Yok kanka hiç sıkıntı çekmezsin. Herkes sosyal zaten. Rahatlar. Birçok ünlü bile görceksin. :D:D:D
oh be hocam hele şükür buldm sizi pm atamıyorum gsm onayı yüzünden şu yukarıdaki yazdıklarımı cevaplayabilirsen çok sevinirim veya msnden görüşebilir miyiz
up
Valla bana bilgi işlemde kalmamı söylediler. Ben yol gerekçesi ile istemedim. ama şimdi pişmanım keşke kalsaydım diyorum.
Diğer departmanlar için bişi diyemicem. Gidipte muhabir ya da kameraman olur musun bilmiyorum. Benim işim bilgisayar olduğu için. O departmanda
görev yaptım.
quote:
Orijinalden alıntı: kerem makaraç
arkadaşlar yardım edecek kimse yok mu ya iyi ki bir işimiz düştü bakın tekrar edim şu anda staja tv8de başlayacağım inşallah bu kanalda kalıcı olmam daha kolay olur mu ve bana ne gibi bir iş verirler bilgisayar okuyorum en çok istediğim spor bölümünde çalışmak iki senelik üniversiteden mezun olursam bir sıkıntı olur mu böyle bir kanalda stajda tahminen ne kadar ücret verirler orada kalıcı olursam çalıştığımda veya herhangi bir kanalda çalıştığımda en kötü maaş ne olur bilenler yardım ederse sevinirim
en kötü maaş diye bir şey yok. mesela sky türk ve akşam çalışanları yaklaşık 1 sene maaş alamadılar. bildiğim kadarıyla hala düzenli ödenmiyor maaşları. yani asgari ücreti saymazsak en kötü ihtimal bu.
ayrıca benim stajım bu yaz izmir'de olacak ve maaş veren hiç bir medya kuruluşu yok. yemek veren bulursan atla bence.
konuyu okumadım ama stajdan pek umudun olmasın ayak işleri yaparsın
quote:
Orijinalden alıntı: Karizmatör
Valla bana bilgi işlemde kalmamı söylediler. Ben yol gerekçesi ile istemedim. ama şimdi pişmanım keşke kalsaydım diyorum.
Diğer departmanlar için bişi diyemicem. Gidipte muhabir ya da kameraman olur musun bilmiyorum. Benim işim bilgisayar olduğu için. O departmanda
görev yaptım.
çok sağol peki maaş alıyor muydun orada kalsaydın ne kadar maaş vereceklerini söylediler mi ve iki sene okusam bir sıkıntı olur mu birde bazı kanallarda stajerlere pekte iyi davranmıyorlarmış nedenini bende tam bilemiyorum buradada durum aynı mı diğer arkadaşlarada çok teşekkür ederim yardımları için
up
Maaşı unut diyim. Hatta neden para vermediklerini falan baya bi anlatmışlardı ama hatırlamıyorum. :D
quote:
Orijinalden alıntı: Karizmatör
Maaşı unut diyim. Hatta neden para vermediklerini falan baya bi anlatmışlardı ama hatırlamıyorum. :D
gerçekten mi neyse artık bakıcaz duruma teşekkürler
aslında stajda para almamız çok önemli değilde önemli olan orada kalsak ne alırız
Ben de yaklaşık 1 ay kadar çalıştım TV8'de. Yarıyıl tatilinde okulun. Bilgi'de sinema okuyorum(2. sınıf). Kesinlikle çok çok sıcak, samimi ve rahat bir ortamı var.(1 sene de değişmiş midir bilmiyorum.Ben çalışırken fulyadaydı, taşınacaklardı. Bana çok rahat oluyordu gidip gelmesi teşvikiyeden. Bilgisayar okuduğun için muhtemelen ilgili bölüme vereceklerdir. Öyle, hele ki stajyeri kameraman olurum, spiker olurum, falan gibi hayal etme. Biz bile -2 arkadaştık- (Kamera kullanmayı biliyoruz, Final Cut ve After Effects biliyoruz) sadece getir götür, rejide yardım et, konuk ağırla, seyirci ağırla gibi ayak işleri yaptık. Ama şikayetçi miydim asla, ki bizimki resmi staj olmamasına rağmen yemek veriyorlardı, rejiyi, kurguyu öğretiyorlardı, sağlam muhabbetli insanlar vardı. İlk görüşmemizde bize programda mı haberde mi çalışmak istersiniz dediler, kesinlikle program istedik (Bi sürü ünlü tanıdım, ortam neşeliydi) ve mutlu mesut ayrıldık. Eğer işini (ne verilirse verilsin) özverili ve akıllıca yaparsan, kalırsın, en kötü ihtimal başka birilerini, bi tanıdıklarını devreye sokarlar. Ben TV istemedim, işin sanat yönü hayalim, o yüzden bir daha yapmak istemedim. Sen de kendini Bilgi işlemde çalışmaya hazırla bence. Öyle kameramanlık, kurgu, spiker, set amirliği, ışık, ses falan, ilgili bölümde okuyanlara bile son senelere doğru kısmet oluyor. Ha bir de bir tavsiye olsun, hani bizm sektörde çalışmak istiyorsan, şimdiden tv8'de falan çalışmak yerine hazır bilgisayardan da epey anlıyorsan, 3d maya, final cut (evet Mac edin bir şekilde, sektörde gayet istenen bir olay final cut) , after effects, cinema 4d gibi programları yala yut. Bak bakalım önüne nasıl kapılar açılıyor.
Öncelikle düzyazıda uyulacak kuralları ve Türkçe imla kurallarını öğrenmelisin.
quote:
Orijinalden alıntı: kontratak
Öncelikle düzyazıda uyulacak kuralları ve Türkçe imla kurallarını öğrenmelisin.
Uyarı bana mı anlamadım ama ingilizce kalvyeyi türkçe klavyeye dönüştürdüğümde herşey birbirine karışıyor. Türkçe kalvye yanımda yok. O yüzden çok çok dikkat edemiyorum.