Şimdi Ara

Tvs Jüpiter 125 mi - Hero Dash 125 mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, Jüpiter ve Hero daha arasında çok kararsız kaldım çok araştırdım fakat hala ikilemdeyim. Bu iki modeli kullanan veya kullanmış arkadaşlar varsa tavsiyelerini bekliyorum. Şimdiden teşekkürler..

• Hangisi size yakın?

Hero Dash 125 kullandım sorun yaşamadım fakat ; Jupiter 125 sorun yaşayanlar cok.

Genelde montaj ve servis şikayetleri

Hero servisi kalabalık degil daha iyi ilgileniyorlar

• ben Tvs jüpiter almak için aşırı istekliydim, önce jüpiteri soruşturdum baya. çevreye sordum, video izledim vs. Bu şekilde 1 hafta düşündükten sonra 75 bin TL olan jüpiteri almaktan vazgeçtim. Çok fazla şikayet vardı satın alanlarda. Evet motor kaliteliydi, şık görümnümlüydü ama servis yetersizliği, ilgiziliği ve çok sayıdaki sorunlar yüzünden almamaya karar verdim. Daha sonrasında Activa almak için 23 bin TL peşinat aradım ancak bulamadım :). En sonunda Dash 125 i tavsiye ettiler. Onu da 1 hafta araştırdım ve genel anlamda memnuniyetin daha yüksek oranda olduğu, servislerin TVS'ye göre daha ilgili ve kaliteli olduğunu anladıktan sonra bayiye gittim. 83 bin TL 'ye onu aldım. şu an 800 km oldu. Henüz bir sorunla karşılaşmadım. işimi görüyor.

• anyhill kullanıcısına yanıt

DASH 125 konusundaki genel tecrübeleriniz nasıl? hala tavsiye ediyor musunuz?

• smiles1999 S kullanıcısına yanıt

açıkçası çok kullanmadım motoru, alalı 5 ay oldu sadece 1500 km yaptım. 1 aydır da soğuklar başlayalı binmiyorum. Genel olarak çin malı kapuçino , mondial gibi motorlara göre kaliteli hissettiriyor. Onu hemen anladım. Frenlerini hiç beğenmedim. özellikle arka fren zayıf geldi. ön fren iyi ama onu nerdeyse hiç kullanmıyorum sürerken. lastikler de baya kötü. dip gaz uzun süre kullanınca yağ damlatıyor hava filtre kutusundan. Genel bir şikayet bu. Yağı fazla koyunca da atıyormuş. Bende sadece 1-2 damla attı, onda da fena basmıştım bi 10 dk dip gaz yapmıştım. Bazen marşı da geç alıyor, sanırım fabrika çıkışı akü biraz zayıf. Anlattıklarım eksi yönleri. Artı yönleri ise şahsen uzun süre kullanımda koltuğu rahat geliyuor bana, gidonu çevirince dizime nerdeyse çarpmıyor (boy 1.95) . Kullanımı rahat ve konforlu yani . Yokuş çıkışı gayet iyi, hızlanması gayet iyi. Yakıt tüketimi de 1.8 ile 2.5 arasında değişiyor. (hızlı sürme yada sakin sürme durumuna göre) İyi lastik takılsa son hız 115 filan görür. Bu lastiklerle bile 100 yapıyor. Yani performans, yakıt ve yokuş çıkma gücü bence çok iyi. Kronik ufak sıkıntılar çoğu motorda mevcut zaten, rakiplerinden daha sorunsuz denilebilir. Ama Honda Activa daha kaliteli hissettiriyor sürerken binerken vs. Bu anlamda Çİn malları ile Japon motorları arasında bir konumda diyebilirim. Hero Önder Motor da baya ilgili, parçalara geç de olsa ulaşılıyor. Servisini baya beğendim açıkçası. honda, yamaha gibi kazıkçı değil, ama onlar kadar hızlı tedarik de yok. Arora vs gibi Allah'a emanet değil kesinlikle. 2-3 sene gözlemlemek lazım firmayı. Piyasada tırmanmak için kaliteli hizmet anlayışıyla hareket ediyorlar ancak model yelpezesini genişletmesi lazım. 2-3 sene sonra piyasadan çekilirse motorlar prim yapmayabilir.

hocam hero yu övdüysen o zaman 2025 de güzel modeller getirecek alınır mı acaba :)

• Ryo41 kullanıcısına yanıt

aynen ben de fark ettim, 3-4 yeni model getirecekler yakında. Yani şu şekilde tavsiye edebilirim. Atıyorum 100 bin TL param var, arora, kuba, mondial vs mi alayım, yoksa 150-160 bin TL verip Honda vs mi bakayım diye arada kaldıysanız ve bütçeniz de kısıtlı ise 10 bin TL üste koyup Hero alınabilir. Yani üste 40-50 bin TL verip Honda alınca arada aşırı bir kalite farkı olmayacak, Hero da memnun edecektir. Ama Çin malı alınca pişmanlık olur büyük ihtimal. Ama bütçe varsa Japon malı alırdım, çünkü halen 2. eli çok kuvvetli ve yıllar geçse bile yedek parça sorunu neredeyse yok.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Benelli 125s mi pulsar ns 125 mi ?
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Hocam nasıl modeller gelecek acaba? Yeni bi scooter modeli gelir mi? Gelirse fiyatı nasıl olur.. Bende alacağım bi motor ala beklesem mi diyorum. Beklesem fiyatlar baya yükselecek ne yapsam bilemedim

• Nymphetaminê kullanıcısına yanıt

Hocam italya da ki fuarda tanıtıldı. Youtubedan bakabilirsiniz örneğin 100 oktan tv de. Türkiye ye gelir mi bilmiyorum.

