Şimdi Ara

TV unitesi görüşlerinizi alabilirmiyim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
2
Favori
2.866
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, Konuyla alakasız bir başlık gibi görünebilir ancak haberdar olmadığım, takip edemediğim olası teknolojileri ve cihazları da kapsayan bir tasarım üretmek istediğimden sizlerden bu konuda görüş almayı uygun gördüm. Kalabalık yaptıysam affola.

Belirttiğim gibi Cihazların daha derli toplu olması için bir ünite tasarladım. Üretimini de amatör koşullarda kendim yapacağım. Tasarımın özellikle ölçülendirme, cihaz yerleşimi, raf yükseklikleri, açıklık / kapalılıkların yeterliliği konularında görüşlerinizi bildirmenizi rica edeceğim. Görüşlerinizi bildirirken şunları göz önünde bulundurunuz:

- Elimdeki mekan ve cihazların ölçüleri neredeyse görseldeki gibidir.
    - Üretimi kendim yapacağımdan maliyetsi düşük, üretimi kolya, basit, sade, şık ve en önemlisi teknik ve kapsam olarak yeterli bir ünite tasarlamaya çalıştım.
    - Bu evde kalıcı değilim. Bundan dolayı masrafsız, pratik bir çözüm olmasına gayret ettim.
    - İlerisi için daha ciddi komple bir oturma odası tasarımım olduğundan, bu ünite ileride raf, kitalık, cdlik vs olarak kullabilmeli, portatif olmalı.
    - TV yi ayaklı kullanıyorum, asmayı düşünmüyorum.
    - Tv arkasında duvara asılı panel mevcutta var. Sadece Sehpayı üreteceğim.
    - Raf yükseklikleri 15 er cm dir. Dvd/BD kutusu dikey sığsın diye belki 20 cm ye çıkarabilirim.
    - Örneğin ileride avr üzerine bir pikap dok almayı plandığım için avryi açıkta bıraktım. Bunun gibi gözümden kaçan detayları belirtebilirmisiniz.

Elimdeki Cihazlar Şöyle:

LG TV 40" (100 cm eninde)
    Pioneer 520 avr (45x35x17)
    Tivibu ev vestel kutu
    Center hop. (35 cm)
    Uydu hops. (10x10x10) İleride frontları kule ile değiştirmeyi düşünüyorum
    Media Player
    Bir kaç harici HDD

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hapsikoli -- 25 Mart 2013; 14:49:05 >

• bunlarda tasarım/deneme süreçleri

• hocam bu konularda uzman sayılmam ama bir son kullanıcı olarak modern olması ve göze hoş gelmesi açısından ilk resimdeki üniteyi açıkçası çok beğendim.
    3. resimdeki ünitede gayet güzel fakat 2. resimdeki çizimden malesef bişey anlayamadım. Fakat daha önce de söylediğim gibi ilk resimdeki üniteyi ben gerçekten çok beğendim yanlız bi sorun var ünitenin ayakları sanki o ünite için yetersiz gibi. merkezdeki ağırlığı taşımak için düşünmüşsün ama ünitenin sağ ve sol kenarlarına konacak herhangi bir ağır cisim dengeyi çok kolay bozabilir gibi görünüyor şimdilik. ama bunu sende zaten farketmişssindir..... ilk üniteyi tuttum ben...

düzeltme: ek fikir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cirex -- 27 Mart 2013; 12:13:18 >
  • teşekkür ederim. ilk iletideki son hali zaten. diğerleri deneme aşamasında ürettiğim fikirler.
  • evet haklısın, üniteyi sonradan sağdan soldan 15er cm uzatmıştım. ayakları da uzatmak gerekiyor. ortadan kare çekmecenin altında da bir ayak var resimlerde gözükmeyen.

Kendim için üretimini yapıyım. paylaşırım buradan beğenirsen sana da üretirim :) Başka tasarımlar da var :)
  • valla tasarım olarak ben çok beğendim. Kendine bir tane prototip üret resmini de paylaşırsan bizimle çok iyi olur. ondan sonra seri üretime geçersin ilk müşterilerinden biride ben olabilirİM...
  • Dostum
    Tasarım gerçekten güzel ama sanki bir şeyi atlamışsın gibi geldi bana
    cihazların arkasından çıkıp bir sürü yeri dolaşacak olan kablolar için göze olabildiğince az gözükecek yer bırakmamışsın.

