Şimdi Ara

TYT Çalışma Konusunda Yardım (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
0
Favori
2.115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Hayır yukarda anlattım ya tyt herkese ortak ayt de alana göre çözüyorsun. Edebiyat ayt de işte tyt de edebiyat diye bir şey yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamamdır, teşekkür ederim.
  • Kwanon K kullanıcısına yanıt

ne demek , başarılar

• Size de
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kwanon

Ben sana olayı özet geçeyim, istersen ne yapmam konusunda yardım et. 9. sınıf 1. dönemi pek hatırlamıyorum, ikinci dönemde ise hiç derslere girmedim. Yani o eksikleri kapadım. Yukarıya test kitaplarının fotosunu da koydum hatta daha yukarıya yazdım da. Neleri cözeyim, hangi dersten TYT kitabı alayım. Bu yazdıklarım elimdekiler ;

9.SINIF

ÇAP Matematik Fasikül
    ÇAP Fizik Fasikül
    ÇAP Kimya Fasikül
    ÇAP Biyoloji Fasikül
    Palme Coğrafya
    Palme Tarih
    Palme Edebiyat
    Palme Fizik

ÇAP'larda önce konuyu anlatıyor sonra konuyu kavramak için basit testler var. En sonda da Acemi, Amatör, Uzman, Şampiyon testleri var

10.SINIF
    ÇAP Matematik Fasikül
    Aydın Yayınları Kimya Fasikül
    Palme Biyoloji
    Palme Edebiyat
    Kafa Dengi Fizik

Sizin sistem biraz değişti sanırım ama alanın neyse ona göre alacaksın tabikide.Zaten dersler belli.İlk sınavda coğrafyadan falan az soru var işte o az soruların çok önemi var.Yani sen ne gördüysen çalışmalısın.Bazen bir konuya çalışmazsın gider inadına 7 sorunun 2-3 tanesini oradan sorar.Şimdilik eksiğin olmadığına inanıyosan pek kasma şu andaki dersleri hallet.Zaten 9 ve 10 eksik değilse 11. sınıfın yazında çoğu şeyi bitirebilirsin.Benim bir arkadaşım öyle yaptı.O yaz YGS konularını bitirmiş dershaneye geldiğinde herkes şaşırdı.Adam her şeyi biliyor.Zaten 11. sınıfta çalışmaya başladığı için 11 dende eksiği yoktu.İlk 8 bine girdi LYS zamanında.Birde sizin en büyük şansınız internet.Youtube da bir sürü ders videosu var.O çocuk kitaptan çalışmıştı.Yani sen kendine güvenirsen ve en önemliisi gerçekten istersen çok rahat başarırsın.9. sınıf bittiyse türkçe AYT ve mat AYT bitmiş demektir.Kendini şimdiden denemeye başla.Eksiklerinide erkenden gör.

• jeanbay3 J kullanıcısına yanıt
    Dediğim gibi 10. sınıf konuları testleriyle beraber bitecek ama 9. sınıfta ilk dönemi unuttum sayılır, 2. Dönemde ise hiç derslere girmediğim her dersten sıfırım. O yüzden bunları halletmem lazım ama yukarılarda bazı arkadaslar Sosyale falan boşuna çalışma zaten unutuluyor diyor ama unutmak, hiç bilmemekten daha iyi. En azından hatırlamak, sıfırdan öğrenmekten daha kolay.
  • quote:

Dediğim gibi 10. sınıf konuları testleriyle beraber bitecek ama 9. sınıfta ilk dönemi unuttum sayılır, 2. Dönemde ise hiç derslere girmediğim her dersten sıfırım. O yüzden bunları halletmem lazım ama yukarılarda bazı arkadaslar Sosyale falan boşuna çalışma zaten unutuluyor diyor ama unutmak, hiç bilmemekten daha iyi. En azından hatırlamak, sıfırdan öğrenmekten daha kolay.

Çok yanlış bir düşünce unutuluyor demek.Çünkü unutulmuyor o senin hafızanda ve sadece bi bakman yeterli oluyor.Bak yemin ederim bu böyle.Yani ilerde 10 gün çalışacağına 3 saat çalışacaksın gibi düşün.Ama dersenki ben önce sayısal dersleri halledeyim o zaman yazın çalışırsın sosyale falan bu olabilir.Ben lys matı 1 haftada bitirdim.Çokta az deneme çözmeme rağmen 40a yakın net yaptım 50 soruda.Çünkü 9 10 11 konularını önceden çok iyi biliyordum.Yani o bir hafta tekrar gibi oldu.Ama mesela YGS konularını pek bilmediğim için girdiğim ilk denemede 50 net mi ne yaptım.Aynı denemede fen lisesinden bir kız 140 yapmıştı.Düşün ben hayatımda 120 görmedim kız ilkinde 140 yapmış.İşte fark burada çok rahat ortaya çıkıyor.Sonrada biraz moralin bozuluyor tabi.Rakiplerin yapmış 130-140 sen 50 yapmışsın.Zaten o gün dedim bile ben kesin mezuna kalcam diye aynende öyle oldu.Sende o gün geldiğinde benim yerime o kız gibi olmak istiyorsan Cerrahpaşada Tıp okumak istiyorsan sosyali falan önemsememezlik yapma.Sizin sınavda her soru altın değerinde.

