Şimdi Ara

TV Tavsiyeleri [ANA KONU] (4709. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
10 Misafir - 10 Masaüstü
5 sn
94.377
Cevap
1.523
Favori
5.029.835
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
235 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 47074708470947104711
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Epey mi daha güvenilir, Rtings mi ?

Ayrıca 65 C 755 53 K civarında satılıyor, epey nerden uydurmuş 66 K fiyatı ?

TV Tavsiyeleri [ANA KONU]
  • escudo76 E kullanıcısına yanıt
    Tşk ederim verdiğin bilgiler için. TCL in bu modelleri çok pahalı beni aşıyor

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • gokhan4481 kullanıcısına yanıt

Aynen çok pahalı. Samsung haketmedigi halde daha da pahali. Oyun oynamiyorsaniz su an tcl c655, 655pro ,t7b serileri fiyat açısından mantikli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gokhan4481 kullanıcısına yanıt

Ben yine Q ledin medimarkt aciklamasini size ileteyim. Hem siz hem okuyanlar icin yeniden hatirlatma olsun. Y

QLED TV’nin bazı avantajları;

QLED TV’ler, kuantum nokta tabakalarını kullanarak klasik LED TV’lere nazaran daha geniş bir renk gamı sunar. Bu, daha canlı ve gerçekçi renklerin görüntülenmesini sağlar. Renkler daha doğal ve canlı olduğu için izleme deneyimi daha etkileyici olur. İzleme keyfini arttırır.

Aynı zamanda QLED TV’ler, daha yüksek parlaklık seviyelerine sahiptir. Bu, daha aydınlık ve canlı görüntüler elde etmenizi sağlar. Parlak odalarda bile net ve net bir görüntü sağlayabilirken, fazla ışık gerektiren sahnelerdeki gerçekliği de üst seviyelere çıkarmaktadır. Buna ek olarak QLED TV’ler, daha yüksek kontrast oranı sunarlar. HDR teknolojisini de destekleyen bu TV’lerde LED TV’lerde görünen siyah noktaların grileşme sorunu yaşanmaz. Koyu siyahlar ve parlak beyazlar arasındaki ayrımı daha net bir şekilde gösterebilir. Bu, daha derin gölgeler ve daha belirgin ayrıntılar elde etmenizi sağlar.

QLED TV’ler,kuantum nokta tabakalarının ışığı emerek ve yalayarak renkleri oluşturması nedeniyle LED TV’lerde artık az görülen bir sorun olan ışık sızması sorununu da minimize eder. Bu, daha homojen bir arka aydınlatma ve daha dengeli bir görüntü sağlar.

QLED TV’ler, düşük giriş gecikmesine sahiptir. Imput Lag olarak bilinen bu sorunu yok denecek kadar düşüren teknoloji, oyun oynarken veya hızlı aksiyon sahneleri izlerken tepki süresinin düşük olmasını sağlar. Oyun deneyimi daha akıcı ve daha duyarlı hale gelir. LED TV’lerde de olan yüksek tazeleme hızıyla birleşen bu teknoloji “Oyunucu Televizyonu” diye de isimlendirilerek PC ve konsol oyuncularının dikkatini çeken TV türlerinden olmuştur.

• hibo H kullanıcısına yanıt
    Hocam biraz geride qn85d alan bir ksinin paylaşımı var.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • eiskent E kullanıcısına yanıt
    Buna bir cevap yazmıştım ama suan bakıyorum yorumumu göremiyorum bu nedenle tekrar yazayim dedim.
    Öncelikle benim yazmadığım şeyleri ben yazmışım gibi lanse etmeniz hoş olmamış.
    Saygi gerçek üyeler arasinda olur, nasil siz saygılı şekilde yazıyorsunuz bende saygi çevresinde yazıyorum, cevap veriyorum.
    Ama burada sahte hesapların olmasi ve bu sahte hesaplarin X Tv saticisi tarafından yönetildiği konusunda çok ciddi iddilar olmasi nediniyle bu sahte hesaplar hic bir saygiyi gözetmeden hakarete varan yazılar yazmakta.Sikinti burada siz o sahte hesaplari gercek kisilermis gibi kabul ediyorusuz, bense size onların sahte hesap oldugu bir yerden yönetildiği söylüyorum.
    O X Tv saticisi o sahte hesaplarla burada algi yönetmeye, ona buna hakarete varan yorumlar yapmaya çalışıyor.
    O sahte hesaplara itibar etmeyeceğinizi düşünüyorum.