Bu konuyu ayrıca tasarladıysan bilemem ama hoparlör kablosu, HDMI, ETHERNET derken çok kablon olacak aklında olsun.
  • Bu tip ünitelerde derinlik olmayınca avr zor koyarsınız. Mevcut cihazlara uygun çizseniz
    değişim yaptığınızda yeni sıkıntı ortaya çıkar. Ayrıca kablolama zor, tos kablolar istemeden 2 metreliklere zorlar.
    cd-dvd koysanız desteksiz ve emanet duracaktır. Sonuç olarak ben olsam sade ve cihaz değişiminde
    problem yaratmayacak sistem düşünürdüm.
  • Eğer geçici bir çözüm ise tavsiyem önce kafanıza göre oda/ünite tasarımı yapın, sonra da ona uygun Hi-fi rack gibi bir mobilya tasarlayıp tüm elektronikleri ona koyun. Bu arada illaki ünite olacak diye de kısıtlamamak lazım.
    Bence daha esnek ve az maliyetli olur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence beyaz parlak renk iyi değil mat siyah veya eskitme koyu kahve tercih ederdim. (tamamen gece izlerken göz yorulmaması amaçlı ve sinematik olması için)
    izleme dikey yükseklik ilk resimde fazla gibi.
    tv nin arkasındaki beyaz tahta da ne onu komple kaldır bence yerine üç boyutlu ince mat taşlar veya 3d boyanabilir duvar kağıdı (tabi koyu bir renge kahve kırmızı gibi boyayıp)

kule alacaksan derinliği 30 cm vb oluyor. Onun yanına 50-60 cm lik mobilya koyarsan ileri doğru çk diye çıkıyor. Bende böyle oldu sonra gidip marangoza eninden kestirdim. 40 cm yaptım. Zaten yeni nesil cihazların derinliği 30 cm. eğer htpc kullanacaksan onuda miniitx anakarttan kurarsan sorun olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thai-Fun

Dostum
    Tasarım gerçekten güzel ama sanki bir şeyi atlamışsın gibi geldi bana
    cihazların arkasından çıkıp bir sürü yeri dolaşacak olan kablolar için göze olabildiğince az gözükecek yer bırakmamışsın.

Bu konuyu ayrıca tasarladıysan bilemem ama hoparlör kablosu, HDMI, ETHERNET derken çok kablon olacak aklında olsun.

evet maliyeti düşürmek için malzemeden çaldım. Senin dediğini arkayı kontraplak ile kapatıp kablo delikleri açarak yapabilirsiz aslında ancak ben kablo toplayıcı ile haleetmeye çalışıcam. onun da kendine göre bir havası var Ama ne olursa olsun biraz kablo kirliliği olacak. Gönül isterdiki duvarları alçıpanla şişirip tüm kanalları hopları duvariçi gizlemek.

şimdi sen deyince bir kez daha düşündüm kablo toplayıcıya 5 10 lira vereceğim. o kadar kontraplağı kestirsem de o fiyata gelecektir. bunu bir kez daha düşüneceğim.

yapıcı eleştirin için teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hapsikoli -- 28 Mart 2013; 10:51:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Rhodium

Bence beyaz parlak renk iyi değil mat siyah veya eskitme koyu kahve tercih ederdim. (tamamen gece izlerken göz yorulmaması amaçlı ve sinematik olması için)
    izleme dikey yükseklik ilk resimde fazla gibi.
    tv nin arkasındaki beyaz tahta da ne onu komple kaldır bence yerine üç boyutlu ince mat taşlar veya 3d boyanabilir duvar kağıdı (tabi koyu bir renge kahve kırmızı gibi boyayıp)

kule alacaksan derinliği 30 cm vb oluyor. Onun yanına 50-60 cm lik mobilya koyarsan ileri doğru çk diye çıkıyor. Bende böyle oldu sonra gidip marangoza eninden kestirdim. 40 cm yaptım. Zaten yeni nesil cihazların derinliği 30 cm. eğer htpc kullanacaksan onuda miniitx anakarttan kurarsan sorun olmaz.

