Şimdi Ara

TV Tavsiyesi yardım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1 aydır okuyorum, vallahi içinden çıkamadım. Hangi TV ye yaklaşsam konusunda birinden efsane şikayetler görüyorum. İhtiyacım aşağıdaki şekilde;

65" 4K istiyorum. Biraz bakındım benim TV koltuk mesafem ~2m, bu ölçüde 1,65m-2,10m aralığı ideal diyorlar.

Denon Amp var, o sebeple hoparlör önemsiz. Tabii çıkış olarak iyi bir ses çıkışı olsun ki amfinin anlamı ortaya çıksın.

Oyun konsolu yok

Temelde Tv+, Netflix ve browser'dan dizi/film için kullanacağım.

Ssports da HD premier league keyfim ve yeni başlayacak NBA hayallerim var. Bu sebeple aksiyonlu seyir olacak.

Bir de duvara monte ettirmek istiyorum.

Bilgili arkadaşlardan yorum alabilirsem çok sevineceğim. Hangi modelle ilerlemem gerektiğine bir türlü karar veremedim. Bütçe ödeme yöntemine göre 5.000-8.000₺ aralığında olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saitou -- 22 Aralık 2020; 17:18:3 >

• TV tavsiyesi yapamayacağım ama şunun tavsiyesini veririm...

Aman senin ev küçük, Mesafe yetersiz, NE gerek var o kadar büyüğe, O çok büyük gel sen şunu al. Gibi söylemlere kulaklarını tıka. Alabildiğin kadar büyük ekran al. 65" günümüz için ideal büyüklük gibi...

Bu tv furyası ilk çıktığında 43" 45 " yeter canım ne gerek var 55" lere deniliyordu ama ev küçük mesafe dar bilmem ne . Şimdi 50" altı tv lere bakıyorsun oyuncak gibi geliyor. Dolayısıyla ekran oranını ne olursa olsun düşürme tavsiyem budur :)

• quote:

Orijinalden alıntı: oskurrr

TV tavsiyesi yapamayacağım ama şunun tavsiyesini veririm...

Aman senin ev küçük, Mesafe yetersiz, NE gerek var o kadar büyüğe, O çok büyük gel sen şunu al. Gibi söylemlere kulaklarını tıka. Alabildiğin kadar büyük ekran al. 65" günümüz için ideal büyüklük gibi...

Bu tv furyası ilk çıktığında 43" 45 " yeter canım ne gerek var 55" lere deniliyordu ama ev küçük mesafe dar bilmem ne . Şimdi 50" altı tv lere bakıyorsun oyuncak gibi geliyor. Dolayısıyla ekran oranını ne olursa olsun düşürme tavsiyem budur :)

Kesinlikle. TV' de diğer detaylardan daha önce elen basit bir denklem var; Bigger=Better. Daha büyük = daha iyi.

Arada çok temel farklar yoksa, birisi çöp gibi bir tv değilse yani; büyük olanı seçmemek için bir sebep ben de göremiyorum.

Aynen dediğiniz gibi zamanında, 10-11 sene önce 60" bir tv alırken kaç tane mağaza gezmiştim, koltuk ve metreye göre ekran boyutu şöyle kafadan bir hesap ... sonra 60" olmaz rahatsız eder hikayeleri papağan gibi... "Olmazmış". Sinemada oluyor? Evde sinema keyfi demiyor muyduk? IMAX için fark ödemedik mi? Taşınabilir olmayan bir ekranda, yer müsaitse neden daha küçük? Gözleri küçük ekran bozuyor bence.   Ekran alanı büyüdükçe epey daha kısık arka ışıkla tatmin mümkün. Küçüldükçe daha parlak, daha aydınlık görüntü istiyoruz, biraz.

Zaman geçtikçe, geometri yeniden icat oldu herhalde yavaş yavaş metre hesabına göre ekran boyutlarını arttırdılar. Yavaş yavaş. 10 sene önce 45 önerenler, 50-55, derken 55-60 önermeye başladı. Kaynak aynı kaynak, hala ağırlıklı 1080p. Biraz da 4k. Ne değişti

Ben 10-11 sene, yok o mesefeye olmaz denen 60" sharp'ı zevkle kullandım. Daha küçük tv'sini büyütmek için tekrar para harcayan epey kişi biliyorum; başta biraz "büyük" alanlar uzun süre değiştirmiyor. Nihayetinde daha tasarruflu da oluyor.

Birkaç ay oluyor, daha büyük bir Samsung'un fiyatı cazip geldi ona geçtim. Yok çok yakın, olmaz diyenler deneyince fikir de değiştiriyor. Fiyatlar izin verdiği ölçüde daha büyük tercih etmeli. Yer müsaitse, ekran büyüdükçe keyif artıyor. Kullanım süresi de uzuyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.