• frekans76 kullanıcısına yanıt

Muhatap olduğun kişi direct led nedir, qled nedir, fald panel nedir bunlari bile bilmiyor. Gelmis tv yorumluyor

• frekans76 kullanıcısına yanıt

Ben size yazmadim zaten mesajdan anlasiliyor. Ancak ben sizinle ilgili birsey yazmadigim bir mesaja dahil olark sanirim forumda kendinize yakin olan kisiye destek olmaya calistiniz. Siz diger kisiyi savunur mealde yazdiginiz ve o kisi de beni engellemis oldugu icin genel yazdim. Orada size hitaben yazdigim illaki bir forum uyesi hakkinda elestiri yaomami istemeniz ve diger kisinin de ayni talepte bulunmasiydi. O kisiyle ayni gkrusu laylasmiyorsaniz ustunuze alinmaniza geeek yok.

Bu Bolum sizinle ilgili degil

Ben forum uyeleriyle polemige girmem. Okuyuculari kisisel tartismalarla konudan uzaklastirmak yanlistir. 2006'dan beri forumdayim. Tecrubemi paylasmaktan mitluluk duyarim ama seviyesizce elestrrmeyi calisani da okuyanlara havale ederim. Tabi ki herkesin herkesden ogrenecegi olur ama lisan-i munasebet cercevesibde olir bu isler. Gereginden fazla ciddiye alip cevap vermek de haketmeyeni onurlandirir.

Sahte hesapli uyeler oldugunu dusunuyorsaniz ve sikayet ettiyseniz hesabini sirmayan forum yonetimi ile tartismaniz daha dogru olur. Aslinda gercdk bir kullanicinin konuda surekli aktif kalmasini gerektirecek durum da yok. Saticilar icin ise hem musteri potansiyeli hem de surekli guncel modeller ellerinden gectigi icin surekli aktif olmalari normal. Ben yeni tv alisverisi yaprigim ve konuya sicak oldugum icin faydasi olur dusuncesi ile takip edip yorum yapacaktim ama konu farkli gelisti, yanlis bilgilendirmeleri gordugum icin yine forum adabina yakisir bir sure daha takip ederim.

• eiskent E kullanıcısına yanıt
    Yukaridaki mesajiniza bakarsanız beni alintilayarak direk bana hitaben yazmışsınız, benim yazmadığım, söylemediğim seylerle ilgili.
    Kimle engelli iseniz genel yorumda yazmaniz gerektirdi, bana cevap verirken benim yazmadığım/söylemediğim seyleri yazmış gibi lanse etmişsiniz, bu hos olmamış.

Ayrica sahte hesaplar ile normal hesaplarin ayrımına varamiyor, bunlari ayni kefeye koyuyor, sahte hesaplarin yazdıklarına önem veriyorsaniz ki oyle görünuyor, bisey diyemem...

• quote:

Orijinalden alıntı: escudo76

Size yanlış bilgi vermiş. Zaten tv den de anlamıyor o kişi. Qled arka aydinlatma sayısı fazla olan tv lere denir. Ayrica bir katman olan tv ler fald panel tv lerdir. Her qled tv fald panel degildir. Sony tv lerin çoğu fald paneldir. Tcl c745, c755, c845, c855 fald paneldir. Samsung da qn90 fald paneldir

Dostum qled’ e arka aydınlatma sayısı fazla olan tvlerdir nasıl dersiniz? Quantum dot ile fald-direct led-mini led ifadeleri elmayla armuttur. Quantum dot bir katmandır ve arka/kenar aydınlatmayla da sayısıyla da hiç bir alakası yoktur. Edge led olup quantum dot da olabilir tv. Bu renkleri daha canlı ve parlak göstermeye yarayan bir ara katman teknolojisidir.

Direct led aslında kenar aydınlatmadaki barların tv nin arkasın yerleştirilmesi ile alakalıdır. fald panellerde ise bu sayı hem geliştirilmiş olup hem de yerel karartma teknolojisiyle donatılmıştır. Fald zaten full array local dimming den gelir. Tam dizi yerel karartma. Direct led bu anlamda edge ledin kenar sızmalarının önüne geçmek için tasarlanmıştır. Fald gibi daha defansif karartma ile daha iyi kontrastı amaçlamamıştır.