Evet mat siyahı bende severim. çok da şık olurdu. birde oda küçük olduğu koyu renk iyici boğuk gösterir. Ancak iletide de dediğim gibi eldeki malzeme bu geçici bir çözüm olacağı düşük maliyetle halletmek istiyorum. derinliği ben de 40 cm düşündüm en geniş malzeme avr o da 35 cm civarında. htcp olayını hiç düşünmemiştim. düşünmeyecağim muhtemelende. ancak yinede araştırıp ona göre derinliği yeniden bir gözden geçireceğim. teşekkür ederim.

quote:

Orijinalden alıntı: S.Togay

Bu tip ünitelerde derinlik olmayınca avr zor koyarsınız. Mevcut cihazlara uygun çizseniz
    değişim yaptığınızda yeni sıkıntı ortaya çıkar. Ayrıca kablolama zor, tos kablolar istemeden 2 metreliklere zorlar.
    cd-dvd koysanız desteksiz ve emanet duracaktır. Sonuç olarak ben olsam sade ve cihaz değişiminde
    problem yaratmayacak sistem düşünürdüm.

Aslında onu düşünerek tasarlamaya çalıştım. Şu an eldeki malzemeleri karşılıyor ölçüler. İlerideki olası teknelojileri bilemediğimden burada paylaşmak ve sormak istedim. Bir öneriniz varmıdır? Gözünüze çarpan eksiklik vs.

quote:

Orijinalden alıntı: shebumi

Eğer geçici bir çözüm ise tavsiyem önce kafanıza göre oda/ünite tasarımı yapın, sonra da ona uygun Hi-fi rack gibi bir mobilya tasarlayıp tüm elektronikleri ona koyun. Bu arada illaki ünite olacak diye de kısıtlamamak lazım.
    Bence daha esnek ve az maliyetli olur.

hifi rack düşüncem yok aslında şu an tv recieverlar boxlar avr vs hepsi eğereti masalar ve kutuları vs üzerinde duruyor amacım bunları daha derli toplu hale getirebilmek. Hifi rackı dolduracak malzemem yok. onu alırsam tv vs içinde ayrıca almam gerekir. (tvyi asmak istemiyorum) Oda küçük olduğundan bu kadar çok mobilyayı kaldırmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hapsikoli -- 28 Mart 2013; 11:00:08 >

• http://www.mobesko.com.tr/2077/crystal-tv-unitesi-yatas
    ünite budur!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!http://www.mobesko.com.tr/2077/crystal-tv-unitesi-yatas

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ExZaL -- 29 Mart 2013; 16:52:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ExZaL

http://www.mobesko.com.tr/2077/crystal-tv-unitesi-yatas
    ünite budur!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!http://www.mobesko.com.tr/2077/crystal-tv-unitesi-yatas

Ben 200 - 250 liraya üretmeyi planlıyorum diyorum sen 2000 liralık üniteyi öneriyorsun Öyle paralar vermeye niyetli olsam üstüne biraz daha koyar, tüm odayı baştan üretirim.

• 250 tl ye orta sehba zor ediyo be kardeşim
  • quote:

Orijinalden alıntı: hapsikoli

quote:

Orijinalden alıntı: ExZaL

http://www.mobesko.com.tr/2077/crystal-tv-unitesi-yatas

Ben 200 - 250 liraya üretmeyi planlıyorum diyorum sen 2000 liralık üniteyi öneriyorsun Öyle paralar vermeye niyetli olsam üstüne biraz daha koyar, tüm odayı baştan üretirim.

Merhaba,
    Suntalam plakanın toptan fiyatı 70-80TL/adet (183x366cm). Bunun laminatını, cumbalarına pvc bant, tutkal, aksesuar v.s. düşündüğünüzde
    bir plaka suntalam ve malzemesinin fiyatı 170TL. yi geçer. İşçilik, nakliye, montaj ve kar eklediğinizde tv ünitesini 200-250TL. gibi fiyata üretemezsiniz.
    Mümkün değil.

• Bence ünite kesinlikle simetrik olmali bir tarafi alcak digeri yuksek veya degisik sekillerde olmamali .ayrica derinlik en az bence 50 cm kadar olmali

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yavuzazgin

Bence ünite kesinlikle simetrik olmali bir tarafi alcak digeri yuksek veya degisik sekillerde olmamali .ayrica derinlik en az bence 50 cm kadar olmali

amfinin hem açıkta, hemde tvden yuksek bir seviyede olmaması için böyle bir düzeni uygun gördüm.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.