selam, uydu yayınlarını seyretmek, ps3 oynamak,futbol maçlarını izlemek ve arada film seyretmek üzere 50 inç ve üzeri bir tv araştırıyorum. hala 42 inç panasonic pv60 kullanıyorum ve plazmadan memnunum, yeni alacağım tv ninde panasonic plazma olmasını istiyordum ama 1 aya yakın forumdaki yazıları okudum ve kafam iyice karıştı. ihtiyacım doğrultusunda sizce hangisi benim daha çok işimi görürür. birde 3D tercih edilebilirmi, beklemek gerekirmi.
para sorunun yoksa sony hx929 veya samsung d8000 alıcan en üst tv bu 2 si şuan.
d8000 gelmeye başlıyor tr ye ama sony 1-2 aya gelir ancak.
para konusunda 4500 tl'yi geçmeyi düşünmüyorum.
4500 tl ye 50 inç civarı d8000 veya sony hx929 alamazsın. 46 inçleri bile 6-7 milyardan çıkacak deniliyor.
bu konuda yardımcı olacak kimse yokmu arkadaşlar
Yusuf Bey Merhaba,
Umarım istediğiniz özellikte bir ürün alırsınız benim size sorum ben de plazma almayı planlıyorum ama deli gibide ps3 oynuyorum bi forumda 30 dakikadan fazla ekranda tutmayın gibi bir öneri vardı doğruluk derecesi nedir sizin gözlemleriniz nelerdir
teşekkürler
öncelikle teşekkürler.
sorunuza gelirsek ben plazmaya tamamen karşıyım. karşı olmam 3-4 yıl öncesinden başlıyor.
plazmalar lcd veya led lere göre ömürleri yarı yarıya azdır. burn in denen olay vardır ekranda bir obje çok kalırsa o objenin görüntüsü renkleri tv de kalabiliyor. örnegin tv kanalı logoları.
tabi + yönleride var daha canlı renkleri gösteriyor. ama ben olsam kesinlikle led tv alırdım. heleki para sorununuz yoksa alacagınız 2 modeli söylim hiç başka bakmayın. samsung d8000 ve sony hx929. samsung bu hafta içi tr ye geldi sony 1-2 aya gelir.
not: plazma için söylediklerim eski bilgidir 3 yıl öncesinin. eger şimdi sistem degişmişse bilemem ben plazmalara bakmıyorum çünkü.
quote:
Orijinalden alıntı: tiela
Yusuf Bey Merhaba,
Umarım istediğiniz özellikte bir ürün alırsınız benim size sorum ben de plazma almayı planlıyorum ama deli gibide ps3 oynuyorum bi forumda 30 dakikadan fazla ekranda tutmayın gibi bir öneri vardı doğruluk derecesi nedir sizin gözlemleriniz nelerdir
teşekkürler yusuf bey lakin önerdiğiniz modeller süper ama malum problem :((
bütçeniz ne kadar peki, birde kaç inç tv düşünüyorsunuz.
quote:
teşekkürler yusuf bey lakin önerdiğiniz modeller süper ama malum problem :((
Yusuf Bey 46'' düşünüyorum max.bütçem 4000TL.
Teşekkürler
40 inç olsa idi 4000 e istediginiz modeli alabilirdiniz.
şuan 46 inç d8000 5.500 den piyasaya çıkdı. heralde paralel ithalat fiyatları daha ucuz olur 4750 5 gibi.
ayrıca d7000 de alabilirsiniz d8000 ile çok az farklar var pek önemli olmayan şeyler. en kötü d6000 serisi alırsınız.
aceleniz yoksa biraz sabrederek bu modelleri alın fiyatlar zamanla düşer. aceleniz varmı ne zaman almayı düşünüyorsunuz.
quote:
Yusuf Bey 46'' düşünüyorum max.bütçem 4000TL.
Teşekkürler
arkadaşlar neden kimse yorum yapmıyor.
Tv alacakların ararştırırken mutlaka bakması gereken, şimdiye kadar gördüğüm en iyi site... Sitede aradığınız ürün üzerine yüzlerce kullanıcı yorumu, expert yorumu, puanlar, puan ortalamaları, kategori edilmiş puanlar, seçilen ürünlerin karşılaştırılması, yurt dışı en ucuz fiyatlar, en iyilerin sıralamasına kadar herşeyi buldum baya kullanışlı ve mükemmel bir site tavsiye ederim, haftalardır reviewlar, comparison vs. için için yabancı siteleride dolaştım şöyle diyebilirim bunun gibisini görmedim, diğerlerini toplasanız bunun kadar etmiyor, bu siteden araştırmanız karar vermenizde etkili olabilir... Ben terihimi fiyat performans olarak değerlendirdim ve şöyle bir tercih yapabildim: 1- yurt dışı fiyatları ile türkiye fiyatları arasında fazla fark olmayan kısaca paramın karşılığını en iyi veren 2- sitedeki sıralamada en yukarılarda olan 3- 700-800$ aralığında olan sonuçta bu kriterlere uyan 2-3 tane model vardı ve bunlar arasında karar vermem zor olmadı.
Yerim ve param olsa Panasonic G ve V serisi son dönem NeoPDP panelli bir plasma alırdım. Eski plasmlardaki sorunlar artık yok. Burn-in denen aynı görüntünün ekranda uzun süre kalmasından dolayı oluşan resim gölgesi olayı ise ilk 200 saatlik kullanımda dikkat etmeniz gereken kurallara uyduğunuz sürece sorun olmayacaktır.
4000 tl gibi bir paraya LCD almak bence büyük hata. Tabii ki şahsi fikrimdir kimseyi bağlamaz.
Sadece bu önerdiğim seçeneği iyice araştırmanızı öneririm.
Sevgiler.
katkılar için teşekkür ederim, aslında benimde kafamdaki v serisi idi ama vt'yi görünce işin aslı sadece bu kadar para vermişken 3d olsunmu diye kafam karıştı. hala plazma ve panasonic konusunda hemfikirim.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme