasarımı nedeniyle aklımda. Maddi yönden problem yok fakat bu teknoloji işi çok hızlı değişiyor gelişiyor. Açıkcası tam oturmamış 3D işine çok para harcamak istemiyorum, 3-5 sene sonra bu iş oturunca, yani 3D yaygınlaşınca (TV yayını vs.) yoğun kullanım olur diye düşünüyorum. Şu anda 3D performansı seçimimde düşük önem göstermekte.

Şuanda LG 42 LW 5400 e odaklanmış durumdayım, ince çerçeve, 400Hz, FPR 7 gözlük hediye özellikleri cezbediyor. Fiyatı da Dün Teknosada 1999TL idi. Uygun yani, tam F/P makinesi diye düşünüyorum. (Sony'e göre +2" avantajı da var.)

Birde 40 NX 720 olayı var. Gorilla Glass + Standı ile muhteşem tasarımı, 100Hz (MFlow 200), SG teknolojisi ve gözlük verilmiyor, ilave maliyet. Fiyatı 2600TL civarında.
    NX serisi dijital uydu yayınlarında LW serisine göre daha mı kaliteli görüntü vermektedir? Bariz fark oluyor mu, bunun karşılaştırmasını nasıl yapabilirim??

Philipsin FPR teknolojili TVlerini henüz incelemedim. Bu klasmanda onlardan biri de olabilir. Varsa önerdiğiniz model bakabiliriz.

Kullanımım Media player,Browser,LAN özellikli bir HD uydu alıcısı ile PS3 üzerinden olacak diye düşünüyorum. PS3'te oyun fanatiği değilim, BD özelliği olduğu için arada oyun da oynanabilirliği için tercih ediyorum. TVyi Ethernet ile bağlayabilirim. İzleme mesafem 3,5 mt. 40-42" işimi görür herhalde değil mi?

Hal böyleyken, bu kullanım ihtiyaçlarıma göre hangisini almalıyım sizce?

LG 42lw5400 2000TL civarı, (42lw650s düşünmeliyim acaba? Kullanmayacağım özelliklere ekstra para vermek istemiyorum.)
    Sony 40 NX 720 2600TL civarı.

Hangisini almaylıyım, nedenleri ile belirtirseniz çok sevinirim üstadlar.

• Arkadaşlar bu hafta sonuna kadar Tv almayı planlıyorum. Bütçem max 2200 felan. Öncelikle kullanım şekli; uydu ile kanal izlendiğinden SD yayınları, pc için kullanım (oyun, video) ve HD ve 3d filmleri izlemek ve Harici Hdd'den film izlemek.

Önümde 2 seçenek var.

1- LG lw5590. Artı ve eksileri: 7 gözlük hediyeli-birçok formatı destekleme-2d,3d dönüştürme -resim gösterim hızı 600 mhz-DTS sorunları fiyatı istbilişimde 2100 tl

2- Sony 40EX728. Artı ve eksileri: Gözlük dahil değil ve aktif gözlüklerin fiyatı oldukça pahalı-WiFİ aparatı dahil-2d, 3d dönüştürme-resim gösterim hızı 100 mhz-desteklediği video formatları az fiyat 2000 tl.

Sizce hangisini tercih etmeliyim

Bir yanda Sony kalitesi diğer yandan çok özellikli Lg.

• Konuyu açan arakdaşa ö.m çektim lakin cevap alamadım halen, size sorayim dedim;

2D görüntüye çok önem veriyorum, ve harici hdd'den/usb'den/DVD-BluRay türevlerinden film izleyeceğim. 3D ile işim olmayacak, ya da PC bağlamayacağım. Kararımı 46NX720'den yana verdim. Bunun yanında oynatıcı olarak ne(ler) önerirsiniz acaba ?
    TV teknolojilerini takip eden biri olmadığımdan sizlere danışmak istedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BoBaFeTT

Konuyu açan arakdaşa ö.m çektim lakin cevap alamadım halen, size sorayim dedim;

2D görüntüye çok önem veriyorum, ve harici hdd'den/usb'den/DVD-BluRay türevlerinden film izleyeceğim. 3D ile işim olmayacak, ya da PC bağlamayacağım. Kararımı 46NX720'den yana verdim. Bunun yanında oynatıcı olarak ne(ler) önerirsiniz acaba ?

bende ps3 var her işimi görüyor film, müzik, oyun
  • arkadaşlar dün bostancı vatanda tüm panelleri gözümle karşılaştırdım.

hem Dsmart HD yayın hem SD yayın hemde HD DVD görüntüsü izledim.

NX7, HX7, LW5500 yanyana gibiydi.

HD yayınlarda NX ile HX arasında fark göremedim. Fakat bu ikisi LW55 ten bariz daha keskin, daha canlı ve daha doğal görüntüye sahiptiler.
    SD yayın açtırdım özellikle oradaki arkadaşa, SD de durum şöyle;

HX>NX>LW

baktığımda HX serisi NX serisinden farkedilir düzeyde daha netti. NX sanki biraz bulank gibi geldi HX'in yanında.
    Ürünler hemen altalta olduklarından direk gözle karşılaştırmada ben fark edebildim.