Kısacası quantum dot ekranın ön katmanında yer alan bir renk geliştirme katmanı iken fald veya direct led ise tv nin tamamen panelin arka bölümüyle ve aydınlatma teknolojisiyle alakalıdır.

Aslında miniledlerde genetiğinde fald paneldir ve daha çok hücrelere bölünmüş halidir. Bu sebeple sadece qn90 minileddir demek de yanlış bir ifade aslında qn85 de bir mini leddir. Fakat zone sayısı qn90 a göre daha azdır.

Adem helvacı abimizin şu videosuna göz atmanızı tavsiye ederim.
    Adem Helvaciyoutube
    Full Array Led Nedir? Edge Led Nedir? Direct Led Nedir? Bottom Led Nedir?
    https://www.youtube.com/watch?si=CH6Y5Jmdp-Dz5G5k&v=Zxoz2hogmPw&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi O.o.spawn.o.O -- 9 Şubat 2025; 3:45:46 >

• Q85 vs q90 15 bin farka değer mi

• felsefetor F kullanıcısına yanıt
    Hocam buradan tavsiye olarak çok sağlıklı bilgi alamazsınız bunu belirtiyim öncelikle,
    Baktığınız ürün ve modeli beğendiyseniz alın geçin bütçenize göre hareket edin.

LG orta düzey başarılı ürün magic kumandasında gayet başarılı tavsiye ederim
  • seyitonbasi S kullanıcısına yanıt
    Hocam ev kullanımda aradaki farkı gözünüz algılamaz burada tercih bütçe size kalıyor
  • O.o.spawn.o.O kullanıcısına yanıt

Selamlar. Sizde quantum dot ile q led i karistirmissiniz. Katman olan quantum dottur. Bu katman nano kristallerden olusur. Cok yuksek bir ışık ve renk gami üretir. Oled tv ler ise bu tur aydinlatma ve katman yoktur. Dolayısıyla en iyi siyahı oled verir ve katmanlar olmadığı için çok ince bir yapısı vardir. Ama qled kadar parlaklık veremez. İşte bu yüzden samsung quantum dot oled geliştirdi. Bu şekilde q led parlaklığı ve oled siyah kalitesine ulaşıldı. Samsung s95b oled tv bu tv ye örnektir. Sony de samsung ile işbirliği yaparak a95k yi üretti. Bu tv de ki xr işlemciye görüntüler 3d gibi. Bu da sony farki oldu.

Qled e donecek olursak her qled quantum dot degildir. Tcl c755, c845, c855 quantum dot tur. Samsung tarafinda ki qd olan qled tv lere özelliklerinden bakabilirsiniz. Qled tv lerde 0.2 mm den daha küçük led kullanılıyorsa bu tv miniled olmaktadır. Dolayısıyla qn85 veya tcl c745 miniled degildir. Yakin gelecekte micro led tv lerin gelmesiyle daha yüksek parlaklık ve daha da iyi siyahlar oluşacak ve oled ile olan rekabet devam edecektir.

Fald panel ise arkada ki led kalmanın ortaya alınmasidir. Tcl c745, c755,c845, c855 fald panel dir. Gördüğünüz gibi c745 fald panel ama quantum dot degildir. Saygılarımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi escudo76 -- 9 Şubat 2025; 12:11:25 >

• seyitonbasi S kullanıcısına yanıt

Her iki tv de o paraları haketmiyor. Ben tcl tavsiye ederim. Ama bütçeniz var ve illa samsung olacaksa 15 bin lira için qn85 almayin. Qn90 miniled bir tv dir

• felsefetor F kullanıcısına yanıt

Tv satıcısı size sağlıklı bilgi alamazsınız demis :))) bu tv satıcısı ve onun sahte hesaplarına kanmayın. Araştırın her tv nin youtube videolarına bakın

• quote:

Orijinalden alıntı: escudo76

Selamlar. Sizde quantum dot ile q led i karistirmissiniz. Katman olan quantum dottur. Bu katman nano kristallerden olusur. Cok yuksek bir ışık ve renk gami üretir. Oled tv ler ise bu tur aydinlatma ve katman yoktur. Dolayısıyla en iyi siyahı oled verir ve katmanlar olmadığı için çok ince bir yapısı vardir. Ama qled kadar parlaklık veremez. İşte bu yüzden samsung quantum dot oled geliştirdi. Bu şekilde q led parlaklığı ve oled siyah kalitesine ulaşıldı. Samsung s95b oled tv bu tv ye örnektir. Sony de samsung ile işbirliği yaparak a95k yi üretti. Bu tv de ki xr işlemciye görüntüler 3d gibi. Bu da sony farki oldu.