• Nymphetaminê kullanıcısına yanıt

bayide biraz göstgermişti satış temsilcisi arkadaş. Hatırladığım kadarıyla 160 lık bir scooter gelecek. Ortası boş olan. Hero Xoom diye aklımda kalmış ismi. Sanırım Honda SH125 'e ve PCX 'e rakip olmaya çalışacak. Fiyatı 110 bin TL filan olursa ben de almayı düşünüyorum onu. X-Pulse da yenilenmiş sanırım birkaç aya yenisi gelir. Ayrıca 200 lük naked ve 250 lik racing tarzı vitesli modeller de gelecek diye biliyorum.

oooo tam aradığım motor o zaman bu. Pcx-Freccia tarzı bişey gelecekse beklenir sanki ya.

• Abi tam istediğim tarz ya. Hero güvende veriyor açıkcası fiyatı da pcx e göre daha uygun olacak zaten. Frecciadan da daha kaliteli olur en azından yedek parça vs yönünden

100 OKTAN TVyoutube
    Bunun gibi konsept üretimleri çok seven biri olarak Hero'nun bu yeni scooterını fazlasıyla beğendim. Özellikle de ufak olan model çok daha üzerinde çalışılmış duruyor. Sis farlarının üzerinde bu kadar tatlı gizlenmiş olması da ayrı bir güzel. 125 ve 160cc olarak iki versiyonu mevcut. Bize hangisi gelir bilinmez ama ikisi de güzel duruyor. Siz ne düşünüyorsunuz? HERO XOOM 125 ve 160 İnceleme | Umarım Böyle Gelir! #hero #heroxoom #eicma2024
    https://www.youtube.com/watch?v=hzh6sX8Dlcc

TVS jupiter için 75 bin tl fiyat aldığınızda 12 taksit yapıyorlar mıydı peşin fiyaıtına?

hayır , o zaman 12 taksit yoktu. sanırım 4 yada 6 taksit demişlerdi bana. Activa'da da sonradan peşinatsız taksitli satışlar yapılmaya başlandı. Acil bir taşıta ihtiyacım olduğu için o ara Dash aldım ama Activa içimde kaldı açıkçası :) Satışı hızlı oluyor onların, Dash'i satmak istesem sanırım zor olur.

Evet onun ikinci el de zor satılıyor ama motoru youtube da gördüm 40k km falan çıkıyor sağlam motor. Bakımları yapıldı mı uzun ömürlü olur yine. Şu an dash jupiter 12 taksit faizsiz veriyor. Activa nakitte 86k ya bırakıyordu en son. Hala değişmediyse ama activa 12 taksit aldın mı fiyat uçuyor 113k falan. Yalnız sokakta birisini gördüm ben 1000 km de mi 100 km de mi ne 103 bin e başkasından aldım dedi ki kazıklanmış galiba taksit yoksa neyse memnun değilim dedi. Dio daha kıvrak dedi. Belki lastiği değişmemiş de olabilir.

aynen ben tüm bahsettiğimiz modellerin sosyal medyadaki gruplarına bir süredir üyeyim. Activa'daki memnuniyet oranı çok yüksek değil. Yani Jüpiter ve Dash Activa'dan 2. eldeki popülerlik dışında hemen hemen yakın kalitede scooterlar. Jüpiter en sorunlusu ama 2. elde Dash'ten daha iyi. 3 model de üzmez bence. Taksit vs kampanyası hangisinde daha iyiyse, hangisinin servisi yakın ise o alınır. Honda Activa bildiğim kadarıyla Hindistan'da Hero tarafından üretiliyor zaten. Yada fabrikası orada, veyahut daha önce Hero tarafından üretiliyordu ve yakın zamanda Honda devraldı üretim işini. Servis çok önemli bence , o açıdan yani servis ve 2. el açısından Honda açık ara önde olduğu için bence Activa alınmalı ama dediğim gibi motorlar arasında bariz kalite farkı yok.

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

Hocam Dash ın servislerini çok övüyorlar. Adamlar olduğunuz yere gelip bakım yapıyormuş yağ değişimi falan. O bir çekti biraz beni. Honda PCX de güzel kampanya bekledim ama gelmedi maalesef.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ryo41

Hocam Dash ın servislerini çok övüyorlar. Adamlar olduğunuz yere gelip bakım yapıyormuş yağ değişimi falan. O bir çekti biraz beni. Honda PCX de güzel kampanya bekledim ama gelmedi maalesef.

ana distribütor çok iyi aslında. Servislerin bazısı kötü olabiliyor ama ana merkeze ulaşınca anında yardımcı oluyor ve servisin ilgisizliğini hemen sona erdiriyorlar. Her ay bazı illerde bedava bakım günleri oluyor, bakım için biraz beklerseniz ilk 5 bakımın 3-4 tanesini bedavaya getirme şansı oldukça yüksek. birkaç kronik sorunu var, onların da çözümü var. Ben açıkçası taksit bittikten sonra pcx yada forza, nmax alayım diye hedef koymuştum kendime ancak Dash bana yeterli geldi. Dash ile 80 km gibi bir hızla başım sesten dolayı şişmeden gidebiliyorum, pcx alsam optimum hız 85-90 olur. Forza ile 100-110 filan olur. Ancak 1 Forza parasına 3 tane Dash alınıyor, fiyat/performans açısından tatmin edici olduğu için satma fikrinden gittikçe uzaklaşıyorum :)

• Merhabalar.

Tvs 125 jupiter
    12 taksit 70 bin
    Peşin 58
    Hero dash 125 cc(2023 model geçiyor ama sıfır)
    15 peşin kalan 60 Bin 12 taksit Toplam 75 bin
    Peşin 65 bin

Bu şartlar altında hangi seçeneği almak mantıklı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qzerty -- 10 Aralık 2024; 16:50:44 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.