Benim sorunum; herhangi ortam vasıtasıyla (DLNA, USB ya da anten) LCD'den izlediklerimin sesini 5.1'den almak istiyorum.
5.1 'i TV'ye bağladım fakat sadece ses sisteminin CD-Rom'unu kullandığımda ses alabiliyorum. O da sağolsun her formatı açmıyor.
Şunu hatırlatmadan geçemeyeceğim; 5.1 ses sisteminin Optik ses girişi yok.
Nasıl halledebilirim acep. Yardımı dokunacak bir iki cümleye büyük müteşekkir olurum.
Televizyon:
SAMSUNG LE-46C550 LCD TV GİRİŞ TERMİNALLERİ Tuner Var Component Var Scart Var 1adet HDMI Var 4 adet PC Giriş Var USB (video) AVI, ASF, MKV, MP4, 3GPP, VOR, VOB, PS, TS, RMVB, FLV, DivX 3.11, DivX 4.x, DivX 5.1, DivX 6.0, XviD, H.264, MPEG-4 SP, MPEG-4 ASP, Windows Media Video v9, MPEG2, MPEG1, RV3.0/RV4.0 USB (Ses) MP3, AC3, LPCM, ADPCM, (MULAW, ALAW), AAC, HE-AAC, WMA, DD+, MPEG, DTS HD, AMR, QCELP, Real Audio Composite Video Var ÇIKIŞ TERMİNALLERİ Kulaklik Çikisi Var Audio Out Var EXTRA ÖZELLİKLER Full HD Var 50 Hz Var Wide Color Enhancer Var CI + Var Movie Plus Var DLNA Var SRS Trusurround Var HDMI Version Var DVB-Tuner Var Entertainment Mode Var Sleep Timer Var Teletext Var Connection Share Var On&Off Timer Var Auto Channel Search Var Auto Power Off Var On Screen Display Var SES Hoparlör 2x10 W Stereo Var Dolby® Digital Var DTS™ Var Dolby Digital Plus Var ENERJİ Stand by 0,3 W
Ses Sistemi:
SAMSUNG HT-Z110NT (5.1) Güç 300 W Kanal 5.1 OYNATMA FORMATLARI DVD-R Var DVD-RW Var CD-R Var CD-RW Var MP3 Var WMA Var JPEG Disc Viewer Var DivX Var SES ÖZELLİKLERİ Dolby Digital Dolby Digital 5.1 Dolby Pro Logic Dolby Pro Logic II DTS DTS 5.1 GİRİŞ ÇIKIŞ TERMİNALLERİ Component Var Composite Video Var Ses AUX1 Anten Var (75 Ohm) TUNER FM Tuner Var Memory 15 Kanal SPEAKER Toplam Güç 300 W Front Speaker 2 x 40 W Center 40 W Rear 2 x 40 W Subwoofer 100 W Kanal 5.1 EKSTRA ÖZELLİKLER Speaker Type Satellite Progressive Scan Var On Screen Display Var
uydu receiverini ses sistemine L/R şeklinde bağla analog bağlantı yani tv ye usb takıp film vs izlerkende bir ucu jac tv nin kulaklık çıkışına bağlanacak diğer iki ucu lale olan ses sistemine bağlanacak kablo al usb izlerkende ses alırsın ses sisteminden böylece yada uydu ses sistemi bağlantısının aynısını tv ses sistemi olarak yap ama bunların hangisini yaparsan yap ses sisteminde bir analog giriş optik coaxial giriş olmadığı için tak sök yapman gerekecek
Çok teşekkür ederim.
Peki üstadım, optik çıkışı olan samsung b620 televizyonumda usb veya harici hdd'den hd yayın seyrederken ev sinema sistemlerinde maksimum performansı alabilmek için hangi yolu tercih etmeliyiz. Fiyat kriterini de göz önünde bulundurarak nasıl bir sinema sistemi almalayız ve nasıl bağlamalıyız.