HX serisi SD'de bile tertemiz ve net görüntü veriyordu. NX biraz netlik konusunda geride gibi geldi bana ama ayarlarına hiç bakmadım.
    Belki ayarlarıyla oynanmış olabilir, sormadım, bakmadım.

LW serisi ise HX ve NX yanında daha cansız bir görüntüye sahipti ve birazda parlaklıktan eksiği vardı. Stand sorumlusu arkadaş biraz parlaklığını artırdı ben parlak değil diyince, o zaman da siyahlar griye dönmeye başladı. Aynı parlaklıkta HX,NX te simsiyah olan yerler LW da gri olarak görülüyordu.
    Ama yanyana koyulmuş olmasa, normal bir kullanıcıyı tamamen tatmin edecek seviyedeydi SD görüntüsü LW serisinin.
    Öyleki oradaki her ürünü tek başına inceleseniz, tasarım haricinde tüplüden LED LCD panele geçecek birinin beklentilerini karşılayacaktır.
    Ben oradayken TRT HD kanalında maç özetleri veriyordu şansa, tüm TVlere baktım, bir tanesi bile topta uzama vs. göremedim.
    Bunlar arasında 1000TL lik LCD de vardı, 6000TL lik 46HX720 de vardı. Parlaklık ve canlılık dışında gözle fark göremedim.

Ama LW5500 panelin hemen üstünde HX720 olunca aradaki farkları da görüyorsunuz doğal olarak.

İşin özü kağıt üstündeki özelliklere pek takılmadan, keseye uygun bir TV alıp, bu dertten kurtulmak lazım.
    Dert diyorum çünkü hakkaten araştırmak, karar vermek tam bir dert bu LED TV işinde.

İlk LED TVsini alacak birinin nacizane yorumlarıdır bunlar.

Edit: Clouding, ışık sızması vb. olaylar normalde gözün gördüğü şeyler değilmiş onu anladım. Ben orada dikkatle ışık sızması vs için baktım ama nafile, bu üçünde de göremedim. Boşuna forumlarda zaman kaybetmişim diyorum şimdi kendime.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi artizz -- 14 Mart 2012; 14:40:14 >

• 46HX820 4.989,00 TL - 46HX720 3.800,00 TL aralarındakı tek fark 820nın önunde cam var ,işlemcılerı falan herşeyleri aynı ne pahalı cammış bee :)) ama adamıda acayip cezbedıyor bu cam :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: bigbooss

quote:

Orijinalden alıntı: BoBaFeTT

Konuyu açan arakdaşa ö.m çektim lakin cevap alamadım halen, size sorayim dedim;

bende ps3 var her işimi görüyor film, müzik, oyun

Yani NX720 varken ayrı bir oynatıcıya ihtiyaç yok mu demek istiyorsun harici girişlerde ?

• nx720 varken ayrı bir oynatıcıya ihtiyaç var tabiki. ben ayrı bir oynatıcı almadım zaten ps3 üm vardı cfw li kullanıyorum ben. çoğu formatı showtime media oynatıcı ile sıkıntı olmadan açabiliyorum.
    ps3 ile her işiimi halledeyiorum bunu demek istedim. yani hem oyun konsolu hem müzik, resim , hemde bluray oynatıcı herşeyimi yapabiliyorum.

iyi bir televizyon alıyorsan az oyunlara ilgin varsa bence 300-400 TL na media oynatıcı almayı düşünüyorsan ps3 ile neler yapabileceğini araştır ona göre karar ver senin için daha iyi olur bir taşla iki kuş vurmuş olursun. (seni yanlış yönlendirmek istemem. iyice araştır)

ps3 ile normal media oynatıcı ile yapabileceğin herşeyi yapabiliyormusun tam emin değilim ama benim şimdilik işimi görüyor ,
  • quote:

nx720 varken ayrı bir oynatıcıya ihtiyaç var tabiki. ben ayrı bir oynatıcı almadım zaten ps3 üm vardı cfw li kullanıyorum ben. çoğu formatı showtime media oynatıcı ile sıkıntı olmadan açabiliyorum.
    ps3 ile her işiimi halledeyiorum bunu demek istedim. yani hem oyun konsolu hem müzik, resim , hemde bluray oynatıcı herşeyimi yapabiliyorum.

iyi bir televizyon alıyorsan az oyunlara ilgin varsa bence 300-400 TL na media oynatıcı almayı düşünüyorsan ps3 ile neler yapabileceğini araştır ona göre karar ver senin için daha iyi olur bir taşla iki kuş vurmuş olursun. (seni yanlış yönlendirmek istemem. iyice araştır)

ps3 ile normal media oynatıcı ile yapabileceğin herşeyi yapabiliyormusun tam emin değilim ama benim şimdilik işimi görüyor ,

arkadaşın dediği gibi ps3'ü fw kullanırsan medya oynatıcıya ihtiyacın kalmaz.Ama benim gibi orjinal kullanırsan isyan etmeye başlarsın (mkv desteklemedikten sonra divx oynatsa ne olur)

• quote:

Orijinalden alıntı: artizz

arkadaşlar dün bostancı vatanda tüm panelleri gözümle karşılaştırdım.

hem Dsmart HD yayın hem SD yayın hemde HD DVD görüntüsü izledim.