Qled e donecek olursak her qled quantum dot degildir. Tcl c755, c845, c855 quantum dot tur. Samsung tarafinda ki qd olan qled tv lere özelliklerinden bakabilirsiniz. Qled tv lerde 0.2 mm den daha küçük led kullanılıyorsa bu tv miniled olmaktadır. Dolayısıyla qn85 veya tcl c745 miniled degildir. Yakin gelecekte micro led tv lerin gelmesiyle daha yüksek parlaklık ve daha da iyi siyahlar oluşacak ve oled ile olan rekabet devam edecektir.

Fald panel ise arkada ki led kalmanın ortaya alınmasidir. Tcl c745, c755,c845, c855 fald panel dir. Gördüğünüz gibi c745 fald panel ama quantum dot degildir. Saygılarımla

Quantum dot ve qled farklı şeyler mi? 😊 gerçekten mi?
    Eğer öyleyse tamamen yeni birşey öğreneceğim.

Qled’in ne olduğuna dair bir resmi internet sayfasından açıklama bi bakın isterseniz.

https://www.samsung.com/tr/tvs/tv-buying-guide/what-is-qled-tv/

Siz baya baya qled ile quantum dot’ ın farklı şeyler olduğunu sanıyorsunuz. Samsungdaki adı qled dir, lg deki adı qned dir. Hepsi özünde quantum dot olduğu için başına q ifadesini alır. Bunu yazdığıma gerçekten inanamıyorum 😂

Qled ya da qned olup quantum dot olmayan bir tv bana gösterebilir misiniz?

Birde ayrıca yazınızda oledden tutunda sony işlemcilerine kadar birsürü alakasız cevap vermişsiniz. Ne alaka? Konumuz qled iken? Kopyala yapıştır metinler atıyosunuz.

Bir üst yazınızda qled için arka aydınlatma sayısı fazla olan tvlerdir diye saçma sapan yanlış bilgilendirmeler yapıyorsunuz insanlara. Gerçekten paneller hakkında en ufak bilginiz yok değil mi?

Başta gerçekten kullanıcı olduğunuzu düşünüyordum sizin ama şimdi baya baya bilgisiz promötor olduğunuza eminim. Quantum dot ve qled başka şeylermiş. Allah allah ya kimler ne tavsiyeler veriyor. Gerçi tavsiyelerde veremiyosunuz otomatiğe bağlamışınız c755 den başka bişey söylemiyorsunuz. Yani c855 gibi amiral gemisini kullanmamış olsam anlayacağımda. Neyse siz biraz panel ve aydınlatma teknolojilerine çalışın. Nasıl oluyor mesela burada her yorum üzerinden prim mi alıyorsunuz? Amirleriniz bu başlığı boş bırakmamanızı falan mı söylüyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi O.o.spawn.o.O -- 9 Şubat 2025; 12:32:23 >

Allah seni bildiği gibi yapsın. Artik bende engellisin. Size söylediğim selamlar ve saygılar kelimelerini geri aldim. Her qled quantim dotmus. C655, c645 ,c745 quantum dot mu. Neyse ya benden uzak dur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi escudo76 -- 9 Şubat 2025; 12:42:5 >
  • Hahahaha :D adam c645 c655 ve c745 ' in quantum dot kullandığını dahi bilmiyor. Bu adam TCL tv öneriyor bir de ya. Çok ilginç :))

Hayır konuyu bilmiyosun madem en kötü gir TCL'in sayfasından öğren. Bahsettiğin tv'lerin quantum dot olduğunu..

Okumada yok. Sonra engelliyomuş kardeşim sen engelle beni zaten :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi O.o.spawn.o.O -- 9 Şubat 2025; 12:49:25 >
  • 
Sayfa: önceki 47074708470947104711
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.