Ben de aynen sizin gibi düşünüyorum. O zaman ben 10. sınıf konularını biraz erken bitireyim, biliyorsunuz okulda dersler ağır ağır işleniyor. 11 başlayana kadar 9 konularını bitirip, vakit bulursam da tyt Mat ve paragraf cözeyim. Saydığım 9. sınıf kitaplarımı bitireyim mi ? Onları bitirmeye kalkarsam okul başladığında anca biter.

Edit: ya da o test kitapları yerine ODSGM'nin yayınladığı Kazanım Kavrama Testlerini de cozebilirsin

Edit2: Test kitaplarım bunlar

9.SINIF

ÇAP Matematik Fasikül
    ÇAP Fizik Fasikül
    ÇAP Kimya Fasikül
    ÇAP Biyoloji Fasikül
    Palme Coğrafya
    Palme Tarih
    Palme Edebiyat
    Palme Fizik

ÇAP'larda önce konuyu anlatıyor sonra konuyu kavramak için basit testler var. En sonda da Acemi, Amatör, Uzman, Şampiyon testleri var

10.SINIF
    ÇAP Matematik Fasikül
    Palme Biyoloji
    Palme Edebiyat
    Kafa Dengi Fizik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kwanon -- 12 Mart 2021; 10:13:4 >

• quote:

Ben de aynen sizin gibi düşünüyorum. O zaman ben 10. sınıf konularını biraz erken bitireyim, biliyorsunuz okulda dersler ağır ağır işleniyor. 11 başlayana kadar 9 konularını bitirip, vakit bulursam da tyt Mat ve paragraf cözeyim. Saydığım 9. sınıf kitaplarımı bitireyim mi ? Onları bitirmeye kalkarsam okul başladığında anca biter.

Edit: ya da o test kitapları yerine ODSGM'nin yayınladığı Kazanım Kavrama Testlerini de cozebilirsin

Edit2: Test kitaplarım bunlar

9.SINIF

ÇAP Matematik Fasikül
    ÇAP Fizik Fasikül
    ÇAP Kimya Fasikül
    ÇAP Biyoloji Fasikül
    Palme Coğrafya
    Palme Tarih
    Palme Edebiyat
    Palme Fizik

10.SINIF
    ÇAP Matematik Fasikül
    Palme Biyoloji
    Palme Edebiyat
    Kafa Dengi Fizik

Hangi kitabı bitirdiğin önemli değil önemli olan bitirdiğinde o konuya hakim olabilmek.Zaten denemede soru kitaplarından daha farklı sorular olacak.

Benim demek istediğim test kitaplarında az soru yok. Onun yerine dediğim gibi Kazanım Kavrama Testlerini çözüp de halledebilirim. Zaten sosyal kısmında konu anlatımı bile yeterli olur düşünüyorum. Tabi pratik için o dediğim testleri çözerim, her ders için 20 Kazanım Kavrama Testi var ve toplam 240 soru.
  • quote:

Benim demek istediğim test kitaplarında az soru yok. Onun yerine dediğim gibi Kazanım Kavrama Testlerini çözüp de halledebilirim. Zaten sosyal kısmında konu anlatımı bile yeterli olur düşünüyorum. Tabi pratik için o dediğim testleri çözerim, her ders için 20 Kazanım Kavrama Testi var ve toplam 240 soru.

Tam oturmaz o zaman bence yani bir kaç kitaptan çözersen daha iyi olur.

Yukarıda saydığım 9. sınıf kitaplarında 11-12 bin kadar soru var ve yaz tatili bunları bitirmeye yetmez. Bu soruların 3-4 bini Sosyale ait, 4 bini matematiğe kalanları ise Fen'e
  • meola147of kullanıcısına yanıt

Evet tr nin gerçeği olduğu için sayısala abansın sözele bulaşırsa bişey olamıcak maalesef.

• syrexinq S kullanıcısına yanıt
    Sayisalcilarin çoğu da zaten sayisalda iyi yapacak, farkı sozelden atacaksin. O yüzden bir sayisalci için sözel de bir o kadar önemli
  • Bu ülkede neyin ne olduğu belli ama yapmasanda her türlü oluyo yakınımdan biliyorum.

• Ben de 10. sınıfım bu yaz matematik,türkçe,geometri,paragraf,problem şeklinde ilerleyeceğim.

• Vay arkadaş. Ben zamanında lise son sınıfta bile bu arkadaşın 9. Sınıfta kastigi kadar YGS LYS kasmamistim.

Sen büyük adam olacaksın kardeşim.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.