NX7, HX7, LW5500 yanyana gibiydi.

HD yayınlarda NX ile HX arasında fark göremedim. Fakat bu ikisi LW55 ten bariz daha keskin, daha canlı ve daha doğal görüntüye sahiptiler.
    SD yayın açtırdım özellikle oradaki arkadaşa, SD de durum şöyle;

HX>NX>LW

baktığımda HX serisi NX serisinden farkedilir düzeyde daha netti. NX sanki biraz bulank gibi geldi HX'in yanında.
    Ürünler hemen altalta olduklarından direk gözle karşılaştırmada ben fark edebildim.

HX serisi SD'de bile tertemiz ve net görüntü veriyordu. NX biraz netlik konusunda geride gibi geldi bana ama ayarlarına hiç bakmadım.
    Belki ayarlarıyla oynanmış olabilir, sormadım, bakmadım.

LW serisi ise HX ve NX yanında daha cansız bir görüntüye sahipti ve birazda parlaklıktan eksiği vardı. Stand sorumlusu arkadaş biraz parlaklığını artırdı ben parlak değil diyince, o zaman da siyahlar griye dönmeye başladı. Aynı parlaklıkta HX,NX te simsiyah olan yerler LW da gri olarak görülüyordu.
    Ama yanyana koyulmuş olmasa, normal bir kullanıcıyı tamamen tatmin edecek seviyedeydi SD görüntüsü LW serisinin.
    Öyleki oradaki her ürünü tek başına inceleseniz, tasarım haricinde tüplüden LED LCD panele geçecek birinin beklentilerini karşılayacaktır.
    Ben oradayken TRT HD kanalında maç özetleri veriyordu şansa, tüm TVlere baktım, bir tanesi bile topta uzama vs. göremedim.
    Bunlar arasında 1000TL lik LCD de vardı, 6000TL lik 46HX720 de vardı. Parlaklık ve canlılık dışında gözle fark göremedim.

Ama LW5500 panelin hemen üstünde HX720 olunca aradaki farkları da görüyorsunuz doğal olarak.

İşin özü kağıt üstündeki özelliklere pek takılmadan, keseye uygun bir TV alıp, bu dertten kurtulmak lazım.
    Dert diyorum çünkü hakkaten araştırmak, karar vermek tam bir dert bu LED TV işinde.

İlk LED TVsini alacak birinin nacizane yorumlarıdır bunlar.

Edit: Clouding, ışık sızması vb. olaylar normalde gözün gördüğü şeyler değilmiş onu anladım. Ben orada dikkatle ışık sızması vs için baktım ama nafile, bu üçünde de göremedim. Boşuna forumlarda zaman kaybetmişim diyorum şimdi kendime.

İnceleme için teşekkürler, iyiki LW 980 mağazada yokmuş Hafta sonu teknosada ürünü ilk defa görme şansım oldu, uzun zamandır forumlardan ürün hakkında araştırma yapıyordum, nano led, çercevesiz tasarım, filtre cart curt kağıt üzerinde çok cezbediciydi. Fakat "Şansıma" Arsenal - İnter maçını 3D olarak seyrederken topun sahanın ortasında kuyruklu yıldız gibi dolandığını görünce benim için LW980 bitti.

• merhaba arkadaşlar,bu led tv piyasasına yeni girmeye karar verdim,bütçem çok fazla olmadığından 32 inç bir led tv almayı düşünüyorum.. televizyonu yeni alacağım dsmart hd platformuyla kullanıcam,bana tavsiyeleriniz neler olabilir,şimdiden teşekkürler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: jack_sparrow_82

quote:

nx720 varken ayrı bir oynatıcıya ihtiyaç var tabiki. ben ayrı bir oynatıcı almadım zaten ps3 üm vardı cfw li kullanıyorum ben. çoğu formatı showtime media oynatıcı ile sıkıntı olmadan açabiliyorum.

arkadaşın dediği gibi ps3'ü fw kullanırsan medya oynatıcıya ihtiyacın kalmaz.Ama benim gibi orjinal kullanırsan isyan etmeye başlarsın (mkv desteklemedikten sonra divx oynatsa ne olur)

Benim ps oyunlarına ilgim yoktur, lakin oynatıcı görevini yerine getirmede bir sıkıntı çıkarmıyorsa kafamın bir köşesine yazarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bobafett -- 15 Mart 2012; 23:04:59 >

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.