Merhaba arkadaşlar, amacım TV'den gelen ses sinyalini amfiye göndererek 5.1 ses sistemimden çıkış almak. Televizyonun içini açtım, tek hoperlör vardı. Hoperlörün iki bacağından da (+ ve -) dışarıya kablo çektim.
Amfide 1 adet coaxial giriş 3 adet de analog (rca) giriş var.
Anlayan birisi varsa lütfen yardımlarını rica ediyorum. Şimdiden çok teşekkür ederim.
quote:
Orijinalden alıntı: overrider
Merhaba arkadaşlar, amacım TV'den gelen ses sinyalini amfiye göndererek 5.1 ses sistemimden çıkış almak. Televizyonun içini açtım, tek hoperlör vardı. Hoperlörün iki bacağından da (+ ve -) dışarıya kablo çektim.
Anlayan birisi varsa lütfen yardımlarını rica ediyorum. Şimdiden çok teşekkür ederim.
Şekil biraz kötü oldu kusura bakma..
Mono olan giriş sinyalinin ses sisteminde aynı formda çalacağını unutmayın.Yani mp3 player,pc gibi stereo kaynaklar gibi net ses olmayacaktır.
Ses işleyicisinden doğrudan çıkış almak daha kaliteli ses verebilir. Tabi bu çok daha zor bir işlemdir. Bunun için önce televizyonun marka modelinin bilinmesi ve şamasına ulaşılması gerekir. Belki stereo dur ama tek hop bağlamışlardır.
tesekkurler!!!
Dostlar, kusura bakmayın, bir süre foruma giremedim. Herkese çok teşekkür ederim.
quote:
Orijinalden alıntı: stone2003
quote:
Orijinalden alıntı: overrider
Şekil biraz kötü oldu kusura bakma..
Kardeşim, harikasın. Çok teşekkür ederim. Yalnız bi yanlış anlaşılmaya sebebiyet vermişim. Amfide 3 adet RCA var derken, sağ ve sol olarak 3'er adet yani toplam 6 giriş var demek istedim. Çok bişey farketmez sanırım.
Ben şunu merak ediyorum. Kulaklık çıkışlarına hoperlör takınca direk ses alabiliyorken, hoperlörden paralel aldığımız hatta hoperlör bağlayınca neden direkt ses alamıyoruz? İlla bu devreyi mi oluşturmak gerekiyor?
Tekrar teşekkür ederim. Geç kaldığım için özür diliyorum.
Sesi carttan almanı tavsiye ederim (scart-rca dönüştürücü ile)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme